Gå til innhold

tinnsoldaten1

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tinnsoldaten1

  1. Min mor gikk bort tidligere denne måneden og vi er 3 etterlatte som står med jobben å håndtere det som kommer etterpå. Det praktiske er ganske vanskelig fordi vi ikke har hatt kontakt med henne noen av oss og ingen har noe info i det hele tatt.

     

    Om hun har forsikring.

     

    Hvordan det gjøres hvis hun vil ha asken spredd på sjøen i utlandet der hun gikk bort.

     

    Hvordan vi får dødsattesten fra utlandet.

     

    Skifteretten

     

     

    Så langt er det blitt fortalt at vi må betale for kremering før vi får utgitt dødsattesten.

     

    Og snakk om at hun ikke har forsikring

     

    Gjeld i Norge osv

     

     

    Og så langt virker det som det vil stoppe opp inntil vi har dødsattesten.

     

    Noen som vet hvordan dette fungerer?

     

    Landet hun er i er Spania

  2. Takk for oppryddingen :)

     

    Ja jeg hadde maks AAP sats , sykepengene er jo helt greit nivå på , men AAP har et tak som er ganske lavt om en har høy inntekt i forkant. Jeg klager ikke på satsene på sykepenger eller AAP , men filosofien og logikken opp mot praksis, når det gjelder NAVs håndtering. Jeg hadde fått om jeg ville og kunne , fått lønnstilskuddsavtale ved ny jobb. Da tipper jeg NAV lett hadde betalt 60 000 - 100 000 som lønnstilskudd. Men jeg blir ansatt gjennom bemanningsbyrå , da gjelder ikke dette tilbudet.

     

    For det andre , i håp om å kunne jobbe mye , så jobber jeg 12 timers skift på 14-14 rotasjon , dette i mitt tilfelle fjerner all opptjent AAP pga antall timer som blir , selv om jeg bare jobbet 3-4 dager på slutten siste AAP periode. Det er en sjans for at jeg kan få fritak/unntak slik at jeg kan få beholde de sårt trengte midlene.

     

    Og om det blir jobb mulighet videre eller ei er også uklart ,men det skal være mulighet for å gå tilbake til AAP om nødvendig.

     

    Men en må snakke med ex antall personer på NAV før det omsider dukker opp kloke svar og løsninger.

  3. Som Artie nevnte tidligere: "Når virksomheten du var ansatt i går konkurs overtar ikke den som kjøper virksomheten et ansvar for tidligere ansatte." Tror det er dette som gjelder meg. Men jeg tenkte jeg skulle høre også med industrienergi , hva deres folk sier om dette.

     

    Men tror det er dødt løp...

  4. Samme som arbeidsavklaringspenger .... minus drivstoff og bompenger på ca 2500 pr periode.

     

    Ironisk nok så har jeg innvilget mer eller mindre mulighet for lønnstilskuddsavtale, som i praksis er langt mer enn det som jeg nå går glipp av pga timer jeg jobbet i perioden der jeg også hadde mange dager på arbeidsavklaringspenger.

     

    Så på den ene siden er NAV der for å hjelpe deg i arbeid , men i praksis hvis du ordner opp selv blir du straffet.

     

    Jeg kan ikke dra nytte av lønnstilskuddsavtalen heller , fordi jeg er ansatt gjennombemanningsbyrå.

  5. De sa ingen opp , de gikk konkurs , under oppkjøpet så ble de som gikk i rotasjon ansatt og alle andre satt fri.

     

    Jeg var sykemeldt under konkursen og litt usikker på om jeg skulle vært skjermet eller om jeg bare hadde maks uflaks.

     

    Nå er det snakk om å sørge for å holde seg flytene til jeg har ordnet meg grei jobb igjen.

     

    Situasjonen er nå engang så at jeg har pådradd meg sykdom pga stress også relatert til økonomi og skade som tok meg ut av jobb.

    Har jobbet meg opp igjen og klart meg glimrende i åresvis , har også bygget opp lite firma som gir meg litt inntekt på sommeren.

     

    Og har ikke lyst å la ting bale på seg så eg blir syk igjen pga stress...

