Gå til innhold

Nanostorm

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nanostorm

  1. Takker for svar fra begge to! Som litt "newbie" setter jeg pris på lange og utfyllende svar thomit, så det må du bare fortsette med :)

     

    Ellers håper jeg på at det er like enkelt å installere Windows på ssd'en som det var for deg hessel, så da prøver jeg i første omgang bare å plassere ssd'en på den ledige plassen, og starte installasjonen.

     

    Ser forøvrig fra pakkesporinga at pakken skal ha ankommet Trondheim, så da kanskje jeg har den i morgen :)

  2. Fikk den i går. Helt råååå maskin! Anbefaler å bestille SSD til den samtidig.

     

    Jepp, gjorde selvsagt det (bestilte med en 180GB ssd) :)

     

    Er nybegynner på slikt, så jeg spør; er det mye jobb med å få på plass ssd'en, og bør jeg bytte plasser på harddiskene før jeg installerer operativsystemet?

  3. Takk for svar thomit. Et raskt søk på prisguiden og prisjakt forteller meg at det skal godt gjøres å få Windows 7 Home Premium til noe særlig lavere pris enn det Multicom leverer.

     

    Ser multicom har det "betal 119,- for å oppgradere til Win 8 seinere" tilbudet også. Regner med at det er en ganske god deal?

  4. Jepp, takker HawkeyeFtw. Tror det holder godt for meg å kunne spille de fleste spill på medium til high, og det ser det jo ut som om denne maskinen håndterer ifølge notebookcheck.

     

    Ser den leveres uten OS, er det noen som vet om et sted man kan kjøpe OS rimeligere, eller kanskje det finnes en billigere student versjon eller noe liknende?

  5. Heisann.

     

    Ikke meningen å spa denne tråden opp fra graven sånn uten videre, men nå er det slik at jeg er på jakt etter en ny laptop til spilling og endel skolebruk slik som trådstarter. Tipsene jeg har fått leder meg til denne laptopen, og jeg ser at den er nedsatt endel på multicom's sider nå.

     

    http://www.multicom.no/Xishan-W150E-15e6-Full-HD-Matt-LEDe-Intel-Core-i5-3210Me-8GBe-500GBe-GeForce-GT650-GDDR5e-HDMIe-USB3e0e-NVIDIA-Optimuse-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c100561/p10619555

     

    http://www.multicom.no/Xishan-W150E-15e6-matt-FHDe-i7-3610QMe-GT650-GDDR5e-8GB-DDR3-1333MHze-750GB-hdde-uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c100561/p10619557

     

    I og med at jeg ser for å bruke den til spilling og standard skolearbeid (skriving, surfing), forsto jeg det slik fra poster tidligere i tråden at det ikke ville bety så mye om jeg valgte den rimeligere varianten med Intel i5 istedenfor i7? Har ikke tenkt å bruke den til noe video/bilderedigering eller liknende.

     

    Om noen har kjøpt varianten med Intel i5 kunne jeg godt tenkt meg å høre hvordan den kjører spill som f,eks BF3. Den typen spill jeg kan tenke meg å prøve er BF3, Arma 2/DayZ, kanskje Planetside 2 når det kommer.

     

    Jeg er også spent på å høre om sunnySR fremdeles er fornøyd med kjøpet, om han fikk gjort noe med tastatur/vifte som han nevnte i siste post, og om maskinen ellers har fungert godt til det han kjøpte den til. Om andre også har kjøpt denne setter jeg pris på innspill og tips.

  6. ram oppgradering og HDD oppgradering er meget enkelt på bærbare maskiner flest. (samme vanskilghetsgrad som brød i brørister)

     

    men anbefaler på det sterkeste multicom maskinen nevnt tidligere i tråden. helt klart mest for pengene, og overlegen grafikkytelse.

     

    denne konfigurasjonen er vel enda mer atraktiv IMO

     

    http://www.multicom....00561/p10619557

     

    multicom maskinene leveres også med noen av markedets beste skjermer;)

     

    Har du en middels pc kyndig bekjent, kan han/hun lett hjelpe deg med instalasjon av operativsystem. Du finner windows 7, og 8 til en billig penge på nett

     

     

     

    det billigste alternativet du ser på hos komplett har en veldig lavoppløst skjerm, som er lite tilfredstillende å bruke over tid. dette trekker veldig ned, men passer bra med det svakere grafikk kortet

     

    den dyrere modellen hos komplett har full hd oppløsning, men med et såpass svakt skjermkort må du fort kjøre spill ol på lavere oppløsning, og det gjør vondt i både syn og sjel

     

    Takk for svar uracoin. Etter å ha forsket litt selv på nettet (notebookcheck var jo f.eks veldig opplysende) skjønner jeg at jeg bør gå for den multicom W150E om jeg skal ha en maskin som holder til litt ordentlig spilling. Installering av Windows tror jeg nok jeg skal greie å få til. Om det er noe jeg ikke finner ut av finnes det vel guides på nett noe sted?

