Gå til innhold

Lulupus

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lulupus

  1.  

    Hei.

    Derimot er jeg veldig for å ta henne med på aktive dater! Det kan være veldig moro! :)

     

    Risikerer han at hun vil finne en aktiv date sjenerende/flaut? Altså at hun ikke vil være med på sykkeltur/skitur fordi hun vet hun blir fort sliten og svett, og helst ikke vil vise ham det?

     

    Det er en risiko som absolutt er der. Men i og med at hun er komfortabel nok til å ha sex med han vil jeg tro hun føler en viss trygghet allikevel. Og så kan det jo legges opp til hva hun kan klare. Jeg vil foreksempel tro at en tur i badeland ikke er noe for henne pga blikk, men at en sykkeltur/lang gåtur med en god samtale underveis vil være bedre fordi hun da vil kose seg mer og slippe unna langt flere folk :)

  2. Hei.

    Først og fremst vil jeg si at jeg ikke synes du som er TS her er noen fæl person. Derimot ser jeg så absolutt problemstillingen din og synes det er fantastisk at du tør å spørre.

    Selv er jeg en av disse overvektige jentene som det snakkes mye om. Jeg er ikke helt på amerikanske stadier, har nok av kvinnelige former osv, men har allikevel 40+ kg som burde vært borte og føler derfor jeg "kvalifiserer" her..

    Jeg vil si at jeg forstår utrolig godt at hun sliter med selvbilde og at folk glaner. Det er utrolig viktig at du ikke lar deg bukke under slikt, men at du viser at du er stolt av henne uansett om mennesker titter.

    Snikslanking? Det har jeg vært borti før. Mitt tips er å ALDRI finne på det. Du kan gjerne endre egen livsstil eller kosthold, så kan hun følge etter, men ikke gi henne en salat og sitt der med lasagnen din selv. Det blir fort veldig tydelig og kjipt.
    Derimot er jeg veldig for å ta henne med på aktive dater! Det kan være veldig moro! :)

    En annen ting å tenke på.. Er at veldig mange mennesker blir andre personer så fort vektproblemer er borte. Veldig ofte har depresjon og vektproblemer mye med hverandre å gjøre, og om en av dem forsvinner vil også den andre ofte forsvinne. Dette kan endre et menneske veldig. Er du eventuelt klar for det?

    Om du har noen spørsmål ang vekt, forhold eller slanking osv. Så hyl gjerne ut. Jeg tar meg overhodet ikke nær av det du eventuelt stiller spm om og vil gjerne stille meg selv til disposisjon :)

    • Liker 4
  3. Hvilke øvelser har du vondt i / har fått beskjed om å unngå?

     

    Er knebøy vond burde du heller prøve leg-press osv.

     

    Når du skal ned i vekt så blir selve treningen med vekter mer likegyldig da hele målet med treningen er å beholde på muskelmasse og bruke kalorier.

    Siden du er nybegynner vil du også øke i styrke også pga bedre teknikk som læres, men det gjør man vanligvis ikke på kaliriunderskudd.

     

    Hvor mye du vet om kosthold vet jeg ikke, men for å gå ned i vekt den sunneste måten så gjelder det å ta sin egen vekt og gange med 21-28 ( kalorier ) og det blir totalen du må spise hver dag.

     

    For eksempel 100kg x 21 = 2100kcal pr dag.

    Man må også bevege seg / trene for 500kcal pr dag som er ca en time.

    Med 3 styrkeøkter i uka blir det 4 dager hvor man må gå seg en tur eller mølla / aktivitet en times tid.

     

    Disse 2 sammen gir 1 kg rent fett ned i uka om man er under 100kg og litt mer om man er over.

    Det er ansett som den raskeste måten uten å miste muskelmasse.

     

    Når det kommer til kosten på kcal-underskudd så lønner det seg å holde proteininntaket på 2.6-3g pr kg kroppsvekt. Det vil gi en større metthetsfølese og pga en termisk effekt på 25% vil det koste kroppen mer energi å fordøye proteinen VS karbohydrat sammen med at det vil bidra til å holde på muskelmassen.

     

    Det er 4 kcal pr gram protein så for en på 100kg med 3g pr kg blir det 300gram protein som er 1200kcal av de totale 2100 man hadde som 100kg.

     

    Resten av kcal kan man spise hva man vil for, men frukt og sunne ting vil gi mer volum og bedre blodsukker en fast-food og annen mat som blir lite i volum og man blir gående sulten.

     

    Når det kommer til treningsprogram er RYP på tn.no bra, der får du ferdig utregnet med øvelsesguide.

