Gå til innhold

sparuten

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sparuten

  1. Prøve å få mitt lokale kjære lag opp til tippeligaen ( har gjort det før, men ble lei av å spille i 2018). Har skaffet meg en glimmrende keeper som jeg vet holder tippeliga nivå, samt 2 forsvarere (som på den andre saven bli tatt opp til Norges U21 lag). Men mangler slagkraft på topp å en god midtbane, sentral.

    Noen som har oppdaget noen unge talenter for lave divisjoner å har anbefalinger? Bør helst ikke koste skjorta, da budsjette ikke er av det aller største :p

  2. Ahh, spy! Trenger hjelp til et problem relatert til Grenseverdier for ubestemte uttrykk.

    Det gjelder en enkel faktorisering på en teller i en brøk. Har løst utallige slike oppgaver nå, men stagnerer helt på denne, fatter ikke hvorfor, BLIR GAL!!

     

    Anyway, det er telleren i følgene som skal faktoriseres:

     

    2x²-2/(x+1)(x-2)

     

    Om det hjelper noen så er:

     

    Lim

    x-->1

     

    Takker for svar!

     

    Btw wtb new brain! tror min begynner å bli utslitt i ung alder..

  3. Sangen er en slags norsk rap variant med et snev av noe som ligner joik i refrenget. Kan høres litt ut som noen vestkant gutter som synger.

    Refrenget er det eneste jeg husker noe av, å da er det bare ordene "hey heyo hey heyooo hey heyo hey heyoo" o.s.v, noen som kan hjelpe meg? Tror kansje russen i år dundrer rundt med den sangen? :dontgetit:

  4. Hva er det egentlig som er forskjellen på utskrevet befal og vanlig befalskole? Annet enn at UB er unnagjort på 12 måneder, mens befalskolen tar to år.
    Hærens befalsskole er på to år, mens Sjøforsvarets befalsskoler varer i både fire, seks og åtte år, inkludert pliktår.

     

    Det er flere BS-linjer som har totalt fire års tjeneste, hvorav to år utdanning og to år plikttjeneste.

     

    Men du må nesten fortelle meg hvilke linjer som varer i seks og åtte år, inkludert pliktår...

     

    Sa jeg noe om seks og åtte år?

  5. Det er ikke lite krevende å komme seg inn på UB linjer, detter kommer av at når du søker til BS eller UB opptak blir du sendt ned på kjevik hvor de har noe som heter FOS, altså Felles opptak og seleksjon. Det vil si at du går igjennom det samme opptaket som alle som har søkt på det som er av befalsskoler uansett om du ønsker deg til et UB kurs. Opptaket til jegerlinjen til HVBS er ganske krevende, for det er mange som søker seg dit, å det er ganske få plasser som du nevner. Når jeg var på FOS var det 170 som møtte opp til de 2 UB linjene som HVBS har, det var 50 som stod igjenn etter opptaket var ferdig. Selv om at de har plass til 35stk så er det ikke dermed sagt at 35stk får plass, De tar kunn de som er best å har evnen til å bli en befalingsmann.

    Du kan få plass ved andre linjer om du er heldig, men du må huske på at det møtte opp totalt 1300 man til opptaket i fjor, og det var vel 600 plasser tilsammen på alle linjene. Men stryker du derimot på noen av de første testene de har der, "IQ" tester så kan du ende opp med en karantene mot å søke igjenn på 2 år!

  6. Det som srbz sier i innlegge over er feil, du har all mulighet å rett til å søke deg KS etter endt utdanning som UB, tror du riktignok trenger generell studiekompetanse, så akkurat det har srbz rett i.

    http://www.mil.no/felles/fms/utdanning/sta...rticleID=132721

    Har du generell studiekompetanse og 18 måneders sammenlagt tjeneste, kan du med fullført UB-kurs søke om plass på en av Forsvarets krigsskoler. Enkelte linjer krever fordypning i matematikk og fysikk. Du kan også søke om tjeneste i internasjonale operasjoner.

    Der har du referanse. Jeg antar imidlertid "vanlig" førstegangstjeneste også teller under sammenlagt tjeneste, siden dette ikke står spesifisert. Dvs at jeg selv ihvertfall kan søke KS rett etter UB, siden jeg da vil ha vært 24 mnd i Forsvaret hvis jeg kommer inn til sommeren. Dette er imidlertid ikke særlig relevant med mindre du vil rett inn på KS etter UB.

