Gå til innhold

skifyr

Medlemmer
  • Innlegg

    290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skifyr

  1. Har du prøvd å slå av støy-kansellering? 

     

    Så det var en midlertidig "løsning" på problemet men da ender man opp med mye støy i samtalen, leste noen sa det var håpløst å snakke i bilen f.eks. 

     

     

    Noen som har hatt problemer med at folk hører deg dårlig i samtale, som har fått ny/fikset på service og som fungerer 100%? Tenker på dette problemet Nexus 6p mic. Ble lei av at folk klagde på at jeg snakket lavt og testet hvordan jeg hørtes ut selv, og det var ikke mye å skryte av. Kjøpte i november fra Google play. Hvordan er Google generelt på RMA i Norge? Sender de nytt produkt eller må man gjennom helvete som er serviceverksted?

    Google har vært veldig bra. Sendte meg splitter ny mobil først, deretter kunne jeg sende tilbake den gamle.

     

     

    Godt å vite. Var det pga mic problemer, og vet du om det var helt ny tlf eller en brukt?

  2. Noen som har hatt problemer med at folk hører deg dårlig i samtale, som har fått ny/fikset på service og som fungerer 100%? Tenker på dette problemet Nexus 6p mic. Ble lei av at folk klagde på at jeg snakket lavt og testet hvordan jeg hørtes ut selv, og det var ikke mye å skryte av. Kjøpte i november fra Google play. Hvordan er Google generelt på RMA i Norge? Sender de nytt produkt eller må man gjennom helvete som er serviceverksted? 

  3. Så ingen dedikert tråd til denne pcen så tenkte å lage en for å dele erfaringer, råd, tips etc.

    Produktside: http://www.dell.com/no/p/xps-13-9350-laptop/pd

     

    YvGpLti.jpg?1

     

    Selv kjøpte jeg en i midten av februar, specs: FHD skjerm, i7 6560u, Iris 540, 8 GB ram, 256 GB PCIe ssd, totalt ~13,5 00 (7% salg). Tok 3 uker før jeg fikk den. Leste på nettet at en del har hatt diverse problemer med den, men takket være skjermen og at den har usb-c med TB3 så er det ingen annen pc per dags dato som interesserer meg. Så til min erfaring: 

     

    - da jeg fikk den la jeg først merke til at det virket som om touchpaden ikke var festet ordentlig. Et lett "tapp" på den lagde et godt hørbart klikkelyd. Dette gikk derimot vekk etter 1 dags bruk.. 

    - Som mange andre har skrevet på nettet så var det en hørbar "buzze" lyd fra området ved "W" tasten. Ble høyere når pcen var under litt stress, som scrolling med 2 fingre, videoavspilling etc. Det er dog ikke hørbart hvis det er litt bakgrunnsstøy rundt deg, men hvis du sitter og jobber alene er det ganske irriterende å høre på. Skjer uavhengig av om pcen lader. Ikke noe man forventer av et 13k+ krs produkt.

    - Mens jeg ladet pcen, og telefonen min (Nexus 6p) i usb-c inngangen var det en høyfrekvent pipelyd, som her https://youtu.be/fSfc21RDkbw?t=220. mao utrolig irriterende å høre på.

    - Touchpaden er generelt litt upresis, den reagerer ikke på (veldig) små bevegelser. Litt synd men jeg kan leve med det. Av en eller annen grunn er den helt elendig på "click-to-drag", altså når man fysisk venstre-klikker og drar et element. Elementet (f.eks. et vindu, en fil) beveger seg veldig kort, og man er nødt til å flikke fingeren flere ganger. 

     

    Ringte Dell og de sendte en fyr som byttet hovedkortet, batteriet, og touchpaden. Det eneste som ble bedre er at jeg ikke hører den høyfrekvente pipe-lyden lenger når jeg lader telefonen min. I tillegg sluttet høyttalerne mine å fungere.. + den løse touchpaden er tilbake. Dette var i går, ringte de igjen i dag, de "eskalerte" problemet, og skal mest sannsynlig ringe meg i morgen.  

     

     

    Ellers er pcen knall, kjempeliten for skjermstørrelsen, føles solid, karbonfiber er kult og behagelig, batteritiden er bra. Har ikke fått testet ordentlig, men tror jeg ligger på 10 timer med lett bruk.

    En ting som irriterer meg litt som ikke kan gjøres noe med er noe Dell kaller "Content adaptive brightness control". Kort fortalt endrer det automatisk skjermens lysstyrke basert på hva skjermen viser. Er innholdet lyst øker den lysstyrken, er det mørkt senker den det. Denne er ganske aggressiv og venter maks 1 sek før den øker/senker lysstyrken. Mao spiller du CS:GO sliter du på mørke baner. Man kan skru den av på QHD skjermen, men ikke på FHD skjermen. 

