Gå til innhold

prismejon

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av prismejon

  1. Heisann!

     

    Jeg har en Shuttle SN41G2 stående i stua. Etter å ha installert et nytt skjermkort og en ekstra harddisk har den blitt så varm at vifta går på full guff hele tiden (riktignok bare en liten økning fra tidligere, men nå er det ekstra irriterende). Det er stort sett bare PSU- og CPU-vifta som bråker. Jeg tenkte å bygge en støydempende boks å putte PC'en i, og så gjemme hele greia under hjørnebordet.

     

    Er det mulig å nærmest fjerne støyet på denne måten? Jeg har en del plass under bordet (og sidene er dekket av sofaen, så det som er under synes ikke).

     

    Har dere noen tips? Evt. vet dere om en tutorial? Trenger vel litt luftgjennomstrømning og kanskje støydempende materialer i veggene på boksen?

     

    Takk på forhånd!

  2. Shit det er en Whitebox :dontgetit: . Jeg har hørt så mye klaging og d**** om den maskinen, kanskje jeg skifter mening. Men den ser bra ut, looking good :w00t:

     

    Edit:

    Skumleste testen :)

    Selve maskinen er bare en standard maskin. Whitebox bygger den og kaller den en whitebox. Jeg kjøpte den hos digitalimpuls.no. Jeg har fått ypperlig kundebehandling. Anbefaler de på det varmeste! :D

    Sendte masse mail til de i dag med spørsmål. Fikk svar veldig fort, og da jeg hadde bestemt meg tok det 3 timer før maskinen var klar for henting i Oslo-butikken.

  3. Er den Centrino-basert eller? Har du et bilde av den eller er det for tidligt :blush:

    Jupp, det er en Centrino-maskin: dvs. den har Pentium M prosessor og Intel Wireless kort.

     

    Har ikke tatt noe bilde selv, men hvis du lurer på hvordan den ser ut, så finner du bilder her.

  4. Maskinen var klar kl. 17, så har jeg hentet den og den står klar på pulten :D

     

    Fra manual:

    "Before using the battery for the first time it must be charged. Connect the computer to an electrical outlet and allow the battery to fully charge, indicated by the battery indicator light on the front panel of the notebook."

     

    Jaja, får vel vente litt da..

     

    "When connected to an electrical outlet, a completely discharged battery will charge in 3 to 5 hours (depending on whether your notebook is on or off and what programs, if any, are running)."

     

    Er vel ikke noe poeng å vente lenger enn til statuslyset viser at den er fulladet? Er jo Li-On batteri, så det skal vel tåle at man ikke tar full opp/utladning. Er kanskje greit å lade skikkelig opp første gang?

     

    Fulgte faktisk med en bæreveske også. Ikke verst! Passet meg glimrende at det var både norsk og amerikansk strømuttak, ettersom jeg flytter til USA for å studere om én uke.

  5. Å nå gleder jeg meg så sinnsykt!

    Har nettopp bestilt Compal CL56 fra Digitalimpuls.no. Om et par timer skal den være klar, så da kan jeg dra ned til butikken og hente den. Specs:

    - 1,6Ghz Dothan

    - 2 * 512 mb PC2700 Ram

    - 80 GB Samsung 5200 RPM HD

    - DVD + og - brenner

    - Intel 820.11G Wireless

     

    Må si digitalimpuls har vært utrolig hyggelige og hjelpsomme hittil. De svarte kjapt og bra på mail.

     

    Ajaj, dette blir bra!

  6. Er det noen som kan bekrefte om Digitalimpuls sin Elitegroup G556E har/ikke har DVD + og - støtte?

     

    Jeg spurte de på mail, og de påstod at den kun har +, men jeg så noen på forumet snakke om at de har både + og -....

     

    De har Compalen med + og - sa de. Den koster 500,- mer. Tastaturet ser litt mer solid ut, men den har ikke aluminiumslokk...

     

    Noen råd for hva jeg skal velge? Jeg SKAL ha meg ny laptop i dag :D

  7. Hei,

     

    Skal kjøpe meg ny bærbar nå. Som hos veldig mange andre står valget mellom AOpen 1557 og Elitegreen G556E. Jeg skal ned på digitalimpuls og se på maskinene på lørdag før jeg bestemmer meg, men det er et par ting jeg lurer på:

     

    - Er det verdt å ned til 60GB fra 80GB harddisk for å få 7200RPM i stedet for 5400RPM? (Prisen er lik)

     

    - Er det stor ytelsesforskjell mellom Dothan 1,5Ghz, 1,6Ghz og 1,7Ghz i forhold til prisforskjellen:

    1000,- mer for 1,6 enn 1,5

    og

    1500,- mer for 1,7 enn 1,5

     

    På forhånd takk!

  8. I et større engelsk forum var det flere som var skuffet over kvaliteten på G556E (husker ikke navnet på det i farta). Men som en norsk fyr skrev på debattforumet så er visst mesteparten av (de tidligere) feilene på G556E rettet opp - ihvertfall på de maskinene som selges i Norge.

    Hvordan kan man sjekke at man får den nye utgaven og ikke den med masse problemer?

  9. Jeg har samme dilemma som deg slemslem. Klarer ikke å bestemme meg for PSDatas Tundra 1557X Pro eller Multicoms G556E1700. Begge har 15" TFT skjerm, 1400x1050 oppløsning, Intel Centrino 1700 prosessor (Dothan, 2MB cache), 512MB Ram, 80GB harddisk, DVD-brenner og 128MB DDR ATI Mobility M11 Radeon 9700.

