Gå til innhold

kjaks

Medlemmer
  • Innlegg

    1 765
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjaks

  1. En memristor skal også bruke rundt 100 ganger mindre energi for å lese og skrive data.

    Hva vil det si? Hvor mye mindre energi bruker minnet om det bruker èn gang mindre energi, eller to ganger mindre energi enn et minne som forbruker 10W? Jeg går ut ifra at artikkelforfatteren mener å uttrykke at minnet har 1/100 av energiforbruket til konvensjonelt minne, eller at konvensjonelt minne bruker 100 ganger mer, for å snu om på det.

     

    Ellers en helt grei artikkel, greit å høre hvordan det går med utviklingen av dette memristorminnet fra tid til annen.

  2. Den klassiske fjernkontrollen er en billig, lett og alltid stand-by enhet som leverandørene vil fortsette å sende med TV-ene. De fleste forbrukere vil nok fortsette å forvente dette. Med menyer på TV-skjermen i de tilfellene det trengs trenger en kun 15-20 taster. Greit å ha en enhet _dedikert_ til TV-en

     

    Finnes jo sikkert massevis av programmer allerede som du kan programmere inn en fjernkontrollfunksjon med. Kanskje mest aktuelt med IR port, men enkelte TV-er støtter vel også blåtann. Om folk syntes dette var så forferdelig praktisk ville det vel blitt gjort i større skala allerede.

    • Liker 1
  3. Ville inspisert fordeleren før jeg gjorde noe annet. Det kan også gi en indikasjon på om det er problemer med pluggledninger eller plugger. For meg virker det iallefall som om problemet ligger i tenningssystemet en plass. Siden bilen er gått lite, og om servicer er fulgt og den ikke er blitt mekket på, ser jeg ikke hvorfor plugger, pluggledninger eller luftfilter/falskluft skulle være kilden til problemet, men vil ikke utelukket det. Alderen på bilen tatt i betraktning, kan det være noe så enkelt som at at tappen som overfører elektrisitet til og legger press på fordelerrotoren, som sitter i toppen av fordelerlokket, er stått lenge i press og ikke opprettholder kontakten til enhver tid under kjøring. Dette nevnes bl.a i videoen under.

     

    Grei generell video om hvordan inspisere fordeleren:

  4. Et gammelt røvertriks for å hindre at biler blir bombardert med måseskit, er å legge en sånn lekegummislange på biltaket. Er ei venninne av meg som pleier gjøre det, og det funker visstnok mot måser. Få taki et dusin lekeslanger og plasser de rundt om på eiendommen, så kan det hende kråkene trekker seg tilbake.

  5. Det første kabinettet heter Outlaw og er konstruert slik at hovedkortet monteres speilvendt av det vi er vant til.

     

    Hvordan er dette mulig?!

    Veggen hvor hovedkortet monteres er på motsatt side av hva som er vanlig. Kortet monteres vel i tillegg "opp-ned". Det betyr, ettersom du kan se fra bildene at PCI/-E porter og tilhørende kort kommer i øvre kant på bakveggen og PSU ligger i bunn i bakkant av kabinettet. Ta kabinettet ditt og snu det opp-ned så tror jeg vi er der. Kan verken se fordeler eller ulemper med en slik layout.

  6. 1322968312.png

     

    Ikke helt fornøyd, har akkurat fått 100/100Mbit/s på tilbud fra Østfold Fibernett (Altibox)

     

    Har gjort målinger ved å ha Hjemmesentral (Internet router-en) i Bridgemode direkte tilkoplet til en kraftig PC (4 core, 2,8Ghz, 8Gb minne) som var startet opp i Save Mode med Network, så at det skulle være minimalt med forstyrelser ved denne målingen, og selvfølgelig inngen andre PC-er på nettet, da jeg brukte det ene portet, i tillegg så hadde jeg slått av alle TV Dekodere, bare til å være sikker på at Hjemme sentralen var dedikert til sin oppgave som Internet Router.

     

    var tilkoplet med Cat6, helt ny kabel,

     

    :cry:

    Kan være det er grunnet de store oppgraderingene av linjehastighet rundtom i nettet. Hadde selv en liten periode med omkring halvvert hastighet, men 99% av tiden er hastigheten der den skal være.

    • Liker 1
  7. Vet ikke om det er riktig å sammenligne, men Radeon HD 6950 står oppført med hhv.

     

    2.25 TFLOPs Single Precision compute power

    562.5 GFLOPs Double Precision compute power

     

    Hva er det som gjør at prisen øker med over 10 ganger'n?

    Antakeligvis det at utviklings- og produksjonskostnadedene er så store i forhold til størrelse på markedet. Markedet for rendyrkede grafikkort er langt større enn markedet for regnekort, og dermed kan utviklings- og produksjonskostnadene dekkes inn av et langt større antall solgte kort.

×
×
  • Opprett ny...