Gå til innhold

Vilbyggepc

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vilbyggepc

  1. Hei tenkte å spørre om hva et sunt forhold til rus er, fikk skikkelig dårlig samvittighet etter en kort mobilsamtale med damen. Vi har begge vært sammen i snart ett år nå, og vi befinner oss i langdistanse, dessverre.

     

    Saken er at jeg ikke hadde mobilsignal de siste fire dagene, så vi kunne ikke kontakte hverandre. Men når vi endelig fikk kontakt og fortalte om dagene våre, fikk jeg høre at hun hadde drukket 0,75L med sprit fra klokka to på dagen, til kvelds. Sloknet på sofaen og ble bært i seng etter at folk oppdaget henne rullet i tepper, og noen hadde satt seg på henne. Så sier hun at hun røykte litt weed dagen derpå.

     

    Hun forventet latter og god stemning, men jeg er helt ærlig bekymret for at hun absolutt må drikke så mye i sosiale sammenhenger. Hun bare la på etter jeg forklarte at jeg ble bekymret. Hun presiserte selv at det er dumt, men jeg skjønner ikke hvorfor hun ringer og forteller om det. Skal jeg bli glad for å høre sånt? Er koselig at hun hadde det bra, men jeg har erfaring med det samme. Med andre ord, jeg har allerede dritet meg ut, og jeg er vel egentlig bare bekymret for hvor lett hun tar på det.

     

    En egentlig bare en bagatell, men føler at hvis jeg ikke later som og sier det hun vil høre så blir hun irritert. "Kan du ikke bare le som alle andre jeg forteller det til". Nei, for det var ikke morsomt.

     

    Hun er 20, jeg er 22. Jeg vet hvordan hun blir når hun er full, spesielt skikkelig dritings, og jeg liker det svært lite med mindre jeg er der med henne. Nå er ikke jeg en kontrollerende fyr, tvert om, men synes det er skikkelig kjipt å få det der i trynet. Spesielt når jeg gir alt for forholdet, og jeg på forhånd ba henne om å ikke drikke for mye. Vet ikke om hun helt forstår at jeg har tidligere erfaring med diverse rus, og har en fungerende alkoholiker til far.

     

    Hva tenker dere etter å ha lest dette? Vet at det er min side av historien og at det ofte fører til at dere blir partiske med meg (eller kanskje ikke), men still gjerne spørsmål og tenk kritisk.

  2. Søk jobb i utkantkommune innenfor arealplanlegging, samfunnsplanlegging eller innenfor GIS, regner med du har litt av dette faget, hvis ikke ta det! GIS er viktig å ha hvis du ønsker jobb som naturgeograf. Har selv bachelor i naturgeografi, bygget på med et års landmåling, jobber som GIS ingeniør i en kommune, mye spennende arbeid som er tverfaglig og gir deg god erfaring.

    Hei, det høres interessant ut! Har jobb-erfaring med GIS og har tatt alene fagene. Vet ikke om jeg kunne tenke meg å drive med landmåling, kunne jo vært noe å prøve. Har du flere forslag? :D

     

    Skjønner at man ofte må ta det man må, men jeg har et stort ønske om å bo i byen. Har bodd på landet hele livet, og har blitt rimelig tilvendt bylivet.

     

    Takk for svar forresten, det gjelder alle!  :w00t:

  3. Så, fullfører bachelorforløpet i geografi nå til sommeren, men jeg har ikke gode nok karakterer til å ta master. Har utvidet utdanningsforløpet med 1 år fordi jeg fikk interessante utvekslingsmuligheter som jeg valgte å dra på, og som helt fint supplerer graden min. Har fått relevant deltidsjobb som jeg har hatt i et år og. Trodde jeg hadde et godt utgangspunkt for å komme meg inn i arbeidslivet. Men, nå som tiden snart er inne blir jeg helt frustrert. Det virker ikke som noen ønsker studenter på bachelornivå i det hele tatt. Alle må ha master...

     

    Er det virkelig sånn at jeg ikke kommer noen vei uten master? Noen som har erfaringer med å bare ta en bachelorgrad i geografi?

  4. Hei, bygget meg pc for 2 mnd siden, betalte 5000 for den men merker en type

    lag. Nå tror jeg ikke det har noe med hvor bra pcen er men heller hva slags tilstand den er i for kjører på 300 fps på wow med high grafikk, har også testet på "can you run it?" om pcen min dro black ops og den gjorde den på topp.

     

    Problem: Merker at pcen stopper opp i enkelte situasjoner på f. eks warcraft 3. Når jeg trykker på en ting inne i spillet freezer det hele seg i omtrent 1 sec. Har også det slik at når jeg kjører black ops så har jeg en del lag i starten av et game og ganske mye på menyen. Har ikke disse problemene med wow. Men så ser jeg på kammeraten min med en bærbar pc til litt under prisen av min, også kjører hans warcraft 3 uten disse hakkene og black ops helt rent? Da begynner jeg og lure litt.

     

    Drivere: Har prøvd og oppdatere driverne mine med Driver Genius Pro Ed.. Lyden på pcen min ble da anderledes og litt rar, selv om den er ganske hørbar fortsatt. Har kjøpt en Razer naga mus og da den lastet ned driveren til den, lastet den ned en driver til et razer tastatur i stedenfor. Lurer på om det er noe med driverne mine så gjør dette? ( mulig og oppdatere driverne manuelt? )

     

    Flshe biosen?:Så har jeg hørt om det med og flashe biosen? Trenger alle pcer dette og har det noe med denne laggen jeg har?

     

    Unødvendig: Har ikke noe virus på pcen, bruker Mic. Sec. ess. som funker ganske bra. skjerm til datamaskinen håper jeg ikke har noe og si? bruker en passe dårlig 32" tv til pcen min.

