Gå til innhold

PelleP

Medlemmer
  • Innlegg

    499
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PelleP

  1. Vi skal ha en ny Intel gamming-PC:

    • Den må klare alle de nyeste spillene uten å knele
    • Den skal ha mulighet for fremtidige oppgraderinger
    • Vi vil ha mye PC for pengene
    • Støtte for Oculus Quest

    Hvor mye må vi ut med for å dekke de kravene?
    Er det noen som har konkrete forslag til en PC dekker våre behov?

     

  2. TheKims skrev (1 time siden):

    Det er litt galskap å betale 3800kr for 7700K. Du får oppgraderingspakker med ny CPU, RAM og HK for noen kroner mere. F,eks denne til 4400kr. Det vil være en betydelig bedre oppgradering. 

     

    Å kjøpe PC-komponenter er et mareritt!

    Jeg tviler ikke på at det stemmer det du sier, men for meg er det ikke åpenbart på hvilken måte den oppgraderingspakken er bedre enn det jeg har. Jeg får en ny i5 prosessor og 16 GB ramm i stedet for 32. 
    Det er heller ikke åpenbart hvorfor jeg skal ha et nytt hovedkort når det fortsatt er mulig å oppgradre CPU og ram på det gamle. Jeg skulle gjerne slippe å bytte hovedkort, men dersom jeg først skal gjøre det så er jeg villig å spotte inn litt mer for en oppgraderingspakke. 
     

  3. TheKims skrev (15 minutter siden):

    Jeg ville ha begynt med RAM før jeg hadde gjort noe annet. De stikkene du har kjører på den laveste hastigheten som DDR4 støtter og vil gjøre så din CPU blir flaskehals.

    Komplett har et greit tilbud på noen gode RAM brikker

     

     

    Jeg tenkte litt på det også, men jeg stolte på 'Can I run it', der var det bare CPU og GPU som angivelig skulle være problemet. De ram-brikkene kan jeg jo også kjøpe.  

  4. Vi har en PC med et ASRock Z170 Pro4S hovedkort som vi skal oppgradere.

    Den har for øvrig:
    - i5-6600K CPU @ 3.50GHz
    - 2 x 16 GB Dual-Channel 1066MHz
    - NVIDIA GEFORCE GTX 1660 Super

    Ut fra det jeg kan se på 'Can I Run it' så er det CPUen som er flaskehalsen. Hovekortet støtter 6. 7. gen Intel CPU og har 1151 socket.

    Jeg greier ikke å finne noen 7. gen Intel prosessor for socket 1151! :(
    Er det noen som har tips?
     

  5. Jeg har en multicom PC med et Z170 Pro4S hovedkort og Silver Power SP-SS500 500W PSU. Jeg skal ha 2 x 16 GB Ramm, men jeg aner ikke hva jeg skal se etter. Hvilken betydning har Ventetidstiming og Hastighet for opplevd ytelse? Er noen minnebrikker av bedre kvalitet enn andre. Jeg trenger ikke det alle beste, men vil ha mest mulig for pengene.  

  6. Takk LMH1! Så langt kom jeg forsåvidt jeg også, men jeg finner ikke noen av de grafikkortene når jeg søker hos forhandlerne. Og spesifikasjonene på disse kortene er jo fullstendig gresk! :(
    Jeg fant forsåvidt Gigabyte GeForce GTX 1660 OC og når jeg sammeligner spesifikasjonene med det som står om GeForce GTX 1060 på Nvidias sider så får jeg inntrykk av at de kanskje er likveridige?
    Men hvordan klarer jeg å finne ut om det støttes av mitt hovedkort?

  7. Grunnet et uhell er jeg nødt til å få tak på en ny student PC fort. Jeg vurderer en Acer Aspire 5 15,6" FHD matt eller en DELL Latitude 5490 14" Full HD eller kanskje en ASUS ZENBOOK UX430UN-PURE2 14". Eller hvorfor ikke Lenovo Yoga 530-14IKB. Hvorfor koster ikke den mer???

