Gå til innhold

Evil_Hail

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Evil_Hail

  1. Skrev originalt denne tråden på battlefield.no (http://www.battlefield.no/forum/index.php?showtopic=76819), men poster den her også.

     

    Tenkte jeg skulle gi litt feedback, så lanet kan bli enda bedre neste år (for det blir HW-Lan neste år også, right?) :)

     

    Først og fremst vil jeg gi credz til alle som sto på for å arrangere lanet. Knallbra at noen tar initiativ og får med seg nok sponsorer til at de kan tidlig love at lanet kommer til å bli noe av, uansett deltagerantall. Det er viktig! Bare se på hva som skjedde med ArcticLan. De trenger billettinntektene kvikt og folk innså tidlig at det var en mulighet for at lanet ikke kom til å bli noe av. Derfor ble folk heller sittende på gjerdet istedenfor å kjøpe billetter asap.

     

    En annen ting som jeg faktisk synes var veldig viktig og bra å få til, var muligheten for å leie skjermer på lanet. For de som må reise langt for å komme til Oslo, kan det være skikkelig pain å få med seg alt av utstyret... spesielt om man sitter med en crt hjemme. Tro meg, snakker av erfaring :)

     

    Var egentlig deilig for oss som var der at det ikke ble stappfullt. Hadde god plass på lanet, i motsetning til TG f.eks.

     

    Det at dere fikk NRK til å dekke lanet var knall2k. Håper de følger opp med mer e-sport ved senere anledninger. Har riktignok ikke sett noe særlig av sendingene, men det lille jeg har sett virket bra.

     

    Det lille jeg fikk sett av sceneaction (wrestling) var egentlig ganske bra. Moro med litt avveksling fra bare data-ting.

     

     

    Så til litt ris/forslag til forbedringer.

     

    For det første så burde tiddskjema over ca når de forskjellige compoene skulle spilles være ute minst et par dager i forveien. Skjønner at det ikke er godt å vite hvor mange påmeldte det blir osv., men det er kjipt å stå opp tidlig flere dager bare for å vite at ting er utsatt på ubestemt tid. Det er også viktig med et fastlagt tidsskjema slik at man unngår at folk ligger og sover når de egentlig skal spille, at scenen støyer for full guffe osv.

     

    Ikke missforstå meg, premiene var knall, men fordelingen kunne vært bedre. Jeg forstår at sponsorer, media osv liker å rope høyt om "50k i førstepremie, pwnpwn!", men om premiepengene hadde vært fordelt litt lenger ned (pengepremier til ihvertfall også tredjeplassen, gjerne premier enda lenger ned også), så ville det garantert trukket flere gode klaner. Mange tenker nok at de ikke gidder komme om de ikke har god sjans på første/andreplass om det er bare de som er premiert. Hadde flere plasseringer blitt lovet ok premier, så ville nok flere gode lag/spillere tatt turen.

     

    Kommenteringa av Bf2 kampene var sikkert knall (så det meste live irl istedet), siden det er det kommentatorene kunne. Men jeg har hørt rykter om at kommenteringa av de andre spillene ikke var helt på topp pga. manglende kunnskaper hos casterne. Det sier vel egentlig seg selv at det ikke blir spesielt bra om casteren ikke kjenner spillet godt nok. Til neste gang vil jeg derfor anbefale å ha forskjellig crew (evn. noen med gode kunnskaper/erfaring fra flere spill) til de forskjellige spillene slik at alle turneringene får bra dekkning. Jeg så forresten CS 1.6 finalen med Kong Kord og xeqtr og der fungerte casterne veldig bra. Det å blande en "casual" og en pro sammen fungerer veldig bra, fordi mr. pro sørger for dyp innsikt i spillet, mens mr. casual kan stille spørsmål til mr. pro om det er noe som oss vanlige dødelige ikke forstår.

     

    Hva med å gjøre litt mer utav de forskjellige turneringene, som f.eks. å spille finalene på scenen og gjøre litt show av det? (les: slik som bf2 finalen var på TG06)

     

    Dette jeg kom på i farta, håper dere tar dere tid til å lese det gjennom :)

     

     

    Håper forresten at så mye som mulig kommer på nrk nett-tv!

  2. Reglene var litt utydelige ang mapcycle (no offence, men ser ut som om de var skrevet/sakset i en fei:P).

     

    Øverst står det av mapcycle er lost fleet, phrantic, monsoon, galang, amcs og placebo, men lengre nede står det at mapcycle er lost fleet, phrantic, galang og monsoon (sakset fra TG reglene? :innocent:)

     

    Foreslår uansett å kjøre Phrantic, Monsoon, Galang, Placebo og A Man Called Sun som mapcycle. Ingen har spilt Lost Fleet siden i våres, er for tidlig å komme med et "nytt" map i forhold til standard cycle to uker før turneringa.