     

    dessverre har du forsatt feil, den linken du viser til må inneholde gammel informasjon. Flere av UB-Korporalene jeg går sammen med har søkt, og kommet inn på opptak, de har ingen annen militær tjeneste en UB-Kurset. Henviser til Utdrag av en PDF fil om søking til krigsskoler.

    Hvem er søknadsberettiget?

    Følgende krav må være oppfylt innen studiestart i august 2007:

    a) generell studiekompetanse, hvor følgende fag må inngå for å tilfredsstille kravet til

    generell studiekompetanse:

    Norsk (hovedmål, sidemål og muntlig, 14 uketimer)

    Engelsk (5 uketimer)

    Samfunnsfag (samfunnslære 2 uketimer og nyere historie 4 uketimer)

    Matematikk (5 uketimer)

    Naturfag (5 uketimer)

    For søkere til utdanning på bachelor- og masternivå i ingeniørfag kreves egne krav til fag

    fra videregående skole for å være søknadsberettiget. Mer informasjon om dette finnes i

    Søkerhåndboka som utgis hvert år av Samordnet Opptak (Internett:

    www.samordnaopptak.no).

    b) Ett-årig befalsskole (ved studiestart, aug 07) eller UB-kurs med påfølgende tjeneste som

    UB-korporal (til sammen minimum 1 år).

    c) tilfredsstille kravene til fysisk kapasitet

    d) tilfredsstille helsekravene som Forsvarets sanitet stiller til personell som skal tjenestegjøre

    i internasjonale operasjoner (FSAN P6-2005)

    e) ikke være eldre enn fylte 29 år i løpet av 2006 (gjelder ikke søkere som er yrkestilsatt, for

    disse gjelder ingen aldersgrense)

     

    http://www.mil.no/luft/start/omlf/stasjoner/lksk/

  7. Hva er det egentlig som er forskjellen på utskrevet befal og vanlig befalskole? Annet enn at UB er unnagjort på 12 måneder, mens befalskolen tar to år.
    Hærens befalsskole er på to år, mens Sjøforsvarets befalsskoler varer i både fire, seks og åtte år, inkludert pliktår.

    Hærens befalsskole har også linjer som går utover 2år, blandt annet FTBS for og nevne en!

  8. 1/2) Sett at du har studiekompetanse, så mener jeg (litt usikker, har ikke brydd meg om å sjekke siden jeg ikke har generell studiekompetanse, fagbrev ftw!) at du får 30stp for utdanningsåret, som er innbakt i selve utdanningen. 15p for faget "Pedagogikk og Ledelse" og 15p for faget "Organisasjon og ledelse". Men så er det noe nytt i 2008, de tilbyr 15stp for fag du kan ta på siden av den vanlige utdanningen. Så totalt, om du tar alt, så er det vel mulig å få totalt 45stp for 1år med UB-utdanningen. Så har du vel flere kurs det er mulig å ta også, som ex.phil ++ er usikker på hvor mye stp du får for disse fagene.

     

    3) Kommer helt an på hva du vil, personlig går jeg HVBS sin UB-Innsats linje, det er en kjempe bra skole med bra ledelse og flinke instruktører, samt at du får et større valg etter endt skoleperiode om hvor du vil tjenestegjøre praksis tiden. HVBS har også en "Jeger" linje, som holder til på GP, altså Garnison Porsanger, det er en litt tøffere linje fysisk en UB-innsats linjen, men ellers ganske likt. Så har du UB-Luft, også en del av HVBS, men de utdannes til å være Vaktkommandører, som kanskje(?) er en litt ensidig jobb. Ellers har du en del andre GBU-kurs rundt omkring med mindre skole men mer praksis, disse er jeg litt ukjent med.

  9. Pilot utdanning i forsvaret er det slettes ikke enkelt å komme seg inn på. Den eneste muligheten jeg faktisk kjenner til er "Fly/Luft-opprativ" linjen på LKSK, altså Luftkrigsskolen. For å komme inn der må du først ha en GBU, BS eller UB utdanning. Samt at det bare er 2plasser pr. år på den opprative linjen, å det er _mange_ som søker!

