Gå til innhold

MrConfusion

Medlemmer
  • Innlegg

    194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrConfusion

  1. Nokia Lumia 710 kanskje?

    Folk som har den sier at den gir god verdi for pengene.

     

    Vurderte denne en stund, men liker ikke helt det at jeg da ikke får muligheten til å bruke microSD for bedre lagringsplass. Vil ta en titt på om den har andre faktorer som veier opp for ulempene, så takk for forslaget! =)

  2. Takk for svar så langt! Så langt ser det altså ut som Huawei Honor er telefonen å gå for.

     

    Er det noen so eventuelt har alternativer til ca. samme pris?

     

    I mitt forsøk på å lære mer om Honor har jeg lest en del reviews, og da ser jeg ofte at den blir satt opp mot Samsung Galaxy W, men at Samsungen har en smule bedre skjerm (men litt mindre skjerm), og at Galaxy W er en smule raskere på nettverksoverføringer. Se f.eks denne sammenligningen.

     

    Noen som har noen gode argumenter som kan dytte meg i enten retning av Honor eller Galaxy W? =)

     

    Takk igjen!

  3. Heisann!

     

    Er på utkikk etter en relativt enkel smartphone til å erstatte min gamle og slitne samsung. Jeg trenger ikke noe veldig fancy, men vil gjerne ha en telefon med god byggekvalitet og som jeg kan bruke i en 2-3 år uten at den føles treig eller uresponsiv. I tilegg til å ringe/smse er det viktig for meg at telefonen er relativt god på musikk, og det er best om den støtter spotify. Jeg ønsker også at den skal ha en god of ryddig kalenderfunksjon. God skjerm er alltid et pluss, men jeg kommer nok ikke til å bruke mobilen til å se så mye på media, så det er viktigere at den er god å ha med seg rundt. Godt kamera er ikke viktig for min del i det heletatt, men kan jo være et pluss.

     

    Jeg tenker et budsjett på rundt 1000-2000 kroner, men kan strekke meg opp i 2500-3000 kroner om dette gjør at jeg får bedre valuta for pengene.

     

    Mobiler jeg har sett på som frister er hitil (i rekkefølge av økende pris)

     

    - LG p500 Optimus One

    - Samsung GT-S5830 Galaxy Ace

    - Huawei U8860 Honor

    - LG P990 Optimus 2X

     

    Jeg syns p500 virker meget, meget god for prisen og den får utrolig mye skryt, men er litt bekymret for at den er noe utdatert og derfor ikke helt kan sammenligne med nyere telefoner. Jeg så i en annen tråd at Optimus 2X ikke anbefales så sterkt, men syns den virker bra, noen som har noen eksempler på hvorfor jeg ikke bør gå for akkurat denne? Akkurat nå står det nok mest mellom Galaxy Ace og Huawei Honor.

     

    Alle innspill og andre forslag taes imot med et stort takk =)

  4. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal installere det uten alt tullet som følger med, er det vanskelig å gjøre selv? Eller bør jeg sende den til min far og få han til å fikse det?

     

    Å formatere å reinstallere windows er egentlig noe av det enkleste man kan gjøre på en maskin, men på akkurat UX31 er dette faktisk litt tricky, ettersom at den ikke har en DVD-rom innebygget.

     

    Det er ikke absolutt nødvendig å reformatere, jeg bare tenker det kan spare en for litt irritasjon om man bruker PC mye og vet hvordan man liker å ha ting.

  5. Hvilken ville du valgt selv?

     

    Jeg har alltid hatt pc, og i grunn ikke plukket noe særlig på en mac før. Hva er fordeler og ulemper med de to?

     

    Står mellom denne og en av disse. Hvor mye har det å si om det er i5 eller i7 egentlig?

     

    Det viktigste er god batteritid (gjerne gjennom en hel skoledag), og at den er kjapp. Jeg har en far som er pc-ekspert, så det er jo et pluss at han kan fikse pc'er uansett hva det måtte være. Mac derimot liker han ikke, så jeg får ikke et så veldig objektivt svar der;) Ei heller kan han hjelpe meg om det skulle oppstå problemer.

     

    Alt av filer ligger på en ekstern disk, så jeg trenger ikke mer enn 128GB. Og bruker kun pc'en til notater, word, excel og access, samt film og musikk. Jeg vet jeg fint kunne klart meg med en mye rimeligere maskin, men jeg drasser rundt på så masse tunge bøker at jeg ikke orker en kloss av en pc i tillegg. Hvordan er laderen til asusen? Er vel lite vits med en liten og nett pc hvis laderen veier 1kg selv..

