Gå til innhold

arejensen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arejensen

  1. Har jobbet med office endel og der lært meg VBA, blitt "bitt av basillen" og kunne tenke meg å lære "seriøs" programmering.

     

    "Seriøs" programmering er lite konkret, så det er vanskelig å svare på spørsmålene du kommer med senere i innlegget. Jeg tror det vil bli lettere for oss å gi deg seriøse tips om du forteller litt om hva du kunne tenke deg å drive med. Vil du lage webapplikasjoner? Spill? Trenger du kanskje programmering for databehandling i jobbsammenheng? Hvilke språk du velger kan avhenge av svarene på disse spørsmålene.

  2. Jeg var ikke særlig dyktig på matte på ungdomsskolen, men endte opp med å ta 3mx, 3fy og ekstrakurs i differensiallikninger og fikk to 5 og en 6. På den tiden var det de tyngste "tall-fagene" en kunne ta. Det handler mye om å få dyktige lærere, men viktigst av alt er egen innsatsvilje. Er vel kanskje en klisjè, men tror det er den indre driven som er viktigst.

     

    Når det er sagt, endte jeg opp med å gå en annen vei, nemlig siviløkonom, og planlegger en doktorgrad. Uansett hvilken vei du velger vil sannsynligvis matematikken hjelpe deg, og da ikke bare på grunn av de praktiske ferdighetene, men den logiske tenkemåten du må tilegne deg. Med få unntak krever alle disipliner gode evner til å tenke logisk og strukturert, og for min del var det kun naturfagene som stimulerte det hos meg på vgs.

     

    Lykke til uansett hva du velger! :-)

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...