Gå til innhold

roedpunkt

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av roedpunkt

  1. Fps er forsvarets personell service og er en fellesbetegnelse for veldig mange av avdelingene i forsvaret.

     

    Tmb/tmbn - vi brukte aldri n' i slutten av forkortningen.

     

    Ja, jeg mente konvensjonelle styrker. Kommersielle har vi jo i mindre kvantum.

     

    Forsvarets Personellservice, eller FP, som er forkortelsen, er en organisert spareforening for yrkessoldater og befal. Dette er ikke en fellesbetegnelse for noe som helst i Forsvaret, som du skriver.

     

    Telemark Bataljon har alltid brukt TMBN som forkortelse, det har aldri vært TMB.

     

    Kommersielle styrker, hva nå det er, eksisterer ikke i Norge.

     

    Tjenester vi leiger ut til diverse formål

     

    Vi var ansatte under FPS da jeg tjenestegjorde innenfor en av di underlagte avdelingene, det var også terminologi brukt den gang.Mye annet en det var jo «NATO restricted» Derfor var dette en fellesbetegnelse for mye og vi brukte det for å verne om identitet.

     

    Det er åpenbart nå at du aldri har jobbet i Forsvaret... du skriver bare uforståelig svada.

    • Liker 1
  2. Hadde dem vært relevant for deg hadde du forstått dem.

     

    Ettersom jeg jobber i en av disse styrkene du antageligvis henviser til, men feilstaver, kan jeg si som Killswitch... skal du korrigere andre, prøv å ihvertfall være på skiva selv. Det er ingen avdelinger i Forsvaret som heter TMB eller FPS. Og hva i all verden er en kommersiell styrke? Konsesjon til å kunne drive operativt? What?!

     

    Forøvrig lurer jeg på hvor dere har fått det for dere at det er store muligheter for IntOps, bare man får en grenaderstilling i Forsvaret. Selv om dere skulle få jobb i en avdeling som TMBN, vil dere slik situasjonen er i dag, kanskje måtte fullføre en eller flere kontrakter (3 år) uten å få reise ut. Afghanistan er over for vår del, og det skal en hel del til før regjeringen bestemmer seg for et lignende bidrag i nærmeste fremtid.

    • Liker 1
  3. Du er velkommen til å presentere teoriene dine, roedpunkt.

     

    Innleggene mine blir stadig slettet, så jeg avslutter debatten for min del med dette...

     

    Om du skulle finne på å søke FSK, kan jeg garantere at du vil få en ubehagelig reality check. Ut ifra det du har skrevet i denne tråden, kan jeg konstantere at din virkelighetsoppfatning ikke stemmer med hvordan ting faktisk fungerer på denne type opptak.

     

    Jeg tviler ikke et sekund på jeg kan klare å komme gjennom et opptak, men et opptak er nettopp det - et opptak. Det er noe helt annet å leke krig, enn det å krige.

     

    Man velger ikke å bli operatør i spesialstyrkene... det er ikke en studielinje på et universitet. Og med tanke på bakgrunnen din (førstegangstjeneste i Sjø), burde du være noe mer ydmyk. Jeg har flere bekjente som har vært på opptak hos både FSK og MJK... noen kom inn, andre ikke. Og for å si det sånn, de som ikke kom inn, hadde en tyngre militær bakgrunn enn deg, var i bedre form og helt klart bedre motivert.

  4. Ok, de jeg kjenner til som begynte på nyåret 2012, måtta ta mestringa, men ikke delta på selve grunnperioden. Har hørt om en person som ikke klarte mestringa etter 6 måneder, og fikk sparken pga det, men ikke fra den avdelinga jeg kjenner til. Ser dog ikke vitsen med å delta på full grunnperiode, etter 6 måneder med praksis i tropp, men det er bare meg

     

    Ja, det er nok bare deg. Det var et titalls grenaderer som begynnte i TMBN i januar 2012 (til og med noen som begynnte i august 2011), som måtte delta på hele grunnkurset i sommer, og det var mer enn én av disse som måtte si opp etter mestringsøvelsen.

  5. Altså., at EP kom seg vekk fra øyen mener jeg er rett og rimelig, han kunne ikke ha gjort noe til eller fra.

     

    Men jeg stusser litt på dette statskupp-greiene. Er det virkelig noen i dette landet som bekymrer seg for det? Blir spennende å se dokumentaren for å se om han forklarer dette dypere.

     

    Støtter denne. Jeg har forståelse for at EP ville bort fra øya, dette kan han ikke klandres for... men handlingene hans etter at fergen la fra kai, er skandaløse.