     

    Og sånn det blir fra NAV nå så skubber de meg greit i den retningen.

     

    Nå er jeg ringevikar og thats it , jeg skal ikke ha noen ytelser fra NAV.

     

    Føler jeg tabbet meg ut da jeg tok jobben... skulle liksom gå mot det bedre , men sånn gikk det ikke.

  6. Faen for noen idiot svar .... et konkret ett og resten piss....

     

    Har du ikke noe positivt og konstruktivt å si , så hold kjeft.

     

    Hverdagen er og blir det du gjør den til !!! Og tro meg er gammel nok til å vite hva som går og ikke går. Men NAV systemet er ikke noe system, det er bare et enormt rot som ingen blir klok på.

     

    Tilbake til der jeg var kommer jeg før eller siden,dette er snakk om å klare seg frem til da. Lover å regler er jo lagt opp til at du skal rykke tilbake til start om du møter på en kneik i livet. Istedet for å tilrettelegge så det går an å ha en fornuftig hverdag.

     

    Hele poenget / problemet er at jeg klarte meg så ca mens jeg gikk på arbeidsavklaringspenger , så dukket det omsider en jobb opp, dårlig betalt og ikke noe kontorjobb. Og pga av at det er 12 timers dager så ble pengene jeg skulle hatt for flere dager rett i dass , penger som var avgjørende for å få økonomien til å gå rundt.

     

    Og nå så hadde jeg vært bedre tjent med å ta kursing for å styrke/sikre min retur til arbeidsplassen jeg hørte hjemme i.

     

    Bedre det enn å gå å slite for ingenting/det samme som jeg hadde hatt om jeg satt hjemme.

     

    NAV systemet er noe du trenger brekkjern for åpne opp skal du ha hjelp...

  7. Hadde super jobb i Nordsjøen og gikk på fast rotasjon. Så pga familere komplikasjoner så måtte jeg sykemelde meg. I denne perioden så gikk jobben konkurs og ble kjøpt opp av et annet selskap. De ansatte de som var i fast rotasjon og han som vikarierte for meg fikk min stilling.

     

    Er dette fullt lovlig ? Dette er bare et lite spørsmål.

     

    Nå i tiden etterpå så har jeg tatt fagbrev og søkt på alt som er av jobber , jeg er nødt til å finne meg en godt betalt jobb og er ikke redd for å jobbe ,hardt skittent og utfordrene ,men lønnen må være tilstrekkelig til å dekke faste utgifter.

     

    Nå fikk jeg meg nylig jobb , via bemanningsbyrå lønnen stinker , samme som arbeidsavklaringspengene mine, håpet er at nattskift blir mulig og litt ekstra jobbing i friperiodene mine.

     

    Nå jobber jeg 12 timer x 14 dager og 14 dager fri.

     

    Det som lagde en god ripe i økonomien var at selv om jeg bare hadde jobbet et par dager på slutten av arbeidsavklaringsperioden , så sa de på NAV at pga timene , så ble det mer enn 60% og de fjerner alle ytelser for den perioden.

     

    Så nå vil jeg gå i minus i lang tid fremover og det er rett og slett ingen vits i å jobbe.

     

    Jeg håper på oppbemanning i min gamle jobb eller at jeg kan ta noe mer utdanning innenfor mitt område for å være mer ideel for jobb offshore.

     

    Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få hjelp , få mening i hverdagen igjen?

     

     

    Må jeg få sparken herfra for å gå direkte tilbake på ytelser fra NAV ? Jeg er ikke noe NAVer bare så det er sagt , jeg kunne sluttet å jobbe for lenge siden pga skade ,men jeg trives i jobb og vil tilbake , men det er ingen vits hvis jeg ikke kan betale regningene mine.

     

    Sånn som det er nå , så klarer jeg meg akkurat med arbeidsavklaringspenger , og kunne tenkt meg å brukt tiden nå frem til sommeren til å få på plass tilleggs kompetanse for å ha gode sjanser forå komme meg ut offshore igjen.

     

    Setter stor pris for all hjelp jeg kan få.

