Gå til innhold

Fenalår

Medlemmer
  • Innlegg

    281
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fenalår

  1. Hei,

     

    Jeg benytter distroen Debian. Jeg hoster noen CS (Spillserver: Counter-Strike) servere og ønsker nå å sette opp ett cluster.

     

    Nå til dags kan jeg ikke kjøre mer enn 3-4 servere pr maskin. Jeg har 5 serveruniter som hadde vært knall å få i cluster.

     

    Det som er viktig for meg er å få delt CPU kraft og minne. Og alt vil bli letter for meg når jeg skal legge til noe på serverene for kunden. For når flere maskiner blir til en så slipper jeg å gjøre det samme 5 ganger.

     

    Dette er kun noe jeg har hørt, men er fortsatt usikker. Jeg har kompilert en kjerne som egner seg best til mitt bruk. Kjernen kjører 1000hz og så har jeg satt minne til 64GB var det vel. Gjør jeg ikke dette kjører ikke CS serveren 1000 FPS.

     

    Så jeg håper jeg kan unnlate å endre kjernen. Vil det også si når jeg har fått alt i cluster så trenger jeg bare å legge inn den kompilerte kjernen min på master serveren?

     

    Håper jeg forklarte godt nok hvor jeg vil, men spørsmålet mitt er hvordan gjør jeg dette. Jeg har prøvd å google etter noen guider, men forstår lite. Så om noen har en norsk guide i bestefall på hvordan dette gjøres er jeg storfornøyd.

     

    Det eneste jeg trenger er å dele CPU- og minne- kraft.

     

    Fint om noen kunne gitt meg en kort innføring i hvordan det fungerer og om det er fullt mulig. Det er begrenset hvor dreven jeg er på Linux.

     

    Mvh.

    Stian :thumbup:

  2. Jeg skal prøve å forklare dette så godt jeg kan. Så jeg legger det frem på en litt annen måte enn det egentlig er, så kan skrive om scriptet senere. Det er ett bat script jeg jobber med. Det jeg lurer på og ikke får til er som følger.

     

    Jeg har en mappe med noen bta filer i, disse filene ønsker jeg å kopiere over i en annen mappe. Noe som jeg får til helt fint. Problemet mitt er at i denne andre mappen så har jeg en mappe til som heter old. dvs. at alle filene som kopiers fra mappe1 til mappe2 skal flyttes over i mappen old ettersom det kommer nye filer fra mappe1. Slik at kun de nyeste bta filene som kopieres fra mappe1 til mappe2 forblir i mappe2, men filer som befinner seg i mappe2 skal flyttes til old mappen før de nye filene fra mappe1 blir kopiert over.

     

    Prøver å legge frem ett eksempel her:

     

    1. fil1.bta, fil2.bta, fil3.bta, fil4.bta kopieres fra mappe1 til mappe2.

    2. Så opprettes fil5.bta, fil6.bta, fil7.bta, fil8.bta i mappe1 og skal kopieres over til mappe 2.

    3. Når det skjer så skal fil1.bta, fil2.bta, fil3.bta, fil4.bta i mappe2 som har blitt tidligere kopiert over flyttes til old mappen. For da defineres de som gamle.

     

    Håper dere forsto hva jeg ønsker. Så skal det sies at de ikke nødvendigvis alltid heter fil1.bta men kanskje "regnskap_1234_3452.bta". Og det er ikke alltid 4 og 4 filer som kopieres over.

     

    Selv ser jeg for meg at den sammenligner mappe1 med mappe2 før den kopierer filer som ikke befinner seg i mappe2 fra mappe1.

     

    En kommando som vil bli på godt norsk: "Hvis alle bta filer i mappe1 er identisk med mappe2, ikke kopier, hvis ikke, kopier KUN filer som ikke finnes i mappe2 fra mappe1"

     

     

    PS: Jeg kom på en ting til, mappe1 må nesten sjekke opp mot old mappen ellers vil jo bare alle filer bli kopier fra mappe1 til mappe2 uansett!

     

     

    Det ble komplisert (Fortviler)

     

     

     

    Takker veldig for svar. Dette begynner å haste.

  3. Har tittet litt i manualet. Har du et eks. ved bruk av pgrep?

     

    Jeg bruker killall når jeg skal ta og drepe prosesser ellers, men det blir vanskelig nå iom. at samme prosess kjører flere ganger, hvis ikke hadde det vært en løsning.

     

    Et screen gjør at du kan starte en prosess. La den gå og evt. hente den opp igjen senere om du vil. Blir som og legge ned noe på startlinjen i Windows og la den stå og gå i bakgrunnen. Så kan du når som helst hente den opp igjen når du vil. :)

  4. Jeg kjører et screen som jeg vil skal restartes. Altså bare drepes også starte opp med det samme. Jeg har navnsatt screenet. Det heter "sms1". Det jeg driver med er en sms tjeneste som skal avsluttes etter en time. Det jeg også kan gjøre er og avslutte prosessen som kjøres i screenet. Så starter den opp av seg selv igjen. Problemet er at den får som sikkert mange vet tildelt PID. Og den endrer seg når den blir drept hver gang. Så en løsning er jo og navnsette prosessen. Men er det mulig? Altså drepe en prosess uten og bruke PID? Siden den samme prosessen kjører på samme maskin flere ganger så kan jeg ikke bruke navnet på filen til og avslutte prosessen for da går jo alt sammen på en gang. Hadde ikke det vært tilfelde, så hadde jeg gjort det.

     

    Noen som har en god løsning på dette?