     

     

    Noen andre som har den/vurdere å kjøpe? Bare å spørre i vei hvis du luer på noe 

     

     

    edit. 1,5 måned senere og de har byttet diverse ting og til slutt sendte de meg en ny pc, med samme buzze lyd + scrolleproblemer i Chrome etc. Hmmm vet ikke om jeg gidder lengre. Får ringe de i morgen og se hva de sier. 

     

    edit. ringte Dell, de "eskalerte" problemet..... .... ... 2 uker senere ringer de meg tilbake: "working as designed". My ass. Jeg sa det var flere på nettet som har fått fikset ulyden etc. De ba meg sende en video av problemet så skulle de se på det og ringe tilbake igjen. Ahh blir vel pengene tilbake hvis jeg ikke får massiv rabatt. Ser på nye Asus UX306 eller Lenovo ideapad 710s, Intel i5 for bedre batteritid. 

     

    edit 1 uke senere har de ikke ringt tilbake... Ringer de opp, finner ut at mailen med videoen er det tydeligvis ingen som har fått, får en ny mail å sende til og sender videoen 5 min senere....... 1 uke går og ikke noe svar. Ringer de opp igjen, og fyren jeg snakker med må ringe en annen avdeling for å se om de har noe svar. 10 min senere begynner han å stille det samme spørsmålet jeg får HVER gang jeg snakker med de (~10 ganger): "Kommer denne lyden fra lade-inngangen bare når du lader?". Da får jeg nok og krever pengene tilbake (forbrukerkjøpsloven, 3 ganger samme feil), men det var tydeligvis ikke så lett så nå venter jeg i spenning på å få svar om de følger norsk lov, eller lever i Dell-verden. 

     

    edit. Ringte de 1 uke senere, fikk svar at de veldig snart ville få svar på om jeg får tilbake pengene. Dagen etterpå ringer de og sier det ble godkjent. Fikk en mail noen timer etterpå hvor det ble avtalt tid og sted for henting. Måtte minne dem på at jeg faktisk var i besittelse av 2 XPS 13. 

     

    Siden Asus UX306 ikke er lansert enda har jeg bestilt Lenovo Ideapad 710s. Forhåpentligvis er dette siste oppdatering. 

  4. Vet ikke om dette er kjent, men fikk nettopp Gravity filmen gratis av Google.. Så en post om det på r/movies, og etter å ha gått på "My movies" fikk jeg tilbudet å legge den til biblioteket mitt.

     

    Ikke mitt bilde, men samme valget kom opp.

     

     

    si1OvcL.jpg

     

     

    • Liker 2
  5.  

    Veldig lite sannsynlig. Tipper garantert det kommer en oppgave med dataGrid, og å vise hvordan antall trafikklovbrudd har utviklet seg gjennom årene ved å bruke et diagram.

     

    Det jeg gruer meg mest til er animasjonsoppgaven/e, det er jo bare kaos i adobe flash..

     

    Interessant. Tenker du på å (i tillegg til å ha en dataGrid tabell) f.eks ha kurvediagrammer og søylediagrammer? Type selvlaget med actionscript?

     

    Jeg trodde det var vanlig at oppgaver krever at flash programmer skal kunne "lese" dataene fra eksterne filer, slik at uerfarne skal kunne endre på innholdet uten prob. Men ikke så mye i it2? Jeg er privatist, så jeg har kun boken å forholde meg til hehe... Syns uansett det å hente fra tekstfiler og pushe til array er travelt jeg ass.. Gjør jobben vesentlig mye tyngre

     

     

    Enkelt søylediagram ja. På skolen var vi så vidt innom å hente variabler fra eksterne filer, men har aldri sett dette på eksamener. Det som heller er vanlig er man må bruke arrays, og skrive inn variablene direkte i koden.

  6. Veldig lite sannsynlig. Tipper garantert det kommer en oppgave med dataGrid, og å vise hvordan antall trafikklovbrudd har utviklet seg gjennom årene ved å bruke et diagram.

     

    Det jeg gruer meg mest til er animasjonsoppgaven/e, det er jo bare kaos i adobe flash..

    • Liker 1
  7. Nå har ikke jeg noe kort ifra Ruter men har Ruter noe integrasjon med sin egen app og plastkortet?

     

    Ikke som jeg er klar over. Hvis de hadde gått inn for det hadde det vel vært mulig å legge til NFC støtte. Kanskje når iphone får NFC vil de gjøre noe med det.

