Gå til innhold

sirriusix

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sirriusix

  1. HVorfor et nnlegg for dette? hvorfor kan ikke dagens ungdom teste slike ting som alle oss ande gjorde? Hjelper som regel med en formatering og bruken av en orginal xp cd. ikke mange som har det men.

    Det er jo en kjennsgjerning at windows har en funksjon under installasjonen som sjekker om det er en orginal cd, og hvis ikke setter det registry-keyen "lokal-machine/stability/= low". Har hørt at det kan hjelpe å legge en bunke med orginale windowsversjoner (spiller ingen rolle hvilke) oppå pc-en, da blir alt så mye bedre :)

  2. Følgende skjer: Jeg laster ned to store filer med ca. 70 kB/sek hver. Men når den ene er ferdig, forblir den andre på 70, og kryper bare veeeldig langsomt oppover. Må det være slik? Kunne den ikke gått opp på 140 med en gang?

     

    Lurer altså på om det er en innstilling for dette (i XP home)...

    Sitter du å laster ned med IE, så er den oppgitte overføringshastigheten svært "ca", og når du stopper den andre filen, vil det virke som om hastigheten ikke øker selv om den gjør det, siden IE regner snitt-hastigheten ut i fra hvor mye du har overført, og hvor lang tid den har brukt.

     

    Den viste overføringshastigheten viser med andre ord ikke den hastigheten du har akkurat der og da, men ca det som har kommet ned, delt på tiden du har brukt.

  3. Du skal ha 92,5 KBs som maks..

    NGT leverer 740 Kb linje for å sikre seg at kundene får det dei betalar for. :smile:

    Såleis: 740/8 = 92,5

    Grunnen til at NGT setter linja til 740 istedet for 704 er at det skal kompansere for overhead på overføringene, siden alle dataoverføringer for overhead i form av overhead på de forskjellige protokollene i pakkene, vil man ALDRIG få 740/8 = 92.5, men heller 92.5 - ca 10%

  4. windows 2000

    jeg vet ikke hvordan sperre som er satt opp men vi får lasta ned ting men

    ikke instalert dem :woot:

    Det kalles "å ikke ha administrator-rettigheter", dvs at du får aldrig innstalert noenting eller endret oppsett på maskinen. noen spill kan kopieres fra andre maskiner, feks ved å kopiere hele mappen på cd, og kopiere den inn til den maskinen på skolen du vil spille på, men dette går ikke med feks hl/cs, fordi de er avhengig av at keyen ligger i registret, som du ikke får endret.

     

    Et annet alternativ er å hacke admin-kontoen til administratorn, noe som kan gjøres ved at en del dumme program legger passord i klartekst i konfigfiler i mappen sin, og at dumme administratorer bruker samme passord over alt.

  5. Derfor betaler vi også eindomsskatt her nettopp fordi det som det på pent heter "er utbygd på byvis".

    Noen grunn til at dere ikke skulle gjort det?

    Vi har også parkeringsavgifter og for ikke glemme dyre bom og ferjeutgifter.

    Må du betale bompenger for å besøke naboen som bor 500 meter unna? slik vi må i tr.heim?

    Hva man har i Nord er ikke representativt i størsteparten av landet.

    Ved å si at nordnorge ikke er represantivt for landet, underbygger du selv det trangsynte synet man har på dere bønder.

    Såvidt jeg vet koster ISDN det samme over hele landet, og prisingen av distanse kontra flat takst forstår du visst heller ikke noe av. Vi kan godt skru prisen opp igjen og innføre rikstaksten slik at næringslivet i Oslo kan få tidoblet telefoniutgiftene sine.

    Du kan være sikker på at utbygging og drift av telenett er dyrere i distriktet, og derfor burde den ekstrakostnaden være bundet på dere, og ikke "sosialistisk fordelt" på resten av oss

    Det skal ikke være dyrere å surfe i gokk, det skal heller ikke være dobbelt så dyrt med strøm i Oslo som det er 1 mil ifra kraftverket. Prinsippet er det samme selv om du ikke innser det.

    Jo, det burde vært dyrere å surfe i gokk, og prisen i oslo skal ikke være avhengig av hvor langt det er fra kraftverk til forbruker, men hvor mange som er med å betaler for akkurat den linja, ville jo vært naturlig at du i gokk skulle betalt mye mer enn oss i by, siden de må legge en egen kabel fra kraftstasjonen til deg, mens vi er 100,000 vis av folk som bruker samme kabel :D

  6. Har opplevd noe av det tilsvarene selv, hadde 2stk NIC i en pc ( antar at du mener NIC og ikke LAN ).

    Da klarte ikke Windows å finne ut av hvem NIC den skulle bruke for å kople seg på nett.

