Gå til innhold

Akselev

Medlemmer
  • Innlegg

    284
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Akselev

  1. Hei! 

    Har hatt en Saab 9-3 siden november. Strålende fornøyd, og har utbedret noen feil jeg visste om i forkant av kjøpet. Det er en bil som trives godt på landeveien. 

     

    Nå, i etterkant av en spontantur til Nordmøre, begynte Check Engine-lampen å lyse. Motoren responderte også bemerkelsesverdig dårligere enn den har gjort tidligere. 

     

    Jeg valgte å la være å diagnostisere og gikk rett på for å rense EGR-ventilen, noe som, i følge bildet under, absolutt var på tide å få gjort. Check Engine-lampen sluttet å lyse, men bilen responderer fortsatt ikke som den gjorde tidligere. EGR-ventilen er festet til to "rør". Disse rengjorde jeg ikke, men disse hadde også tykke avleiringer. Jeg var redd for å gjøre noe feil under rengjøringen så jeg lot være. 

     

    Dagens spørsmål er som følger: Hvordan renser jeg de tilhørende rørene til EGR-ventilen uten at avleiringene som skrapes av havner på avveie? 

     

    Aksel

     

     

    14nfeyw.jpg

  2. Vil bare skyte inn med et annet spørsmål; Vet noen hvordan Høgskolen i Sørøst Norge er? De har noe jeg vil studere der, men de har kanskje ikke så mye studentaktiviteter og sånn?

    Åj, nei da er det bare å kaste seg på havet. Her er det veldig lite som skjer. Finn deg en storby. HSN er veldig praktisk for oss som ér fra distriktet, og ønsker å studere hjemme. De som flytter hit drar hjem med depresjon og et ønske om en E18 utenfor Vestfold/Grenland. 

    • Liker 2
  3. Jeg har bedre erfaring med å skrive søknad i kåseriform. Arbeidsgivere er mennesker de også, og om du klarer å skape et inntrykk av at du er en festlig og sosial person tror jeg man kommer langt. Det å skrive at man "er god på kundeservice, og trår til ekstra" er kun tomme ord. Det handler om å få den setningen til å være konklusjonen om deg etter arbeidsgiver har lest søknaden. Om du skriver f.eks at du fra tidligere hold "hjelper kunder med å finne den siste ingrediensen til lammekotelettene", så blir det enklere for arbeidsgiver å tro på deg.

     

    Hilsen en som fikk ny jobb denne uka.

  4.  

    Riga Stradins er nok et godt valg. De har opptaksprøve(?) mener jeg å huske, og da har du anledning til å gøre det ganske bra på den om du vil.

     

    Takk for tipset :)

     

    Synd at jeg har valgt så feil dette året med utdannelse, så derfor rekker jeg kun 3 fag fram til sommeren. Det går jo an å søke - så får man se om man kommer inn i det hele tatt i ett av de ti Universitet. Ellers så blir det å ta et år ekstra med div fag... :)

     

     

    Ja, de er ikke like nøye på slikt der som i Norge, da det er universitetene selv som står for rekrutteringen, ikke noe som ligner Samordna Opptak. Prøv deg også på University of Latvia. Hvis ikke, så kan du også prøve deg i Vilnius eller Kaunas i Litauen. Også to veldig bra skoler. Alle de baltiske landene har veldig bra medisinstudier, men få nordmenn. Svensker er det derimot mange av der.

  5. Oslo Gardermoen
    Stavanger flyplass Sola

    Skien flyplass Geiteryggen

    Harstad/Narvik flyplass Evenes

    Sandefjord Torp

    Rygge flyplass

    Kjevik flyplass

     

    Amsterdam Schiphol, Nederland

    Brussel Charleroi, Belgia

    Paris CDG, Frankrike

    Bremen City Airport, Tyskland

    Pula, Kroatia

    Venezia, Italia

    Malaga International Airport, Spania

    Budapest Liszt Ferenc, Ungarn

    Riga International Airport, Latvia

    Flughafen Wien, Østerriket

    Kiev Borispyl, Ukraina

    Tel Aviv Ben Gurion Airport, Israel

    Johannesburg OR-Tambo, Sør-Afrika

    Cape Town International, Sør-Afrika

    Istanbul Ataturk, Tyrkia

    Antalya Airport, Tyrkia

    Portland flyplass, USA

    Los Angeles, USA

  6.  

    Jeg er utdannet sosionom, og jeg tror jeg hadde hadde bedre sjangser på jobb innen psykiatrisjangeren om jeg hadde valgt sykepleier i stedet.

     

    Jobb som sosionom er vanskelig uten videreutdanning eller mye erfaring. Det vil si, du får jobb som sosionom i miljøterapeutstillinger og lignende, men det får du også ufaglært (og i nav får du jobb)

     

    Så trist å høre at sosionomer ikke får jobb de ønsker. Jeg kunne absolutt ha tenkt meg dette yrket, men jeg er veldig skeptisk til å gå sykepleien. Da vil jeg heller studere biologi. Jeg kommer ikke til å gå fra lege til sykepleier, da jeg har jobbet veldig hardt med realfag for å komme inn. Dette høres kanskje litt feil ut for dere, men sykepleien er utelukket.

     

     

    Du kan ikke jobbe med rus og psykiatri om du tar en utdannelse innen biologi. Er det deg eller faren din som utelukker sykepleie?

  7. Har skumlest gjennom tråden, og syntes trådstarter er alt for opphengt i yrkestitler. Sykepleieryrket er AKKURAT det du etterspør, med de arbeidsoppgavene som følger, men tittelen "sykepleier" frister ikke. Det virker for meg at det var drømmen om å kalle seg "lege", ikke nødvendigvis arbeidsoppgavene, som satt deg i den knipa du er i nå. Hadde jeg vært deg ville jeg lest mer om hvilke muligheter du har som ferdig utdannet sykepleier. Det er flust av spesialiseringer innenfor pedagogikk, geriatri, rus, psykiatri... Ja, veldig mye. Om du ender opp med et positivt syn til sykepleieryrket ønsker jeg deg velkommen :-)

    • Liker 2
  8. Bra! Antar at du skal søke i dagligvarebutikker. Det vil være en fordel (tror jeg) å beskrive arbeidsoppgavene du hadde i dagligvarebutikken du tidligere jobbet i. Om du har kunnskap med Norsk Tipping og RiksTotto f.eks. Kunnskap med Post i Butikk er også et pluss! Det viktigste med søknader er at det ikke finnes en fasit.

  9. Haha, ja, det er noe fundamentalt galt med støtteordningene her til lands. Nesten man skulle tro de er her for å motvirke enkelte ganger. Se også etter leilighet i nabokommunen Porsgrunn. God bussforbindelse, så det er ikke noe problem. Prisene er nok det samme. Om det er helt krise, og dere har sertifikat og bil, kan dere til nød ta en titt i Siljan også, men det blir et stykke unna igjen :-)

×
×
  • Opprett ny...