     

    Det finnes mange programmer

    http://www.kalibergy...lkroppsprogram/

     

    Fellestrekkene som nybegynner er at det er helkroppsprogrammer 3x uka.

     

    Wow, tusen takk for masse nyttig og spennende informasjon. Dette hjalp mye.

    Legen min er en totalt idiot (skal bytte han ut), men han har bare fortalt at jeg må trene hver dag og at jeg må leve med prolapsene resten av livet.. Så jeg aner lite om hva jeg kan og ikke kan gjøre, desverre..

    Men dette du sa nå, det skal jeg ta med videre og bruke aktivt :)

  4. Heihei

     

    Som emnet sier har jeg prolaps i ryggen, jeg har tilogmed to av dem.. Og jeg er ganske dårlig i perioder.. Jeg er nødt til å bygge opp ryggen og samtidig gå ned masse i kilo. Noen som har noen gode råd til meg? Jeg har medlemsskap på treningsstudio, nettopp starta, og vet jeg elsker styrke og mølla iallefall, mens roing er helt grusomt.

     

    Trenger dere å vite vekt og slike ting, så hyl ut, ikke vær redd for å spørre ;)

     

    Håper noen kan hjelpe meg litt på vei.

  5. Heisann.

     

    Først og fremst vil jeg si det at jeg uten problemer leste teksten din. Du forklarer deg bra og dysleksien ser jeg ingenting til, så du har gjort en god jobb.

     

    Deretter vil jeg si at jeg faktisk kjenner igjen personen du beskriver som din svigermor. Det er faktisk akkurat som om du beskriver min stebestemor, noe som er "artig" på den måten at jeg føler jeg "kjenner" personen du snakker om. Og jeg må også at jeg virkelig forstår frustrasjonen du føler rundt dette mennesket!

     

    Jeg synes du skal ta dette opp med faren til din samboer. Si ifra til han hva som har hendt mellom deg og din svigermor og fortelle at du ikke har sendt dette brevet.

     

    Lykke til, uansett hva som skjer.

  6. Huff, er ikke noe spesielt å ha en lite crush på bestevennina si. Er ikke sånn at jeg har falt pladask. Men jeg kunne godt tenkt meg å prøve. Men hun vil ikke Har snakka om det noen ganger. Og hun mener vi er for forskjellige. Selv om vi gjør så og si alt sammen. Er kjempegode venner. At vi er for forskjellige er noe jeg sa til henne for 7mnd siden. Men så har jeg begynt å like henne etterhvert.

     

     

    Neimen, kjære deg! Ikke gi opp håpet. Det kommer nok ei søt jente til deg når du ikke leter lenger :) La ting falle naturlig. Hvem vet? Kanskje besteveninnen din liker deg til og med, men ikke tør innrømme det, fordi det kan ødelegge vennskapet om ting går galt..

  7. Jeg må innrømme at jeg synes dette var en god komkurranse. Spesielt siden Titan er to mobiler (personlig husket jeg ikke HTC sin før jeg leste kommentarene xD) og jeg tror jeg har lest igjennom hele testen til Honor nå, men de har ikke nevnt noen av de to andre tingene der heller :-)

     

    Når det er sagt, antar jeg at de har fjernet det i forbindelse med denne testen, siden det strengt tatt er en utrolig naturlig ting å vanligvis ta med? :-) Jeg synes det også var en bra ting, i så fall :-) Som de sier tidligere her, man skal ikke alltid bare få den enkleste løsninga til enhver tid :-)

     

    Strålende, Amobil! :-)

  8. Hehe, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Tror uansett ikke dette er noe å prate videre om, for som du sier, så er jeg jo fast bestemt på mitt synspunkt på tingene.

    Og jeg har flere ganger blitt spurt "HVA gjør deg så spesiell". Og det var også dette jeg mente jeg ikke lenger ville svare på, ettersom jeg ikke mener jeg er det fnugg bedre enn et barn i Afrika, f.eks.

     

    Og jeg lærer da selvfølgelig av dere også.. Men ikke i den grad at jeg legger fra meg hele troen min og sier "ja, gutta på diskusjon.no har rett de". ;-)

     

    Sorry folkens, men jeg tror nok jeg er for langt inne i troen min, for trangsynt, for hjernevasket og rett og slett for dum til at dere klarer overbevise meg om noe mere ;-)

  9. Neinei, men er du ikke klar, så trenger du ikke presse deg heller. Bare vær ærlig med henne.

     

    Når det gjelder voldtekten, skjedde dette veldig nylig? og er hun veldig åpen om dette?

