Gå til innhold

Janmandelid

Medlemmer
  • Innlegg

    475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Janmandelid

  1. For nå er Windows ute av dette, men jeg vil nok tro at Windows vil komme en gang senere til nettbrett også. Og det gjør ingenting at man kan ha flere systemer å bruke. Han bruker dataen min til å gå inn på nrksuper og vennebyen.no og slike ting - og han lærer utrolig fort til å bruke mus og å trykke på ting.

  2. Hei. Jeg har en router ifra Thomson 789iVN som jeg har fått ifra Nextgentel. Jeg har i utgangspunktet en VDSL 30/10-linje, men jeg får kun ca 20/5 i praksis siden jeg bor så langt ifra sentralen. Den er tilkoblet min stasjonære ved kabel og nettet er ganske så stabilt UNNTATT når jeg laster ned ved bruk av torrent. Da bryter den nettforbindelsen kanskje hvert 3.-4. minutt i ca et halvt minutt. Jeg må sette begrensinger i utorrent på nedlastingshastighet på 500kB/s for at den skal holde nettet stabilt. Kan jeg gjøre noe med dette?

  3. Syns ikke 5 år er for tidlig. Han lærer slike ting utrolig fort og dessuten finnes det mange gode app'er for å lære ting.

     

    Kurio sjekket jeg ut, men han behandler slike ting som meg så tror ikke det er noe problem å gi han et skikkelig et. Blir sikkert et Samsung Galaxy tenker jeg. Windows kan han ganske godt siden han bruker min stasjonære en god del.

     

    Takker for gode innspill :)

  4. Sønnen min blir 5 år og jeg har lyst til å gi han et nettbrett. Men det finnes jo så mange forskjellige der ute og jeg har ikke satt meg inn i dette så mye. Han har fått lånt en ipad av en kamerat av meg når vi har vært ute og reist, men selv så er jeg ikke noen i-fan så vil helst ha et android.

     

    Det som jeg vil ha mulighet til er å kunne legge inn filmer etc, så må ha muligheten til et minnekort. Trenger ikke 3G-funksjon.

     

    Noen som har noen gode tips?

  5. Er rød ring rundt det jeg alltid endrer.

    I Easy screen ikke ha den profilen med flammer.- men normal .

     

     

    Advanced

    AI overclock tuner - Manual

    BCLK/PCI-EX Frequency - 100

    Internal PLL overriide - Auto/Disabled

    Memory - DDR3 1600

    EPU power saving - Disabled

     

    Siste endring er fixed dram voltage til 1.6437 ( for mine HyperX)

     

    Hva kan jeg si. Tusen takk skal du ha. Dette skal jeg prøve hos kameraten min neste gang jeg skal bort der. Merker det er mye som har skjedd på datafronten de siste årene. Selv så sitter jeg med et 6 år gammelt hovedkort, Asus P5W DH Deluxe. Men det fungerer så greit for meg selv. Har SSD og systemet er kjapt nok.

  6. Har samme hovedkort, prosessor og PSU selv.

    HX750 har ikke hatt disse problemene som HX650 modellen har hatt utfra hva jeg ha hørt og erfart.

    Problemet ditt (som jeg selv hadde med 2.stk Asus P8Z68) er sannsynlig asus sin auto overklokking tpu/turbo-v som er på som default.

    Så sett manuelt bclk/pci-ex freq ned til fast 100mhz.Det løste mine problemer.

    Hovedkortet har heller ikke noe med om det er low voltage 1.5 eller 1.65 å gjøre , still inn det som memory modulene skal ha iflg produsenten.

     

    Takker for svar. Av en eller annen merkelig grunn nå så har maskinen gått fint etter jeg har oppdatert bios, samt drivere for skjerm og lyd. Og det til og med med alle minnemodulene satt i. Vi får se nå hvor lenge den holder. Er søren meg spent.

