Gå til innhold

throndr

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av throndr

  1. Er ikke dette problemet løst for flere evigheter siden? Undertekster går fint an å få til uten tekst-TV.

    Jo, det er løst for NRK, TV2 og TVNorge, men for andre kanaler hvor hørselshemmede er avhengig av undertekster på kanalens eget språk er det kun tekst-TV som gjelder. For eksempel for SVT1, SVT2, svensk TV4 og andre som bruker tekst-TV til slike undertekster.

    • Liker 3
  2. Ser det er flere som skriver at det ikke er noe problem selv for de som er hørselshemmede og avhengig av teksting, fordi teksten leveres digitalt og er tilgjengelig gjennom undertekstvalg i Get-boksene.

     

    Det stemmer når det gjelder NRK, TV2 og TVNorge, men hva med f.eks. TV3 SVT1, SVT2, TV4 og andre som kun leverer undertekster i form av tekst-TV?

     

    Så lenge Get ikke kan forsyne brukerne med undertekster for andre kanaler de leverer på samme måte som for NRK, TV2 og TVNorge er det helt uakseptabelt å kutte tekst-TV. Det er tross alt krav fra myndighetene om teksting for hørselshemmede på de primære norske kanalene, og da er det helt umoralsk å ta vekk muligheten som finnes for det samme på andre kanaler.

     

    • Liker 5
  3. Ser veldig lovende ut. Jeg har selv en Fitbit Charge 2 og er fornøyd med selve enheten, med med de kompatibilitetsproblemene Fitbit sliter med når det gjelder mobiltelefoner er det ikke utenkelig at det blir et bytte. Sjekk gjerne Fitbit sine diskusjonsfora og se hvor mange illsinte kunder som klager på at de ikke får koblet til sine mobiler. Og på fitbit.com/devices ser man også hvor begrenset utvalget med kompatible mobiler er.

  4. Det er nok slett ikke bare "unge voksne" som tar disse vurderingene. Både på forretningsreiser og fritidsreiser har det etter hvert blitt et absolutt krav at hotellene vi bruker har gode trådløsnett. Min kone og jeg vil vel passe best inn i kategorien "noe eldre voksne", men fritidsreiser med bruk av overnattingssteder uten gode trådløsnett er helt uaktuelt. Vi har helt klart blitt et tilkoblet samfunn, både på godt og vondt (mest godt vil jeg nå påstå).

    • Liker 2
  5. HANA vil bety mye for krevende bedrifter som bruker SAP sine løsninger. Og det gjelder ikke kun den "store" SAP-løsningen, men også SAP Business One som i tillegg til å være et komplett, avansert, frittstående ERP/forretningssystem også kan benyttes som en del av et større ecosystem hos døtre, avdelinger og andre forretningspartnere hvor den store SAP-løsningen står i midten. Her kan dere lese mer om denne muligheten: http://www.boyum-it.no/sap-business-one/sap-business-one-hana/

  6. Jeg skulle vel tro at alle de selskaper som lager programvare hvor Java er påkrevet ville kunne legge såpass press på Oracle at de i hvert fall kunne sørge for at installasjonsvalget for Ask ikke var valgt som default. Det er så mange ikke-datakyndige brukere som stadig er nødt til å kjøre gjennom oppgradering av Java, og som ikke tør å slå av dette valget fordi de ikke vet hva det er. Forbukerorganisasjoner burde også kunne legge press på Oracle når så mange får installert programvare som egentlig er både unødvendig og uønsket. Det er IKKE ok at brukerne må foreta et aktivt valg for å unngå at Ask blir installert.

  7. Jeg skulle vel tro at alle de selskaper som lager programvare hvor Java er påkrevet ville kunne legge såpass press på Oracle at de i hvert fall kunne sørge for at installasjonsvalget for Ask ikke var valgt som default. Det er så mange ikke-datakyndige brukere som stadig er nødt til å kjøre gjennom oppgradering av Java, og som ikke tør å slå av dette valget fordi de ikke vet hva det er. Forbukerorganisasjoner burde også kunne legge press på Oracle når så mange får installert programvare som egentlig er både unødvendig og uønsket.

    • Liker 2
  8. Flott, det nye speedometeret fungerer utmerket. Jeg bruker Chrome (Versjon 28.0.1500.72 m) og har ikke noen problemer med den.

     

    I tillegg fungerer denne speedometerutgaven også helt fint på min Nokia Lumia 920 med Windows Phone 8.

     

    Kan imidlertid ikke se at den måler opplastingshastighet.

     

    Den fungerer også med nål, både i Chrome og på min mobil.

  9. Kjøp en Apple TV boks (http://www.apple.com/no/appletv/) så får du mange flere muligheter samtidig.

     

    Har du da også iPad og/eller iPhone så er trådløs tilkobling med overføring av både lyd, bilde og hele skjermbildet umiddelbart tilgjengelig.

     

    Har du mobil, PC eller nettbrett med Android, Windows 8, eller Windows Phone så søk bare etter dette sammen med Apple TV og du finner hjelpeprogrammer eller apper som også kan streame direkte til en Apple TV boks.

    • Liker 1
  10. AndersT2 og Matti G, takker for tilbakemeldingene men dette går nok langt over budsjettet.