     

    Føler meg klar, men det går alltid til helvete. Men nå er det 1,5 år siden sist jeg prøvde...Så hvordan det går nå vet jeg ikke.

     

    Nei, voldtekten skjedde ikke veldig nylig. Det er 2 år siden, sa hun. Hvor åpen hun er om det vet jeg ikke. Hun sa det til meg over telefon engang.

     

    - Trådstarter :)

     

    Postet av anonym: 915d867c6c957a93b84c4320ec886c76

     

     

    Da er du nok en god del mer klar og trygg nå, skal du se :)

     

    aha, ikke gjør annet enn å oppør deg som normalt. Kan hende hun nevner det, men da år dere ta en prat om det. Før det eventuelt skjer, så får du bare la henne leve et så normalt liv som mulig.

  10. Nei vet du hva?

    Det er ikke teit å feige ut, hvis det er det du vil og ønsker, der og da. Er du ikke klar, så er du ikke klar. Som sagt, dette er ingenting å haste med.

     

    Jeg vil tro det er lurt å kanskje snakke litt om sex også, ja :)Da kan man gjerne bli litt tryggere og det vil kanskje ikke være en stor barriere å komme seg over når det først skal skje.

     

     

    Vet du noe om du er hennes første da?

  11. Ser du nevner litt om at du muligens er litt tykk. Men det er nok ikke noe du trenger tenke på. Vil ei jente ha sex med deg og går så langt at dere skal til med kondom og greier, så kan jeg fortelle deg at ho liker deg og kroppen din...

    For man pleier jo ikke akkurat ha sex med noen man synes er motbydelig? ;-)

     

    Men et godt triks er å bli skikkelig trygg på jenta og kanskje fortelle henne at det er litt vanskelig for deg. Og å bruke god tid på forspill er også lurt, for da blir du tryggere og kåtere, noe som etterhvert vil fjerne ganske så mye nervøsitet.

     

    Og du? IKKE stress med dette. Er ingen som sier at du MÅ ha sex imorgen ;-)

  12. Hvordan tenker en religiøs? Vel.. Som regel så tenker ikke religiøse, det lar de eventyrboka si gjøre for dem.

     

    Jeg tenker jeg :-)

     

     

     

     

    Til alle dere andre som helt sikkert venter svar..

    Jeg prøver å få lest alt dere skriver, men det er vanskelig å følge med på alt. Jeg har heller ikke interesse av å svare på alt heller, da mye går på å dra min lille "boble" helt fra hverandre og i tusen knas.

    Jeg er selvfølgelig og ganske forståelig lei nå, av å si at "NEI, jeg er ikke mer spesiell enn noen annen kristen/ukristen person, og jeg har heller ingen måte å forklare min helbredelse på, som dere kommer til å godta".

     

    Det finnes nok svært få, om ikke ingen måter vi kan bli enige, og vi kan diskutere ut i det uendelige..

  13. Det er din mening og den skal du få lov til å ha. Jeg vil aldri skamme meg for dette noengang, beklager.

     

    Andre uskyldig, troende mennesker kan også gå til forbønn, be selv osv. Ikke alle får svar, desverre, men dem kan jo også prøve. Jeg prøvde MANGE ganger før jeg fikk svar.

    Det at du prøvde mange ganger før du fikk svar. Kan ikke det tyde på at det var en tilfeldighet at det skjedde den ene gangen?

     

    Hvis jeg ba hver uke om å vinne i lotto, og så tilslutt vant..ville det da vært gud som gjorde at jeg vant?

     

    Hvem velger gud å hjelpe? Hvorfor ikke hjelpe alle de som tror på ham? Da hadde vi virkelig sett at det var vits å tro?

    Det er nok mange som blir plutselig friske av diverse sykdommer/plager som ikke ber til gud om dette.

    Hvordan forklarer du det?

     

     

    Jo, selvfølgelig. Og jeg har som sagt aldri utelukket det heller, men jeg har valgt å takke Gud for det som hendte.

     

    Jeg har desverre ikke alle svarene du ønsker, ettersom det for meg er like uforståelig som for dere. Jeg føler meg heldig, men kan absolutt ikke forstå at JEG er mer spesiell enn andre.

     

    Og det at ikke-kristne får en kropp som plutselig er god, det aner jeg ikke. Kanskje kroppen leget seg selv ;-)

  14. DER er vi derimot helt enige ;-) Quotinga mi suger ;-)

    You'll get the hang of it.