    Da brukte jeg Windows 2000 PRO.

    Resultatet var å deaktivere og aktivere de ene kortet så funket det igjen. Rart... men men, heldighvis så var dette kun på en skolepc og ikke de hjemme.

     

    PS: Den pc'en på skolen var en Dell med onboard LAN og et ekstra 3com kort.

    løsningen er å fjerne oppsettet for default gateway på det kortet du ikke vil bruke til å koble til nett med.

  7. ja det er mange som kunne tenke seg dette. Tror clarkconnect løser problemet, dt er et linux program. du må dedikere en egen maskin til formålet tror jeg. Hold meg oppdatert er du snill, jeg trenger samme funkjsjonalitet.

    clarkconnect (heretter CC) http://www.clarkconnect.org/ er en linux-distro som bygger på redhat (tar rpm pakker og slikt). Poenget med CC er å ta en gammel rass-maskin å bruke den som gateway/firewall for ditt interne nettverk.

     

    Sist jeg prøvde CC hadde den ikke denne funsjonaliteten, og jeg kjenner heller ikke til noen noen pakker(program) som utfører slike tjenester.

     

    Det jeg imidlertidig vet, er at mange programmer har funksjoner for å throttle deres bruk av båndbredde, feks kaaza (windows) og apache(webtjener for linux/windows osv).

     

    Utenom det vet jeg at citrix metaframe har ståtte for loadbalancing mellom subnet hvis den er instalert på en gateway(windows).

     

    I tillegg kan du i iptables sette opp prioriteringer i filtrene som favoriserer en enkelt maskin, og nedprioriterer andre, og feks prioritere udp-pakker for CS-spilling, slik at de alltid slipper gjennom først.

  8. Faktisk viser det seg nå at det er "ut" å brenne plater selv, og mange bruker det bare for å lytte på platene før de kjøper.

     

    Feks kan jeg quote svogeren min som er veldig interresert i musikk: "jeg kjøper nå plater av folk jeg aldrig har ville vurdert, om jeg ikke hadde fått hørt hele plata gratis først, for å høre om den var verdt pengene"

     

    Dermed får folk som lager musikk som er verdt pengene solgt plater til entusiaster de ellers ikke ville truffet, at artister som Britney Spears selger mindre viser bare at folk faktisk synes platene faktisk ikke er verdt pengene, men kan laste den ned om de får den gratis.

     

    Men jeg ville ikke hatt de om jeg så hadde fått de slengt etter meg hvis dere skjønner hva jeg mener.

  9. Dersom du har kjøpt læreboken 'linux som informasjonstjener' elns, så er den knakende god. Lånte den av en kollega som hadde tatt faget og var imponert over den. Presanterte linux og gnu utils på en bra måte. Men viktigst, jeg fant ikke feil og forenklinger da jeg bladde kjapt igjennom den.

    Faktisk er eneste feilen i den boken forklaringen den har angående oppsett og innstallasjon av qmail, den er sterkt forenklet og burde kansje henvist til http://www.lifewithqmal.org for hvordan man lager kontroll skript.

     

    De som går dit vil straks se at det er en grunn til at de gjorde det forenklet i boka :wink:

     

    Ellers er boken MEGET bra, og fungerer perfekt for en som vil lære seg linux som nybegynner.

     

    Også er jo boken skrevet av lærere ved skolen jeg går, har forresten tatt både PLX og LTJ, boken var skrevet og er perfakt for disse fagene. Jeg tar også nå "kontorapplikasjoner på linux" som ikke er fult like inspirerende, men ok å ha i papirene sine.

  10. Ja, ærlig talt... Må vel gå ann å la være å svare på ting dere ikke har peilling på?

     

    Hvorfor bli så irritert over slike ting, det er vell det samme det. et forum er til å kommunisere med, jeg skrev også at det var bare noe jeg trodde det var. Så det er ikke sikkert!! Å feile det er menneskelig!! Det er vell heller bedre at folk er villig til å ta en sjanse, feile, for så at du og andre kanskje blir klokere!! det er ihvertfall ingen vits å hakke ned på andre for det!! Så spar deg for spydige kommentarer takk.

     

    samtidig tar jeg forbehold om skrivefeil! så slipper det å bli et tema det også!!

    Faktisk tror jeg et forum er en plass man spør, og får svar man har bruk for.

    Hvis folk faktisk ikke har peiling, er det bare dumt å forvirre med antakelser som ligger hinsides all fornuft.

