Gå til innhold

joda_321

Medlemmer
  • Innlegg

    366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joda_321

  1. - Hvor stor er oppløsningen på skjermen? Hvordan treffer man tastene på tastaturet til den? Med synål? - Dette er ikke en datamaskin, dette er en SoC!

     

    - Illustrasjonen viser at den er 1x1 mm. Tittelen sier den er mindre enn et lite sandkorn. Dere mener altså at små sandkorn er større enn 1x1 mm? Fingertuppen på bildet må være ca 4 mm lang og 3 mm bred. Hvem har så små fingre? Dere klarer altså kunsstykket å ta et skikkelig lettforståelig og konkret metrisk mål og gjøre det forvirrende med villedende bilder og tullete målestokker som "små sandkorn".

     

    Jeg lurte på det samme. Bilde av "maskinen" på fingern og sammenligningen med saltkorn gjorde meg mer imponert over størrelsen til saltkornene, enn størrelsen på maskinen.

    • Liker 4
  2. For Bergen er det fleire tilbydarar, som f.eks. http://www.teknisk-industrivern.no/documents/26.html eller http://www.noha.no/service-opplaering/service-vedlikehold/service-brannslokkingsutstyr/ som eg fikk opp øverst ved å google "bergen kontroll av håndslokker".

     

    Merk at mange retter seg hovedsaklig mot bedriftsmarkedet, så det er ofte forholdsvis dyrt for privatpersonar å få utført påkrevd sakkyndig kontroll og service.

    For mange er nok den praktiske løysninga å kjøpe nytt brannslokkningsapparat kvart 5 år for å oppfylle kravet.

     

    Ein anna ting som kan være verdt å merke seg er at sjølv om det er påbudt å få kontrollert brannslokkningsutstyret sitt så er det ikkje direkte straffbart å ikkje gjere det. Konsekvensen er stort sett at du ikkje har fungerande apparat dersom noke skjer, og at forsikringsselskapet ikkje vil betale ut full erstattning dersom dei meinar at du kunne ha slokt brannen dersom apparatet ditt hadde fungert.

    Takk for svar. Mulig jeg bare ender opp med å kjøpe nytt. Jeg har gjort disse årlige kontrollene, men skulle gjerne ha hatt den 5-årsservicen som skulle vært gjort for en tid tilbake. Men siden det ikke er så dyrt kan jeg sikkert like gjerne kjøpe nytt.

  3. Jeg har googlet litt rundt, men det er ikke lett å finne en eneste bedrift i Bergensområdet som utfører kontroll av brannslukningsapparater. Mulig jeg må hone google-egenskapene mine, men jeg finner bare sider som sier at det er viktig å utføre, men jeg finner ikke en eneste annonse for hvem som faktisk utfører det. Og finner jeg det, så holder de ikke til i Bergen.

     

    Noen som kan hjelpe meg?

  4.  

     

     

    og hva i all verden var vits med å ha så mange pumper....?

     

    Det holder med 1 :-P

    Regner med at du mener de 200 stemplene? Sånn jeg forsto det så var de satt i kule for å lage en trykkbølge i samme form som presser plasmaet sammen. Med et stempel vill det bare blitt en vegg av en trykkbølge
    Dessuten kunne de flyttet pumpen til et annet sted og byttet ut alle de andre pumpene med rør som kommer fra denne ene pumpen

     

     

    Du burde helt klart stilt din ekspertise til disposisjon for dette teamet.

    Tja. For det første: Her er det sjokkbølger som må treffe helt samtidig i sentrum. Men en enkelt pumpe/sylinder vil man trenge rør som er like lange slik at sjokkbølgen treffer tanken samtidig. For det andre: Slike rør måtte være bøyd og da får man små diffraksjoner inni rørene som "smører ut" sjokkbølgen. Dessuten vil rørene i seg selv skape mer motstand som gjør at man taper litt sjokkeffekt på veien. Derfor kan man ikke samle alt i en sylinder. Men X antall pumper plassert i perfekt kuleformasjon vil man unngå nevnte problemer.

  5. Ser ut som Moccamaster ikke leverer traktere uten auto-av lenger (bortsett fra de med termokanne, men de har jo ikke varmeplate heller). Kanskje gamle alltid-på-traktere kan bli verdifulle. Jeg vet min står på store deler av dagen. Den bidrar jo bare til å varme opp kåken, så jeg ser ikke det helt store strømsparingsargumentet. Hvis man trakter kaffe utendørs, kanskje.