     

    Noen som har tips til steder man kan kjøpe Win 7 eller 8 rimeligere enn hos multicom da?

  7. Takker for svar/tips.

     

    Hvordan måler denne: http://www.komplett....sku=752490#info

     

    seg mot denne: http://www.komplett....2E5984D4D#extra

     

    Vurderer sterkt K55VM nå, da den jo er over en tusenlapp billigere enn K56, samt ser ut til å ha samme skjermkort og ram osv.

     

    Kan noen fortelle meg hva jeg mister ved å kjøpe K55.

     

    Hvordan måler disse seg forresten mot den multicom pc'n som Mistrael anbefalte.

     

    Husk at pc'n jeg er ute etter ikke trenger å kjøre BF3 eller andre spill på high. Jeg greier meg godt med middels/standard oppløsning osv.

     

    EDIT: Ser for meg at jeg vil koble den til ekstern mus/tastatur og tv/pc-skjerm når jeg spiller hjemme om dette har noe å si. Tror sjelden jeg vil sitte med pc'n i fanget å spille.

     

    EDIT EDIT: Nå spør jeg mye her, men ser komplett har to versioner av K55VM til salgs, den ene med 4gb og Intel Core i5 (3. generasjon) 3210M / 2.5 GHz, den andre med 8gb og Intel Core i7 (3. generasjon) 3610QM / 2.3 GHz.

     

    Om jeg kjøper den første (i5) og kjøper til 4 gb ekstra minne, hvordan vil det påvirke prestasjonen kontra den som allerede har 8gb og en i7 CPU?

     

    også: er det vanskelig å sette inn 4 ekstra gb med minne for en som aldri har drevet med slikt tidligere?

  8. Heisann

     

    Nå er det altså sånn at jeg har blitt deltidsstudent og dermed ser behovet for å ha en bærbar pc.

     

    Bruksområdet blir hovedsaklig skolearbeid, samt surfing og kanskje litt film og musikk, alt sånt jeg tidligere har brukt nettbrett/telefon til.

     

    Håpte på å komme unna med en 6-7000,- (eller gjerne rimeligere om noen har tips til det).

     

    Ser at butikker som elkjøp/lefdal/siba osv stadig reklamerer med laptops ned i 3500 - 4000,-, men er disse verdt å kjøpe?

     

    I tillegg kunne jeg faktisk tenkt meg å game litt. Til nå har PS3 oppfylt alle mine gaming behov, men det hadde jo vært kult å ha en maskin man også kunne spille litt på.

     

    Jeg er mest sugen på Arma 2, eller rettere sagt DayZ. Og det hadde jo vært kult med en maskin som også kunne kjøre BF3 (men da selvsagt ikke på "high"), men da ser vi kanskje på en helt annen prisklasse.

     

    Alle tips mottas med takk.

  9. Hei folkens, har en venninne med en HTC Desire som har fått et problem. Hun får ikke til å se bilder som blir sendt pr epost i gmail appen. Det dukker kun opp en boks med et blått spørsmålstegn der bildet skulle ha vært.

     

    Jeg har postet i "Desire" tråden, men litt googling forteller meg at dette problemet ikke er begrenset til Desire/HTC's telefoner, så derfor velger jeg å forhøre meg her.

     

    Det ser ut som om dette gjelder bilder (og emoticons) som er "limt inn" i mailen, ikke bilder som sendes som vedlegg.

     

    Hun mener hun fikk til å se slike bilder tidligere, men har nylig gjort en "factory reset" for å "rense telefonen for dritt" som hun selv sa :)

     

    Jeg har googlet litt rundt, men finner ikke noe klart svar på dette. Er det noen av dere brukere som har opplevd det samme, og funnet en løsning eller workaround?

     

    Flash player er lastet ned og installert fra markedet, så det er nok ikke det som er problemet. I tillegg får hun til å se bilder og emoticons osv når hun logger inn på gmail'en sin gjennom telefonens nettleser.