     

    Det jeg har i pcen:

     

    Prosessor: http://www.dustinhome.no/pd_5010549588.aspx?

    Skjermkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010465813.aspx?

    Ram: http://www.dustinhome.no/pd_5010331614.aspx?

    Hovedkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010552336.aspx?

  5. Heisann! Jeg har skaffet meg Cod: BO for pc. Problemet er at når jeg starter selve spillet lagger menuen og loadingen til en bane. I starten av de fleste baner opplever jeg også en del lag. :thumbdown:

     

    Her er pcen min som kom til topps på "Can you run it?" på spillet cod: bo

     

    Prossesor: http://www.dustinhome.no/pd_5010549588.aspx?

    Hardisk : http://www.dustinhome.no/pd_5010329453.aspx?

    Skjermkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010465813.aspx?

    Ram: http: http://www.dustinhome.no/pd_5010331614.aspx?

     

    Har oppdatert driverne mine med Driver Genius Pro, vet ikke om det er et skikkelig program men det virket ganske overbevisende for og oppdatere drivere og det så ut til og virke. Jeg brukte cden jeg fikk med første gang da jeg bygde pcen for og oppdatere driverne, men mener en kammerat av meg snakket noen om at man burde laste ned i stedet for og bruke cd. er det riktig? :hmm:

     

    Men det er litt utenom poenget, noen som har noen anelse om hvorfor jeg har denne laggen? takker for svar :thumbup:

  6. Heisann :p Har akkuratt bygget en pc til 5000,- og jeg er kjempe fornøyd med den. Men jeg tenkte at jeg hadde litt lyst til og se på det med overklokking bare for og få en liten oversikt.

     

    Har noen av de delene som er i pcen jeg har bygget noen lunde mulighet for overklokking?

    Om noen av delene kan overklokkes. Vil det være viktig med bedre vifte? Man kan jo stille inn vifte innstillinger på BIOS angående hvor sterke de skal være?

     

    Her er delene:

    Prosessor: http://www.dustinhome.no/pd_5010549588.aspx?

    Cd-rom: http://www.dustinhome.no/pd_5010330472.aspx?

    Strømforsyning: http://www.dustinhome.no/pd_5010400535.aspx?

    Hardisk: http://www.dustinhome.no/pd_5010329453.aspx?

    Skjermkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010465813.aspx?

    Ram: http://www.dustinhome.no/pd_5010331614.aspx?

    Kabinett: http://www.dustinhome.no/pd_5010330256.aspx?

    Hovedkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010552336.aspx?

  7. Takker virkelig for "Å husk strøm til hk, 20/24 pins og en 4/8pins" Dette du skrev Sveibuen. Det gjorde at pcen min virket :) Teste jo først med 24-pin og 8-pin. Og jeg viste at mønsteret var noe feil, men den gikk inn fordet. Deretter nå fikk jeg testet 20-pin i den ene og 4pin i den andre :) Og det virket :D takker ^^.

     

    Blir pcen dårligere av mindre pins?

    Takk for svar

  8. Skjermkortet er fint. Om dere lurte så virker alle vifter tom. på hk og.

     

    Det er hovedkortet jeg tror er problemet. Det står at man skal sette inn ATX power connectors i en inputt på hovedkortet. Om dere ser på denne linken http://www.dustinhome.no/pd_5010552336.aspx? så vil dere se om dere trykker på bilde at øverst til venstre er det 8 hull i et blått rektangel. Den har ulike mønstre fra den 4+4pin jeg puttet inn. Det er altså 4pin jeg puttet kun in første gang. Men fant ut at jeg kunne putte alle 8 inn selv om mønsteret var litt anderledes og jeg mistet det andre pipet. Så nå har jeg kunn 1 pip som er normalt?

     

    Det som gjenstår er og få kontakt med skjermen.

     

    om dere lurte så har jeg satt inn 6+2pins i skjermkortet x2. Men altså kun 6pin and de 8 tilsammen. kun det som passet.

  9. Ser at ingen har svart på den andre posten min noe særlig. Men om jeg kan forkorte dette litt. Hva slags deler på pcen er det som ikke virker evt. er koplet til feil når skjermen ikke virker i starten? Det var før 2 pip, men jeg kopla en kabel bedre inn og det andre pipet forsvant. Og jeg regner med at 1 pip er vanlig under oppstart?

  10. Hovedkort: http://www.dustinhome.no/pd_5010552336.aspx?

     

    4 mulige feil:

     

    4 mulige feil:

     

    Alle kabler er koblet til, bortsett fra en rød lang kabel som heller ikke broren min trengte og koble til.

     

    Det er også en kabel til som ikke er koblet til som er på enden av en lang cpu kabel, visste ikke hvor den skulle heller. ( 4 hull i den )

     

    Når det gjelder å koble til ATX power connector 8-pin på skjermkortet viste det seg at kun 4 passet og jeg satte da kun 4 i.

     

    En type port på hovedkortet mitt kalt CHA_FAN hvor jeg tror jeg en vifte eller lignende skulle kobles til? fant ingen kabel til den. Men som sagt under oppstart virket alle viftene.

  11. Hei! Startet pcen min akkurat nå. Den begynte og jobbe og lysene kom på og slikt, deretter hørte jeg et pip, kort pip. Og så kom et pip til i en anderledes tone 5 sec etter. Pc var fortsatt på og skrudde seg ikke av. Skjermen derimot viste bare en svart skjerm og lyse på skjermen blinket som om det var av. Tok jeg ut kabelen til skjermen kom intet signal. Hjeelp!

×
×
  • Opprett ny...