Gå til innhold

muma

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muma

  1. Jeg har en Wolksvagen Passat 1990 mod, hvor jeg for noen år byttet ut cd-spilleren med en Pioneer DEH 30MP. Jeg ønsker å bedre lyden i bilen, samt øke mine muligheter (Føler CD og radio blir litt kjedelig i lengden). Jeg ønsker altså å bytte ut høytalerkomponentene med noen som duger litt bedre, og så ønsker jeg å fikse AUX (mangler bare 3,5mm til 3,5mm kabel) slik at jeg kan spille musikk fra iPod og mobilen.

     

    Jeg har funnet ut at det er plass til to høytalere fremme, med størrelse på 4". Jeg har sett litt på nettet, og kom over disse høytalerne, som virket som greie høyalere til grei pris(?)

    Pioneer TS-G1043R 4"

     

    Jeg tok også og demonterte de høytalerne som opprinnelig var i bilen, og de er bare på 30W. Dersom de nye er gode, må jeg gjøre noe annet enn å sette de inn? Nå tenker jeg først og fremst på sikringer og andre ting? Vil helst at jeg ikke skal få noen problemer med strøm eller noe slikt.

  2. Jeg lurte på om noen kunne forklare meg litt anngående forskjellen mellom luftforsvarets sanitet, og sanitetsbataljonen i hæren - nå tenker jeg befalskole? Er det slik at jeg får mulighet til å jobbe på feltsykehus i praksisåret ved begge to, eller tilbyr bare den ene det?

     

    Takker for svar :)

  3. Anbefaler å søke luft eller sjøforsvaret, for så å søke sanitet etter endt rekrutt. Da vil du få et 8 ukers sanitets-kurs på Sessvollmoen. Etter kurset blir du utplassert på en sykestue. Gjør du det bra på kurset er det større sannsynlighet at du kommer på den sykestua du selv har søkt deg til.

     

    Kurset består av tre moduler som avsluttes med skriftlig og praktisk eksamen. Førstehjelps-modul(nivå 3), Evac-modul og medic-modul. Her lærer man selvfølgelig mye relatert til strid, men også mye sivilt nyttig! Jeg er fortiden på Rena sykestue og stortrives! Jeg skal selv studere medisin i Polen, og jeg har fått mye motivasjon av å jobbe her. Her på sykestua skjer det litt av hvert, og det er nesten alltid interessant. Jeg assisterer på lette kirurgiske inngrep, og har vært med på å sy :) Jeg har en uke på og en uke av. Når jeg er på har jeg vakt hele døgnet, men bor og sover på sykestua. Enerom med vaskehjelp :) Gir du inntrykk for at du er interessert blir du med på mye kult! Anbefaler sanintet i førstegangstjeneste! Og spesielt på rena sykestue:)

     

    Dette hørtes veldig bra og spennende ut må jeg si! Gav meg virkelig motivasjon til å kjøre sanitet nå :D Det eneste jeg tenkte på, er om jeg kan få noen av samme muligheter (sykestue), men gjennom hæren? Hadde kanskje foretrukket hæren istedenfor luftforsvaret, i og med at jeg ønsker befalutdanning .

  4. Jeg har veldig lyst til å komme inn på sanitetsbataljonen på befalskolen. Tenker egentlig mest på de teoretiske testene osv. men dersom jeg har hadd gjennomsnittlige karakterer i T, og R1- matten, vil jeg da stille bra på prøven? Eller burde jeg lese på noen ting veldig godt?

  5. Jeg går 2VGS allmenfaglig nå, med realfag som primær. Har et stort ønske om å bli lege-kirurg, men vil først prøve meg i sanitetsbat. i Hærens Befalskole. Ble ganske glad når jeg las at det fantes en Fast Surgical Team. Er dette noe jeg kan jobbe i mens jeg er i befalskolen, og på hvilken måte kommer jeg inn på FST?

     

    Takker for svar!

  6. Programmering har alltid virket ganske kult. Problemet er bare at jeg ikke helt klarer å forstå hva det går ut på. Jeg har lest noe om språk, script, CSS, HTML osv, og jeg må si at jeg går i surr. Grunnen til at jeg ønsker å lære programmering, er at jeg skal ta IT1 som valgfag på VGS til høsten. Derfor vil jeg bruke litt tid før skolestar til å "gjøre meg klar".

     

    Kunne noen forklart meg litt om hva programmering går ut på, og hvor/hva jeg burde begynne med, for å lære meg basics?

  7. Jeg er en gutt på 17 som har planer om å søke Hærens befalskole etter videregående. Ettersom planen er å bli lege, vil jeg derfor prøve meg inn i Sanitetsbataljonen. Er det noen som har erfaring med dette som kunne fortalt meg litt om hvordan utdanningen foregår, hva man lærer osv?

  8. Jeg har i det siste blitt veldig glad i skog og mark. Siden jeg oppholder meg der, ønsker jeg derfor passende bekledning. Jeg har veldig lyst på forskjellige gensere og bukser (veldig fint med militær feltskjorte eller genser), og helst dersom jeg fant noe med det norske flagget.

     

    Kunne noen vært så greie og hjulpet meg med nettsider eller butikker som selger slikt utstyr? Hadde satt utrolig pris på om dere fant noen sider som ikke var altfor dyre heller.

     

    Stor takk på forhånd!

  9. Jeg holder på å skrive litt om slavehandelen, og da slavehandelen i Afrika. Jeg har i oppgave å skrive litt om forholdene slave levde i. Jeg har funnet en del om forholdene på skipene de ble fraktet på. Det jeg ikke finner, er hvordan forholdene på arbeidsplassen deres var. Derfor lurer jeg på om noen kunne hjulpet meg å finne noe eller vise til en side hvor det står litt om dette?

  10. Jeg går VG2 nå, og har spekulert på hva jeg ønsker å gjøre videre etter videregående.

     

    Jeg har lenge hatt lyst til å studere medisin og bli lege. På grunnlag av karakterene mine er sjansene store for at jeg må til utlandet (Polen, Slovakia, Ungarn). Dette gjør også at jeg ikke trenger å strekke meg så altfor mye mere på karakterene (Snittet ligger på rundt 5).

     

    I det siste har jeg fått øynene opp for forsvaret, og da befalskolen. Jeg tenkte på å søke inn til sanitetsbataljonen, i og med at jeg vil ta videre utdanning innen medisin.

     

    Hva synes dere/ hvordan er mulighetene for at jeg gjør dette? Først går jeg befalskolen i to år innen sanitet, og tar deretter videre utdanning i medisin i utlandet?

  11. Jeg er en gutt på VG2 som gjerne ønsker å søke på befalskolen etter videregående. I og med at jeg ønsker å fortsette med medisinske fag senere, ønsker jeg å søke meg inn i Sanitetsbataljonen. Jeg har noen spørsmål anngående dette:

     

    - Jeg har hørt at etter endt befalutdanning blir man sersjant. I tillegg har jeg hørt om uttrykket "medic", og lurer på om dette også finnes i Norge? (evnt. blir man medic etter befalskolen i sanitetsbataljonen?)

     

    - Så lurte jeg også på om dere kunne fortelle meg litt om hvordan søkingen og slikt foregår? Hva må til for at jeg skal komme inn på sanitetsbataljonen? Er det slik at de tar de beste etter de fysiske kravene på opptaksprøven som bestemmer hvem som kommer inn? Og evnt. hva gjør jeg dersom jeg ikke kommer inn på sanitet? Blir jeg satt på en annen avdeling?

×
×
  • Opprett ny...