     

    Alle tips/svar mottas med takk :)

  10. Hei folkens, har en vennine med en Desire som har fått et problem. Hun får ikke til å se bilder som blir sendt pr epost i gmail appen. Det dukker kun opp en boks med et blått spørsmålstegn der bildet skulle ha vært.

     

    Det ser ut som om dette gjelder bilder (og emoticons) som er "limt inn" i mailen, ikke bilder som sendes som vedlegg.

     

    Mun mener hun fikk til å se slike bilder tidligere, men har nylig gjort en "factory reset" for å "rense telefonen for dritt" som hun selv sa :)

     

    Jeg har googlet litt rundt, men finner ikke noe klart svar på dette. Er det noen av dere brukere som har opplevd det samme, og funnet en løsning eller workaround?

  11. Blir vel litt som Windows dette, har du hodet på nogenlunde rette sted og lar være å laste ned all slags dritt + surfe på alle mulige suspekte nettsider så plages du ikke stort med sånt.

     

    Bruker man android telefonen sin med samme sunne fornuft tror jeg ikke man får særlig med problemer.

     

    Noen må så klart beskyttes mot seg selv, men sånn kommer det vel alltid til å være.

    • Liker 2
  12. Jeg var i samme posisjon som deg rett før jul. Telefonen jeg brukte var en Nokia 3510 :).

     

    Jeg hadde en bestemt mening om at smarttelefoner var "dyre briefetelefoner", og at jeg ikke hadde behov for noe sånt. Til slutt begynte batteri-levetiden og ikke minst samtalekvaliteten på min foreldede 3510 å bli så dårlig at dama fikk hetta hver gang hun skulle ringe meg, og hun tvinger meg nærmest til å kjøpe ny tlf.

     

    Det ble til at jeg plukket opp en Samsung Spica (som kjørte android 2.1), fordi jeg fikk et kjempegodt tilbud på den (forstår nå i ettertid at de nok hadde problemer med å bli kvitt dem da folk gjerne ville ha nyere modeller med 2.2).

     

    Uansett var jeg kjempefornøyd med kjøpet. Der jeg før hadde brukt tlf til kun samtaler/sms (slik som deg) brukte jeg den nå også til masse annet. Den gamle Creative MP3 spilleren fikk avlastning når det gjaldt video og musikk. GPS og Google Maps har blitt flittig brukt på ferie både her hjemme og i utlandet. Nett/epost er alltid tilgjengelig. Lesing av bøker og pdf'er gikk overraskende greit på den lille skjermen. Notater og kalender ble et enkelt og nyttig verktøy både privat og i forhold til jobben.

     

    Nyforelsket i android gikk jeg raskt til innkjøp av en Archos 101 pad som kjørte 2.2, og ble (og fortsatt blir) brukt til lesing av bøker og tegneserier, samt skjemaer og dokumenter relatert til jobben.

     

    For ca en måned siden ble fristelsen for stor, og min herlige lille Spica måtte vike veien for en ordentlig kraftkar (Samsung Galaxy SII). Og mulighetene åpner seg stadig med denne nye telefonen. Alt jeg satte pris på med Spica'en fungerer enda bedre på SII'en.

     

    Man har alltid nettet tilgjengelig (til og med i utlandet kan man benytte seg av wi-fi for å surfe gratis på nesten alle hoteller/kafeer og resturanter). Sitter man på et hotellrom med kun møkk på tv, er det bare å kose seg med en bok, tv-serie eller film man har lagt inn på telefonen (eller kanskje et spill om man har sansen for slikt).

     

    Fra å se litt ned på folk som briefet med dyre "trendtelefoner" er jeg nå like hekta selv, og jeg ser fordelene daglig både i jobb og privatlivet.

     

    Nettopp derfor blir det vanskelig å gi råd om du skal kjøpe smarttlf eller ikke, ingen andre enn du vet om du kommer til å sette pris på alle alternativene en slik dings gir deg, og i tillegg vet du ikke før du har prøvd. :)

     

    Rune

    • Liker 1
  13. Hadde mye glede av singleplayer i både MW og MW2, men multiplayer ble for meg mer irriterende enn et gnagsår.

     

    Når det gjelder BFBC og BFBC2 har jeg derimot lagt ned (alt for) mange timer med multiplayer, og storkosa meg med å samarbeide online både med venner og randoms. Det har jeg aldri opplevd i MW-spillene (kanskje også fordi verdien av samarbeid virker mindre).

     

    Har stor tro på at BF3 kommer til å innfri på multi-player siden, og siden det er der 90% av gleden ved spillinga ligger blir det nok BF3 fremfor MW3 for meg.

