Gå til innhold

Slettet---

Medlemmer
  • Innlegg

    1 395
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slettet---

  1. Kan noen hjelpe med utregning av en tilbakelagt distanse. 

    En bil kjører i 100km/t, på et tidspunkt akselererer bilen til henholdvis 140km/t, 150km/t, 160km/t og 200km/t. 

    Fra 100-160km/t bruker bilen 5 sekunder.

    Fra 100-200km/t bruker bilen 11 sekunder. 

    Hvor langt forflytter bilen seg fra:

    100-140km/t

    100-150km/t

    100-160km/t

    100-200km/t

    Har kommet så langt at en akselerasjon fra 100-160km/t over 5 sekunder tilsvarer 3,3ms2. Men det hjelper meg ikke noe mer, noen som kan hjelpe å forklare og rett svar?

  2. Hei,

    Vet det finnes i media endel omtalte saker hvor folk f.eks har fått lavere straff grunnet "bil har bedre kjøreegenskaper" etc. 

    For å linke til en relevant: https://www.tv2.no/a/9111582/

    Formildende straff grunnet rask akselerasjonsevne.

    Er det slik at man kan bruke dette i eget forsvar for å få mildere dom? I så fall hvordan viser man til dette i en eventuell sak? Kan man på noe vis få "hentet" ut saksnummer osv noe ala de gjør i filmer når det argumenteres for at i lignende saker så har det her blitt utfallet osv.

    Litt nysgjerrig på hvordan sånn praksis er i Norge, leser jo titt og ofte om enkelte som slipper unna pga diverse.

  3.  

    En ferietur nå.

     

    Utifra hva jeg kan se på hans facebook side så har han jo syklet med "støtteapparat", der er jo rekorden 5 døgn.

     

    Han syklet på litt over 6 døgn, rekorden alene var 9 døgn - vet ikke helt hvordan de tolker det, men når han har følgebil må jo dette betraktes som støtteapparat.

     

    "Torsdag 6. juli 2000 ble en fantastisk dag! Nøyaktig klokken 09.24 var det endelig over. 5 døgn med smerter, slit og lite søvn hadde satt sitt preg på de 5 staute Ryekarene som syklet inn på parkeringsplassen ved Lindesnes fyr.

    Rekordforsøket mellom Nordkapp og Lindesnes startet lørdag 1. juli klokken 06.00 fra et iskaldt Nordkapp. Det er 9 Ryekarer, Willy Steffensen, Agnar Moe, Thomas Svane Jacobsen, Tom Inge Solvang, Dag Haug, Sturla Rusånes, Roy V. Brunstrøm, Carl Erik Pedersen og Henning Sørum, som alle er klare for å slå den eksisterende rekorden, 5 døgn 18 timer og 33 minutter, på den ca. 2 600 km lange veien mellom Nordkapp og Lindesnes."

     

     

     

  4. Hei,
     
    Jeg planlegger et ikke så ørlite rekordforsøk på "Norge på langs" - mesteparten av tiden min på sykkelsetet har blitt brukt i terrenget/gate, siste sykkel var en Trek 9 Superfly 15'. Gjennomsnittlig 20-15mil på setet i uken kun på hobbybasis til og fra trening, med noen lengre turer.
     
    Planen min er gå for rekorden på 5 døgn, 3 timer og 33 minutter som ble satt av Rye med støtteapparat. Eventuelt blir det rekorden uten støtteapparat som er 7 døgn og 9 timer. 
     
    Turen er 2604km lang - hvordan er det å sitte så lenge på en tempo sykkel kontra landeveissykkel? 

    Anbefalinger angående utstyr?
     
    Rye sin rekord tilsvarte Oslo-Trondheim på hver etappe - her hadde de en snitt hastighet på 25km/t, rekorden på Oslo-Trondheim har en snitthastighet på 41km/t. 
     
    Ja, det er nok relativt krevende å sykle 5x Oslo-Trondheim hvert døgn, men jeg er bestemt på at det er mulig å klare dette. 

    Så alle tips angående en sånn tur mottas med stor glede, fra næring, utstyr etc.
  5. Hvis man velger å importere bil fra Tyskland, er det mulig å få igjen MVA? Har sett ved flere tilfeller at det står VAT deductible på annonsen. Det gjelder jo om man tar bilen ut av EU slik jeg forstår, men går det innenfor EØS?