    Hehe ja :D

     

    Og det ender jo bare med at vi kaster en halv liter kaffe hver gang og trakter ny kanne. Jeg vet ikke hva som er mest energieffektivt; holde kaffen varm litt lenger, eller varme opp halvparten fra 20 grader til 100 hele tiden for å trakte ny batch. Så kan vi alltids holde oss til å trakte halv kanne også da, men da står vi jo bare der og trakter hele dagen :/

  6. Jeg kjøpte helt nylig en bruktbil hos Møller i Bergen. Bilen var en Skoda Octavia 2011 modell, fin i lakken og relativt ren innvendig. Da jeg prøvekjørte bilen var det lite annen lukt enn frisk vårlukt (det var en fin solfylt dag). Da jeg hentet den merket jeg en snek av våt hund. Jeg finner ikke noen typiske andre tegn på hund nødvendigvis, men en lukt er det. Og lukten forsvant ikke, selv om jeg lot den stå til lufting i garasjen over natten.

     

    Noen som har erfart dette og/eller vet hvilke rettigheter jeg har for sånne ting overfor forhandler? Eller er dette "min egen feil" at jeg ikke oppdaget dette under prøvekjøring (Da var jeg altfor opptatt av det tekniske, lakk, motor, etc).

  7. Nei ikke helt på jordet, "far beyond it" vil jeg kalle det.

     

    Da blir momentet: Mp = 7,1*1,5 + 7,1*0,75 = 23,1 Nm.

     

    QED

    9396594[/snapback]

    Når ble 7,1*1,5 + 7,1*0,75 = 23,1 Nm ?

     

    Når jeg regner dette ut får jeg: 7,1*1,5 + 7,1*0,75 = 16,0 Nm

    Om jeg i tillegg da bruker 9,81 som gravitasjonskraft og ikke 10 som du bruker får jeg: 15,6 Nm ligger VELDIG nært det jeg kom fram til i min første utregning.

     

    Hvor langt på jorde var jeg, sa du? Eller er det fortsatt noe jeg har misforstått?

  8. Som dere ser på tegningen er det et stativ med mål som vist. Den roterer om aksen i punktet P (friksjonsfritt). Loddet drar med en kraft på 1kg 45 grader ut fra loddrett vinkel. Armen vil da bli (3/2)sqrt(2)m = 1,6m

     

    La oss si at når ingen vekt er på så er vekten kalibrert til 0kg, altså at rammen virker som en vektløs stiv ramme.

     

    Så lurte jeg på om følgende var lovlig:

     

    Mp = Kraft * arm = 9,81N * 1,6m = 15,7Nm

     

    => Kraft = Mp/arm

    Kraft(vekt) = 15,7Nm / 0,75m = 20,9N

     

    20,9N / 9,81 = 2,1kg

     

    Eller er dette helt på jordet?

     

    edit: Bildet er laget i paint så den er ikke i riktig skala, men målene er korrekte.

    post-23088-1188412810_thumb.jpg

  9. Jeg får bare det samme svaret som deg.

     

    Redigert: Hvis oppgaven hadde vært formulert en smule annerledes så hadde svaret blitt som i fasiten. Dvs. hvis man bytter + med - inni en av parantesene under brøkstreken. Det virker som oppgaven er skrevet galt.

    9250897[/snapback]

     

    Ja, det var det jeg også ser. Så jeg får håpe fasit eller oppgave er feil.

  10. Noen som kan hjelpe med å skrive denne så enkelt som mulig? Hver eneste gang jeg prøver kommer jeg fram til det samme svaret som er 2(y^2 - x^2 - 2x - 1) som da selvsagt er feil.

    post-23088-1186759910_thumb.jpg

     

    Se svaret her.

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    2(1 - x^2 + y^2)

     

    edit: leif

  11. Jeg har en kompis som har problemer med at iTunes plutselig avbryter synkroniseringen med iPoden mitt i akten. Han har en del sanger innpå og for hver gang skjønner den at den ikke er synkronisert og begynner å synkronisere, men etter et par sanger så stopper den bare og later som ingenting. Ingen feilmelding eller noe som helst.

     

    Noen som har hatt samme problem som har en mulig løsning på problemet?

  12. // La oss si vi har setningen:
    $string = "Jeg liker ikke kaker, chips og cola.";
    
    // også har vi to arrays:
    $search = array("kaker", "chips", "cola");
    $replace = array("epler", "tomater", "vann");
    
    // så vil vi bruke str_replace for å skifte ut ordene:
    $output = str_replace($search, $replace, $string);

    Og jeg får følgende: "Jeg liker ikke epler, tomater og vann". Den er grei, MEN dersom jeg har:

     

    $output = str_replace($search, "<i>$replace</i>", $string);

    Da blir ordene byttet ut med "Array". Jeg håpte det ville stå:

     

    Jeg liker ikke <i>epler</i>, <i>tomater</i> og <i>vann</i>."

    Hvordan kan jeg løse dette problemet?

  13. Jeg ser etter en diktafon som kan ta opp samtaler med helt grei kvalitet. Men på markedet finner jeg alt i prisen fra 500,- til 3000,-.

     

    Bruken er intervjuer av folk som forteller gamle historier og som skal publiseres på nett.

     

    Kan noen som har diktafon dele noen erfaringer med meg? Hva bør jeg se etter? Funksjonalitet som er greit å ha ++

×
×
  • Opprett ny...