Gå til innhold

Etalim

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Etalim

  1. Kan tenkes at den 1kW psuen har løst ut jordfeilbryteren såpass at bimetallet har bøyd seg og ikke tåler den belastninga som er oppgitt lenger.

     

    Nå var det bare kurssikringen som røk når den slo ut, jordfeilen gikk andre gang (skulle tatt det med i feilbeskrivelsen). Men det er vel samme prinsippet i de andre sikringene også? Disse sikringene er omkring 19 år gamle nå, tror du sjansen for at dette skjer med dem er større da (de har ikke røket noe særlig utenom nå)?

  2. Hei!

     

    Etter konfirmasjonen min rundt 2008 bestemte jeg meg for å bygge min første PC. Delene jeg valgte har jeg fortsatt i en liste på Prisguide som kan finnes her.

     

    Som dere kan dere kan se, er strømforsyningen er OCZ Stealth 600W. Denne har virket helt fint i alle årene, men nylig i fjor startet jeg med å smålig oppgradere maskinen min. Jeg har oppgradert det jeg kan oppgradere uten å måtte kjøpe nytt hovedkort, prosessor og ny RAM.

     

    Det jeg til nå har fått oppgradert er kabinett, lagt til SSD og ikke minst en ny power supply. Den nye PSU-en var en Fractal Design Newton R2 1000W. Den gamle 600-watteren ble lagt til sides til fordel for den nye strømforsyningen.

     

    Imens maskinen er av, ryker plutselig sikringen til rommet den står i. Jeg får ikke på sikringen igjen før jeg trekker ut kabelen til strømforsyningen eller slår av hovedbryteren dens. Jeg koblet så strømforsyningen fra de andre komponentene, tok den ut fra kabinettet og koblet den til veggen igjen. Samme resultat viste seg. Jeg tok så frem den gamle 600W PSU-en min og prøvde med den. Nå gikk alt som det skulle. Jeg gikk da ut i fra at det var Fractal Design-strømforsyninga som var defekt og skapte problemene.

     

    Jeg tok kontakt med Dustin Home som hjalp meg med å sende strømforsyninga i retur (venter enda respons etter sending) og satte i min 600W PSU. Det var spesielt viktig for meg at dette virket slik at jeg kunne dra på The Gathering 2012 i påsken uten å mørklegge raden jeg satt på.

     

    Det som nå skjedde til min store overraskelse, var at det samme hadde skjedd igjen imens jeg var på skolen. Maskinen var av, og likevel gikk først jordfeilbryteren også gikk kurssikringen for rommet mitt. Det er nå jeg sitter med store spørsmåltegn i hodet og lurer på hva feilen kan skyldes.

     

    Noen som har råd? Kan det være mulig at jeg har sendt inn- og feilmeldt en fullt funksjonerende strømforsyning til Dustin Home?

     

    Oppdatering 13.04.12 23:37:

     

    Først og fremst, takk til alle som har meldt sin interesse i saken ved å gi innspill! :)

     

    Jeg kom forleden på at jeg har to kurser inn til rommet mitt (hvor maskinen står) og koblet den så til det punktet som går på den kursen. Forberedt på å høre et smell når jeg vippet bryteren på PSU-en kunne jeg puste lettet ut da dete hele gikk rolig, og jeg kunne i øyekroken se gjennom kabinettvinduet hovedkortets røde LED livne til som en indikator på at her var det liv.

     

    Når jeg skrudde på maskinen merket jeg med èn gang at tastaturet var totalt dødt. Jeg dro ut USB-kabel (ingen lyd fra maskinen kom for å indikere at en enhet ble frakoblet) og satte den inn igjen. Tastaturet blinket, men døde igjen. Etter det brukte jeg en annen port, og det hele livnet til igjen.

     

    Når jeg fikk denne feilen fikk det meg til å tenke på at etter 1000W-PSU-en røk, så hadde jeg plutselige problemer med det integrerte nettverkskortet rett etterpå. Et trådløst PCI-kort som jeg har stående i supplerte maskinen min med nett-tilgang over påsken.