     

    Leser på nett at innenfor Norge, Sverige, Finland og Danmark skal man alltid betale MVA til et av landene. 

     

    Så lenge man får stempel fra tollen på at bilen har forlatt Tyskland så skal det vel være mulig, eller tar jeg helt feil?

  6. Takker for gode svar alle mann/damer! :)

    Jeg informerte fyren om kjøpsloven og lenket alle artiklene hvor jeg skrev at jeg håper å høre fra deg innen 15 på fredag, hvis ikke så vil jeg ta saken videre. (Jeg måtte selge for 1250,- lavere.) - den har vært til salg nå i snart en måned, jeg la den ut til 7500,- og ventet bare på et bud over 7000,-. 

     

    Noen småkommentarer. 

     

    Det med "kina drone" var bare fordi jeg skrev i annonseteksten at de som var interesserte i å prute, kunne stikke på alibaba.com å skaffe seg en kina drone.

    Så det er ingenting som tilsa at han tenkte på noe annet, før pris, tid og sted var avtalt. 

    Tok også en prat med finn.no rett etter hendelsen hvor damen i chatten var vag på å uttale seg om det, men forsto saken og anbefalte å ta kontakt med forbrukerklageutvalget/forbrukertvistutvalge, hva nå enn de heter. 

    Så får vi se om han gjør opp for seg eller ikke.

  7. Hei,

     

    Hadde det jeg trodde var en ganske rett frem salg av drone. Også trekker kjøper seg i siste liten med noe som antydet på at han bare prøvde seg for å få enda billigere pris. 

     

    Utifra samtalen vi hadde på finn.no så ville jeg tolket det som en skriftlig avtale da pris, tid og sted var avtalt. Jeg ventet bare på telefonnummer så jeg kunne gi nærmere info om når jeg var der for å møte kjøper. Legger ved skjermbilde.

     

    Så nå ble jeg nødt til å selge for mindre enn det som var avtalt og utifra hva jeg har skjønt av kjøpsloven så kan jeg kreve erstatning for det tapet det har medført. Hvordan går jeg frem for å gjøre dette? Og har jeg loven på min side her?

     

    post-233326-0-98348000-1524127314_thumb.jpg

    post-233326-0-62847500-1524127323_thumb.jpg

  8. Hva er deres tanker om bitcoin i forhold til en massiv oppgang på relativt kort tid.

     

    Vil det bli en nedgang i nærmeste fremtid?

     

    Eneste jeg kan se for meg som vil kunne påvirke en rask nedgang må jo være politikk?

     

    Og de som jeg ser kan sitte med makten som er stor nok til å påvirke er enten USA eller EU, at det innføres noen form for regulering/lover/krav innenfor dette.

    Hva tenker andre her? Tidsperspektiv?

    Blir kanskje mye synsing, men uansett gøy å høre hva andre med enda mer innblikk i kryptovaluta har for mening.

  9. Jeg legger meg ikke oppi hva andre gjør i sine forhold, men du treffer ei annen jente, -samtidig- som du er i forhold, og deretter reagerer du negativt når ho du er sammen med reagerer på at du kyssa med ho du traff?

     

    Med mindre dere har svært frivolige regler og er enige om det her, så er jo grensene utvisket for lenge siden. Det er nok mye tillitsbrudd her som må snakkes ut.

     

    Som skrevet tidligere, dere må lage noen regler som dere lover å følge og ikke setter tvil ved. En ny start, og da må dere holde de løftene. Ingen nye slike overraskelser.

     

    Personen jeg fløy til var 8 måneder før vi ble sammen.

     

    Mrs. Fly og jeg ble enige om å holde kontakt som venner.

     

    Jeg har i etterkant av dette slettet Mrs.Fly da min kjæreste ikke likte henne. Jeg fortalte da at Mrs. Fly var en venninne fordi jeg visste hun ville mislike at det var en jeg hadde likt tidligere men nå var venn med. 