     

    Jeg har en Asus UX31, og mens jeg ikke kan kommentere på hvordan den sammenligner med MBA (fordi jeg ikke har prøvd MBA), så kan jeg si at jeg er meget fornøyd med min UX31 og syns det hørest ut som en perfekt maskin for deg. Jeg har aldri hatt noen problemer med min trackpad og syns den fungerer utmerket. Tastaturet er meget behaglig og skrive på, maskinen er rask og responsiv (jeg har i7 versjonen) og batteritiden er meget god. Jeg har også hørt noen klage over det trådløse nettverkskortet, men det første jeg gjorde var å sette på maksimal ytelse på kortet istedenfor strømsparende og jeg har aldri hatt noen tilkoblingsproblemer.

     

    De eneste irritasjonsmomentene jeg har hatt med PCen er at støtten for å kjøre linux er relativt dårlig, som betyr at man må knote mye for å få småting til å fungere sikkelig og batteritiden er ca. halvvert sammenlignet med når jeg kjører windows. Windows-installasjonen den kommer med er også full av Asus bloatware, slik at om du går for UX31 er det best å bare formatere og gå for en clean-install ut av boksen.

     

    Når det kommer til laderen til Asusen er den meget liten og lett (mindre en MBA sin), slik at det er ikke noe stress å ha med seg rundt. Asusen kommer også med et meget fint trekk du kan ha den i, samt VGA og ethernet overgang, disse må du kjøpe løst til MBA som koster et par hundre kroner ekstra.

     

    Jeg må også si at Zenbooksene ser meget, meget fine ut i person og jeg var positivt overrasket når jeg fikk den. Men bare for guds skyld, ikke gå for den rosa versjonen.

    • Liker 1
  6. Du må legge ut en del kroner mer enn det Xonar kortet ditt koster før du får en forbedring på den siden av oppsettet ditt. Jeg vil anbefale deg å legge pengene dine i ett nytt par hodetelefoner og kanskje oppgradert op-amps på lydkortet ditt i stedet.

     

    Takk for rådet. Jeg vil nok prøve å gå for op-amps idéen, det ser ikke ut til å koste så altfor mye, så da kan jeg samtidig bruke pengene på et par med kvalitetheadphones ved en senere annledning.

     

    Jeg bare lurte litt på hvor det er best å bestille op-amps? Jeg fant et par av de mest anbefalte til Xonar STX på head-fi fra Amerika, men er det noen nettbutikk som kanskje befinner seg nærmere?

  7. Jeg er ganske ny for "head-fi", men kjøpte i sommer et par med AKG 272 HD og et Asus Xonar Essence STX lydkort til datamaskinen. Hitil har jeg vært storfornøyd, og syns lyden er så utrolig mye bedre enn hva jeg hadde før at det er sprøtt (før brukte jeg motherboard lydkortet med et par år gammle SteelSeries Siberia).

     

    Nå lurer jeg på om jeg ikke skal putte litt mer penger i potten og se om jeg ikke kan oppgradere litt. Slik jeg forstår det er lydkort sjeldent veien å gå, det er bedre å ha en dedikert DAC/Hodetelefonforsterker. Hitil har jeg sett på denne Audio GD NFB-12.1, en AUNE og Little Dot mkIII. Little dot'en er bare en forsterker, så da trenger en egen DAC, som jeg ser for meg er dårlig bruk av budsjettet.

     

    Om jeg har rundt en 3000 kroner å bruker for å bedre lyd, hva er mine beste valg? Håper noen kan gi meg noen gode råd, for det er ganske mye forskjellig å velge mellom.

  8. Nå har du god mulighet, du kan kjøpe AUNE fra England for 165USD(990kr) med frakt, og du kan spørre om selgeren kan markere den som GiFT 40GPB, så slipper du å betale mva.

    Det tar fra 2-4 dager å få pakke fra England til Norge.

     

    Kan du linke til en nettside for denne?

     

    Jeg leste også et par reviews av Audio GD NFB-12 og det virker som det er mye delte meninger. De fleste er enige om at komponentene er utrolig bra for prisen, men at lyden er litt skuffende. Har du prøvd NFB-12? Kan du kommentere på hvordan den sammenligner med en AUNE?