     

    Hvor viktig er Bibelens tekst og innhold for deg, kontra verdien av følelse, samhold, tilhørighet, trygghet etc. som du har nevnt... ?

     

    Takk, det er godt å høre :)

     

    Det kan man vel egentlig se ut i fra hva jeg skriver, da jeg ikke nevner Bibelen engang.

    I mine øyne kan man så absolutt ikke følge Bibelen slavisk. Eller, man kan, men jeg ville ikke levd slik. Jeg kan lese i Bibelen etter råd og slikt og for å lære litt mer, men ellers enn det er nok verdiene i det hele det viktigste.

  15. Hvis du kan sette deg ned og forklare meg hvorfor en rygg som var så vond i mange år i strekk plutselig ble god på dette møtet, så gjør det gjerne. Da burde du komme til Kristiansand, få alle legene jeg har vært hos sparket og begynne som lege der selv, for ingen av dem kan forklare det.

    Det er den judeo-kristne Guden som har fikset ryggen din. Naturlige forklaringer eksisterer naturligvis ikke...

     

    Syntes du det ikke er rart han bryr seg om ryggen din, mens han lar andre gå med lidelsene sine hele livet ut, eller til og med dø? At han tillater barn å sulte seg til døde, eller dø av fryktelige sykdommer?

    Jeg er helt enig.

     

     

    Hvilken gud fikser småplager hos folk som i utgangspunktet har det bra, mens lar andre uskyldige, troende mennesker gjennomgå de grusomste lidelser.

     

    Det er direkte frekt å komme med påstander om at gud helbreder slike bagateller. Dere(eller gud) skulle skamme dere :nei:

     

     

    Det er din mening og den skal du få lov til å ha. Jeg vil aldri skamme meg for dette noengang, beklager.

     

    Andre uskyldig, troende mennesker kan også gå til forbønn, be selv osv. Ikke alle får svar, desverre, men dem kan jo også prøve. Jeg prøvde MANGE ganger før jeg fikk svar.

  16. Hvis du kan sette deg ned og forklare meg hvorfor en rygg som var så vond i mange år i strekk plutselig ble god på dette møtet, så gjør det gjerne. Da burde du komme til Kristiansand, få alle legene jeg har vært hos sparket og begynne som lege der selv, for ingen av dem kan forklare det.

     

    Gud prioriterte deg, med vond rygg fremfor et uskyldig barn med dødelig blodkreft etter utslippene i cehrnobyl?

    Er du helt stein? Hvilken gud er det du tror på? Det er mye latterlige forklaringer ute å går, men håndspåleggelse og helbredelse må være noe av de cdummeste og minst gjennomtenkte. Folk blir plutselig friske, uten at noen kan forklare det. Folk blir også friske med Placebo, og Placebo er en velldokumentert behandlingsmetode, men man har ingen anelse om hvordan den fungerer.

     

    At vitenskapen ikke vet alt betyr ikke at du fritt kan gå å fylle tomrommene med eventyr.

     

    Selvfølgelig jeg kunne gitt skylden på noe helt annet. Kanskje var det en måte jeg gikk på som plutselig løsnet feilen i ryggen, kanskje har jeg innbilt meg ryggsmerter i flere år, men det er vel like tåpelig og uærlig å sette skylden på noe slikt, enn at jeg har en tro på en Gud og en kraft som kan hjelpe meg? Skulle vi for eksempel ha satt skylden på at jeg gikk på en måte som løsnet opp feilen, vel, det kan heller ikke bevises. Det kan det settes like mange spm ved, som ved at jeg fikk forbønn og etterpå kunne gjøre yoga og slikt uten å gråte av smerter.

    Tror du virkelig at det er mer sansynlig at gud har valgt ut deg personlig, med litt vondt i ryggen, fremfor barn som dør av sult, hiv, kreft, og alt anent faenskap? HVa er det meg deg som er så spesielt da? Hvilken grun skal gud ha til å personlig blande seg inn i din rygg, når han gir blank faen i milioner av barn som dør av sult?

     

    Når det gjelder henne du så i rullestol, så kan jeg forstå din skepsis. Og jeg er heller ikke ukjent til det faktum at flere steder har flere "svindlet" slik, for å få folk "lurt" inn i sin tro. Jeg sier ikke at det er det som skjedde her, da jeg selv har opplevd noe slikt og kan tro på det, men jeg ser virkelig det at DU som er utenfor slikt kan sette hundrevis av spørsmål ved det, mens vi kristne gjerne kan gi æren til Gud.