  10. Tror faktisk dette er slutten.

     

    Når jeg traff henne, ga jeg inntrykk for at hun var ute av min liga. Jeg følte det slik også, derfor lot jeg være å si enkelte ting som jeg visste var uattraktivt, fordi jeg hadde ekstremt lyst på henne. 

     

    I etterkant av dette, har enkelte ting jeg har løyet om tidligere (grunnen til at jeg løy, var fordi jeg prøvde å gjøre alt i min makt for å få henne) kommet opp. Både ved at hun har spurt og gravd, stalket og lest meldinger på min telefon. 

     

    Dette har resultert i store krangler og mye at hun aldri kan stole på meg. Jeg har sagt hvorfor jeg har løyet og innrømmet det på flekken. 

     

    Etter at alt dette har kommet opp, så har ting blitt bedre i perioder. Men så tenker hun på en ting, hun spør meg så om min fortid. Hvor jeg da svarer igjen, hun vrir da bittelitt på mine ord slik at ting skal kunne brukes mot meg. 

     

    F.eks

     

    Jeg hadde fløyet til en annen by og betalt AirBnb, for å treffe en jente jeg likte. Det skjedde ikke noe mer enn at vi kysset.

     

    Hun fant ut av dette.

     

    Så sammenligner hun dette, med når jeg inviterte hun på hytten også har jeg tydeligvis sagt at vi kan dele på kostnadene.

     

    Hun blir da sur på meg og bruker dette imot meg. 

     

    Hvordan skal jeg reagere? Jeg prøver da å vise til andre ting som jeg har gjort for henne, som hun er spesiell om. Men det er som hun bare kaster det for vinden fordi det ikke betyr noe. 

     

    Hun sier til meg at jeg burde oppføre meg mye bedre, overøse henne med komplimenter og kjærlighet. Gi henne klemmer og vise at jeg elsker henne. 

     

    Så sier jeg ofte til henne, helt ut av det blå når jeg ser på hun. Du er skikkelig pen! (Og jeg mener det.)

     

    Så er hennes reaksjon, himling med øynene, fnyse av det eller kommentere: nei det er jeg ikke, nei jeg har fregner det er stygt. 

     

    Er det rart at jeg til en viss grad slutter å gi sånne komplimenter når det er svarene jeg får? Inntrykket mitt er jo at hun ikke kunne brydd seg mindre om det.

     

    Jeg har så lyst til å være med henne, men jeg føler at uansett hva jeg gjør eller sier. Så blir det feil. På en eller annen måte, så blir det feil. Uansett hva.

  11. Til alle, takk.

     

    Skulle bare ønske jeg kunne fremme hennes sak like godt slik at jeg fikk vite om det var like mye mine feil som hennes.

     

    Fra mitt perspektiv så føler jeg som om jeg krangler med et barn til tider, skikkelig forpult irriterende og at alt går på bekostning av meg. 

     

    Kan ta et eksempel.

     

    I starten kom jeg alltid løpende etter om vi kranglet for å ordne opp, etter en stund ble jeg dritt lei. Så hun fikk lov å ordne opp og "løpe" til meg.

     

    Til slutt ble vi enige om etter endt krangel at om den ene parten gikk fra situasjonen, så fikk den lov til å komme tilbake for å ordne opp.

     

    I dag kranglet vi, hun gikk på soverommet å la seg. 

     

    Jeg forteller hun: du kan komme tilbake hit om du vil ordne opp, for du sa faktisk til meg at den som går, må komme tilbake uansett hvem sin feil det er.

     

    Til svar får jeg: jeg har alltid kommet tilbake til deg tidligere, så nå kan du komme tilbake til meg.

     

    Magefølelsen min sier at jeg vil være med henne resten av livet, men at jeg er dritt lei så jævlig å måtte være den "voksne" og at jeg alltid skal ta ansvar for at ting skal bli bra.

  12. Takk for gode svar.

     

     

    Jeg blir bare helt paff og jeg klarer ikke gjøre det slutt. Eneste jeg kan gjøre er å være så drittsekk at hun forlater meg, men det er bare synd å kaste så mye tid, penger, energi og alt som følger med pga noe sånt.

     

    Og det eneste jeg tenker er at det er min feil, hver eneste gang, alltid jeg som gjør noe feil eller sier noe feil.