  3. Jeg vil foreslå th0 som compoadmin for q4, han skal være tech/sec crew uansett :) Han har kanskje ikke compoerfaring, men han kan q4 ihvertfall. Som jeg sa, så kommer nok q4 masteren bare til å trenge å lage seeds og fylle inn resultater. Så lenge ingen bruker aimbot/wh, så er det ikke noe som kan lage matchkonflikter. Kan man gjøre det er det lov :)

  4. Forresten... Ser dere søker etter noen som kan styre Q4 compoen. Det er ikke så farlig om den personen ikke har noe særlig kjennskap til Q4. I slike spill er stort sett det som er mulig, lov, så det er nesten aldri krangler om annet enn ping, som ikke er noe å tenke på på lan. Trenger bare et bra sett med standardregler og noen til å administrere scores osv.

  5. Sakser et forslag til quake4 regler fra Hitman sitt oppsett til #quake4.no turneringene som han har kjørt. Var vel de samme reglene på TG06 også.

    http://www.catchgamer.no/?module=forum&f=t...&threadId=70475

     

    Forslag til mapcycle: Galang, Monsoon, Placebo, Phrantic, A man called sun

     

    Struktur på turnering:

    Dobbel eliminasjon.

    Best av 3 brett.

    15 minutter pr brett.

    Hver spiller velger ett brett, den best seedede spillere velger hvilket brett som skal spilles først.

    Om uenighet om hvem som skal offentliggjøre brettvalget sitt først så er det den best seedede spiller som skal gjøre dette først (da dette ikke vil gå innom en 3. part som for eksempel en turneringsadmin). Og bare for å presisere for vrange personer: Alle spillere skal offentliggjøre brettvalget sitt før kampene starter.

     

    Står resultatet 1-1 etter 2. brett skal siste brettet velges på følgende måte:

    Valgte begge spillere det samme brettet skal dette brettes spilles som siste brett.

    Er ikke dette situasjonen skal IRC-boten SiaCo (som er på #quake4.no) trekke det siste brettet med funksjonen !decide. For eksempel !decide Phrantic Galang ”Over the Edge”.

     

    Er stillingen uavgjort på ett brett ved kampens slutt skal nye 2 minutter spilles til en vinner er avgjort (Q4MAX er satt opp slik som standard og det skjer automatisk).

     

    Frakobling fra server under kamp:

    Hvis spiller som frakobler ligger under i kampen taper denne spilleren brettet.

    Hvis spiller som frakobler ligger over i kampen skal brettet spilles på nytt.

    Krasjer serveren skal brettet spilles på nytt.

     

    Tidsaspekt:

    Deltaker forventes å være i kanalen #quake4.no under hele turneringsperioden. Det forventes også at deltaker kan spille kamper til oppsatt tid. Møter ikke en spiller opp innen ti minutter etter oppsatt tid vil motspiller vinne på WO. Gyldig grunn til å komme for sent til en kamp vil dog være om den foregående kampen ble forsinket av for eksempel teknisk feil.

     

    Screenshot og demoer og innrapportering av resultat:

    Hver deltaker har selv ansvar for å huske å ta demoer og screenshot av hver kamp. Dette er viktig da det ikke vil være admins til stede under kampene. Så fort kampen er spilt skal vinneren rapportere inn resultatet til HitMan på #quake4.no. Ved uoverensstemmelse mellom spillere om hva resultatet ble vil skjermbildene og demoene komme til nytte.

  6. Jeg spilte for laget som vant TG06 compoen i bf2 og kom på andreplass under TG05, så jeg vil tørre å skryte på meg litt erfaring.

     

    TG sin bf2 turnering var faktisk veldig vellykket og jeg vil anbefale dere å kopiere deres oppsett. Med 5v5/4v4 (og en fet premie ;)), så er man sikret at det kommer flere gode klaner slik at det blir litt konkurranse. Om det blir 8v8 e.l., så kommer det sannsynligvis veldig få samkjørte klaner. Det er aldri moro når man vet 100% sikkert hvem som kommer til å vinne på forhånd, litt spenning må til! :)

     

    Turneringer skal være gøy for alle, men det er ikke noe gøy med en turnering uten gode lag fordi reglene er laget av folk som aldri har spilt på noe høyt nivå.

×
×
  • Opprett ny...