     

     

    Throndr, må få sjekket den du linker til, virker i alle fall interessant med blant annet trådløs Subwoofer, men det som er mer vesentlig er helhet opplevelsen av denne. Kan den levere til et rom på 36kvms?

     

    _Larzen_ denne virker interessant men er er høytalerne trådløse? og vil den klare å levere til et rom på 36kvm2`? Hvis jeg skulle sammenlignet den med den Throndr anbefaler, hva skal jeg gå ut ifra når dere hevder Watt ikke har noe å si.

     

    Jeg har ingen informasjon om hvilke romstørrelsen den er ment å kunne dekke, men ta en titt på Samsung sine produktsider - kanskje det er noe mer å hente der.

     

    http://www.samsung.com/no/consumer/tv-home-theatre/home-theatre/home-theatre-system/HT-E8200/XE

  11. Skal en slik avstemming ha noe for seg bør den kanskje deles opp i én for "har kjøpt" og én for "ønsker/vil kjøpe". Listen over telefoner bør vel dessuten oppdateres og gjøres mer komplett. Jeg har selv hatt en HTC Trophy siden november 2010 og den er jo ikke engang på listen. Min neste vil sannsynligvis bli en HTC Titan eller en Nokia Lumia 900.

    Som tydeligvis alle andre skjønner, er det snakk om WP7-telefoner som ble sluppet med WP7 Mango. Fra oktober 2011, med andre ord.

     

    Men det er bare å komme med forslag til ny avstemning.

     

    "Som tydeligvis alle andre skjønner.."?? Min Trophy har hatt Mango siden september i fjor. De fleste av de første WP7 mobilene er vel oppgradert forlengst, og brukeropplevelsen for disse er ikke noe annerledes enn for nyere telefoner. Hva er poenget ditt egentlig?

  12. Skal en slik avstemming ha noe for seg bør den kanskje deles opp i én for "har kjøpt" og én for "ønsker/vil kjøpe". Listen over telefoner bør vel dessuten oppdateres og gjøres mer komplett. Jeg har selv hatt en HTC Trophy siden november 2010 og den er jo ikke engang på listen. Min neste vil sannsynligvis bli en HTC Titan eller en Nokia Lumia 900.

  13. Vel og bra at Google Maps kommer med en slik turn-by-turn navigasjonsfunksjon, men det interessante er jo helt klart hvorvidt kart vil lastes ned kontinuerlig under bruk, eller om det kan lastes ned oppdaterte kart når man selv ønsker det. Jeg vet ikke hvilke datamengder det er snakk om i utgangspunkt, men jeg vil anta at det fort blir relativt dyrt å bruke en slik løsning dersom kart hele tiden skal lastes ned når man bruker løsningen. Eksempelvis trenger vel TomTom og Navigon programmene rundt 2GB med lagringsplass til kartene om man kjøper en versjon for Europa. Disse kan da selvfølgelig oppdateres via en PC, og jeg innbiller meg også at responsen i programløsningen vil være mye bedre når kartene er lokalt lagret.

  14. For å være helt ærlig så synes jeg veldig mange av disse fornorskingsforsøkene virker helt mot sin hensikt. Det ligger jo absolutt ingen verdi i å gjøre ting vanskeligere og kommunikasjon mer klønete.

     

    Enda værre synes jeg faktisk det er når man kan bruke utenlandske ord, men skrive dem slik de uttales. Service=Sørvis, Champagne=Sjampanje, Puck=Pøkk og så videre. Hva i all verden er egentlig hensikten?

    • Liker 2
  15. For tiden har jeg ikke navigasjon på min mobil siden jeg gikk over til en HTC Trophy med Windows Phone siste november (venter på "Mango"-oppdateringen), men jeg har tidligere brukt både TomTom og Navigon på blant annet en HTC Touch Cruise II med Windows Mobile.

     

    Jeg var nok mest fornøyd med TomTom, men den hadde større problemer enn Navigon med kommunikasjonen med den innebygde GPS-mottakeren. Og uansett så synes også jeg at det er merkelig å finne Navigon så langt nede på listen.

     

    Dere nevner ikke noe om bruk av f.eks. Bing Maps eller Google Maps baserte systemer hvor man hele tiden får lastet ned kart og altså ikke har noen kart lagret lokalt på telefonen, og jeg savner også generelt informasjon om hvor mye data som lastes ned når slike systemer brukes. Det vil jo helt klart ha noe å si for telefonregningen, ikke minst hvis man skal bruke systemet utenfor Norge.

  16. Selvfølgelig kan jeg se for meg at min mobiltelefon også blir min mobile PC.

     

    Det er vel egentlig en helt naturlig utvikling, og med hendige dockingstasjoner på plass er det neppe lenge før vi alle (vel, mange i hvert fall) bruker en slik konstellasjon i stedet for de små mini-laptopene.

     

    Det avgjørende blir egentlig programvare, og med tanke på kompatibilitet med eksisterende PC'er vil kanskje Microsoft for en gangs skyld være langt fremme med Windows Phone 7 eller en spesialisert utgave av Windows 7 (den som skal brukes på nettbrett).

     

    Gleder meg :new_woot:

×
×
  • Opprett ny...