     

    Jeg selv, har tanken på å dra til Daytona, som nevnt over her, å ta Pilot utdanning der. Det meste du trenger av info står på www.luftfatsskolen.no. Må bare skrape sammen litt cash, å bestå "opptaket" i Norge, så er det hasta lavista nourwego!

  10. UB er ment som en alternativ førstegangs tjeneste, samt at om du består kurset i "Org og ledelse" får du studiepoeng som tilsvarer et halvt skole år, det er kunn om du har studiekompetanse fra før av, eller skaffer deg det senere at de poengen bli gjeldene. innholdsmessig er det faktisk ikke noen stor forskjell på UB og BS, det er faktisk det samme pennsumet, bare at UB får 6mnd på å gjennomgå det samme som BS har på 12mnd, som da tillsier at BS får en bedre teoretisk og faglig utdanning. Men, som UB så bli du UB-Korporal etter 6mnd, praksisen der er vel, som jeg har forstått litt ulikt fra leir til leir, men det skal værtfall være en befalsgrad. Da får du praktisk læring, noe som jeg faktisk liker mye bedre en å sitte på skolebenken. Det som srbz sier i innlegge over er feil, du har all mulighet å rett til å søke deg KS etter endt utdanning som UB, tror du riktignok trenger generell studiekompetanse, så akkurat det har srbz rett i.

    Etter at du er ferdig med praksis perioden din som UB-Korp er du sjt, å kan søke deg på hvilken som helst sjt/fnrk stilling i det norske forsvaret på lik linje med alle andre. Det er ikke vanskelig å får seg jobb i etterkant, det er bare å søke på de rette plassene, du finner mange x-UBer over alt i forskjellige stillinger.

    Det som er med UB er at det er, som srbz sier, lite linjer å velge mellom. Men det er en fullverdig utdanning innenfor forsvaret og UB-Korporaler er såpass etterspurt at det faktisk var langt ifra nok elever til å etterkomme etterspørslen i kullet mitt. Noe mere du lurer på, så er det bare å spørre

  11. Hvilken oppløsning og setting kjører du crysis på med denne maskina? og hvor mange pfs har du ca?

     

    Crysis configurerte video settings til "High" på alt selv, men det sier seg selv at det ble litt for mye av det gode. Det mest nødvendige har jeg satt på Medium, men meste står på low. Ser uansett ikke variasjonene så godt på en 15" skjerm som du gjør på en 22"+. Husker ikke hvilken av WS-oppløsningene jeg kjører, heller ikke hva fps ligger på, Kan sjekke når jeg kommer hjem om det er av interesse.

  12. Ok. Dette gjorde ikke jeg :thumbdown:

     

    Og opplever stadig mer og mer bluescreen... Håper som sagt SP 1 fikser dette...

     

    Fikk min for ca 3 uker siden, meget fornøyd, syns kansje at støy nivået er litt høyt samt at den blir satans varm! Men glimmrende skjerm, lett å bruke å ganske så kraftig, hadde ikke forventet å kjøre Crysis på den, men det funka ganske greit det! Jeg plages heller ikke med bluescreen, har fått det engang, men det var meget selvforskyldt. Men meget fornøyd med kjøpet :thumbup:

  13. Studio 60 - kunn 1 sesong ble laget, men det er bra!

     

    Califorication - Aldri ledd så mye av en serie (Borsett fra the obvious, friends etc.)

     

    Life - Ny serie som handler om en etterforsker som ble dømt til fengsel for noe han ikke har gjort, slapp ut etter 12 år å fikk oppreisning i form av jobb som etterforsker og en stor sum penger. Etterforsker nye saker hver episode samt at han er på jakt etter å renvaske seg selv

     

    Smallville - Har bare sett det siden tidenes morgen, vet ikke hvorfor jeg ser det enda, men...tidsfordriv!

     

    The Sarah Connor Chronicles - Har såvidt begynt å se det, litt spesiellt, men det bygger seg opp, kan bli lovende!

     

    Bah, ser alt for mye serier :(

  14. Greit, skjønner at eksemplene jeg postet ikke nødvendigvis er ballader, men det er forsatt mye "roligere" sanger en det de ellers kommer ut med!

     

    Like den sist nevnte, Alter Bridge sangen, den Opeth sangen var heller ikke så værst! Pøs på med flere ballader om dere kommer på mer!

×
×
  • Opprett ny...