  8. Du kan rive opp gulvet ditt og støpe betong i hele etasjen. Du kan ringe politi hver gang det er bråk etter klokken 23. Du kan anmelde absolutt alle tilfeller av hærverk på din og sameiets eiendom. Du kan rette klage mot styret i sameiet og påtvinge salg.

    Hehehe , tro meg , jeg har lagt ned dobbel gips i stuen min kjøkken og gang , og i alle disse rom er det steingulv , stue og gang med varmekabler nedstøpt først. Det er kun soverommet mitt som er ulevelig.

    Skal ta hele rommet på nytt og bruke 100 patroner med akryl og tette alle sprekker og hull eg kan finne før eg plater med rehab plater utenpå det eksisterende.

     

    Men hjelper lite , kan jo ikke sove med vindu åpent , da våkner jeg bare midt på natten veldig sulten ...

  9. Hei

     

    Dillemma i seksjonert enebolig med 3 boenheter der beboere i hver enhet eier selv.

    I tilfellet her er det mellom topp og midterste bolig hovedkonflikten er.

     

    Planløsningen er så og si lik mellom de 2 etasjene men i etasjen under er det soverom under min stue. Stuen i etasjen under er under ett av mine soverom og et kontor/soverom.

     

    Forøverig i huset er alle somrom på en side i huset med untak av det ene soverommet i midterste etasje.

     

    I følge plantegning så er det ett soverom som ligger over ett annet , der hvor jeg sover. Dette soverommet under mitt soverom blir brukt som stue av eiers bror som leier av søster.

     

    Det er sammenkomster hele uken og fester der hver helg og det går utover søvnen min og min evne til å være far for min sønn på snart 3 som jeg har annenhver helg.

     

    I tillegg til dette er det åpenlys pushing av narko fra leiligheten under min og det er ett renn av folk som kommer til fots eller med biler og dette er bemerket av flesteparten av mine naboer her. Politiet har vært på rassia der og tatt beslag og aktiviteten har bare fortsatt etter dette.

     

    Hærverk på alle 3 biler jeg har hatt på plassen utenfor , tatt seg til rette på min terrasse og stjålet alkohol fra uthuset og herpet og gått amok der.

     

    Eier i midterste har også i tillegg satt opp en hundegård rett utenfor huset , der soverommet er , ca rett under 2 meter fra huset.

     

    Folk som kommer til de i midterste etasje ringer ofte på min ringeklokke , seint og tidlig , noen kommer rett inn i hjemmet vårt også.

     

    Jeg har bedt ved flere anledninger at søster bytter rom med broren slik at han får rom under vår stue , men søster nekter fordi det rommet er litt større enn det broren har i dag. Alle 3 etasjer har egen terrasse med uthus på , i midterste er dette ikke lengre brukbart til å oppbevare seg i da det er fullt i boss og møbler og diverse rot. Jeg har også bedt om at de bruker evt dette, igjen lite vilje til å gjøre noe.

     

    Politi og advokat er det som er mine utveier fremover , men hva og hvordan og evt hva andre instanser som kan bistå i slik konflikt som dette er jeg nysgjerrig på.

     

    Takker på forhånd for inspill.

  10. Hei , min samboer stilte meg et spørsmål som eg ikke kunne svare på , tenk det.

     

    Men det gikk kort og greit ut på , hvordan blir det hvis man har to jobber i forkant av svangerskap ?

     

    Hvordan regnes dette ut ?

     

    På forhånd takk

  11. Har også brukt jetcarrier mye før og faktisk hatt lite problemer med de, men i det siste har ytelsen og kvaliteten stupt i gulvet. Jeg hadde to forskjellige pakker som hadde fått shippet via JC og den ene var viktigere enn den andre. Det er snakk om to forskjellige sendinger her , bare sånn at det er poengtert.

     

    Jeg betalte for den som det var mest hastverk for meg å få tak i og ventet å se den bli klargjort for utsending.

     

    Men den andre sendingen ente opp på listen over klargjorte forsendelser , der man ser tracking osv , men i dette tilfelle ingen tracking. Jeg ringte de og lurte på om det hadde skjedd en feil. Men de sa da at den ville bli klartgjort i løpet av morgen dagen. Jeg ringte så igjen seinere for sjekke opp igjen og fikk igjen beskjed om at den var rett rundt hjørnet.

