Gå til innhold

svedman

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av svedman

  1. Til spille? Det er ikke akkurat som alt en maskin har å bruke minne på er opera. Om man kan få tilsvarende ytelse med mindre ram så er det bra. Når det er sagt så er min erfaring at firefox er vesentlig mer ivrig på minnebruk enn opera?

     

    Men du får jo bedre ytelse ved å utnytte tilgjengelig minne, slik Opera gjør.

     

    Tror du Opera hadde vært størst i verden på mobilnettleser (Opera Mobile, Opera Mini) dersom de ikke hadde hatt ekstremt lavt minnebruk på maskinvare som har svært lite minne tilgjengelig? Opera Mobile, Mini og Desktop bruker samme kjerne (Core), ergo er Opera svært tilpasningsdyktig til maskiner med lavt minne. Har du mye minne installert, så vil Opera selvfølgelig benytte dette. Noe annet ville vært meningsløst.

    • Liker 3
  2. Jeg rakker ikke ned, jeg sier jo at Opera er langt fra dårlig. Påpeker bare en mangel som konkurrenter har hatt siden tidenes morgen. En sunn debatt, det er det jeg vil kalle det. Kanskje Opera software implementerer det ved neste release.

     

    Hva mener du med "autofullfør"?

     

    Mener du i adressefeltet? Opera støtter dette, det funker helt fint for meg.

     

    Mener du i skjemafelt på nettsider? Har du fylt ut "Innstillinger > Skjema", så kan du bare trykke Ctrl+Enter for å ferdigutfylle alle skjemafelt som gjenkjennes med navn, adresse, epost, osv. Disse feltene visualiseres ved å ha en perforert, gul ramme.

  3. HAHAHAHA

    Dere som sier at det er en bevist handling, dere kan ikke en skit om webutvikling.

     

    Bevisst, ikke bevist. Enn så lenge. Men uansett, hvis Google Instant virker dersom du sender en annen UA-streng enn "Opera", så tyder jo det virkelig på at det er en bevisst handling. Google har altså sniffet etter nettleser, og ikke funksjonalitet, slik de burde. Dårlig webutvikling, spør du meg.

     

    Dette sammen med en lanseringskåt sjef utgjør manglende støtte for enkelte browsere fordi de ikke ble helt ferdig. Teorien om at de ikke ble ferdig, støttes av at den faktisk funker i Opera, men er vel noe som ikke funker, og derfor har de avventa lanseringen for Opera.

     

    Dette har du nok rett i. Men med dette avsnittet motsier du for øvrig det du selv sier øverst.

  4. Er det noen her som tilfeldigvis har fått en Acer Aspire One 753, istedet for en Acer Aspire 7740G? :p

     

    Synes pakka var litt tung da jeg hentet den, men så ikke hva det var i den før jeg fikk av plasten rundt og så at det sto 7740G på siden.

     

    Hadde sikkert vært kjekkt med en 17.3" spill slepbar, men har nå bedre bruk for en liten nett 11.6".

     

    Er det noen som erfaring med feil/retur til MPX? Har litt dårlig tid, siden jeg reiser bort i 4 uker fra neste uke.

     

    Du må kontakte MPX. Jeg opplevde også en feilleveranse som denne fra MPX i sommer, så det er mulig det er en sommervikar, ja ;)

     

    Du får da tilsendt ordren du skulle ha hatt sammen med et klistremerke som du smeller på den pakka du har fått feil, og leverer den hos Posten.

     

    Det tok dessverre litt tid for dem å sende ut korrekt pakke til meg, så regn med ca. en uke ekstra.

     

    Fikk ingen "premie", nei ;)

  5. Noen som har opplevd det i en annen nettleser enn Opera?

     

     

    Jeg vet ikke hva dette kan skyldes, men tror ikke det er Opera-relatert da jeg får samme advarsel om secure.adviva.net når scanning av SSL-protokoll er påslått i Eset NOD32. Hendelsen ser ikke ut til å bli loggført i nod32, men om det kan være til hjelp så kan jeg ta en skjermdump dersom advarselen dukker opp igjen.

     

    Ser ut som en utvikler i Opera har bekreftet at dette skyldes en bug i Opera som vil bli fikset i 10.54=>

     

    http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=580692

  6. Trykker dere avvis eller godkjenn?

     

     

    Eller bare krysser det ut?

     

     

     

     

    Noen som har opplevd det i en annen nettleser enn Opera?

     

    Vi rekker ikke trykke, for boksen forsvinner av seg selv etter ca 1-2 sekunder...

     

    Samme har skjedd på min kones laptop på Kvinneguiden.no (søsterside av Diskusjon.no), som også kjører Opera 10.53 på Windows.

     

    Jeg har ikke opplevd det i andre nettlesere, men jeg bruker ikke andre nettlesere lenge av gangen.

     

    Og jeg har ikke sett det på andre nettsteder enn de som drives sammen med Diskusjon.no.

