Gå til innhold

tech8

Medlemmer
  • Innlegg

    531
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tech8

  1. Tyvene går gode tider i møte nå, trenger bare å stå utenfor døra å rope litt høyt "Hey Google, unlock the door!".

    Slipper å bære med seg brekkjern, og annet tungt innbruddsutstyr.

     

    Og eller kommer sikkert sommerens neste store radiohit "Hey Google, turn up the volume!" til å bli artig, ute i de tusen hjem.

    • Liker 3
  2. Litt overrasket av at det skal være noe særlig forskjell på bildekvaliteten på ulike blu-ray spillere. Det skrytes for eksempel av fargene som den testede Sony spilleren leverer. Jeg stusser litt over dette. Er det egentlig så mye lyd og bilde prosessering i en Blu Ray spiller, så lenge man velger å ikke opp- eller nedskalere oppløsningen på signalet ut fra spilleren? Trodde spilleren bare skulle levere en digital bitstrøm til tv og forsterker uten å fikle med farger, lyd, osv. Alså mer eller mindre urørt rett fra platemediet?

     

    Om man sammenlikner to ulike 4K BluRay spillere med avpilling av native 4K materiale, på UHD TV, slik at hele avspillingskjedet er uskalert fra disk til TV. Vil man kunne se forskjell?

  3. Likte innrammingen. Jeg testet forslagene om å kutte toppen av bildet ved å scrolle i nettleseren. Det som da skjer er at hele særpreget forsvinner, og bildet blir mindre spennende. Så utsnittet er fint som det er, mener nå jeg.

  4. Forum er fjernet fra forsiden på tek.no/foto. Dette var en de få grunnene jeg hadde til å besøke siden. Tester og nyheter er såpass sjeldent oppdatert at får man fra andre sider. Er dette siste spikeren i kista for gamle akam?

     

    Lurer på hvilket geni som har tatt den avgjørelsen. "Hei la oss gjøre brukeropplevelsen dårligere i dag! Vi starter med å fjerne de mest nyttige lenkene fra forsiden." "God ide, sett igang!"

  5.  

     

     

    Betalte 7500 for nesten helt nytt 6DN for et par år siden. 

    Herlig! Var det godt brukt? Jeg så at det er noen på finn som selger for 9000,- nå. Jeg skal prøve å prute ned til 7-8000,-.

     

     

     

    Nå har prisene steget på kamerautstyr generelt, så hva bruktprisen var for et år siden er ikke relevant, dessverre.

    Hmm, er det noe grunn til prisen har steget? 

     

     

    Det huset jeg kjøpte var uten en skramme, med et lite antall eksponeringer, og med original emballasje og norsk kvittering. Mener nypris den gang var 9990,- på Fotovideo. Så 25% avslag iforhold til nypris var en pris jeg syns var en god og fair bruktpris den gang, og jeg prøvde derfor heller ikke å prute på dette.

     

    Nå har vel nypriser og dermed også bruktpriser økt noe siden den gang.

     

    Ellers har jeg blitt glad i dette kameraet, det er solid nok, har godt grep og leverer bra kvalitet på filene. AF systemet er enkelt, men det er du helt sikkert klar over allerede.

  6. Syns det var dristig å sette spikeren i

     

    Tek.no var i alle fall jækla raskt ute med lanseringa av Canon 80D. f32.no har heller ikkje fått med seg at Pentax er ute med noko nytt, men spår derimot speilrefleksens død med 80D'n. :hrm:

     

    Foto.no har heldigvis fått med seg K-1:)

     

     

    Hei! Vi i f32.no har fått med oss lanseringen, men har ventet litt med saken fordi vi jobber med å få tak i et eksemplar slik at vi kan skrive omtale. Mye som skjer på fotofronten om dagen, og vi har litt begrenset kapasitet. mvh Paal.

     

    Syns det var noe dristig å "sette spikeren i kista for speilrefleksen" basert på lanseringen av et kamera (80D) dere enda ikke har testet.

    Med ny avansert AF modul og ny høyoppløst sensor virker dette som et kamera som kan fungere fint til alt (som action, landskap og video).