     

    Så blir jeg dritlei , pakken jeg venter sånn på er nye skiver til bremsene på bilen min og jeg er gørrlei av å kjøre rundt med kast i de. Farlig er det og. Så jeg ringer igjen lettere irritert , får snakke med en av konsulentene og forklarer min frustrerende situasjon. Da får jeg forklart at siden jeg hadde en annen pakke som var forfalt betaling på så holdt de igjen også pakken som jeg hadde betalt for. Jeg forklarte at jeg hadde akutt behov for pakken og det var lagt inn planlegging for å få tatt imot disse , installert dem osv. Hun sa så at hun kunne frigi pakken min slik at den ble sendt ut. Så var hun litt forulempet fordi jeg var krass med henne i starten på samtalen , noe jeg til en viss grad var , men jeg hadde en hyggelig tone ganske fort etter samtalen kom i gang. Jeg beklaget at jeg var krass og sa det var ikke meningen at hun skulle føle det mot henne personlig , men det er nå sånn engang at hun representerer et firma som lager krøll for meg , så ergo så blir det noe pepper å få.

     

    Og 2 dager etterpå , fremdeles ikke noe forandring på siden min .

     

    Så jeg sier som flere , sjekk først om det er andre som kan shippe for deg , fedex er min favoritt , ups suger , basert på mange tidligere erfaringer.

  12. Arbeidet som utføres er anderledes enn det som blir utført normalt, samt at det er også i avtalen fastsatt arbeidssted, som i dette tilfelle offshore , kan forekomme landbasert arbeid.Samt andre land. Men ingenting om arbeid på båt.

     

    Arbeidets art : utstyrs operatør

     

    Innenfor rammen av arbeidsregelement kan arbeidsgiver om nødvendig sette arbeidstakeren til annet arbeid.

     

    Jeg hadde ikke hatt noe problem med dette hadde det ikke vært for mitt problem med sjøsyke.

     

    Er det vesentlig stor forskjell på det arbeidet du gjør nå, og det arbeidet du skal gjøre på båt?

     

    Arbeidet er lettere enn det vi gjør normalt , men arbeidsplassen blir en utfordring for mange.

  13. Lurer på om dette er lovlig i det hele tatt , jeg er pr dags dato ansatt som operatør offshore. Har kun vært dette i årene som har gått og men har blitt spurt om jeg kunne stille på båt for å jobbe der nå i det siste.

     

    Jeg har ytret at jeg blir lett sjøsyk og ikke ser dette som praktisk gjennomførbart.

     

    Og nå har vi fått skriv om at vi har ny stillingsbeskrivelse i ansettelse avtalen vår med umiddelbar virkning, der arbeid på båt også er påkrevd ved behov.

     

    Er dette lov av arbeidsgiver å kreve?

  14. Taket jeg har er laget av gjennomsiktig sotet plast , i type bølgeblikk utførelse/fasong.

     

    Sneipene som er blitt kastet på taket har smeltet og laget merker noen steder og andre steder blitt små hull som det lekker vann inn gjennom.

     

    Jeg kan selvfølgelig bytte taket til nye tilsvarende plater , men jeg er fremdeles like mye utsatt for sneiper og brannfare. Det er derfor jeg lurte på om ikke det var naturlig å få byttet til metall tak. Kostnaden er omtrent den samme. Vil bli dyrere for de skulle sneipene en vakker dag brenne ned hele terrassen min.

  15. Vi bor i et skrått terreng og har øverst på våres tomt 2 terrasser side om side.

     

    Over oss helt ut på kanten av eiendommen står nabohuset , disse har en kjellerleilighet som de leier ut. Og nå idag så ble trærne som står på våres eiendom kappet toppene av , toppene som står igjen er nå på nivå med gulvet i kjeller leiligheten til naboen.

     

    Vi på våres side har stor verdi av trær som vokser opp i skråningen mellom husene , de skjermer mot innsyn til våres terrasser.

     

    Har de lov å gå løs på våres trær?