    Jeg elsker henne så latterlig høyt og er villig til å gjøre alt for henne, det som er så patetisk av meg i det hele tatt å faktisk bli så tiltrukket av en person. 

    Sitter å tenker at dette var noe av det dummeste jeg har gjort i hele mitt liv hver gang vi krangler, i tillegg så har hun en hund fra før og vi skaffet oss en katt sammen.

     

    Så vær gang det er en diskusjon løper hunden bort til henne og gir masse kjærlighet å omsorg, og den hunden er jo alt for henne. Den får jo maks seperasjonsangst når hun forlater han. 

    Alt annet er bare helt perfekt, det er bare den diskuteringen nesten daglig som virkelig ødelegger. 

     

    Og jeg føler jeg snakker til en vegg hver jævla gang det er noe, uansett hva jeg sier så går det rett ut og inn og bare tar ting bokstavelig.

    Og ja denne saken har nok 2 sider som alle andre.

    Men jeg har ikke lyst til å ofre dette for noe så jævlig tåpelig, skyt meg.

  13. Hei Kjære venner,

     

    Jeg er helt rådløs. Jeg blir bare hjemsøkt av fortiden min, alt jeg har gjort før er bare et problem. Fortiden setter grenser for hele fremtiden min med henne, uansett så blir det bare krangling, dårlig stemning og trusler om å forlate hverandre. Det er bare helt latterlig patetisk, og jeg får bare lyst til å forsvinne fra jordens overflate og glemme alt. 

     

    Vi ble kjent tinder, o'hellige tinder hvor vakker du er.

    Traff hverandre etter mye masing fra min side, dette var helt annerledes enn noe jeg hadde vært borti fra før, alt gikk så fort fra første "date" til at hun så og si bodde hos meg. 

    Vi blir enige om alltid å være ærlige med hverandre fremover, og at den andre ikke kan bruke ting mot hverandre. 

    Da vi ble enige om dette var det ting jeg ikke hadde fortalt som jeg unnlot å fortelle fordi jeg vet enkelte ting kan man holde oss gutta imellom. 

    Uansett, flash forward. Vi er jo fortsatt sammen etter utallige krangler om hverandres fortid og ting som dukker opp. Vi blir gang på gang enige om at vi ikke skal dra opp fortiden til hverandre.

    Dette har nå resultert i at vi ikke kan gjøre ting, f.eks reise til andre land på ferie sammen fordi den ene personen har hatt med seg en annen dit. Og spesielt hvis det har innebært sex på steder, hytter til hverandres familie osv.

     

    Vi har lagt ned flere hundre tusen kroner i å pusse opp min leilighet fordi jeg har hatt andre jenter der. Vi har byttet ut alt mulig av mine eiendeler, hun sier selv hun har gjort det samme av klær osv.

    Det er også veldig mye annet som har kommet opp, men det blir en lengre historie.

     

    Vi begge er, i hvert fall fra min side enige om at vi har lyst til å være sammmen resten av livet og forhåpentligvis få barn sammen.

     

    Men nå sitter vi her da, på ferie, i et land hvor jeg har hatt en annen med fordi jeg har familie her og hun holder på å bestille billett hjem.

    Hva skal jeg gjøre? 

    Jeg vil bare at vi ikke skal være hindret av hverandres fortid, fordi det er jo faktisk det som skjer. At vi ikke kan skape minner sammen, pga en annen person har vært der og det har vært et "minne". 

    Jeg blir bare skikkelig oppgitt, lei meg og får lyst til å være ferdig med det...

  14. Hei,

     

    Jeg arvet en Opel Corsa C 2001 modell som har rullet 80.000km. 

     

    Siden jeg er lat og en siderute er knust, i tillegg til at motorlampen lyser. Dette er nok bare pga lite olje. Og jeg tenker å kvitte meg med den da jeg ikke har behov for den. 

     

    Vrakpant er 3000,-

     

    Vil det heller lønne seg å prøve å selge denne på finn.no eller tilsvarende? Ide om pris jeg kan få?

     

    Eller strippe den også levere inn som vrakpant og selge delene?

     

    Hva er lettest/mest mulig fortjeneste for min del?

     

    Takk for alle svar!