    Og hvis du vil si at også dette med min rygg er en "svindel", så vil jeg gjerne at du forklarer meg hvorfor jeg allerede i 11 års alderen skal sette igang med et skuespill uten like om en vond rygg, for så å få den helbredet på et møte 6 år senere, da blandt mennesker som kun hadde kjent til meg i et halvt år, noe som vil si at alle jeg da har "lurt" i 5,5 år, ikke vil være tilstede engang.

    Du er altså 17 år. Og kroppen din er ikke engang ferdig vokst. Har det ikke falt deg inn at kansje kroppen selv fikset dette?

     

    Selvfølgelig kan en kropp ordne seg selv. Men hvis ingen kan beskrive hvordan eller hvorfor, da ser jeg på dette som veldig merkelig. HAdde jeg hatt en prolaps eller lignende kunne det faktisk vært at gangen min til forbønnen fikk fikset ryggen min og at jeg fikk forbønn "forgjeves" fordi jeg da var god. Men jeg hadde ingen slik diagnose, sett bort i fra "unormalt mye svai i ryggen", noe jeg enda har.

     

    At jeg fyller tomrommene i vitenskapen med "eventyr" er ditt utsagt. For meg (og uendelig mange flere) er jo dette like riktig som å fylle det hele med en "trailer" om hva som kan komme frem i vitenskapen og ordene "coming soon". I mellomtiden velger jeg å sette min lit til troen min og til det jeg har opplevd og vil oppleve med den.

     

    Utsagt som "er du stein?" er det ingen vits i å kaste ut. Har jeg kanskje sagt til deg at du må da definitivt være dritings nå en tirsdagskveld, som kan si noe så slikt som dette? Nei, nettopp.

     

    Jeg har desverre ingen svar på hvorfor Gud velger enkelte mennesker. Kanskje var det ikke han som sendte forsangeren smerter i ryggen, kanskje hadde hun et lite skuespill for å gi meg det ekstra pushet jeg trengte for å komme meg til førbønn og bli bedt for. Poenget er uansett at den forbønnen jeg fikk gjorde at jeg fikk en god rygg.

  17. Hvis du kan sette deg ned og forklare meg hvorfor en rygg som var så vond i mange år i strekk plutselig ble god på dette møtet, så gjør det gjerne. Da burde du komme til Kristiansand, få alle legene jeg har vært hos sparket og begynne som lege der selv, for ingen av dem kan forklare det.

    Det er den judeo-kristne Guden som har fikset ryggen din. Naturlige forklaringer eksisterer naturligvis ikke...

     

    Jeg har ikke nektet for at dette også kan skyldes noe naturlig, men når ikke jeg selv, leger eller andre kan beskrive hva som faktisk har skjedd, da synes jeg det er like "tåpelig" å sette min lit til dette UTEN beviser, som å sette min lit til Gud UTEN helt konkrete beviser.

     

    Syntes du det ikke er rart han bryr seg om ryggen din, mens han lar andre gå med lidelsene sine hele livet ut, eller til og med dø? At han tillater barn å sulte seg til døde, eller dø av fryktelige sykdommer?

     

    Selvfølgelig. Jeg sier ikke at dette er noe jeg vil stå foran Afrikas forsamling og skryte av og si "se på meg, jeg er MYE bedre enn dere". Men hva om han heller fikset min rygg slik at jeg kan hjelpe dem, feks? Jeg sier ikke at det nødvendigvis er slik, jeg bare spør deg.

     

    Selvfølgelig jeg kunne gitt skylden på noe helt annet. Kanskje var det en måte jeg gikk på som plutselig løsnet feilen i ryggen, kanskje har jeg innbilt meg ryggsmerter i flere år, men det er vel like tåpelig og uærlig å sette skylden på noe slikt, enn at jeg har en tro på en Gud og en kraft som kan hjelpe meg?

    Selvsagt: Vi trenger ikke leger, eller sykehus eller noe som helst.

     

    Når Gud eksisterer, og når han har disse evnene til å fikse slike ting som ryggplager og sånt, hvorfor går da mange folk rundt å lider? Selv kristne folk? Eller er grunnen at Gud elsker deg mer enn de andre?

     

    Gud elsker alle likt. Og før du roper ut om klisjeer og slikt, jeg vet. Men slik er det altså. Jeg har troen på "helbredere". Altså at det ikke er Gud som i eneperson gikk ned og satte hele verden på pause for å fikse kroppen, men at han har slike mennesker som kan be for en og håpe på svar på bønn. For det var jo det som egentlig skjedde.