     

    Blir nok kjøp av MW3 etterhvert også, men kommer nok til å vente til det er litt rimeligere (f.eks på play.com), om det ikke viser seg at de har gjort store forandringer på multi-player siden.

  14. Jeg skjønner at det er surt å ha betalt mange tusen for en Ipad, og så se at konkurrerende produkter kommer med funksjonalitet som Ipad ikke støtter.

     

    Jeg forstår også at det kan være fristende å overbevise seg selv om at man ikke trenger den funksjonaliteten selv, men det er da vel ikke nødvendig å overbevise alle oss andre om at vi ikke trenger den heller.

     

    Må da gå an å la være å gulpe den irritasjonen inn på forum hele tiden.

     

    Det er som om jeg skulle surfa inn på firhjulstrekker.no og trolla med at "min personbil er bedre på asfalt", og at "folk flest aldri kjører utenfor veiene likevel".

    • Liker 3
  15. Heisann folkens (første post her :))

     

    Selv er jeg veldig spent på å se hva som kommer av andriod-baserte tablets utover året. Rundt juletider anskaffet jeg meg en Archos 101 - 16GB, da Ipad ikke fristet og jeg var ivrig på å se android kjøre på en tablet. Jeg var klar over at dette er et førstegenerasjonsprodukt (eller på et vis 2'dre gen fra Archos, da de var veldig tidlig ute med å kjøre android på tablets). Jeg var også fullstendig klar over at Froyo ikke var et optimalt OS på en tablet.

     

    Min erfaring etter å ha brukt 101'en i noen måneder er stort sett positiv. Både tableten og os'et lider av noen barnesykdommer, men det må man vel nesten regne med når det er snakk om første-generasjons produkter.

     

    Jeg bruker den stort sett til følgende:

    Lesing av bøker, dokumenter og pdf'er - med docs to go, adobe reader og kindle installert fungerer den utmerket til dette. Jeg har rollespill (den gamle varianten med terninger og papirer rundt et bord) som en stor hobby, og å bære med seg en tung sekk full av rollespill-bøker er en saga blott.

     

    I tillegg er det å kunne koble tableten til tv eller pc-skjerm via hdmi hos en kompis for å vise bilder og illustrasjoner, samt spille musikk og video har vært flittig brukt også.

     

    Jeg liker også å kunne koble den direkte til venners pc (eller til og med PS3) for å flytte musikk, bilder og pdf'er), at den har vanlig usb inngang slik at man kan koble til en minnepenn har også vært hendig mang en gang.

     

    Positivt

    - Veldig bra og stødig wifi

    - usb, mini usb, hdmi, sdkort

    - spiller stort sett allt av videofiler jeg legger inn

    - god å lese bøker på (pdf, epub, mobi)

    - God lyd (overraskende god, da den nesten matcher mine favoritt mp-3 spillere; Creative Vision:M, Cowon J3 og Iriver H10 og det hadde jeg ikke forventet).

     

    Negativt

    - ikke 3G (ser at dette kan være viktig for noen, selv tethrer jeg bare telefonen min til brettet de sjeldne gangene jeg har behov).

    - Grei men ikke kjempebra skjerm, har tatt en titt på ipad, og den har definitivt en merkbart bedre skjerm

    - Endel å sette seg inn i for å få installert markedet (den kom ikke med det i utgangspunktet), legge inn ny launcher osv for å få optimalisert brettet (heldigvis er det sånt jeg koser meg med).

     

    Alt i alt er jeg fornøyd, men jeg hadde nok tenkt meg endel om før jeg hadde anbefalt dette brettet til andre. Om det var en kompis eller kollega med samme interesse for "duppeditter" som meg hadde det vært greit, men dama hadde nok hatt mer glede av en ipad.

     

    Med tanke på hvor mye glede jeg har hatt (og har) av dette relativt rimelige brettet med 2.2 gleder jeg meg stort til å se hva Honeycomb tilfører, da det vel er den første Android os'en som er utviklet med tanke på brett og ikke kun telefon. I utgangspunktet står vel Galaxy Tab 10'1 høyt på ønkskelista, men i løpet av de siste dagene har det versert rykter på Archos fan-forumet om at Archos vil lansere sine egne Tegra-2 Honeycomb tabletter i løpet av sommeren/høsten. Skal bli spennende å se hva de får til med sitt tredjegenerasjonsprodukt når konkurrentene fremdeles er på 1'ste eller 2'dre gen.

×
×
  • Opprett ny...