Gå til innhold

PureDarkness

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PureDarkness

  1. 1) Oppsettet høres ikke veldig godt ut. Hvorfor konsekvent to switcher per VLAN - er det for å få ned broadcast-trafikk?

    2) Bruk SNMP til å overvåke båndbredden per switch/port på switchene.

     

    Oppsettet fungerer bra, plana er å utvide og sette en svitsj per VLAN, men i skrivende stund har jeg kun en liten Cisco Catalyst 2960G til rådighet. Har hatt over 200 aktive enheter på nettverket med 1Gbps båndbredde opp og ned, fungerte smertefritt.

     

    Jeg har sett på SNMP, men har liten erfaring med denne protokollen. Finner ikke noen gode og gjennomførte guides som omhandler båndbreddeovervåkning på vår kjære google heller. Kunne du lagt ut en link om du vet av noe? Mulig jeg søker feil også, for all del.

     

    Edit: Vil nevne at grunnen til flere VLAN er for å ha flere broadcastdomener, for 1) å enklere ha kontroll over nettverket hvis det oppstår feil, 2) muliggjøre flere enheter på nettverket og unngå større broadcastdomener.

  2. Hei!

     

    Har 10 svitsjer av type NetGear GS724Tv3 med statisk IP, hvor alle er kjørt via en kjernesvitsj som er konfigurert med VLAN (2 svitsjer per VLAN), og trunket til en ruter.

     

    Det jeg lurer på er om det er noen som har forslag til en god løsning for å overvåke nettverksbåndbredde som er i bruk i nettverket? Både per svitsj, og hele nettverket samlet. Hadde preferert om alternativet hadde generert en sanntidsgraf som kan vises på en ekstern nettside.

     

    På forhånd takk!

  3. Det er en vesentlig forskjell på aksess- og coreswitch.

     

    Et spørsmål som må stilles er hvor dere håndterer L3; trunker dere bare VLAN til en server og bruker den som router-on-a-stick? For om dere bare har ett enkelt broadcastdomene blir det fort litt stort om du skal ha 16+ switcher på.

     

    Kjører flere VLAN som trunkes mellom svitsjen og vår egenbygde ruter.

     

    Alle VLAN har sitt eget subnet. Har kjørt dette uten problemer med 200+ aktive enheter. Eneste grunn til at vi ønsker en større svitsj er for å ha mulighet for oppgradering til et større nettverk, samt eventuelt ordne med redundans i alle retninger. :-)

  4. Hei!

     

    Leter etter ny kjernesvitsj til nettverket til et dataparty. Har per nå en Cisco Catalyst 2960G med 7 porter og 1 Up-Link.

     

    Problemet er at det er for få porter til eventuelle utvidelser.

     

    Har funnet en Cisco svitsj som ser god ut, men har ingen erfaring med denne svitsjen. Er generelt godt kjent med Cisco Catalyst og foretrekker derfor Cisco. Dette på grunn av både driftsikkerhet og konfigurering.

     

    Derfor lurer jeg på om det er noen som har erfaring med denne svitsjen, eller om noen har et annet tilsvarende produkt?

     

    Svitjsen det er snakk om er denne.

     

    Har følgende krav:

     

    16-24 x 1Gbps porter.

    VLAN støtte, og div andre nødvendige LAG2 funksjoner i større nettverk.

     

    Mulig denne er noe overkill, men ser heller nytten i å ha for mye, enn for lite. :)

  5. alltid vært nysgjerrig på hvordan TG er... men er for gammel for sånt. dessuten tror jeg det er mer komfortabelt hjemme med egen seng og dusj... det må da bli en særegen "fjøs"-lukt etterhvert i skipet :p

     

    Man er aldri for gammel til å ha det litt moro. ;)

    Det er ganske god lufting i skipet hva angår lukt, det største problemet er turbulente temperaturer til tider.

     

    Man gjør dog lurt i å investere i hotell i allefall for to netter, det har jeg gjort, og angrer ikke et sekund. :p

  6. Det finnes mange gode løsninger. Det jeg har gjort for et LAN som skal takle 200+ brukere er følgende (bruker VLAN 10,20,30,40,50 og 60 som eks):

     

    Konfigurerte en KRAFTIG ruter slik:

     

    WAN - Motta DHCP (såfremt man ikke vet hvilken IP man får fra leverandør)

    LAN - Settes i trunkmodus for VLAN 10,20,30,40,50 og 60.

     

    DHCP - konfigureres til å dele ut IP-adresser per VLAN. F.eks svitsj 1&2 bruker VLAN 10, og får da tildelt IP 10.10.1.100-10.10.1.200. Svitsj 2&3 bruker VLAN 20, og får da tildelt IP 10.10.2.100-10.10.2.200. På denne måten er det mye lettere å holde en god oversikt over nettet.

     

    Man trenger da også en kjernesvitsj med VLAN-støtte. Man setter da opp de respektive VLAN'ene på ønskelige porter, for så å trunke en port med alle VLAN'ene. Slik får man et nettverk hvor man gjører struktur på DHCP, samt at alle får til å pinge hverandre over bordene. Rapid Spanning-Tree er også veldig kjekt å ha, så slipper man at alt går i stå hvis noen kobler en loop. :-)

     

    I allefall slik jeg har gjort det.