    Jeg har veldig begrensede kunnskaper når det gjleder hardware så jeg vil gjerne ha noen synspunkter. PCen må

     

    1. Være kraftig nok til å kunne importere, bearbeide og lagre lyd, bilder og videoklipp i god kvalitet med enkel programvare

     

    2. Ha en god skjerm, et godt tastatur og en god styreflate/mus. D

     

    3. Ikke være for tung

     

    4. Den bør helst være litt robust og tåle en støt. 

     

    Sist jeg bestilte PC så kom den med en masse forhåndinstallerte programmer som spiste opp CPU og minne. Jeg hadde fortrukket å installere selv, eller i hvert fall få en PC med bare Windows.

  8.  

    Vi endte opp med en HP Pavilion Notebook15-aw016no

    Det er min sønn som skal bruke den. Han ønsket en 15 tommer skjerm og likte tastatur og peke-plate. Skjermen virker bra og spesifikasjonene o.k. 

    Lenovoen som Locrin nevnte har plutselig gjort et prishopp. 

     

     

    Gratulerer. Du har kjøpt bærbar datamaskin som har:

     

    - et ubrukelig grafikkort

    - en svak cpu

    - DVD rom i 2017

    - TN skjerm ( elendig sammenliknet med IPS når det kommer til bildekvalitet)

    - Stygg (plast materialer og diger )

     

    Jaja, håper den som skal ha den blir fornøyd. Men jeg er veldig glad jeg ikke skal gjøre noen form for bilde eller videoredigering på denne maskinen.

     

     

     

    Ønsker ikke å moralisere, synes bare at når noen allerede har gjort et kjøp og er fornøyd med det, så kan man holde sånt for seg selv. Men du om ditt og jeg om mitt.

     

    Var innlegget mitt litt bittert? Ja, men det er to grunner til at jeg valgte å kommentere. Den første er egoistisk og bunner i at det er frustrerende å se folk spørre om hjelp for så å gå i stikk motsatt retning og gjøre et dårlig kjøp.

     

    Den andre er for å gi PelleP muligheten til å angre kjøpet  nå, istedenfor senere når det er for sent. Jeg mener genuint at det finnes bedre laptoper i samme prisklasse. Jeg har ikke greie på bil og den dagen jeg trenger en vil jeg heller bli irettesatt enn å kaste bort penger på et dårlig kjøp.

     

     

     

    Når det er sagt vil jeg spørre deg om denne: Lenovo 

     

    Hva tenker du om den? Den har mindre formfaktor og er robust, det betyr noe for meg. Den har også 4g som er veldig greit når det ikke er wifi tilgjengelig. Speccs er bra og skjermen er 4K.

     

    Thinkpads virker mindre selvhøytidelige, om man kan si det om en PC   :p, men holder de samme kvalitet etter Lenovo tok over? 

     

     

     

     

    Jeg er ingen laptop guru, men skal svare så godt jeg kan.

     

    Kvaliteten på Lenovo har basert på min kunnskap holdt seg ved like på bedriftsklasse laptopene (T og X serien). 

    Thinkpads har tre svakheter som er gjengangere på de fleste modeller. Svak lysstyrke på skjerm, dårlig webcamera og litt svake batterier. T470p ser ikke ut til å være et unntak. Når det kommer til hardware ser det veldig bra ut. Masse kraft og god kjøling. Kan ikke se at den har 4k skjerm. Høyeste på Lenovo sine egne sider er 2560 X 1440. 

    http://www3.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/thinkpad-t-series/Thinkpad-T470p/p/22TP2TT470P

     

    Jeg liker maskinen. Sørg for at maskinen du bestiller har SSD, utvidet batteri hvis lang batteritid er viktig og 940 nvidia kortet dersom du skal drive med mye video og bilde redigering. Skru av adaptiv lys styrke på skjermen under strøm innstillinger.