  9. Det som kanskje frister mest er vel et Daskeyboard som skal være kremen av mekaniske tastatur og priset til det hinsidige av spillere og skrivere. Problemet er vel tilgjeneligheten i Norge. Jeg er ikke veldig keen på å betale veldig mye ekstra i MVA, toll og transport.

     

    Skjønner at Das Keyboard frister, fantastisk design og godt rykte. Men jeg ville ikke gått så langt som å kalle det kremen av mekaniske tastatur, i gaming sirkler kanskje, men blant samlere regnes den ofte for å være blant de billigere alternativene. De som regnes blant de aller beste er Filco og Topre (som strengt tatt ikke er mekaniske, men en slags hybrid).

     

    Da spør jeg dere, godtfolk, hva synes dere?

     

    Om du skriver mye på tastaturet vil jeg anbefale deg å gå for et tastatur med Cherry MX Blues, eller evt. Browns. Å gå for sorte er bare å anbefale om du skal spille FPS etter min mening. Tastaturer med blå brytere er blant annet MK-80, Razer BlackWidow, en Filco MajesTouch 2, Das Keyboard, eller en Leopold/Ducky fra Asia.

     

    Det kan være du liker sorte godt, men blå er helt klart den mest populære blant folk som er helt ferske på mekaniske tastaturer. Når du har prøvd litt forskjellig kan du begynne å eksprimentere litt mer med Clears, Ergo Clears, Buckling Spring og kanskje Alps, alle har forskjellig smak og det er en verden der ute full av fantastiske tastaturer mange ikke har hørt om engang.

  10. Kabinett: Fractal R3

     

    Meget godt valg.

     

     

    Er ikke dette litt overkill? Hva skal du med så fryktelig mange vifter? Vifter = støy.

     

     

    Har en slik selv, meget godt valg. Men ser de er litt sjeldne på det norske markdetet akkurat nå, om du ikke får tak i en slik anbefaler jeg at du går for Seasonic X serien isteden.

     

     

    Hva er det du trenger lydkortet mest for? Om det er musikkvalitet du er ute etter bør du heller gå for en Asus Xonar Essence STX. Om du først skal gå for en creative X-fi, er vel X-fi titanium HD bedre tror jeg.

     

    CPU kjøler: Noctua NH-D14, 20db

     

    Dette er en stor, stor sak. Har du planer om å overklokke mye? Når du først sier at du ønkser en nesten lydløs PC, blir jeg litt usikker på om NH-D14 er det beste valget.

     

    Tastatur:

    Mus:

     

    Her har du fra før?

  11. Skal oppgradere MediaCenter-PC'en og har sett meg ut disse komponentene:

     

    • Samsung SSD 830 Series 256GB
    • Intel Core i5 2500K
    • Asus P8Z68-V
    • Kingston HyperX DDR3-1600 8GB (2x4GB) XMP
    • Arctic Cooling Freezer 7 Pro

     

    Havner på ~ 5600,- på deal.no som billigste butikk. Har kabinett, PSU, Blu-ray leser og skjermkort fra før.

     

    Noen kommentarer på denne pakken? Hva med butikken? Ser at deal.no ikke har de aller beste erfaringene, men de er gode på pris.

     

    Nå vet ikke jeg så altfor mye om HTPC'er, og har aldri bygget en selv, men er ikke en i5 2500k litt overkill? Bør du ikke heller gå for en som bruker litt mindre effekt? Er ikke i3 2100T et bedre valg?

     

    Edit: Ser at i3 2125 eller i3 2105 er et bedre valg enn i3 2100T, med Intel HD 3000 over Intel HD 2000.

  12. Men det hørtes bra ut! Hvordan er foresten HD5970? Holder det fremdeles kokkene mot disse ny generasjonene?

     

    HD5970 var jo toppmodellen, og er 2 GPU'er på et enkelt kort. Det er derfor mest naturlig å sammenligne den med HD6990 eller GTX 590 fra den nåværende generasjonen, men disse er ikke så populære, folk foretrekker heller å kjøre 2 (eller til og med 3 av og til) GTX 580 i SLI, og dette er ganske mye kraftigere enn et HD5970. 2 GTX 560 Ti i SLI slår også HD5970. I ren ytelse ligger HD5970'en kanskje på nivå med et overklokket GTX 570, men har da mer problemer med støy/effekt, ettersom at den kjører 2 GPUer.