     

    Det skal også nevnes at alle punkter er jordet, ingenting lå til rette for at kursen skulle overbelastes. Når 1000-Watteren røk (første gangen dette skjedde) så røk ikke jordfeil, kùn kurssikringen. I og med at feilen bare har vist seg samtidig som PC er koblet til strømmen gjør at jeg personlig vil utelukke annet elektronisk på kursen (og ja, jeg nappa ut så og si alt før jeg innså at det var på tide å dra ut pluggen på maskinen ;) ).

     

    Takker for alle innspill som måtte komme.

     

    - Etalim

  3. Hei!

     

    Tusen takk for svar. Beklager at jeg ikke tok med mine specs, men de er lite relevante til hva jeg egentlig planlegger. Dette er kanskje noe jeg burde ha lagt til, men spørsmålet er ikke om jeg burde kjøpe et kort i den klassen eller ikke, men derimot mer hvilke kort i klassen jeg bør gå for eller om det kommer nye ting fra Nvidia i nærmere fremtid.

     

    Jeg holder på med en gradvis oppgradering av maskinen, men ønsker dog litt ekstra juice grafikkmessig. Jeg har tatt det steg for steg med oppgradering av ting som jeg kan bruke videre i fremtidig(e) oppsett som kabinett, SSD, PSU, CPU-kjøler med støtte for 775 og 1155 mm. Det jeg ser nå, er at i og med at hovedkortet har PCIe 2.0, vil eg oppgradering av skjermkort passe til det. Det eneste jeg er i tvil om (da dette vil helt klart bli en av de større investeringene jeg foretar meg) er om det vil komme ut et nytt grensesnitt mtp. PCIe, eller en ny GPU snart.

     

    Håper inderlig jeg klarte å presisere min problemstilling litt bedre nå. Jeg burde nok ha tatt med disse detaljene i første innlegg. Men rent oppsummert, så skal ikke kortet brukes i dette oppsettet over en lengre tidsperiode. Det skal bare være midlertidig inntil jeg kliner til med nytt HK,CPU,RAM og PSU.

  4. Hei!

     

    Sitter her med et Nvidia GeForce 9600GT 1GB som begynner å dra litt på årene og tenker på å investere i en større oppgradering.

     

    Noe av det første jeg spør meg selv om da (jeg liker å tenke fremover) er: "Skjermkortet jeg kommer til å kjøpe kommer nok til å ha PCI Express 2.0, men i og med at 2.1 allerede finnes på markedet, vil standarden snart komme til å bli erstattet med en ny og bedre buss?", og ettersom jeg stusser litt mellom GTX580 og GTX590 (blir nok 580 uansett da 590 er noe dyrere enn hva jeg ønsker å gi for litt mer ytelse) lurer jeg også på om Nvidia brygger på noen nye GPU-er som kommer til å bli utgitt i nærmeste fremtid. Bør jeg vente litt til Nvidia evt. gir ut noe nyere enn 590?

     

    Takk!

  5. Hei!

     

    Jeg lurer på om noen her kan gi meg en forklaring på hvordan IRQ-lines fungerer, og hvordan jeg kan få en oversikt over hvilke interrupt som er delt på maskinen min og hva ressursene brukes til. Det er i sammenheng med en skoleoppgave.

     

    Har hørt at jo lavere verdi en IRQ har, jo høyere prioritet skal den ha. Og at ting som system timer har prioritet 0 (altså høyeste prioritet), Memory har prioritet 1, INN-enheter som tastatur har 2 osv. Grunnen til at tastaturer har så høy prioritet er vel fordi at det skal alltid være en rask respons mellom maskin og tastatur?

     

    Vet ikke om jeg er helt på jordet med det jeg sier, og håper noen kan hjelpe meg litt på sporet her.

     

    Var litt usikker på om "Prosessorer" er det rette foraet for en slik tråd (passer gjerne bedre i "Hovedkort"?), men om det er feil plassert kan vel en snill moderator flytte tråden?

     

    Takk!

     

    - Etalim

×
×
  • Opprett ny...