     

    Her er en liste med fordeler hver av maskinene har ovenfor hverandre:

     

    Tundra:

    + Normalt sunt brukervennlig tastatur (ikke den idiotiske Fn tasten på feil plass)

    + Litt bedre batteri i følge testene

    + Innebygd SD/MMC-kortleser

    + 3 USB porter (Elitegroup har 2)

    + Minimalt lettere

    + Penere design synes jeg

    + Kan spille av cd'er uten at maskinenen er på

     

    Elitegroup Green:

    + Har PC2700 333Mhz Kingston Ram (Tundra har PC2100 266 Mhz Golden Dragon)

    + DVD+ og - brenner (Tundra har kun -)

    + Aluminiumlokk

    + SPDIF utgang

     

    Ellers så tror jeg de er nokså like, begge koster 15795,-

     

    Hmmm... noen som har noen gode råd?

     

    Er PSData å fortekke fremfor Multicom, eller omvendt?

  10. FTP står for File Transfer Protocol og er måte å overføre filer via datamaskiner. Den ene maskinen opererer som server (tjener) og den andre maskinen kobler seg til denne (kalles da klient).

     

    Serveren trenger programvare (f.eks. Serv-U) som gjør at man kan velge hvilke mapper/filer som skal deles, hvem som skal ha tilgang til de og gjøre maskinen klar for å ta imot klienter. Klientene trenger programvare (f.eks. FlashFXP eller CuteFTP som gjør det mulig å koble seg opp mot en tjener, og utføre operasjoner (kopier filer osv.).

  11. Morn!

     

    Har en liten situasjon; min samboers mobil er død og vi skal til utlandet om et halvt år (blir værende 1 år). Det er derfor ikke noe poeng å binde telenor abonnementet hennes for 1 år fremover ved kjøp av en ny mobil. Jeg har en mobil som ikke er operatørlåst lenger, så hun kan få min mens vi kjøper en ny med kontantkort til meg (NetCom) :D

    Det var tilbudet på Siemens C60 (ca. 700,- flere steder) med NetCom kontantkort som fikk meg på tanken. Dette virker som en grei mobil, men jeg skulle veldig gjerne hadde IR-port (bruke mot min PDA).. Det er egentlig den eneste grunnen til at jeg ønsker å oppgradere fra min Siemens C55.

     

    Derfor lurte jeg på om det er noen som vet om andre tilbud på mobiltelefoner med NetCom kontant?

  12. Windows skiller mellom basiske og dynamiske disker. Det har ingenting med partisjoner å gjøre. Disken er basisk helt TIL DU SELV gjør den om til dynamisk. Dette er ikke noe windows gjør automatisk.

     

    Du kan også flytte en dynamisk disk over til et annet system, men da må du importere den selv i Disk Management (gå på Actions menyen, velg Rescan disks. Marker den som er merket "Foreign" og velg deretter Import disk.

     

    Alt dette står godt forklart under "Help and support" i XP.

    Windows har tydeligvis gjort dette automatisk hos meg, fordi den er kun partisjonert én gang - da den ble installert første gang..

     

    Er jo litt vanskelig å importere disken når man trenger Windows til dette, og problemet er at jeg ikke får installert det.

  13. Endte med at jeg tok backup over på en annen disk og partisjonerte disken på nytt. Holder på med formateringen nå. Hva er forresten forskjellen på hurtig og vanlig formatering, forruten farten?

     

     

    Her er et lite bilde som ville gitt han som skriver advarselene om statisk elektrisitet søvnproblemer... Til venstre er diskholderen jeg lånte fra en annen pc (bruker den disken til backup), i midten er disken jeg skal bruke i shuttelen og til høyre er diskholder til den gamle pc'en min (dette er mens jeg tar backup):

     

    shuttle.jpg

  14. Har nettopp kjøpt meg en Shuttle SN41G2 som jeg helst vil bruke sammen med et TV-Kort jeg har fra før (MSI @nywhere). Problemet er at TV-kortet må kobles til lydkortet i pc'en via en minijack-til-minijack-kabel fra TV-kort til linje-inn på lydkortet. Men Shuttelen har ikke linje-inn!! Den har riktignok en mikrofon inngang, men vil det fungere like bra?? Har ikke fått testet enda fordi jeg må ta masse backup før jeg kan legge inn operativsystemet på den nye pcen.

     

    Trenger noen tips her!

  15. Hei!

     

    Har et veldig irriterende problem her:

    Har nettopp satt sammen den nye shuttle pc'en min. Harddisken jeg bruker er en relativt ny Seagate 120gb jeg hadde som d: (ikke systemdisk) i min gamle maskin. På den gamle maskinen brukte jeg Windows XP, så harddisken var formatert med NTFS (i én stor partisjon). Alt ser ut til å fungere fint hardware-messig, men problemet dukker opp når jeg prøver å legge inn Windows XP;

    Når jeg velger partisjonen WinXP skal legges inn på (er kun én partisjon der) får jeg beskjeden "Windows XP gjenkjenner ikke partisjonen"!

     

    Harddisken er forresten eneste enhet på IDE0, og satt som master. Da jeg prøvde å kjøre Partition Magic 8.0 startet programmet, men alle verktøyene var utilgjengelige (grået ut).

     

    Noen som vet hvordan jeg kan fikse dette uten å slette partisjonen min?? Jeg har 100gb med data jeg ikke vil slette der..

     

    Takk for eventuelle tips!

×
×
  • Opprett ny...