     

    Kort sagt, joda HD5970 holder koken sånn halvveis, men den blir lett slått av de nye toppmodellene, og høres samtidig ut som et jetfly.

  13. Men fant meg mounting bracket til gamle TRUE kjøleren min, men ser at det står at det er for socket 1156. Prøvde å google litt men det gjorde meg egentlig bare mer usikker. Hva er forskjellen på Socket 1156 og 1155?

     

    Er ganske sikker på at mounting bracket for 1155 og 1156 er helt identiske. Det var de ihvertfall for min Noctua-kjøler.

     

    Det er Nvidia som gjelder ja? Har du noen erfaring med stock kjøleren på disse kortene? De ser jo ganske greit dimensjonert ut.

     

    Vel, når det kommer til skjermkort ligger Nvidia og AMD ca. likt, jeg bare anbefalte disse kortene fordi jeg kjenner godt til dem og vet at de er veldig gode for prisen. Når det kommer til stockkjøling er denne veldig bra på begge kortene jeg linket til, altså både Asusen og MSI sin.

     

    Edit: Skriveleif

  14. Hallois godtfolk!

    Skaffa meg et par nye spill til jul, deriblant BF3, og merket raskt at pc'en min virkelig ikke holder mål lenger. 1024*768 på low det holder bare ikke. Så jeg er inne på tanken om å oppgradere litt nå.

     

    Har følgende komponenter nå:

    - Asus P5Q Pro

    - Q6600

    - HD5770

    - HX520W

    - P182

    - Intel x-25 80GB

     

    Planen var å beholde kabinett, SSD og PSU, så det jeg trenger er vel HK, CPU, RAM og en grei GPU. Er litt "short on cash" akkurat nå så jeg trenger enkelt og greit det som gir mest "bang for the buck" under 6000kr, helst under 5000 og :p

     

    Har ikke fulgt med på PC utviklingen de siste år så jeg er helt blank her nå, så er det i5 eller i7 som gjelder nå?

    Ellers så trengs det vel bare noe billig DDR3 RAM, overklokkingsdagene mine er over.

     

    Eneste kravet jeg egentlig har er at jeg skal ikke ha et jetfly stående under pulten, må være noenlunde levelig støynivå på det :D

     

    For 5000 får du en fin oppgradering. Men hvor gammel er strømforsyningen? Etter et par år bruk pleier effekten å gå litt nedover, så om du skal dra et skjermkort med mye effekt kan det bli problemer.

     

    Når det kommer til prosessor er det utvilsomt Intel i5 2500k som er tingen, veldig god for spilling. Det er kanskje noen AMD-prosessorer som gir litt bedre pris/ytelse forhold, men i5'en gir deg fantastisk ytelse til en overkommelig pris.

     

    Når det kommer til hovedkort bruker i5'en 1155-socketen, så der er det bare fritt å velge helt fritt avhengig av hvor mye tilkoblingsmulighetet og lignende du ønsker deg. Denne ser for eksempel god ut til prisen: Min lenke.

     

    Når det kommer til DDR3-minne er det så latterlig billig for tiden at det bare er å peise rett på med 2x4GB 1600 MHz. Selv foretrekker jeg Corsair XMS3 minne.

     

    Når det kommer til skjermkortet må du bestemme deg for hvor mye du er villig til å bruke. Om du helst vil holde deg under 5000 tror jeg det er best å gå for en GTX 560 Ti (Merk Ti-versjonen), om du handler fra Dustin er det best å velge Asus sitt kort, mens om du handler fra Komplett/MPX er det best å gå for MSI sitt kort. Om du er villig til å gå opp i pris kan du gå opp til en GTX 570 eller tilogmed en GTX 580 om du finner denne på tilbud et sted (eller evt. demovare på f.eks komplett). Men en GTX 560 Ti vil du allerede ha en god del bedre ytelse enn HD5770en.

     

    For disse 4 komponentene kommer du på 4566 kroner på Dustin, og da sitter du igjen med 8GB minne, en fantastisk prosessor, og et solid hovedkort og skjermkort. Spytter du inn mer penger får du et enda litt kraftigere skjermkort. Om du er student får du forresten studentrabatt på Dustin, som inkluderer gratis frakt på alle ordre på over 2000, så den anbefales det å dra nytte av om det er relevant for deg.