     

    Forøvrig interessant å lese om statskupp- og Mossad-teorien til AUF'erne, jeg begynner å lure på hva de lærer på denne øya. Hadde Glenn Beck kanskje litt rett når han sammenlignet AUF med Hitlerjugend? Jeg bare spør.

  6. AUF-lederen gjorde det eneste riktige i den situasjonen. Spør politiet!

     

    Og politiet har alltid rett? Politiet ba campingturistene om å holde seg unna øya ettersom den ikke var klarert av Delta. De valgte å ignorere denne meldingen, og reddet på den måten mange menneskeliv.

     

    Ettersom du mener AUF-lederen gjorde det rett i å ikke delta i redningsarbeidet, mener du at campingturistene skulle ha fulgt oppfordringen fra politiet og blitt på land?

    • Liker 1
  7. Alle som har sett første pressekonferansen med EP etter massakren kan ikke ha unngått å få med seg ubehaget hans da han svarte på hva han så og hvordan han opplevde situasjonen. Han så ingenting, han hørte bare skuddene. Hvordan kunne han vite at situasjonen var så alvorlig at han burde forlate øya? Jeg kan ikke skjønne at noen kan forsvare måten han handlet på her. Hvis han bare hadde svømt iland, så ville det vært forståelig, men han tar ferga! Folk glemmer hvilke betingelser som råder da han beslutter å evakuere, og konkluderer med at ethvert forsøk på å hjelpe ville vært nytteløst og suicidalt. Mulig det. Men det kan ikke EP vite på det tidspunktet han forlater øya! En persons handlinger må bedømmes utfra tilgjengelig informasjon på tidspunktet handlingen finner sted. Og han kunne UMULIG anta at ferga skulle bli ubrukelig for andre enn ham selv! En enkel øvelse: sammenlign måten EP handlet på med hvordan campingfolket med sine båter opptrådte. Campingfolket (som ikke har noen tilknytning til AUF-møtet) drar TIL øya vel vitende om alvoret i situasjonen, mens EP drar FRA øya FØR han vet hvor alvorlig det er. Man kan ikke forlange heltedåder fra folk, og at man berger seg selv først er menneskelig. Men ikke når det går på bekostning av andre.

    Jeg har sett EP holde tale under plakater med Ap-rosa og slagordet 'Alle skal med'. Ironien er for åpenbar og tragisk til å påpeke.

     

    Quoted for truth!

    • Liker 2
  8. Har ikke lest igjennom hele tråden, men jeg har dette å si:

     

    At Pedersen ville bort fra øya så fort som mulig, er forståelig... at fergen, som tar 50 personer, ikke ble brukt til å redde ungdommen som la på svøm, er en skandale. Flere ungdommer druknet som følge av at båtene som campingturistene brukte under redningsaksjonen, ikke tok mer enn 10-12 personer.

     

    Hvor var fergen, når den trengtes mest? Dette må Pedersen svare for, før eller senere.

    • Liker 3
  9. Du kan søke jobb i det amerikanske forsvaret hvis du har arbeidstillatelse, eller green card som det heter. Green card kan du få ved å for eksempel:

     

    - Gifte deg med ei som har amerikansk statsborger.

    - Bli invitert av en arbeidsgiver til USA, da skaffer de deg green card, men dette gjelder som regel folk med spesiell kompentanse.

    - Melde deg på green card-lotteriet som arrangeres hvert år, men sjangsene for å vinne her, er mikroskopiske.

     

    Det er altså fullt mulig for en med norsk statsborger å få jobb i det amerikanske forsvaret, det er bare ikke så lett.

  10. Ah, beklager var Meyhmane jeg mente! :whistle:

     

    Men mener da også at vi har task unit i camp nidaros og camp griffin også?

     

    OMLT holder til i Griffin, NSE og NCC holder til i Nidaros. Ingen av disse avdelingene har en Task Unit. Forøvrig forsvinner den norske Task Uniten om et halvt års tid og vi står igjen nærmest uten kampstyrker i Afghanistan.

  11. Forøvrig virker måten du skriver på lite troverdig om du liksom skal ha tilknytning til FSK. Hvordan kjenner du til jegerne?

     

    Jeg har ingen tilknyttning til FSK whatsoever, men har møtt såpass mange spesialjegere gjennom tjenesten min at jeg kan si du ikke finner mange med den holdningen der blandt den gjengen.

     

    2 av 3 spørsmål som trådstarter stiller, dreier seg om lønn eller grad... da er det lov å stille seg kritisk til brukerens motivasjon for å søke.

×
×
  • Opprett ny...