Gå til innhold

Anergi

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anergi

  1. jeg skal i hvertfall konvertere mine 840W med halogen på stua med 216W LED belysning.

    Og som en ekstra bonus trenger jeg ikke bytte lyskilden de neste 50 år.

     

    Jeg vil anbefale en viss dose skepsis hvis du tror de kommer til å vare i 50 år.

    50 000 timer gir ca 20 år med 7 timer lys i døgnet.

    Men varer de virkelig i 50 000 timer? Det gjenstår å se....

    Jeg merker meg at mange leverndører som begynte med å annonsere med 50 000 timer nå er gått ned til 30 000, mange sågar til 15 000 timer.

    Og Aftenposten rapporterer nå om at sparelys og LED lys ikke alltid leverer som lovt. (http://www.aftenposten.no/bolig/boligokonomi/article4061262.ece)

    Velg leverandør med omhu. Jeg vil påstå at der er mange cowboyer i dette markedet nå som lover gull og grønne skoger...

  2. Har du sett Philips sin MasterLED? De har store kjøleribber på toppen. Og etter lang tids bruk i verstefall blir litt lunkne hvis det er tett rundt dem.

     

    Eneste fordelen med 12v LED er at selve trafoen sitter ett annet sted. Men for meg er det da kun en ekstra komponent som kan ryke. Jo ferre komponenter jo bedre, men det er min mening.

     

    Jeg vil nok påstå at også Philips sine pærer blir varmere enn det antydes her... De kan nok taes på men er varmere enn det jeg vil kalle lunken....

     

    Argumentasjonen når det gjelder trafo er også sviktende etter min mening. Med LED så må det jo være en trafo et eller annet sted siden selve LEDene er lavvolt. Og da er det nok bedre å ha trafoen eksternt enn internt i hver pære. For jo mer enn putter inn i hver pære, jo større sannsynlighet er det for at noe kan ryke.

     

    Et annet moment her her jo også størrelse. Når det er mye elektronikk i hver pære så blir den større (lengre) og det er ikke alltid gunstig hvis en har begrenset plass.

×
×
  • Opprett ny...