Gå til innhold

HerrNordmann

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HerrNordmann

  1. Hei allesammen.

     

    Når Dr. Schultz starter å prate med Broomhilda på tysk, hva sier han egentlig?

     

    Ord i parantes er ord som høres slik det står skrevet, men jeg vet ikke om det står skrevet riktig. Setter pris på om noen kan hjelpe meg, vil ha det han sa ordrett skrevet på tysk, har holdt på i 3 timer

     

    Engelsk:

     

    Can I pour you a glass of water?

     

    Det jeg hører:

     

    Darf ich (nene) glas wass(age)?

     

    Det Google Translate gir meg:

     

    Kann ich gießen Sie ein Glas Wasser?

    --

     

    Engelsk:

     

    I am aware that you haven't spoken German in a long time

     

    Det jeg hører:

     

    Ich bin mir dessen bewusst, dass sie alle ganze weile kein Deutsche gesproche(naden).

     

    Det Google Translate gir meg:

     

    Ich bin mir bewusst, dass Sie nicht gesprochen in einer langen Zeit Deutsch

     

    --

     

    Engelsk:

     

    Myself and a mutual friend of ours have gone through a lot of trouble and rode a lot of miles to find you, Fraülein-- To rescue you

     

    Det jeg hørte:

     

    Ein gemeinsamer freund von uns beiden und ich, haben einige mühe aufwand (skilloman), sie viele meilen geritten und sie zu finden,

    meine Fraülein-- Und sie zu retten

     

    Det Google Translate gir meg:

     

    Myself und ein gemeinsamer Freund von uns haben eine Menge Mühe gegeben und ritt eine Menge von Meilen, um Sie, Fräulein zu finden - um dich zu retten

  2. Ettersom det jeg vet, så er Skandinavia mer et kulturelt uttrykk enn det det er et geografisk et.

     

    Skandinavia består av Danmark, Norge og Sverige.

     

    Grønland er innlemmet i Det danske riksfelleskap, sikkert derfor Attenborough kalte det Skandinavia. Island var også en del av den gamle Danmark-Norge unionen. Kunne vel også betraktes som Skandinavia for en brite.

  3. Jeg lurer på om det finnes en infanteriavdeling i Sjøforsvaret, er det noen som kan hjelpe med dette?

     

    Har lest litt om Minedykkerkommandoen (MDK), Kystjegerkommandoen (KJK) og Taktisk Båtskvadron (TBS) på forsvaret.no, er disse å regne som infanteriavdelinger i Sjøforsvaret?

  4. Hei,

     

    jeg arbeider med en oppgave om utviklingen av den norske velferden, og har blitt fortalt av læreren min at Einar Gerhardsen burde jeg ta en titt på fordi han var veldig sentral etter at krigen tok slutt. Uheldigvis har jeg ikke fått noe napp da jeg søkte på Google, og dermed bestemte meg at dere fremragende kloke mennesker her kunne gitt meg en hjelpende hånd.

     

    Hvilke reformer etter krigen var Einar Gerhardsen sentral i? Alle hans fire regjeringer er med i oppgaven, om noen kunne tilbudt hjelp, hadde jeg satt stor pris på det.

  5. Husker "New Amsterdam", med danske Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister i Game of Thrones), var en slik serie du snakker om. At han blei gjort udødelig av en kvinne i en indianerstamme mange hundreår siden, fordi han reddet dattern hennes. I førsøket på å redde dattern døde han selv. Deretter lever han som udødlig til han møter sitt livs kjærlighet, eller "soulmate".

     

    Serien var utrolig god i min mening, men blei kansellert etter en sesong. Men du burde fortsatt se på det ;-)

     

    http://en.wikipedia....rdam_(TV_series)

  6. Hei.

     

    Jeg er ekstremt interessert i historie og akkurat nå, spesielt i middelalderen. Jeg leste på internett og fant en masse informasjon på engelsk, som er like greit fordi jeg vil jo vite hvordan det var i England på den tida. Men er hovedsaklig interessert i hvordan det var i Norge.

     

    Jeg fant ut at Føydalismen var stort i middelalderen. Det funker slik.

     

    La oss bruke England som et eksempel. Monarken er har den aller mektigste stillingen i kongeriket, rangert høyere kun av Gud. Monarken eier alt landet, men kan lånet ut deler av det til en Lord. I gjengjeld skal Lord'en komme med en hær til Monarkens side i en krig.

     

    Lord'en kan dele landet sitt i flere deler igjen til en Knight som tilbyr en hær til Lord'en.

     

     

    I Norge så var "Lord" en Adelstittel. Men i England så når dem snakka med hverandre så sa de f.eks Lord Lancaster osv. I Norge sa man vel ikke Adel Lancaster?

     

    Lurte på om noen med vett om det her kunne svare på noen spørsmål jeg har om dissa temaene.

  7. Altså jeg personlig har ikke mistet noen, men tenkte sånn halv stang for Norge, og de som faktisk har mistet noen. Er det greit med halv stang da, eller er det slik at flagging på halv stang skal foregå direkte etter et tap av liv. Er litt usikker om hvordan man skal flagge :-/

  8. Hei! Søndag neste uke skal sønnen til venninna til mamma konfirmeres. Jeg var i en annen konfirmasjon her om dagen, og så at foreldre til konfirmanten og diverse andre sto opp når konfirmanten skulle "konfirmeres". Er det slik at det er kun familie og fjerne slektninger som kan stå opp, eller er det greit for de som ikke er familie, men venner, og stå opp?

  9. Hei, jeg lurer på noe med bunad. Jeg har lest litt rundt omkring og har fått vite at bunaden du kjøper skal være fra stedet familien din har røtter.

     

    Jeg var jo født og oppvokst i et lite sted i Nedre Eiker i Buskerud. Men mine to foreldre har røtter ifra et annet land. Er det da mulig for meg å kjøpe bunad fra Buskerud, eller må foreldrene mine ha røtter i Norge for at bunad er aktuelt?

×
×
  • Opprett ny...