  7. Jeg er ingen ekspert på useragent, men iflg ekspertisen betyr den strengen at den identifiserer seg som Iphone og ikke Opera.

    Ref,

    http://my.opera.com/haavard/blog/2010/04/16/iphone-user-agent

     

    "Opera Mini now identifies itself as an iPhone browser"

     

    Det er rett i et henseende, dvs at nettsiden sendes tilpasset iPhone (om utviklere har lagt inn testing på dette). Når det gjelder webtracking, dvs statistikk er nok resten av strengen like viktig - og i statistikk vil nok den komme fram som Opera, ikke minst på bakgrunn av første del av strengen, som indikerer klart at det er Opera, samt version token i parantesen.

     

    iPhone i strengen er for å fortelle hvilket OS som kjøres, ikke hvilken nettleser. Plassen som iPhone er på kalles "Compability flag", og forteller hvilken plattform man er på. IE angir bare "compatible" her, da den kun kjører på en plattform. Kort sagt er en user agent oppbygd omtrent som følger.

     

    Applikasjonsnavn/applikasjonsversjon (kompabilitetsflag; sikkerhet; versjon token; platform token; språksetting; cvs-versjon) rendering engine/build date, osv.

     

    Det første er enten Opera eller Mozilla, da alle nettlesere utenom Opera er bygd på Mozilla eller har historie derfra. Firefox, Safari og Chrome er Mozilla/5.0 og IE er Mozilla/4.0. (boter har egne strenger) Neste (i parantes) er Windows, iPhone, X11 (linux) etc. Ja, og slik går det videre. Når man skal definere hvilken nettleser som har besøkt en nettside, brukes faktisk de første leddene til å finne ut hva som er sannsynlige nettlesere.

     

    Ja. Men alt dette avhenger av at statistikkverktøyet bruker korrekte metoder for å dele opp informasjonen som ligger i UA-strengen. Det mistenker jeg noen verktøy for ikke å gjøre korrekt når de rapporterer 0,1% bruk av en nettleser som et annet verktøy rapporterer 16% bruk av. ;)

  8. * For lave tall - da teller X feil.

    * Viser andre kilder like dårlig tall? Ja men det er pga Opera er så mye "smartere".

     

    Jeg synes snartenkt har argumentert godt og korrekt på hvorfor noen statistikker blir feil. Det er synd at du ikke deler den oppfatningen.

     

    Og jeg holder meg til saken. Opera med Opera-vennlig tall som ingen sjekker.

     

    Jeg har forstått det slik at det var påstanden til snartenkt angående at brukermassen til Opera Mini har økt med 140% på et år du reagerte på. Denne påstanden kan dokumenteres her (side 2):

    http://www.newsweb.no/newsweb/attachment.do?name=1Q10.pdf&attId=77899

  9. Beginning of the end.

     

    "Det er stadig nitriste tall for hhv Opera Mobile og Opera Mini – med under 0,1% andel hver. Det er ikke lenge siden Opera skrøt av hvor mange som hadde installert Opera Mini på iPhone. Vi ser ingen verdens ting til den effekten." fra blogg.api.no

    Opera Mini har kanskje 0,1% andel på noen norske nettaviser (selv om jeg mistenker at de ikke har styring på browsersniffingen sin), men Opera har faktisk nesten 30% markedsandel globalt på mobiltelefoner.

     

    Ikke nok med det, men både markedsandeler og brukermasse er økende. Brukermassen til Opera Mini har økt med 140% på et år eller noe slikt, og har nå over 55 millioner brukere.

     

    Slike som deg har spådd begynnelsen på slutten for Opera i 15 år, men av en eller annen grunn gjør de det bare bedre og bedre :)

     

    Og slike som deg opererer med 140-300% økning både på ytelse, markedsandeler osv :)

     

    Også syns jeg det er oppsiktsvekkende at med enn gang statistikken ikke viser million tall eller x00% økning av noe slag, så går du så lavt som "at de ikke har styring på browsersniffingen sin".

     

    Det er noe med å ta kritikken på alvor.

     

    I følge StatCounter har Opera Mobile/Mini 27% markedsandel, og den er uten tvil nr 1 i verden:

    http://gs.statcounter.com/#mobile_browser-ww-monthly-200904-201005

     

    I Asia har Opera over 50% av markedet:

    http://gs.statcounter.com/#mobile_browser-as-monthly-200904-201005

     

    Og bare i Russland har Opera snart 80% av markedet:

    http://gs.statcounter.com/#mobile_browser-RU-monthly-200904-201005

     

    I Norge har Opera Mobile/Mini for øyeblikket 16% markedsandel, men som du kan se av denne grafen, svinger det voldsomt:

    http://gs.statcounter.com/#mobile_browser-NO-monthly-200904-201005

     

    Så hvordan A-pressen tar opp statistikken sin vet ikke jeg, om de surrer noe voldsomt, eller om det er reelt at ingen av A-pressens besøkende bruker Opera Mobile/Mini.

×
×
  • Opprett ny...