  7. Du bør absolutt oppdatere BIOS da 16GB minne av den typen IKKE er med i QVL listen til det hovedkortet. Normalt skulle ikke dette ha så mye å si, men det kan i visse tilfeller skape problemer. Dessuten skal de fleste RAM brikkene ha 1,65V på det hovedkortet, og ikke 1,5V som de Corsair Vengeance DDR3 1600MHz brikkene bruker. Så oppdater BIOS før du gjør så mye mer, i mange tilfeller er en BIOS oppdatering noe som hjelper:

     

    Veldig bra. Da skal jeg gjøre det :)

  8. Hei!

     

    Jeg skulle bygge ny maskin til en god kamerat av meg. Jeg fikk frie tøyler til å velge utstyr og bestilte følgende varer ifra komplett:

     

    Antall Varenr. Beskrivelse

     

    1.00 650094 ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3, Socket-1155

    ATX, Z68, DDR3, 2xPCIe(3.0)x16, CFX&SLI, SATA 6Gb/

     

    1.00 619273 Intel® Core i7-2600 Processor

    Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4Ghz, 8MB, 95W, Boxed

     

    1.00 635805 Corsair H80 Hydro Series CPU Kjøler

    Socket 775/1155/1156/1366/2011, AM2/AM2+/AM3, 2600

     

    1.00 618011 Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB CL9

    Kit w/4x 4GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, 1.5V, Venge

     

    1.00 638471 PowerColor Radeon HD 6750 1GB GDDR5

    PCI-Express 2.1, "SCS3 - Silent", 2xDVI, native-HD

     

    1.00 641086 Kingston HyperX SSD 120GB 2.5"

    SATA 6 Gb/s (SATA3.0), 555MB/510MB/s read/write, S

     

    Dette var i midten av desember, og ble bygget i romjula, og den fungerte godt ei stund. Systemdisken (Kingston HyperX) konket ut etter ca 100 timer, og ble byttet ut av en Intel 520. Men vi fant ut at siden pc'en sto i stua skulle vi også bytte kabinett så valget falt på Corsair 550D siden det var veldig støysvakt. Nye vifter ble satt inn og alt fungerte perfekt rundt påsketider da den ble endelig skikkelig ferdig.

     

    I mai begynte den plutselig å slå seg av av en eller annen grunn. Jeg logget meg på maskinen hans og fant ut av etter å ha sett i loggen hans på feilmeldinger (blåskjerm) at det var en minnefeil. Anbefalte kameraten min å ta ut en minnemodul, for jeg tenkte det kunne være en av de som hadde en feil. Han tok en modul ut og etter det fungerte den prikkfritt – helt til ei uke siden. Da står maskina på i maks ti minutter før den får blåskjerm og slår seg av. I dag var jeg bort til kameraten min og kikket på den og når jeg googler kodene på feilmeldingen så fikk jeg opp minnefeil. Jeg kjørte også minnediagnoseprogrammet som windows har innebygd og jeg fikk feilmelding der når de resterende 3 modulene står igjen. Tar ut en modul til, kjører minnediagnoseprogrammet og får ikke feilmelding. Men får blåskjerm igjen etter ei stund. Tar ut enda en minnemodul til slik at det bare er en igjen – kjører minnediagnoseprogrammet og får ikke noe feilmelding, men maskina slår seg av igjen.

     

    Har dere noen gode tips om hva man skal gjøre? Maskinen kjører W7 Ultimate og har alle oppdateringer. Jeg har ennå ikke oppdatert BIOS. Tror dere at det kan være noe feil på hovedkortet? Trodde jeg hadde litt greie på datamaskiner, men her har jeg null tips på hva jeg skal gjøre. Kan det være det er noe feil med alle minnemodulene?

     

    Setter utrolig pris på svar på dette.

  9. Jeg også har en mistanke om minnebrikkene. Prøvde Memory Diagnostics Tool i W7, men fikk ikke opp noe feil. memOK-knappen ble for avansert for kameraten min (han bor ikke her som jeg bor).

     

    Og nå sier han at alt låste seg i windows og måtte trykke på reset-knappen. Dette er første gangen det har skjedd.

     

    Det har vært daglig de to siste dagene, men før det har det vært annenhver dag kanskje i to uker.

    prøvd memOK knappen?

×
×
  • Opprett ny...