     

    Hva etterspill kan de bli ?

     

    Samme nabohus er også ansvarlig for at det er havnet sigarett sneiper på taket våres , taket til uthuset til terrassen. Det er blitt svi merker og hull på noen av tak elementene. Laget av sotet plast.

     

    Jeg mener han skal erstatte tak platene og samt tillate oss å oppgradere fra plast til metall siden problemet eksisterer.

     

    Hvordan kan jeg kreve han for dette ?

  16. Kommer jo an på situasjonen. Er du aleine og ingen andre i huset bør du som MANN kunne vurdere om det ikke er like greit å bare ringe politiet og la de håndtere situasjonen.

     

    Men hadde JEG vært aleine hjemme og for eksempel noen hadde brutt seg inn og prøvd å tukle med noe eg hadde stor lidenskap for / noe jeg hadde brukt mye tid og energi på, så tror jeg fløyten hadde fått en annen tone.

     

    Hadde jeg vært hjemme med familie så hadde jeg slått personen i svime og anholdt han til Politet kom på stedet, hadde de vært flere så hadde jeg konsentrert meg om å samle familien å sørge for at de er tryg, og hadde noen kommet inn i det rom vi oppholdt oss i så hadde blitt baluba.

     

    Men du kan jo se på situasjonen fra en annen side også , innbrudd , en genial måte å få oppgradert hjemmekinoen på osv.... bedre det enn å sitte med en sur bot fordi du skulle på død og liv ta saken i egne hender.

     

    Men uansett ikke lett å bli klok på ka en skal gjøre alltid...

  17. Dette gjør meg frustrert , i snart 10 år nå har det vært en hodepine og irritasjon hver vinter når det kommer til snømåking der jeg bor.

     

    Jeg har vært den eneste som eide og samtidig bodde i sameie , seksjonert enebolig.

    Inntil 2 år siden begynte det å flytte inn nye eiere , først for 2 år siden ,då kom ny eier i kjeller etasjen og for ca et år siden kom det nye eiere i 1 etasje.

     

    Vi har en lang vei inn til eiendommen og en stor oppstillingsplass for biler , alle eiere i sameie har bil og bruker det jevnlig.

     

    Trenden er at de andre bare kjører og flater ned snøen og gir faen i å måke og jeg må ta dette opp igjen med mye ekstra arbeid og er generelt den som tar seg av måkingen både av veien og tilkomsten opp til huset.

     

    Jeg er leggamputert og har mine plager , men får måkingen unnagjort. Min samoer har nettopp født og hun også klarer å karre seg ut å ta litt snømåking. Men måking er heller sjeldent syn hos de andre.Som for enhver normal person vil kunne se at er 100% funksjonsfriske.

     

    Jeg har laget et forslag på ordning for å holde det vedlikeholdt på veien og tilkomsten men er fremdeles ikke overbevist om det kommer til å bli noe bedre. Mitt minste krav til brukere av bil er at de måker hjulsporene før de kjører ut. Dårlig tid og nattjobbing er ingen unnskyldning for å ikke måke , skal de nytte bil til og fra eiendommen bør de også ta del i vedlikeholdet av veien .

     

    Nå er det stål-is på snuplassen og et mareritt å komme seg til å fra huset uten å gå på ræv.

     

    Heldigvis har jeg en nabo som har tomt som grenser våres og jeg har lurt på om å få be om å stå der på vinterstid så kan de slite med veien på egenhånd.

     

    Noen som har hatt lignede problem og hva muligheter ligger det for å løse slikt problem?

  18. Heisann

     

    et spørsmål ang barn og deling , jeg fra Norge og hun fra Polen, barnet er født her i Norge.

     

    Jeg er i arbeid hun arbeidsløs.

     

    Kan hun stikke av med barnet ?

     

    Vi er samboere og bor i samme leilighet.

     

    Leilighet står i mitt navn.

     

    Hva rettighetere har jeg her og hva surt kan hun utsette meg for?