     

    Tok å googlet det kjapt, ser ut som Ruter tror vi lever i fortiden/alle har iphone:

    Dagens smarttelefoner har normalt ikke avlesningsteknologi (nærfeltskommunikasjon, NFC) som kan kommunisere med billettsystemets avlesere og sperreporter mv. Slik teknologi er på vei, men så langt er vi avhengig av visuell kontroll av mobilbilletter.

    Årsrapport Ruter 2012

  8. La akkurat merke til at telefonen registrerer brikken i #Ruter kortet mitt. Noen som vet om det er en måte å lese informasjonen på og få den på skjermen?

     

    Edit: Eller det er vel sannsynligvis kryptert når jeg tenker meg om..

     

     

    Leste litt på det der for en stund siden. Teknologien i mange slike kort er MIFARE, og mang typer MIFARE-kort kan telefonens NFC-brikke lese og kopiere dataen med en app som FareBot. Dessverre bruker #Ruter MIFARE DESFire EV1, som har 128-bits kryptering. Så man får ikke opp noe nyttig informasjon ved å lese av kortet. Men for noen typer kort så er det faktisk mulig å kopiere dataen, og bruke telefonen som kortet.

    Wiki

  9. Tydelig at aktørene sikter til ulike marked. For meg ser det ut som om dekselet helt øverst til venstre er identisk med dette. Eneste forskjellen er at DX sin case er åtte ganger billigere :p

     

    Imo ser ikke helt bra ut med off-center hull for å vise LG logoen.. :p Vurderer selv å kjøpe noe slikt, men kommer nok ikke til å bruke det så ofte.

  10. Jeg hadde for ikke så lenge siden en Xperia S som fikk en feil på skjermen. Den hadde unlocked bootloader og var rootet, så det eneste jeg måtte gjøre før jeg leverte den inn på verksted var å flashe stock firmware og låse bootloaderen, så er den så god som ny. Selvfølgelig er det ikke det at den var rootet som gjorde at jeg fikk en hw feil, men man vet aldri hva verkstedet kan skylde på..

     

    På Sony sin side står det også at man kan miste garantien når man unlocker bootloaderen, ikke at man mister den med en gang.

     

    Hvis du vil lære mer les på xda: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2025

  11. Kan anbefale HifiMan RE-400. Etter å ha lest en god del på nettet stod valget mellom disse og Shure SE215, men valgte RE-400 pga. jeg var usikker på om jeg ville like å ha ledningen bak øret hele tiden. Så langt er jeg veldig godt fornøyd. Uten at jeg er noen lyd-kjenner så vil jeg si meg enig i det jeg leste på nettet om dem, de har en ganske nøytral lyd, med passe bass (verken for lite eller mye). Leveringstid var under en uke, de fikset automatisk at det ikke ble noen moms, og til sammen fulgte det med 10 par propper (2 av dem var skumgummi som isolerer ekstra godt).

     

    Selger: http://www.ebay.com/itm/HiFiMAN-RE-400-High-Performance-New-In-ear-Headphone-Free-Shipping-to-US-/261165303760

     

     

    Hvis du skal lete mer anbefaler jeg deg å sjekke her, enorm samling av ørepropp-reviews.

  12. Hei, jeg kjøpte en Nexus 7 32GB WiFi fra Expert i kveld, og var veldig fornøyd med det. Når jeg kom hjem og skrudde den på begynte jeg imidlertid å lure på om jeg har kjøpt en brukt NExus 7, for bildet som kom frem er det samme som Sony Xperia bruker, og jeg klarte ikke å finne det igjen i noen wallpaper-galleri, ei heller var det noen google-widgeter slik jeg har sett på unboxing-videoer på Youtube.

     

    Er dette normalt? I tillegg fant jeg ingen innstilling for automatisk display-rotering.

     

    Bilder vedlagt.

     

    Bakgrunnsbildet kan bli synket med Google kontoen din, hvis du har hatt det på en annen telefon/tablet før. Mange widgeter ser ikke vi som er i Norge (som Movies og Magazines), fordi de tjenestene ikke er tilgjengelige i Norge.

  13. Next launcher så litt heftig ut for min del. Prislapp på 100 kr gjør det ikke bedre.

     

    Selv har jeg Nova launcher (prime) og er veldig fornøyd. Anbefaler å se på Apex launcher også.

     

     

    Synes stock Launcher2 er mer enn perfekt jeg.

     

    Greit med tilgang på et par innstillinger kanskje? ;)

×
×
  • Opprett ny...