     

    Bli som å sitte på en forelesing i "diskret mattematikk" og svare på alle spørsmålene en lærer spør, i tilfelle man kan være heldig å snuble borti no som kan høres bittegranne riktig ut.

  11. Det beste med linux er at det utvikles på "frivilig basis" med 1000-vis av utviklere, og kildekodene brukt er fritt tilgjengelig, dermed er det fritt fram for alle og finne, og fikse feil.

     

    Dette resulterer i at feil i linux blir funnet hurtigere, og fikset hurtigere, fordi det er prestisje i å gjøre begge deler.

     

    Når det gjelder windows sitter MicroSoft (herreter MS) og gnoler på kildekoden for at ingen skal "stjele" koden deres, dette resulterer i at det er vanskligere å finne feil, og umulig å rette den, for andre enn MS.

     

    Det som istedet skjer er at det er enorm prestisje i å finne feil i Windows, mens MS sitter på gjerdet å benekter alt inntill feilene blir så åpenbare at de MÅ inrømme det, noe de sjelden gjør før de har laget en patch.

     

    Patchene kommer senere til windows, siden de har færre utviklere, og de ikke kan få info fra de som fant feilen om hva som var galt, siden disse kun kan gi info om at "noe trynet når vi gjorde slik og slikt".

     

    Mitt innlegg dreide plutselig i feil rettning og jeg oppdaget det for sent, men sidne jeg synes jeg var så innmari flik poster jeg det uansett ;)

  12. Ein heterofil gut kan ikkje gifte seg med ein annan gut og så be han ta ein

    kjønnsoperasjon for å verte jente fordi det er det han vil ha.

    Bent

    Nice sammenligning, og helt korrekt, men for de som gidder sette seg inn i ting før man diskuterer saker så finner di ut at det finnes hundrevis av forskjellige distroer til linux, med varierende bruksommeråde, og varierende brukervennlighet.

     

    Det finnes faktisk linux-distroer som er nesten kliss lik windows, feks Xandros, og alt skal da være nesten like enkelt som i windows, men poenget med å ikke bruke windows må jo være at det ikke er windows ;)

     

    Poenget er at jo mer lik Windows en distro er, jo flere av windows problemer får den.

     

    Det det å produsere brukervennlig graffik og interface som gjør windows resurskrevende og ustabil, og skal man ha linux likedan så vil den få samme problemer.

     

    Moralen er at vil man ha windows, så bruker man windows, hvis man vil ha kontroll selv, så bruk linux, av en eller annen form, kansje av den enkle grunn at kildekoden er fritt tilgjengelig og alle kan finne og fikse feil, istedet for å tie ihjel feilene som blir funnet inntill de blir så åpenbar at man MÅ gjøre noe med det.

  13. Half duplex betry at kortet kun er i stand til å sende en vei om gangen, og siden TCP er avhengig av å "få svar på om ting kommer frem eller ikke" går det med en del datatrafikk i retur for kontrolltrafikk. Har du da half duplex vil en del av tiden du overfører data gå med til denne kontroll trafikken, med full duplex vil da den andre kanalen brukes til kontrolltrafikk motsatt vei.

     

    Ergo, bruk full duplex

     

    Sisoft sandra gir ikke noe god måling av netverkskapasitet, det må du heller måle ved å overføre store filer, og ta tiden på det

  14. har eget domene, og da en e-post adresse på det domenet,

    når jeg er ved min private pc bruker jeg outlook,

    men hvordan kan jeg sjekke e-posten andre steder uten å måtte konfigurere outlooken på den pcen jeg er på da.?

    Du glemte å nevne hvorvidt du kjører egen mailserver på domenet ditt, og du bruker imap eller pop, ei heller om du har mulighet til å instalere tjenester på maskinen mailservern kjører på, er det linux har du sikkert en brukerkonto som du kan logge deg på med ssh, og sjekke mail fra "consoll" med feks pine, mutt eller lignende.

  15. Er den noen andre måter å ta disse på enn å måtte ut med batteri strøm etc.. ? har noen gamle maskiner her på jobb med passord i bios for å gjøre endringer + en maskin hjemme.. begge typene har award bios, den hjemme får jeg ikke boota en gang.

    noen som vet om en måte å ta dette på?

    går det i det hele tatt ann?

     

    Husker jeg kom over en side med liste over defaultpasord en gang, ja faktisk har alle biosprodusenter lagt inn et defaultpassord, i tilfelle noen skulle fucke å sette passord, så vil dette defaultpassordet gi deg tilgang.

     

    Husker bare ikke hvor, google så finner du

×
×
  • Opprett ny...