     

    Takker for all hjelp

     

    Hilsen Fortvilet Far

  19. Jeg har startet et enkelmansforetak i år og driver med stillasutleie.

     

    Jeg har en liten annonse på Finn.no :

     

    Små stillaspakker på 73 kvadratmeter, 99 kvadratmeter arbeidsåmråde. Står på henger som kan hentes selv eller bli levert. Monteringsanvisning følger med, men vi assisterer med montering og riving(inkludert).

     

    Vi leverer stillas av typen Layher (aluminium)i småpakkene våres men kan levere Jamax (stål)på forspørsel, der det trengs kraftigere stillas for tyngre jobber.

     

    Pris for leie er 1499,- pr uke.

     

    For større oppdrag så kan vi også levere stillas , alt over 100 kvadrat prises 50,- pr kvadrat første måned, deretter 1,- pr kvadrat pr døgn deretter.

    Stillas kan hentes hos oss eller fåes levert på ønsket adresse. Kan også være behjelpelig med godkjent montør for montering og riving.

     

    Har også mulighet til å levere rullestillas for de som har behov og mulighet til bruk av det.

     

    Ta gjerne kontakt for mer info.

     

     

    Så fikk jeg en mail fra en kunde som spesifikt ba om dette:

     

    Stillasleie for en uke , transport og montering.

     

    Jeg har satser med de er ikke annonsert på Finn.no for montering, men satsen er 1000,- pluss mva og tilsvarende for demontering.

     

    Jeg ga de pris på det de ba om og leverte stillaset på en fredag, og hører til historien at jeg manglet en stige til stillaset som jeg leverte dagen etter.

     

    Lørdag formidag fikk jeg en sms fra kunden om at de regnet med å være ferdig til søndagen.

    Ettersom det da alt var gått inn på ny ukesleie stresset jeg ikke med saken. Jeg tok kontakt over helgen og spurte om stillaset var tatt ned og klart for henting, fikk svar at stillaset fremdeles sto montert. Og jeg fikk spørsmål om jeg kunne fylle i hullene etter stillasfestene.

     

    Her lurer jeg på om jeg gjorde en feil og ikke nevnte at demontering ville bli belastet.

     

     

    I ettertid så er situasjonen slik:

     

    Kunden påstår dette:

    I den opprinnelige eposten sent xxxxxx 10. juli 2011 ble det opplyst at prisen ville bli 2499,- eks mva. Dette inkluderte en ukes leie og montering, og jeg siterer avtalen:

    "Utifra målene så klarer du deg med en standard stillaspakke som vi bruker (73 kvm). En ukes leie er 1499,- eks mva , for montering er det 1000,- eks mva. Transport er inkludert i Bergen kommune.

    Totalt 2499,- eks mva"

     

    Du opplyser ikke om at demontering vil komme i tillegg. Dette bryter med flere punkter i markedsføringsloven:

    § 7. Villedende handlinger

    En handelspraksis er villedende dersom den inneholder uriktige opplysninger og dermed er usannferdig eller på annen måte er egnet til å villede forbrukerne med hensyn til ett eller flere av følgende elementer:

    [...]

    d) prisen på ytelsen eller hvordan prisen beregnes, eller eksistensen av en prisfordel,

     

    og

    § 10. Prismerking mv.

    Den som i næringsvirksomhet selger varer, tjenester eller andre ytelser til forbrukere, skal så langt det er praktisk mulig informere om prisene, slik at de lett kan ses av kundene.

     

    og

    § 11. Krav om betaling for varer, tjenester eller andre ytelser uten etter avtale mv.

    I næringsvirksomhet er det forbudt

    a) å kreve betaling for varer, tjenester eller andre ytelser uten etter avtale,

    b) å levere varer, tjenester eller andre ytelser med krav om betaling uten etter avtale.

    På websiden deres står følgende (uthevingen er min):

    ”[..] Monteringsanvisning følger med, men vi assisterer med montering og riving(inkludert).”

    Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at demontering er inkludert. På grunnlag av dette, samt en rekke brudd på markedføringsloven som vist over, krever vi at du stryker "Demontering av stillas opptil 100 kvm" fra fakturanummer 45.

    Det neste punktet er faktureringen av en ekstra uke leie av stillas.