     

    Lykke til ;)

     

    Edit: Bør kanskje utdype litt på "er det i5 eller i7 som gjelder nå?" kommentaren. Det står nå mellom i5 2500k og i7 2600k/2700k, og det er defintivit i5 2500k som er tingen for gaming. Det i7'en har som i5'en ikke har er hyperthreading og en større cache, noe som er tilnærmet fullstendig sløst bort i spill. Så til spilling er de to ca. like bra (i noen få spill vil i7'en dra fra litt, men tester viser at i5 drar fra litt i noen andre), og i7'en koster da en tusenlapp ekstra uten å gi noe igjen for det. Om du derimot bruker PCen til andre ting som krever mye prosessorkraft som f.eks videoredigering/mediaconvertering/modellrendering etc., så kan i7'en være verdt de ekstra kronene, men til spilling/hverdagsbruk er det i5'en som har tronen for øyeblikket.

    • Liker 1
  15. MK-50

    post-227710-0-38877400-1324658780_thumb.png

     

    MK-80

    post-227710-0-33139700-1324658799_thumb.png

     

    Litt sent svar dette, men forskjellen ser ut til å være at MK-80 bruker Cherry MX Blue brytere, mens MK-50 bruker Cherry MX Red brytere. Forskjellen på disse er ganske store.

     

    Blue regnes som de beste til skriving, de har en taktil "bump" man føler når knappen registrer, de har også en svak "click-clack" lyd når man aktiverer tasten.

     

    Rød er derimot lineære og lager ikke lyd, de har altså ingen taktil "bump", sammenlignet med de sorte bryterne (som er de vanligste lineære, disse er blant annet i SteelSeries sine 7G og 6Gv2) er de røde ganske mye lettere. De røde er ikke like gode å skrive på som de blå, men er bedre til fps-type spill. Rød brytere har tidligere ikke vært så populært, og har ofte vært vanskelig å få tak i, en trend som viser seg å være i ferd med å snu, ettersom at de nye Corsair tastaturene også bruker Cherry MX Red.

  16. Kan kanskje kapre tråden litt.

     

    Ser etter et tastatur med blått bakgrunnslys (fjerne med dimmefunksjon) da det ofte hender at det blir mørkt i rommet og jeg ikke gidder å stå opp fra srolen for å skru på noen lamper.

     

    Helst med mekaniske taster og gjerne en ekstra usb utgang på siden samt en STOR enter tast.

    Bor i utlandet for tiden og her finnes ikke slikt, men dama er i moderlandet nå og kan handle med derifra.

     

    Pris har ikke SÅ mye å si, men gidder ikke betale overpris p.g.a. at det har uendelig mange makro knapper, lcd skjerm, fancy navn osv. da ingen av disse betyr noe for meg.

     

    På forhånd takk.

     

    Q-pad MK80 eller Razer Black Widow Ultimate.

  17. Razer Lachesis er musen for deg.

     

    Jeg har selv hatt Diamondback, og Copperhead, men har nå Lachesis. Den er veldig lik de to og en kjempebra mus. Den har to små knapper under scroll hjulet som by default er satt til sensitivitet. Den har også to knapper på begge sidene som kan konfigureres som man vil.

     

    Her kan du sjekke den ut.

     

    Eller muligens en Razer Deathadder. Selv hadde jeg Diamondback i over to år, og har nå gått over til en Imperator, jeg er utrolig fornøyd med den nye, men den er veldig ulik diamondback, så jeg tror en Deathadder eller Lachesis passer deg bedre.

  18. Jeg har seriøse planer om å kjøpe meg en UX31, men jeg kom plutselig til å tenke på noe. Når en vanlig PC tar kvelden, da kan du nappe ut lagringsenheten, uansett om det er SSD eller harddisk, og koble denne til din nye PC for å hente ut det måtte trenge. Med en Ultrabook, så har jeg forstått det slik at "disken" er loddet direkte på hovedkortet. Da tror jeg det vil bli en betydelig større utfordring å få hentet det man ikke har backup av. Hmm...

     

    På UX31, så er RAMen loddet til hovedkortet, men SSDen kan du fortsatt nappe ut. Her har du et bilde av SSDen i en UX31

     

    DSC_4446_575px.jpg

     

    Jeg vet ikke hvilken kobling du trenger for å koble denne til noe annet eller hvordan det vil fungere om laptoppen skal plutselig dø, men det er ihvertfall ganske greit å fysisk fjerne SSDen fra maskinen.

     

    Her er flere bilder av UX31 innvendig: http://www.anandtech.com/Gallery/Album/1465

×
×
  • Opprett ny...