Gå til innhold

s0l0

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av s0l0

  1. Desverre så tror jeg ikke det går hvis du ikke fyller 18 før du kommer hjem…

     

    Se på denne siden til vegvesnet: http://www.vegvesen.no/Forerkort/Om+forerkort/Diverse+krav+til+forerkort/Innbytte+av+utenlandsk+forerkort

     

    Der står det:

    Alle vilkår for å få norsk førerkort må være oppfylt for å få innbytte:

     

    Førerkortet må være gyldig når søknaden leveres inn

    Førerkortet må være fra søkers forrige faste bopelsland

    Innehaveren må være lovlig fast bosatt i Norge

    Innehaveren må være gammel nok til å kjøre bil eller motorsykkel i Norge

    Siden du ikke er 18, tror jeg nok ikke det er mulig. For førerkortet du får i USA er bare gyldig til visumet ditt går ut.

     

    aah, surt.. Men, tusen takk for svar!:)

  2. Heisann! Et par år senere, dette!! Heheee.

     

    Er det slik av de krever bevis fra organisasjonen vi reiser med? For min tillater ikke at jeg kjører et motorisert kjøretøy! Dermed må jeg gjøre det uten lov(?)

  3. Prøv en gang til ^_^ Hvilket trinn er det snakk om?

     

    Fun fact: Prioriteten på prosenttrekket er som oppgitt, dvs. de første 3.5% skal trekkes fra netto, skatten fra resultatet av det.

     

    Also, timelønnen er selvsagt 210,-, ikke 2010. STOR forskjell (om hun 5-i-matte ikke oppdaget det håper jeg det ikke er R2 det er snakk om).

     

    Har gjort det, kom frem til feil svar. Får prøve igjen! Takk :-)

     

    Klart den er, jeg som skrev feil. Trenger ikke være god i matte for å se at en vanlig timelønn ikke ligger på 2010,- ... heh ;)

  4. Øystein har 36 000 kr fast i månedslønn. Det svarer til 2010 kr per time. I september hadde han 8 timer overtid med 50%tillegg. Øystein trekkes hver måned med 2% i pensjonsinnskudd og 1,5% i fagforeningskontigent. Han har prosentkort og skal betale 42% skatt på all inntekt.

    Hva fikk han utbetalt i lønn for september?

     

     

    Aner ikke hvor mange ganger jeg har prøvd med på denne. Noen som kan hjelpe meg?! Blir snart gaal...

     

     

     

    SVAR I FASIT : 21 589,20,-

  5. sikkert noen på andre linjer å, men det er iallefall ingen sladrianner du finner på allmen

     

    Hehe, grundig feil her. Vil vel si at det grenser til omvendt her hvor jeg er! Snittet er dårlig og masse umotiverte elever. De yrkesfaglige elevene står vel mer på enn de på SS :-)

     

    Så skal det sies at de på yrkesfaglig kun lærer det mest nødvendige i de diverse fagene. Det trenger ikke være enklere av den grunn.

     

    PS: håper ikke du er en av disse på SS! Hvis du i verste fall er det; du må ligge meget langt etter! For norsken din er verre enn min, og jeg har gått yrkesfaglig (byttet over dette skoleåret).

  6. noen som har reist med ices tidligere?

    hvordan er det med å ta lappen borte i usa?

    Jeg reiser med ICES nå.

     

    Har selv tenkt å ta lappen. Jeg bor i Oregon (forskjellige lover i forskjellige stater…), og her kan man ta førerkortet uten å ha permit når man er 18 år. Hvilket betyr at når jeg er 18, så går jeg inn på en DMV, tar en teoritest (jeg har bestått den allerede faktisk, den var lett!), så en praktisk test, og så tar de bilde av deg, vil ha personopplysninger osv. Det du trenger av dokumentasjon er: pass med det skjemaet du fikk ved passkontrollen, en søknad (signert av foreldre, jeg skannet, mailet, og fikk mamma til å skrive under, så mailet de tilbake). Etter alt dette er i orden, venter du en uke, og vips så har du et drivers licence!

     

    Jeg har spurt Vegvesnet hva jeg må gjøre når jeg kommer hjem, det jeg må, er komme dit med mitt drivers licence før det utløper (utløper samme dag som visumet), og et bevis på at du har bodd i USA i minst 6 måneder (dette spør du organisasjonen din om). Så behøver du å ta en ny praktisk prøve i Norge innen 3 måneder, og vips så har du norsk førerkort! :)

     

    Husk å sjekke med DMV i staten din for hvilke regler som gjelder der…

     

     

    Taaakk for SUPERT svar!!!! men, jeg fyller ikke 18 når jeg er i USA.. blir ikke 18 før desember 2012. håper jeg får tatt det på en eller annen måte likevel(?)

×
×
  • Opprett ny...