     

     

    Takk for svar på forhånd! :)

  5. Finnes det noen enkle programmer for å sette opp proxy. Situasjonen er slik at mange av nettsidene på skolen er sperret. Og jeg ønsker og sette opp en proxy server hjemme. Så jeg kan koble meg til den og surfe på nette gjennom linjen hjemme. :)

    Samme om programmet er for Linux eller Windows. En guid hadde også gjort seg.

     

     

    Takk for svar! :D

  6. Får denne meldingen.

     

    -bash: 0: command not found

     

    Virker som den ikke skjønner helt hva den skal. Er det ingen kommando som henviser til at nå skal crontab tas i bruk? :hmm:

     

    Er nokså ny på Linux så jeg kan ikke all verden, det er godt mulig at jeg er helt på jorde.

  7. Hei!

     

    Jeg har en server som kjører noen prosesser, men jeg ønsker at prosessen jeg kjører skal restartes hver dag kl. 9.00.

     

     

    screen -A -m -d -S hlds1 ./hlds_run -game cstrike +map de_dust2 +maxplayers 13 +ip 0.0.0.0 +exec server.cfg -autoupdate

     

    I dag benytter jeg denne kommandoen for å starte prosessen, men hvordan vil den se ut med crontab?

     

    Det er viktig at den beholder screene.

     

     

    Takker for svar! :)

  8. Det er litt merkelig dette. Når jeg installerer Debian på nytt og når den kommer på slutten av installasjonen så skal den jo restarte systemet som sikkert mange kjenner til, men det klarer den heller ikke da!

     

    Dette fant jeg ut akkurat. Jeg var og sjekket nå.

     

    For meg så virker det som det er noe hardware feil, eller?

  9. Hei!

     

    Jeg har en box som kjører Debian Sarge, men når jeg kjører kommandoen "reboot" skal den restarte boxen, men det som skjer er at det bare står "Rebooting... Restarting system."

     

    Det skjer ingen verdens ting, har latt den stå en god time, men lite skjer. Og siden jeg har boxen stående på et serversenter så jeg er totalt avhenig av at den kan restartes ved bruk at kommando. Jeg har prøvd kommandoen "shutdown -r -f now" men det samme skjer.

     

    Hva kan være galt? :ermm:

  10. Jeg valgte å poste denne posten her med tanke på at de som virkelig har erfaring med Linux holder til i denne seksjonen av forumet. Føler at det ikke er så mye svar å få fra hardware > hoverdkort delen.

     

    Saken er den at jeg har noen servere, men har merket at det oppstår mye problemer. Mange sier jeg er dum som bruker Debian siden distroen har lite støtte for hardware osv. Noe jeg delvis er enig, og Ubuntu som er alternativet er jo greit nok, men jeg har nok forelsket meg litt for mye i Debian.

    Så jeg lurer på om det er noen som har erfaring med noen gode hovedkort når det gjelder Debian som distro? Altså da tenker jeg på et hovedkort som er kompatibelt med Debian. Har hørt at Supermicro har noen fine hovedkort som er som skapt for distroen, men er ikke mange av de på komplett. Så jeg ønsker helst å finne mitt nye hovedkort på Komplett. Er det noen som har god erfaring med hardware når det gjelder Debian? :hmm:

     

    Intel er et must! :D

     

     

    Takk for svar på forhånd :)

  11. Kort sagt så har jeg 2 TV´er. Jeg har Canal Digital og jeg ønsker og kunne se TV gjennom mitt abonnement på begge TV´ene. Jeg startet med en trådløs sender som ikke akkurat ble noe suksess. Ikke fordi kvaliteten ble dårlig, men fordi jeg måtte se på samme kanal som jeg måtte på stuen. Og da var vitsen borte! :(

     

    Har jeg gjort noe galt? Eller er det sånn det blir når en bruker en trådløs løsning?

    Jeg har denne (38-1296).

     

    Men hva om jeg rett og slett bare ser bort ifra den trådløse senderen og bruker en kablet løsning ved at jeg splitter kabelen med det samme den kommer ut fra veggutaket. Slik at den ene går til TV´en i stua og den andre til den andre TV´en.

     

    Vil jeg da kunne se på forkjellige TV kanaler samtidig?

     

    Det beste er om det finnes en løsning med den trådløse senderen.

     

     

    Takk for svar :)

  12. Hei!

     

    Har en Volvo 460 hvor det er barnesikring rutene bak. Så lurer jeg på om det er mulig på noen måte å fjerne barnesikringen slik at jeg kan sveive ruten helt ned? :hmm:

     

    Her holder det med et JA så er jeg over bakdøra med slegge om det er det som skal til, men om noen vet noe mer så er det fint med litt veiledning. :)

  13. Jeg prøver nå å rekompilere Debian. Jeg følger denne guiden.

     

    Men når jeg kommer til side 3 så skal jeg ifølge guiden skrive:

    rpm -q kernel kernel-headers kernel-ibcs kernel-pcmcia-cs kernel-source make cpp egcs dev86 glibc-devel

     

    Men jeg skjønte jo fort at ikke det gikk, guiden er laget ut ifra RedHat.

     

    Så hva skriver jeg i Debian for å få opp en oversikt over pakkene som er installert og ikke installert?

     

    Er det noen som vet om en guide for rekompilering av Debian?

     

    Hvis jeg mangler noen av pakkene. Holder det med å skrive "apt-get install glibc-devel" osv.?

     

    Hvis ikke, er det noen som har en oversikt over pakkene som kan installeres med "apt-get innstall" kommandoen?

     

     

    Takker for svar! :D

×
×
  • Opprett ny...