Gå til innhold

sjurvull

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sjurvull

  1. Du må være klar over at det er en hybriddisk, der du ikke har kontroll over SSD-delen. Det er de til enhver tid mest brukte filene som vil ligge på SSD-delen, så utenom raskere oppstart av maskinen kan du ikke forvente særlig ytelsesforbedring i forhold til HDD.

    Ja, skjønner at det hovedsaklig vil være oppstart som vil gå raskt. Men i og med at denne pcn hovedsaklig skal brukes til word/internett/lagre bilder, er det vel ikke så dumt.

     

    Jeg kjøpte selv en ASUS U36SG for halvannet år siden og byttet da ut HDDen med en SSD og ble veldig fornøyd med resultatet. Er litt redd for å gjøre dette for andre i tilfelle jeg ødelegger noe...

  2. Hei folkens.

    Jeg er ute etter en liten og lett laptop, gjerne 13,3'' til maks 5000 kr.

    Den skal ikke brukes til gaming. Stort sett kun skolearbeid og surfing.

     

    Jeg vil gjerne at pcn skal en en liten SSD for operativsystem, og ellers en større HDD (evt kun SSD hvis det finnes). Vil helst ha en i3 eller i5 prosessor og >=4GB RAM.

     

    Noen som vet om et godt kjøp som tilfredsstiller disse kravene?

     

    Takk for hjelpen!

  3. Jeg hadde en fascinerende tanke for noen måneder siden. I bakgrunn av dette hadde jeg lest mye om hjernen, og spesielt fascinert meg rundt tanken om the connectome - om den stadig voksende sammensetningen av nevrale forbindelser i hjernen og hvordan den utgjør hvem man er.

     

    Det handler om bevissthet. Jeg leste en artikkel om teleportering, hvor teknologien ble sammenlignet med faksing. Altså innebærte teleportering at du ble ødelagt i ett punkt, og fullstendig gjenskapt i det andre punktet - atom for atom. Videre hevdet artikkelen at du da ville oppleve å dø, mens en annen person med dine minner ville bli "født".

     

    Dette var jeg helt uenig i, og det fikk meg til å tenke. Det er veldig vanskelig å tro at et menneskes bevissthet er noe annet enn det som fysisk kan forklares, altså at det liksom skulle vært et metafysisk fenomen. Dermed ville det jo vært logisk og fornuftig at personens bevissthet vil fortsette igjen, etter teleportering, når hele kroppen, hjernen inkludert, er fysisk identisk? Dette er vel akseptabelt å mene, slik jeg ser det.

     

    Men om dette er tilfelle, hvordan ville det da vært om denne personen ikke ble ødelagt før han ble teleportert og gjenskapt, og dermed eksisterte i to kropper med fysisk identisk bevissthet? Ville han da vært bevisst over begge hjernene? Dette er selvfølgelig usannsynlig, ettersom det ville kreve en slags forbindelse mellom de to hjernene, som dermed også blir en metafysisk forklaring. Hva som ville gjort at disse bevissthetene blir skilt vil vel da sannsynligvis være den fysiske umuligheten. Kanskje det også kan sees som noe som motbeviser hele tanken om at bevisstheten er den essensielle delen av oss - det som gjør at vi føler oss i live, og det som har høyest verdi i et sivilisert samfunn.

     

    Videre har jeg fundert på andre ting - hva om bevissthet i seg selv er en illusjon? Vi lever alle med en følelse av at vi har en slags "jevn strøm" av bevissthet - som følger en slags ubrutt linje. Men denne opplevelsen kan bare underbygges av minner om at man tidligere har vært bevisst - ikke bevissthet selv. Dermed kan man aldri være sikker på om man har tidligere vært bevisst - eller om en annen "deg" var bevisst i stedet. Man kan kun være sikker på sin egen bevissthet nøyaktig her og nå, og det har vel østlig filosofi vært klar over i tusener av år.

     

    En annen tanke, som bare er litt mindre seriøs, er at det å dø kanskje er vanligere enn man skulle trodd. Kanskje en person dør hver gang "linjen" av bevissthet blir brutt. Enda videre forklarer nevrovitenskapen at hjernen fornyer seg selv hvert øyeblikk, og bevisstheten deretter. Hvor er beviset for at du var "deg selv" i går? Det ligger bare i minnene dine, de samme minnene som en ny bevissthet etter deg like gjerne kunne tatt for god fisk.

     

    Dette har jeg tenkt på. Synspunkter?

    Jeg har tenkt akkurat de samme tankene som du har. Jeg har også tenkt dette: La oss si at man kloner seg selv, på atomet likt, for så å skyte orginalen. Vil man da leve videre som om ingenting har skjedd, i kopien? Noen vil sikkert mene at dette er en helt lik person, som vil oppføre seg likt og ha de samme minnene som orginalen, men at orginalen vil "føle seg død". Så kommer spørmsålet, hva skjer hvis man lar begge leve? Det er klart at begge klonene vil forandre seg øyeblikkelig, og tre inn i forkjellige liv. Men hvilket liv vil orginalen tre inn i?

     

    Jeg hadde også synes det hadde vært veldig interessant å høre andres synspunket på følgende scenario: La oss si at man har et hus som er delt i to rom, rommene innvendig er på atomet likt, og i hvert rom plasserer man to kloner som også er på atomet likt. Klonene kan bli informert om situasjonen over en høytaler. Deretter blir de instruert til å gå ut en dør, som da gjør at han ene vil komme ut på ventre side, og han andre på høyre side av huset. Hvis man nå setter seg inn i en av klonenes bevissthet, og man åpner døra som viser at man feks kom ut på venstre side. Så kan man spørre seg selv, hvorfor i huleste jeg kom ut på venstre og ikke høyre side!?

     

    Tanker?

×
×
  • Opprett ny...