     

    Skulle vi for eksempel ha satt skylden på at jeg gikk på en måte som løsnet opp feilen, vel, det kan heller ikke bevises. Det kan det settes like mange spm ved, som ved at jeg fikk forbønn og etterpå kunne gjøre yoga og slikt uten å gråte av smerter.

    Så din anbefalning til de som har vond rygg er at de skal ordne seg med en forbønn? Slik at de kan bedrive yoga og slikt uten å gråte av smerte?

     

    Min anbefaling er selvfølgelig at kristne vil gå til forbønn og slikt og bli bedt for og om.

     

    Når det gjelder henne du så i rullestol, så kan jeg forstå din skepsis. Og jeg er heller ikke ukjent til det faktum at flere steder har flere "svindlet" slik, for å få folk "lurt" inn i sin tro. Jeg sier ikke at det er det som skjedde her, da jeg selv har opplevd noe slikt og kan tro på det, men jeg ser virkelig det at DU som er utenfor slikt kan sette hundrevis av spørsmål ved det, mens vi kristne gjerne kan gi æren til Gud.

    Nå tenker jo kristne av ditt kaliber på Gud absolutt hele tiden da. Gud gjennomsyrer absolutt hele livet deres, og alt ellers, så dersom det skjer noe dere ikke forstår, og som er positivt, så er dette naturlig nok Gud... Når noe er galt, så tviler dere litt igjen, men så skjer det noe bra, og da har dere funnet beviset for Gud... :)

     

    Noen forteller gjerne også løgnhistorier, for de vet at de blir tatt seriøst... I alle fall der overtroen er rådende. Jeg pleier stort sett å fnyse litt av slike ting...

     

    Jeg har tvilt litt på Gud ved kun få tilfeller, og da har det vært så alvorlig som dødsfall som har trigget min tvil.

    Jeg er absolutt ikke "gjennomsyret". Jeg har en hverdag som alle andre, men med en tro. Jeg kan gjerne be for maten hjemme, jeg kan takke Gud og be til han. Har jeg det vanskelig kan jeg spørre han om hjelp. Men ellers enn det vil jeg jo si at min hverdag er lik som andres. Han gjennomsyrer det ikke og jeg tenker ikke på Han hele tiden. Men Han er der, som en "bakgrunnsmusikk". Dårlig bilde kanskje, men jeg håper du forstod det.

     

    Og hvis du vil si at også dette med min rygg er en "svindel", så vil jeg gjerne at du forklarer meg hvorfor jeg allerede i 11 års alderen skal sette igang med et skuespill uten like om en vond rygg, for så å få den helbredet på et møte 6 år senere, da blandt mennesker som kun hadde kjent til meg i et halvt år, noe som vil si at alle jeg da har "lurt" i 5,5 år, ikke vil være tilstede engang.

     

    Hvilke konklusjoner er det du mener er så uærlige? At jeg mener det er Gud som ga meg en god rygg?

    Hele fortellingen bærer preg av manglende virkelighetsforståelse, og at Gud er svært dominerende i livet ditt...

  18. Hvilke konklusjoner er det du mener er så uærlige? At jeg mener det er Gud som ga meg en god rygg?

    Jepp.

     

    Fint at ryggen din har blitt bedre da, men å sette sin lit til at dette var guds handling blir litt far fetched for meg, for det kunne vært av helt naturlige årsaker, som fx på grunn av den spesielle situasjonen trigget skive utgliningen eller hva det var tilbake på plass igjen. En skal som kjent ikke kimse av placebo skjønner du... Selv om den har fått skylden for mye rart.... Men jeg mener fremdeles at det er uærlig av deg å peke på gud, nettopp fordi du ikke kan peke i noen rettninger egentlig... I så måte kunne du like gjerne pekt på den gamle damen som så ut som en heks som gikk forbi på utsiden akkurat da, det hadde gjort samme nytten, men isteden, på grunn av confirmation bias og en god slump med kognitiv dissonans, velger du å gi skylden, eller æren?, til gud.... Som jo med letthet kunne ha fjernet plagene dine på et langt tidligere tidspunkt hvis han ikke var så opptatt av å flotte seg for folk som allerede trodde på ham... Så ja, jeg mener du er uærlig, men det spørs vel om du ser det på samme måte... (For også på dette området spar du på med kognitiv dissonans og "rettferdiggjør" det hele med at det var guds måte å fortelle deg at han var glad i deg eller noe slikt)

     

    Men fremdeles, så bra at du ble bra i ryggen!! :)

     

     

    Men hadde jeg pekt skylden mot den gamle damen på utsiden, medisinske under eller noe slikt, så skal jeg nesten vedde på at veldig mange færre ville reagert. Men når jeg står og sier det er min tro og Gud som har gjort dette, nei, da er det SELVFØLGELIG galt.

