Gå til innhold

Novafan

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Novafan

  1. Fordi bedrifer betaler ikke moms, før regnskapåret er slutt.

    Så privatpersoner må betale moms fra når man bestiller. Det er positivt å drive bedrift.

    Vertfall aksjeselskap, privatforetak risiker erstattningskrav hvis de ikke betaler moms uansett om bedriften går konkurs eller ikke.

     

    Hva positiv har bedrifter å kjøpe flyreiser? Hvis de ikke går for komfort eller business class?

    Forstår bedrifter heller legger kostnaden på ansatte med flyreiser. Da er det riktig de får bonuspoeng.

     

    Tror ikke du forstår konseptet med merverdiavgift. Det er riktig at privatpersoner betaler mva når kjøpet utføres. Men det gjør jo en bedrift også. Om en vare koster 3000 + mva, så er det ikke sånn at en bedrift blir fakturert 3000 kr for varen, mens en privatperson må betale 3750. Forskjellen er at en bedrift kan trekke disse 750 kr fra mva-oppgjøret sitt.

     

    Om bedriften må betale x antall kroner for flybillett på dag 1, eller samme antall kroner for flybillett på dag 20 når den ansatte skal ha utbetalt reiseregningen sin spiller pent liten rolle.

  2. Man har mulighet for å koble til en fysisk vifte-kontroll, hvis det er en stasjonær pc. Altså at du kobler vifta inn på viftekontrollen, også har du en vrider for å velge hastighet på vifta.

     

    Kan det ha blitt dratt inn støv i kjæleribbene mellom vifta og prosessoren? Da blir ikke pc'en veldig imponert.

  3. Høres merkelig ut, fra huseier sin side. Med mindre de er jævli små da. Men nå vet ikke jeg hvor stor leiligheten er, om du liker å ha plussgrader eller ikke, osv. :green:

     

    Sånn jeg ser det, burde jo du ha satt til sides penger for å dekke antatt strømforbruk, selv om du ikke har fått regningene. Samtidig så er det vel neppe sånn at huseier kan kreve å få pengene sporenstreks, når han ikke har gjort som avtalt i kontrakten.

     

    Jeg ringer alltid forbrukerrådet hvis jeg lurer på sånne dærre j... .j.... juridischeistiske greier :wee:

  4. Bor selv et stykke unna Oslo, men synes allikevel dette er konge tilbud. Når de først skal selge unna så utrolig billig, så må de i det minste klare å dra en del folk til butikken. Jeg kan ikke se for meg at dette ligger særlig mye over innkjøpspris. Det vil jo strømme folk til butikkene for å få tak i de hvite herlighetene. Er nesten så jeg vurderer å ta meg en liten kjøretur selv.

  5. Det kan jo nevnes at Fotovideo selger 70-200 2.8L IS II for 14995,- i forbindelse med åpning av butikk, Lørdag 19. Feb. De fleste MkI-utgavene går for 8-12k, avhengig av stand osv. De nærmere 8k i pris er nok noen år gamle, samt har vært med på en del eksponeringer. Hvis jeg var ute etter en 70-200 nå, hadde jeg LETT slått til på tilbudet Fotovideo har. De har forsåvidt en ganske syk pris på 70-200 f4L også; 3000 kr.

  6. L-optikk på crop sitter som ei kule! Man slipper vignettering og andre ulumskheter som gjemmer seg i ytterkantene av bildet som blir tegnet av EF-optikken.

     

    Når det kommer til 50 1.2L har jeg hørt at den har en "treg" autofokus pga mye glass, men det skal jo ikke forårsake feilfokus. Det kan jo tenkes at eksemplaret du prøvde trenger å fokusjusteres... L er ikke perfekt, selv om prisen skulle tilsi det ;)

  7. Har Think Tank Retrospective 30 i pine, og er veldig fornøyd! Baggen ser awesome ut, er bra sydd sammen, og har plass til mye rart. Fikk røska tak i et eksemplar før Fotovideo ble utsolgt...

     

    Ser de har fått inn igjen en del bager nå, så det er bare å kjøre på!

    Før jeg kjøpte, leste jeg litt rundt på nettet, og det var en generell oppfatning at 30 var veldig stor. De fleste mente at 10 var mer enn stor nok. Hvis du har en del stasj du skal ha med deg, vil jeg anbefale 30. Den koster omtrent det samme, og det er ikke akkurat krise om du løper rundt med litt ledig plass i bagen. Det er dessuten en god unnskyldning for å fylle den opp med objektiver :whistle:

    Bagen ser heller ikke ut som at den er stappmett med dyrt fotoutstyr, og det er jo en fordel!

×
×
  • Opprett ny...