     

    EDIT: Man kan jo også lage et VLAN per bord, slik at hvert bort har sin egen IP-range, men dette krever da en kjernesvitsj med mange flere porter. Det spørs litt på hvilken struktur man ønsker.

  7. Dette kan gjøres på flere måter, litt avhengig av hva du er ute etter.

     

    Hvis du ønsker at dette går automatisk, må du sette opp et script som kopierer .pst-fila di. I denne ligger det meste fra outlook.

    PST-filen finnes sånn ca her: C:/Documents and Settings/%username%/Local Settings/Application Data/Microsoft/Outlook/

     

    Ellers kan du daglig (eller hvor ofte du vil) kjøre ut backup manuelt:

    http://techtips.salo...2007-12925.html

    http://www.online-te...tlook-contacts/

     

     

    Håper dette hjelper deg på vei :)

     

     

    Mvh

    Sindre

     

    Takk for svar! :)

     

    Hvis jeg legger .pst fila over fra maskina med Outlook 2007 -> Outlook 2010, vil da de nåværende dataene på Outlook 2010 bli overskridet da, eller?

  8. Hei!

     

    Har en problemstilling jeg er noe usikker på hvordan jeg skal løse, men antar an liten backupserver burde klare å håndtere det.

     

    Jeg har en maskin med Microsoft Outlook 2007, og en maskin med Microsoft Outlook 2010.

     

    Det som skal gjøres er at alt av mail, kontakter o.l på maskina med Outlook 2007 skal sikkerhetskopieres hver dag, for så å ha mulighet til å hente dette fram på maskina med Outlook 2010.

     

    Jeg har begrenset erfaring når det kommer til Outlook, og håper derfor det er noen mer kompetente personer som kunne hjelpe meg med å komme opp med en kurrant løsning!

     

    På forhånd takk! :)

  9. Hei Feh!

     

     

     

    Takk for at du hjelper!

     

    Forsøker å sette inn rename-delen du skrev, men jeg får bare opp feilmeldingen. Noen idé om hva det kan være? Driver og forsker litt selv, men finner ikke helt ut av det.

     

    Hei, definerer du variablen

    $id
    

    i din nåværende kode?

     

    Kan du evt legge ut din nåværende kodesnutt? :)

  10. Hvordan kan jeg få tilgang til serveren min via den eksterne ip'n når jeg sitter på mitt eget nett?

    Server: ubuntu

    Router: Inteno FG101 fibersentral

    Nettleverandør: Loqal

    Serverns ip på det interne nettverket er 10.11.12.13

    Den eskterne ip'n min er 200.201.202.203

    Ip'ene er ikke de "ekte", kun for å gjøre beskrivelsen litt lettere;)

    Når jeg er tilkoblet mitt eget nett når jeg serveren på 10.11.12.13. Om jeg prøver å koble meg til den ekserne adressen på 200.201.202.203 når jeg kun ruteren.

    Når jeg er tilkoblet eksternt nett når jeg serveren via 200.201.202.203.

    Jeg ønsker å kunne nå serveren via 200.201.202.203 både når jeg er på eksternt nett og mitt eget nett.

    Årsaken til dette er en synkronisering jeg ønsker å kjøre mot serveren, og her har jeg kun mulighet til å sette opp en tilkobling. Slik det er nå må jeg endre tilkoblingen når jeg er hjemme/ikke hjemme...noe som er et herk:p

     

    Har jeg forstått deg riktig hvis jeg forstod spørsmålet slik at du ønsker å nå IP "200.201.202.203" som er din ruters eksterne IP, internt på nettverket? Og så få den forespørselen til å gå til din interne server med IP "10.11.12.13"?

     

    Dette kan bli noe problematiskt, da forespørselen kommer internt og skal også rutes internt. Jeg er ikke helt dreven på LAG 3 operasjoner, men vil anta det blir noen konflikter med dette.

     

    Jeg antar at grunnen til at du kun når ruteren med den eksterne IP-en internt er for at ruteren ikke vet hvordan den skal rute denne forespørselen. Network Address Translation (NAT) kan være et alternativ her, men er usikker på hvordan konfigurasjonen bli på din ruter for å få forespørslene til å gå dit de skal.

  11. Åja, herregud. Skal først sjekke om det fungerer nå.

     

    "Dritten vil ikke fungere" betyr at ingenting skrives ut på siden etter man har submitta størrelsen sin.

     

    Takk gud, nå fungerer alt som det skal. :) Og kodingen på siden er borte også. Takk!

     

    Det som ble printa ut på siden av kodingen var arrayen og deler av echoen. Men da var det bare ?php som var problemet :) tihi

     

    Er ofte småting som er problemet, så alltid se for slike feil om det er problemer. Ofte er manglende komma, semikolon og slikt kilden til mange hodepiner. ;)

  12. En person som anses som profesjonell innen webdesign kan lage sider som er mange ganger mer presentabel kontra hva wordpress temaer og lignende presterer. Må også huske det står folk bak løsningene som Wordpress også. Når man bruker et publiseringssystem og lignende som mange benytter vil det alltid eksistere sikkerhetshull som blir alminnelig kjent og dermed får man en ekstremt skummel svakhet ettersom dette kan gå utover mange.