  15. Hei,

     

    Jeg holder på å starte min egen nettbutikk og leter derfor etter noen råd.

     

    Hva er enklest for en som aldri har gjort noe lignende før i forhold til selve siden/butikken?

     

    Jeg har tittet på wordpress, woocommerce, shopkeeper, shopify o.l

     

    Om noen har noen gode guider på nett/youtube, for alle de jeg finner er så forskjellige og noen ganger ekstremt dårlig forklart.

     

    Hva er lettest?

     

    Hvor mye koster det å f.eks få en utvikler til å ordne dette ca?

     

    Takk for gode innspill!

  16. Spørsmål angående styrke og calisthenics

     

    Har hatt meget varierende treningsprogram de siste 2 månedene som har resultert i bra progresjon selvom jeg ligger i underskudd. Sikkert byttet hver 3-4uke, kneet har plaget meg liten grunnet skade men har jobbet rundt det og greid å øke på øvelser med bein.

     

    Kjører annehverdag styrke/cardio(jogging,sykling,gåing)

     

    Har 3 variasjoner på øktene mine

    #1

    Skråbenk manualer

    frontbøy

    chins

    skulderpress

    #2

    pullups

    dips

    markløft

    militærpress

    #3

    knebøy

    db rows

    skråbenk

     

    Kjører maks gass på alt, 4-6min pause og alltid 48t imellom hver økt så nervesystemet ikke blir overbelastet. Synes dette fungerer særdeles bra, kjenner jeg alltid er sterkere til hver eneste økt. 

     

    Så jeg lurer på om jeg kan legge inn calisthenics trening på cardio dagene istedenfor, uten å "overtrene" ? 

    Vil det hindre progresjonen min fremover? Tenker så lenge jeg ikke pusher meg helt ut på calisthenics dagene slik som jeg gjør på styrke dagene, burde det gå greit?

     
  17. interessert i andres meninger, skal gjøre så kort som mulig

     

    Ble meget opptatt av sjekking, skaffet tinder, endte opp med dame i 1 år, slutt for 3 måneder siden, fikset ny tinder(er i militæret) snakket med masse jenter, sex med to av dem, truffet 6stk (virker ikke som veldig mange på 3mnd, men har vært hjemme i tilsammen 2uker), snakker med 10-15 på en daglig basis, 3-4 av de er på det punktet til at jeg skal treffe de når jeg kommer hjem (3dtd)

     

    Ting begynner å ordne seg, har mål og ambisjoner for fremtiden med meg selv. Elsker den følelsen av å gjøre andre mennesker glade, hvordan jeg er rundt jenter, hva jeg sier og gjøre. Det er som et indre rus, får abstinenser her oppe i nord. 

     

    Men! Nå har det seg sånn at hun ene jeg møtte, er den jenta det blir forhold med. Vakker, smart, intelligent, planer for fremtiden og liker hun. Snakker med mange andre samtidig som det kun er for eventuelt sex/vennskap og har ikke lyst til å si nei til de. Hva tenker dere om situasjonen? Burde jeg fortsette å treffe andre jenter inntil det kanskje blir seriøst? Er ikke som at jeg har lyst til å bruke hun, eller lyve og leke med hun. Men jeg vil ikke miste det mangfoldet jeg har med jenter, føler jeg må "rase" fra meg litt til (21,5år) men vil alikevel ikke miste hun.

     

    (Sorry for eventuell dårlig formulering)

  18. Tenkte å dele litt av mine erfaringer, om unge gutter/jenter lurer!

     

    Om 2 uker er jeg ferdig med mitt år i Stormeskadron 3, PBN. 

     

    Må si det har vært et fantastisk år, selvom jeg har hatet utallige dager, sittet på vaktpost og revurdert livet mitt i en hel uke. Konstant kriging i skogen fra 08-16, våt, svett, kald, sliten og generelt ukomfortabel. 4/5 tjenestedager i uken tilbringes ute, aldri den gode lunsjen i messa og 20min på middag for å pusse våpen til fingrene dine blør hver eneste kveld. Det er da man virkelig setter pris på livets goder! Sitter igjen med så sinnsykt mange opplevelser jeg unner alle! Om du skulle dra til PBN så ønsk deg til Stormeskadron 3. 