     

     

     

    ## sitatpyramide fjernet av ilpostino ##

  7. Litt usikker på hvor viktig det egentlig er med 4K i denne prisklassen. Denne modellen er myntet på amatør- og entusiastmarkedet, og enn så lenge er 4K nokså upraktisk mtp. datamengde. Greit å ha det som mulighet, men hvor mange vil faktisk bruke det på et kamera i dette segmentet og prisklassen?

    Selv hadde jeg nok satt mer pris på FHD i 120 fps enn 4K 24/25 fps, og jeg kunne valgt selv, og mtp. kreative muligheter.

     

    4K opptak blir også raskt redusert til mye lavere effektiv oppløsning dersom ikke opptaksteknikken er god nok, og det tror jeg gjelder for mange som bruker slike "enkle" kamera privat til videoproduksjon.

    • Liker 1
  8.  

    Ser ut til at vi nå får det teknologiske "paradigmeskiftet" mange har ventet på for Canon FF sensorer. Det sies ihvertfall at den nye sensoren har "gapless" mikrolinser og integrert AD konverter.

    Jeg trodde også Canon hadde brukt gapless mikrolinser i mange år nå.

     

    BSI er vel det som er hot nå ...

     

     

    Du har visst rett i det Tomsi, 1DX mk1 hadde var også "gapless".

  9.  

     

    ...

    https://foto.no/artikler/konkurranser/konkurransevinnere/47299-fotografen-2015-er-k%C3%A5ret

     

    Gratulerer, vel fortjent!

     

    Edit: Helt greit med 50 000 kroner hos Japan Photo vel? Du vant vel også et 5DIII i sin tid, eller husker jeg feil?

     

     

    Tusen takk! Jo da, du husker godt - 5D'en har kommet godt med, så nå får jeg se hva jeg finner på, men Leica Q ser veldig fristende ut. 

     

    God helg!

     

     

    Gratulerer!

    • Liker 1
  10.  

    Vel, jeg er ikke enig med deg! Kameraet har jo en utvidet ISO til 3.9 millioner! Er ikke det i seg selv imponerende?

    Det store spørsmålet er ikke hva innstillingene tillater, men om det yter bedre (støymessig) enn sin forgjenger på høy ISO. D5 har jo fysisk mindre piksler så det er ikke gitt at det yter like bra på for eksempel ISO 102 400. Den eventuelle forbedringen er heller ikke sammenlignet ennå.

     

    Om man bruker ISO X og undereksponerer 5 trinn og oppjusterer eksponeringen 5 trinn i etterbehandlingen gir samme resultat (unntatt for høylys) som om man brukte ISO X + 5 trinn i utgangspunktet.

     

    Ekstreme ISO-verdier er et latterlig tall-spill. Det er like "nyttig" som den gangen håndholdte videokamera konkurrerte om å ha mest mulig digital zoom. Om skalaen går til 50 eller 500 er egentlig revnende likegyldig ettersom resultatet uansett blir elendig. Vil man likevel ha høyere digital zoom enn det kameraet gjør i programvaren så er det fult mulig å gjøre i etterbehandlingen.

     

    Jeg har godt begrunnede mistanker for at maks ISO setter ny rekord i støy og at støynivået på tidligere tilgjengelige ISO-verdier egentlig er tilnærmet uendret. Fasiten kommer med testene.

     

     

    I en situasjon som krever rask arbeidsflyt (D5 er jo et pressekamera) og ekstrem ISO sparer man tid på å slippe å gå via en rawkonverter når kameraet kan levere JPEG filer tatt med høy (ukalibrert) iso rett fra kameraet.

  11.  

    Ser JapanPhoto selger Lee DSLR starter kit (100mm) til 1799,- i dag. Tror jeg skal ha dette, men usikker på om det er stort nok for å dekke 16mm på FF?

    Det er stort nok så lenge objektivet ditt har filtergjenger. Jeg bruker det sammen med Nikon 16-35mm som har 77mm filtergjenger uten problemer.

     

    Takk, da er den filter systemet bestilt. Planen er å bruke det med en av EF 16-35mm variantene, som alle har filtergjenger.

×
×
  • Opprett ny...