    Du leverte stillas fredag 22. juli. Stigen ble glemt og levert påfølgende dag rundt kl 19. Tjenesten er ergo ferdigstilt og levert lørdag 23. juni kl 19.

    I vår prat under demontering sier du at du hadde prøvd å ringe xxxxx fredag 29 juni. Vi har sjekket samtaleloggen og ser ingen ukjente numre. Du påstod du hadde en annen avtale du måtte si nei til den fredagen da du ikke fikk fatt i oss, men dette er irrelevant da stillas ikke ble ferdigstilt før lørdag 23. juni – avtalen hadde med andre ord ikke løpt en uke på dette tidspunktet.

    Avtalen var én ukes leie. Vi sendte deg en melding etter en uke, lørdag, 30 juni, om at stillas kunne hentes søndag – dersom det var greit for deg. Du valgte å ignorere vår henvendelse; vi hørte ikke fra deg før onsdag 4. august.

    Du er den profesjonelle parten i denne avtalen, og det gir deg en plikt til å informere om ekstrakostnader som forbruker ikke er klar over. Du gjør det motsatte; du svarer ikke på meldingen og gir først lyd fra deg 4 dager senere. Dette blir bare spekulasjon fra vår side, men vi antar du ventet med å ta kontakt så lenge for å legitmere en ukes ekstra leie.

    Faktum er at vi sendte deg en melding om at du kunne hente stillas; vi spurte om neste dag gikk greit, men du ignorerte vår henvendelse; du tok ikke kontakt de neste 4 dager; vi ga aldri inntrykk av at en ukes ekstra leie var ønsket. Dette er høyst uredelige oppførsel og vi krever derfor at du stryker ”Demontering av stillas opptil 100 kvm” fra fakturanummer 45.

     

     

     

    Her måtte jeg forklare at å assistere betyr å bidra/hjelpe til med å sette opp stillas, som er ment som en service til de som setter opp selv, der de kan få hjelp av oss i starten.

     

    Og at når de sender en tekstmelding som sier at de ikke er ferdig innen leietiden og først frigjort på en søndag. Dette er jo og noe, jeg lurer på to ting her. Kan en slik tekstmelding frita min kunde for ytterligere belastning for leie? Og når det blir gjort på en søndag som jeg ikke arbeider på hvordan står en stilt der? Jeg har ikke annonsert noe "åpningstid" eller arbeidstid på annonsen min eller på siden min, men jeg trodde dette var noe som en normalt ville regnet med var fridag.

     

    Nå nekter kunden å betale siste faktura som er for ny ukesleie og demontering.Og samtidig bestrider faktureaen og informerer at ingenting mer blir gjort før vi møtes i forliksrådet.

     

    Hvor står jeg ? Hva må må jeg gjøre for å kunne nå frem her?

  20. Min ex har signert på et forbrukslån og har status medlånetaker på gjeldsbrevet.

     

    Mesteparten av beløpet det er snakk om har jeg nedbetalt , opprinnelig 250 000,-

    rest pr dd er rundt 70 000,-

     

    Dette ble opprettet i 2007-2008 og mesteparten gikk i mine prosjekter. Men en øyeoperasjon og en mageplastikk ble diskutert og vi ble enig om at vi skulle gjennopmføre begge operasjonene. Disse ble betalt via min konto. Beløpet som ble lagt skulle tilbakebetales når en erstattingssak ble avsluttet. Før denne saken ble avgjort så gikk vi hver vår vei , men i ettertid så har hun fått oppgjør i erstattningssaken men jeg har ikke sett en krone.

     

    Jeg har nå sett meg lei av å betale på dette forbrukslånet og mener hun bør komme på banen og ordne opp i det hun skylder.

     

    Selskapet vi tok forbrukslån hos har sendt varsel om inkasso til meg , men jeg skrev brev tilbake om at jeg bestrider denne.

     

    Men siste jeg har hørt fra Krdinor er at vi begge er like mye pliktig å gjøre opp gjelden.

     

    Hva har jeg for rettigheter og muligheter i en slik situasjon?

     

    Takker på forhånd for alle svar jeg kan få.

×
×
  • Opprett ny...