     

    P.S Hvis du tar bort stormeskadron 4(våre likesinnede) så skjøt vi mer skarp ammunisjon enn hele brigade nord tilsammen. 

     

    Legger ved vår dimmefilm som viser hva du kan forvente deg! 

    https://www.youtube.com/watch?v=mdbfwtljFfk

  19. Hei

     

    Lest masse på skatteetaten men er litt japansk. Leier ut leiligheten min som ligger i Oslo for 10 300,- i måneden. Kontrakten er fra 01.08.2015 - 01.08.2016. Ut av de 10 300,- så betaler jeg 5 247,- i fellesgjeld og felleskostnader(vann,strøm,tv,internett). Fordelingen er ca 3 800,- i fellesgjeld og resten på felleskostnader.

     

    Lurer på hvordan regnestykket for skatt osv blir for hele utleie perioden. Jeg vet at det er 27% skatt og som jeg har skjønt skatter jeg kun av nettogevinsten på utleie og får fradrag for fellesgjeld? Nå setter jeg av 1 700,- til skatt hver måned. Leste også noe med vedlikeholdskostnader som du får fradrag for?

     

    Er for tiden inne til førstegangstjeneste om dette har noe å si.

     

    Takker for all hjelp :)

    • Liker 1
  20.  

    Det her er sikkert litt off topic men tror de fleste vil få seg en latter. 

     

    Så jeg og dama hadde sex, hun kan være ganske høylytt og vi hadde åpent vindu. Så etter en liten stund hører jeg det ringer på (bor i leilighet) jeg går bort i bare dyna og møter en nabo som bare: skjønner dere har et sex liv, men vær så snill og demp dere. Folk står på balkongen sin og hører på, folk i parken hører på osv. Jeg bare: oi, beklager ja vi skal dempe oss. Så ca 1 time etter dette her, banker det på døren igjen. Jeg åpner og der står det 2 politidamer. God kveld, har du legitimasjon, er du alene? Så kommer de inn i og spør hva som skjer. Lite kleint der vi er i undertøyet og jeg må forklare at vi hadde sex. Viser seg at de som ringte inn sa at vi sloss/kranglet så de damene hadde med seg skjold. Etter litt snakking så drar de, men vi fikk pålegg om å være stille.

     

    Men merker jeg blir sykt irritert på naboene, skjønner det kan være upassende men ærlig talt hvorfor må de ringe politi og si at vi slåss når det er ganske obvious det er sex. Når jeg hører de andre har sex tenker jeg bare: bra for dem. Folk er så jævlig sjalu og skal bare ødelegge for alle andre.

    Haha skrek hun såpass mye av orgasme at de i parken hørte det? Nice job man :)

     

    Anonymous poster hash: 56313...51a

     

    Parken er 20m fra vinduet mitt, men ja hun kan skrike. Så ofte må jeg be hun hysje men hun klarer ikke la være. Litt gøy hahah

  21. Det her er sikkert litt off topic men tror de fleste vil få seg en latter. 

     

    Så jeg og dama hadde sex, hun kan være ganske høylytt og vi hadde åpent vindu. Så etter en liten stund hører jeg det ringer på (bor i leilighet) jeg går bort i bare dyna og møter en nabo som bare: skjønner dere har et sex liv, men vær så snill og demp dere. Folk står på balkongen sin og hører på, folk i parken hører på osv. Jeg bare: oi, beklager ja vi skal dempe oss. Så ca 1 time etter dette her, banker det på døren igjen. Jeg åpner og der står det 2 politidamer. God kveld, har du legitimasjon, er du alene? Så kommer de inn i og spør hva som skjer. Lite kleint der vi er i undertøyet og jeg må forklare at vi hadde sex. Viser seg at de som ringte inn sa at vi sloss/kranglet så de damene hadde med seg skjold. Etter litt snakking så drar de, men vi fikk pålegg om å være stille.

     

    Men merker jeg blir sykt irritert på naboene, skjønner det kan være upassende men ærlig talt hvorfor må de ringe politi og si at vi slåss når det er ganske obvious det er sex. Når jeg hører de andre har sex tenker jeg bare: bra for dem. Folk er så jævlig sjalu og skal bare ødelegge for alle andre.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...