    Man kan kanskje ikke egentlig peke 100% sikkert på noe? Hvorfor er du så sikker på at DU har rett, men ikke jeg? Mens du vil peke på en helt annen årsak, så kan jeg peke på Gud og takke. Jeg har iallefall en plass å rette takken min.

    Jeg mener ikke det var hans måte å selektivt fortelle MEG at han var glad i meg, jeg tror nok han "viste" seg for flere enn meg den kvelden. Noe jeg kan si fordi det er uutrolig mange som har kommet til meg i etterkant og fortalt hvordan dette også har påvirket dem.

     

    Hadde Gud gjort dette "perfekt" som du nesten ymter frempå at han burde, så ville vel han aldri ordnet det slik at kroppen min hadde slike smerter i utgangspunktet?

     

    Tusen takk! :)

  19. Med hele min oppvekst og spesielle hendelser innenfor troen min, vil jeg selvfølelgelig si at jeg har en tro bygget veldig på følelser og hva som for meg føles rett. Men dette gjør ikke min tro mindre virkelig eller hendelsene mine mindre virkelig. Hvis noen nå vil si ”nei, det har ikke skjedd”, så er det helt greit. Men det er fint om det hele holdes saklig, da jeg ikke er interessert i å få høre at jeg fantaserer osv ;-)

    Samtidig som jeg håper at TS faktisk leser dette, så h*n kan få litt mer innblikk i denne måten å tro på også.

    Jeg ler ikke, for dette er en helt vanlig oppfattning og hendelser i kristne/religiøse miljøer. Feilen dere gjør er at dere umiddelbart (dere har liksom ikke noe valg her...) setter skylden, eller æren, på det som skjedde på gud...

     

    Har sett tonnevis av slike antagelser om at gud var inne i bildet og det jeg kan si er at de viser deg hva DU VIL SE!! I løpet av mine femti år her på jorden har jeg sett mye utrolig jeg også, tro meg, men forskjellen er at jeg ikke tillegger det EN spesiell gud eller lignende, men søker naturlige forklaringer. Og joda, masse suggesjon har jeg også sett, bare å gå på en Metallica konsert eller lignende så ser en masse suggesjon delux (det er bare det at du og andre religiøse tror at de følelsene dere kjenner når dere tror dere kjenner gud er så mye mye større enn det andre kan kjenne for andre ting, men her tar du feil...)

     

    På fagspråket heter dette du har opplevd for confirmation bias, du bruker med andre ord dette til å støtte din tro og hopper elegant og heller uærlig over det faktum at du mangler bevis for den guden du TROR var der og gjorde alt dette, for hvorfor skulle du ha bevis på dette, du var jo der å kjente dette og det må derfor være gud som var der.

     

    I det store og hele oppfatter jeg dere religiøse som en fryktelig uærlig gjeng som er så uærlige, bevisst eller ubevisst, at dere putter inn forklaringer dere ikke kan stå inne for. (De mest uærlige er de som VET hvordan dere tenker, helbredere, prester, ledere etc, for de VET at dere ALRDI ville turt å spørre om et eneste bevis for noe av dette (som jo er den raskeste veien til utfrysning i slike miljøer, for hvem er du liksom som tørr å TVILE på guds gjerninger??!!!) og som vet at slik uærlighet faktisk styrker dere i troen!

     

    Var for en del år siden tilfeldigvis på et slikt "helbreder" møte i et stort telt som sto utenfor en campingplass utenfor Kristiansand. Vi visste ikke at camping plassen var kristent drevet før vi ankom der, men siden det bare var for en natt så var det greit (Det gikk opp for meg hva for noen triste mennesker som drev dette da jeg fikk ikke mindre enn fire A4 ark med hva jeg IKKE kunne gjøre som gjest på den plassen da vi ankom....)