     

    Det gikk litt fort i svingene. Jeg verdsetter dine råd, men av forskjellige grunner så var ikke noen av de tre du foreslo aktuelle/tilgjengelig. Vi trengte en PC til maks 7000 og vi trengte den nå, og de ble det som det ble.  :)

    • Liker 1
  9. Hjertlig takk!

    Det synes å være en knallbra pris Lenovoen, men på den annen siden er det ikke sikkert det er den PCen vi trenger.

    Det er viktig med en god skjerm, og jeg tror det bør være en 15 tommer.

    Hvordan kan man vite om skjermen er bra?

     

    Jeg fant for øvrig anbefalinger ift studie-PC på tek.no

  10. Jeg må en kjøpe en PC med spesifiaksjonenen angitt på denne siden. De mest vesentlig kravene er vel:

     

    1. Være kraftig nok til å kunne importere, bearbeide og lagre lyd, bilder og videoklipp i god kvalitet med enkel programvare

     

    2. Ha en god skjerm, et godt tastatur og en god styreflate/mus. Du kommer til å bruke denne maskinen mye, så disse egenskapene er viktig

     

    3. Ikke være for tung

     

    4. Ikke være for dyr

     

    5. Det er en fordel dersom den ikke kan brukes til gaming

     

    Den som skal bruke PCen har godt syn så det er mulig at det holder med en 14'', men er litt  usikker på hvordan det blir å jobbe med en så liten skjerm.

     

    Veldig takknemlig dersom det er noen som har noen råd og innspill.

  11. Denne bruker jeg ofte for å sjekke bilens verdi. Kan du legge inn biltype, utstyr, km-stand og tilstand forøvrig.

     

    Denne er kun veiledende og tar i utgangspunkt i finn-annonser av samme type bil de siste årene. Ingen fasit, men en god veileder.

     

    Edit. Ser nå at linken ikke fungerer lenger.

    Jeg tror at listeprisen er på rundt 40 000:-, men det spørs hvor mye jeg må trekke fra fordi den ikke er i tip-top forfatning. 

  12. Har den gått langt? Ser det ligger et par tilsvarende biler med mye riper/bulker på Finn.no til rett under 40 000 kr, der den ene har gått ca. 130 000 km og skal auksjoneres bort, mens den andre har gått over 250 000 km og selges av privatperson. Det ligger også en ute til 31 000 kr, men den har gått 330 000 km.

    Denne meget vesentlige informasjonen er nå lagt inn i mitt første innlegg. Hvordan kunne jeg glemme det?

  13. Jeg skal selge min Toyta Avensis 2005 med 110HK bensin-motor som har gått 178135 km. Den har desverre en del riper og bulker som jeg ikke tror at det vil lønne seg å utbedre (bulk ved før/skjerm foran samt, støtfanger bak og samt litt småbulker hist og her). Neste EU-kontroll er 30.04.2017 og Toyota-verkstedet har fortalt meg at det snart vil bli nødvendig å skifte bremseklosser og skiver bak.

     

    Er det noen som har noen formening om hvilken pris jeg bør sette på Finn.no?

    Og bør jeg ordne med en tilstandsrapport før jeg legger bilen ut for salg.  

  14. Jeg er interessert i en Passat CC som selges av Bare Bil AS i Fredrikstad.

    Er det noen kyndige folk i forumet som har noen gode råd. 

    Jeg ønsker en komfortabel bil med hvor man sitter godt også i baksetet. I tillegg så vi jeg gjerne ha litt motorkraft og kjøreglede.

     

    Er 269 900,- en fornuftig pris for denne bilen?

     

    Årsmodell: 2011
    Km.stand: 99 000 km
    Drivstoff: Diesel
    Effekt: 170 Hk
    Sylindervolum: 2 l
×
×
  • Opprett ny...