     

     

    Det viktigste med profesjonelle webdesignere er jo i hovedsak at de skreddersyr websidene etter kundenes behov og man får da en side som til sin bruk er utarbeidet kun til dette og man slipper da å gå igjennom mye vas for å finne det man trenger.

     

    En annen ting er jo også at hvis man er en bedrift vil man ha en side som reflekterer bedriftens tjenester via nettsiden, dette kan jo gjøres på mange måter - og en nettside skal være en side hvor man finner informasjon man trenger lett og det må være oversiktelig.

     

    Såklart kan man klare alt dette med Wordpress/Joomla! og lignende tjenester også, men for å få noe som ser veldig bra ut trenger man fortsatt å ha litt peiling. Så din påstand blir desverre litt for tynn for meg.

     

     

    Har noen egentlig vært bak skjermen når en webdesigner arbeider?

     

    Ja, jeg har noen oppdrag bak meg innen dette feltet selv. Det arbeidet som blir gjort er mer omfattende en du tror, da spesielt om man bygger noe fra bunnen av.

  13. Skal dette gjøres på korrekt måte så må du ordne et innloggingscript som henter brukerinformasjon fra f.eks en database og som setter variablen. Deretter må du ha et utloggingscript som stopper og sletter session ved loggut.

     

    Husk at den løsningen jeg oppga var for å vise samt demonstrere for deg hvorfor du fikk den feilmeldingen du fikk, verken mer eller mindre. Om du ønsker en mer permanent løsning og er usikker på hvordan du skal gjøre dette så kan jeg hjelpe deg med det, bare send meg en PM i såfall. :)

  14. Å manuelt manipulere sessionvariabelen er å legge lokk på problemet, og det er da fare for at alle kan laste opp bilder, noe som kanskje ikke er meningen? Får du logget inn egentlig, eller er det en innloggingsskjerm i det hele tatt?

     

    Det er klart, er derfor jeg skrev, og jeg siterer

     

    Det du kan midlertidig gjøre

     

    Man bør aldri gjøre noe slikt permanent. Jeg burde vel ha skrevet litt mer utdypende så der får jeg bare beklage.

     

    Uansett så fikk jeg forklart problemet, hvordan han løser det er en annen sak. ;)

  15. Takk for svar!

     

    Er som sagt ikke jeg som har laget/skrevet koden og det kommer ikke opp lignende på demoen. Kan egentlig ikke definere brukernavnet, ettersom den sjekker om man er pålogget eller ei, men å skru av error reporting burde gjøre jobben!

     

    Det du da kan gjøre er å sette

     

    $_SESSION['username'] = true;
    

     

    Dette burde også gjøre susen. Da vil du gå som "pålogget", men den måten jeg skrev tidligere vil også fungere, sålenge $_SESSION['username'] er definert enten som 1/true eller med brukernavn vil det skriptet du har lagt ut øverst i tråden godta det som "pålogget". :-)

     

    For

    if ($_SESSION['username'])

    sjekker kun om denne sessionen eksisterer, dvs at den trenger kun å ha en verdi for å gå igjennom.

     

    Håper det er til hjelp.

  16. Gir

    Array ( )
    

     

    Dette er fordi du ikke har angitt $_SESSION['username'], slik at denne er tom.

     

    "Undefined index: username" betyr dermed at $_SESSION['username'] er udefinert.

     

    Det du kan midlertidig gjøre er følgende:

     

    session_start();
    
    $_SESSION['username'] = 'Brukernavn';
    

     

    eller eventuelt plassere følgende øverst på siden i php tags:

     

    error_reporting(0);
    

  17. Latslask, slike brukere fortjener ikke de sekundene det tar å trykke på en slik knapp, bruk heller (+) knappen på brukere som fortjener det. ;)

     

    Til dere som skriver negativt om anmeldelsen og anmelderen: Om dere mener han begrunner sin mening feil eller dårlig, da synes jeg i allefall dere burde begrunne deres meninger om hvorfor, med eksempler og lignende. Hvis ikke blir det bare å kaste stein i glasshus for deres del.

  18. Jeg har alltid hatt et godt forhold til Assassins Creed serien med mange titalls timer foran skjermen med de tidligere titlene. Jeg har gledet meg lenge til denne utgivelsen. Når jeg leser denne annmeldelsen blir jeg å holde tilbake en stund til spillet faller i pris, men kommer nok til å kjøpe det uansett.

     

    Jeg er forøvrig glad gamer.no tør å presentere spillet på denne måten, da det på forhånd er dømt til å bli hetset av dedikerte AC-fanboys.

     

    Må si jeg bli overrasket over noen av de useriøse kommentarene noen presterer å skrive. Det kan til tider virke som om noen bare drar fingrene over tastaturet, for så å utrolig nok prestere å trykke på "Svar" knappen.

     

    Thumbs up til gamer.no!

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...