     

    Anyway, jeg ruslet bort til dette teltet og gikk nysgjerrig inn og stilte meg opp helt bakerst i det ikke helt fulle teltet, der en kar sto og forkynnet om jesus. Det slo meg at han pisket opp stemningen i teltet for noe og ganske riktig, etter å ha stått å "innbilt" de som sto og hørte på at jesus var tilstede i teltet og jesus hysteriet begynte å bre seg rullet det inn et kvinnfolk som satt i rullestol. Alle la såklart merke til henne og stemningen steg enda noen hakk hos de jesuskåte og noen begynte å løfte hendene mens de jamret seg i.... fryd/ekstase/kåthet?... og da lederen der gikk bort til damen i rullestol og skrek at jesus hadde befalt henne å stå opp av rullestolen gikk det et gisp mellom forsamlingen da damen gjorde det. Hallelulja og alt det der, hun sto! Hun gikk!!! Fantastisk..... Jeg er av natur skeptiker og jeg ble stående å tenke at dette var en helt utrolig lett lurt gjeng, for det var ingen, jeg gjentar INGEN, som avkrevde en lege rapport om tilstanden til dette kvinne mennesket i rullestol, hun kunne for alt de jesusfrikene i det teltet visste ha vunnet hundremeter hekk dagen før hun ankom det teltet, men det la ingen demper på hysteriet, tvert i mot. Nå sto det folk og lov priste gud og det uten bevis i det hele tatt!! Snakk om lettlurte fjols!! Til og meg jeg kunne svindlet disse fjolsene med letthet, det var jo bare å piske opp stemningen så de ble passe jesuskåte og så påstå hva som helst, for det er ingen religiøs fjols med respekt for seg selv som ville avkrevd meg for et eneste bevis for noe av det jeg påstår! En svindlers drøm!!

     

    Og her ligger problemet, for dere tror og antar og påstår og det på et grunnlag som er så tynt at ikke en eneste en av dere religiøse ville latt det passere i NOEN ANNEN SAMMENHENG i livet! Det er KUN når jesus/gud kommer på banen at dere parkerer hjernene deres til de grader at dere er villige til å tro på absolutt alt bare det inneholder Gud/Jesus... Gir det deg virkelig ikke en flau smak i munnen av å være så ufattelig lettlurt?

     

    Nå kommer du sikkert til å si at jeg ikke forstår eller skjønner også videre, men da sender jeg det spørsmålet rett tilbake til deg og spør deg om det samme... Har du skjønt at man IKKE kan "hoppe" til slike konklusjoner uten først å ha noe å bygge det på? Har du? Det tror jeg nemlig ikke, men jeg tror ikke du forstår hva confirmation bias og kognitiv dissonans betyr, for selv om du tydeligvis forbruker det i tonnevis så forstår du ikke at føleriet du har med din tro på en gud bygger på lite annet enn akkurat føleri og kognitiv dissonans og confirmation bias...

     

    Så har du ærligheten din... Du er ærlig sier du? Hvorfor hopper du da til konklusjoner som ikke er ærlige i det hele tatt? Har du tenkt over det?

     

     

    Hvis du kan sette deg ned og forklare meg hvorfor en rygg som var så vond i mange år i strekk plutselig ble god på dette møtet, så gjør det gjerne. Da burde du komme til Kristiansand, få alle legene jeg har vært hos sparket og begynne som lege der selv, for ingen av dem kan forklare det.

     

    Selvfølgelig jeg kunne gitt skylden på noe helt annet. Kanskje var det en måte jeg gikk på som plutselig løsnet feilen i ryggen, kanskje har jeg innbilt meg ryggsmerter i flere år, men det er vel like tåpelig og uærlig å sette skylden på noe slikt, enn at jeg har en tro på en Gud og en kraft som kan hjelpe meg? Skulle vi for eksempel ha satt skylden på at jeg gikk på en måte som løsnet opp feilen, vel, det kan heller ikke bevises. Det kan det settes like mange spm ved, som ved at jeg fikk forbønn og etterpå kunne gjøre yoga og slikt uten å gråte av smerter.

     

    Når det gjelder henne du så i rullestol, så kan jeg forstå din skepsis. Og jeg er heller ikke ukjent til det faktum at flere steder har flere "svindlet" slik, for å få folk "lurt" inn i sin tro. Jeg sier ikke at det er det som skjedde her, da jeg selv har opplevd noe slikt og kan tro på det, men jeg ser virkelig det at DU som er utenfor slikt kan sette hundrevis av spørsmål ved det, mens vi kristne gjerne kan gi æren til Gud.

    Og hvis du vil si at også dette med min rygg er en "svindel", så vil jeg gjerne at du forklarer meg hvorfor jeg allerede i 11 års alderen skal sette igang med et skuespill uten like om en vond rygg, for så å få den helbredet på et møte 6 år senere, da blandt mennesker som kun hadde kjent til meg i et halvt år, noe som vil si at alle jeg da har "lurt" i 5,5 år, ikke vil være tilstede engang.

     

    Hvilke konklusjoner er det du mener er så uærlige? At jeg mener det er Gud som ga meg en god rygg?

×
×
  • Opprett ny...