Gå til innhold

EckoRomeo

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EckoRomeo

  1. Hei, har skrevet her tidligere, da kjent som Parallgin.

    Har nylig operert igjen, dette var operasjon nr 7. Ikke veldig omfattende, lukket bare igjen den nederste delen av såret som ikke var grodd. For de som ikke har lest mitt forrige innlegg, så ble det komplikasjoner da transplantatet døde, og jeg ble lagt på akutten og operert dagen etter. Kirurgene kasta vekk alt av verktøy og gikk mannsterke til verks, tok spenntak og dro sammen den huden de klarte. Nå fikk jeg endelig lukket den siste delen. Operasjonen tok 15 minutter, full narkose for fornøyelsens del, og har heller ikke behøvd smertestillende eller morfin. Nå har jeg virkelig trua tilbake. Men 7 operasjoner på samme rumpe setter spor. Nå er jeg ikke opptatt av å ha hollywood-rumpa, men den er grei nok, mange store arr, og mangler følelse på midtdelen. Men den har ikke føltes så bra på mange år. De siste operasjonene ble utført av en meget kompetent kirurg i Trondheim, med bakgrunn fra Beograd og Sarajevo.

     

    Hos Aleris? Jeg var på konsultasjon der for noen uker siden, og virket veldig positivt i forhold til mitt tilfelle. Ikke for det, jeg er redd for å si noe positivt, da kommer det alltid tilbake :p

     

    Mitt tilfelle har roet seg betraktelig siden i sommer. Gikk nesten to måneder uten utrbrudd. Var dum nok til å ytre setningen "tror endelig jeg er kvitt det" og selvfølgelig var det da tilbake for fullt tre dager senere :p Jeg dro da rett til fastlege, som anbefalte meg å dra på Aleris her i Trondheim. Før konsultasjonen kom det tilbake en gang til, men sprakk jo da veldig fort av seg selv fordi jeg nettopp hadde hatt et utbrudd til. Men nå har det faktisk vært bedre enn det noen gang har vært siden jeg fikk det for et år siden. Ikke kjent noe den siste måneden, til tross for at jeg VET jeg har gjort masse som vanligvis trigger det med en gang. Tror ikke på at det er helt borte, men likevel! Har derfor utsatt å bestemme operasjon. Aleris var villige til å gjøre det, men jeg har ikke fått noe prisantydning enda fordi det var tvil om dette kanskje kunne dekkes helt eller delvis av staten. Noen som vet noe om det, eller som generelt har erfaring med Aleris? Inngrepen han ville gjøre var under lokalbedøvelse. Bare å sprøyte noe gele eller noe inn for å se hvor de gangene var, og så fjerne de. Han anslo 3-4 cm arr, nesten ikke synlig, og sa det er ca 70% som blir helt bra etter noe sånt, men at jeg kanskje hadde litt bedre prognoser på grunn av tilfellet og div andre fysiske grunner.

    Nei, ble utført på St.Olav

    Mener Aleris har sluttet med slikt?

  2. Hei, har skrevet her tidligere, da kjent som Parallgin.

    Har nylig operert igjen, dette var operasjon nr 7. Ikke veldig omfattende, lukket bare igjen den nederste delen av såret som ikke var grodd. For de som ikke har lest mitt forrige innlegg, så ble det komplikasjoner da transplantatet døde, og jeg ble lagt på akutten og operert dagen etter. Kirurgene kasta vekk alt av verktøy og gikk mannsterke til verks, tok spenntak og dro sammen den huden de klarte. Nå fikk jeg endelig lukket den siste delen. Operasjonen tok 15 minutter, full narkose for fornøyelsens del, og har heller ikke behøvd smertestillende eller morfin. Nå har jeg virkelig trua tilbake. Men 7 operasjoner på samme rumpe setter spor. Nå er jeg ikke opptatt av å ha hollywood-rumpa, men den er grei nok, mange store arr, og mangler følelse på midtdelen. Men den har ikke føltes så bra på mange år. De siste operasjonene ble utført av en meget kompetent kirurg i Trondheim, med bakgrunn fra Beograd og Sarajevo.

  3. Hmm, det er ikke bestått vel?

     

    Noen som har fått noe inntrykk av hvor mange som ryker på det fysiske i hver pulje? Hos oss var det 6 stk av 26, noe som var helt normalt ifølge han instruktøren vi hadde.

     

     

    Nei var ikke sjangs i havet på den gitt. I svømming og løping kan man bite sammen tennene og pine seg gjennom, men stopper det i hangups, så stopper det, og det hjelper sjelden å henge for å "ta seg igjen", hehe.

     

    Jaja folkens, da er det søknadsfrist om 9 mndr, og treningen starter i morgen:) Men utrolig trist å kaste både CV, attest, passbilde, ja til og med urinprøven..

  4. @EchoRomeo og Pjassop

     

    Det er slik som Pjassop skriver, hvilke fag du har fra vgs er irrelevant, poeng er poeng.

     

    Man får poeng for både fordypninger og realfag. R1-R2 feks, er gunstig fordi det både er realfag og fordypninger.

     

    Videre skal det sies at å komme inn på phs ikke er en gratisbillett inn i politiet. Viser det seg at du er en løk uten sosiale antenner får du neppe jobb etterpå. Opptaksprosessen er bare for å luke ut ugresset. Jeg er likevel enig i at de burde vektlegge andre ting foran konkurransepoeng, men det tar vel for lang tid :p

     

    Ja fag fra vgs er irrelevant, og poeng er poeng! Hadde vært greit om de vektla masse andre egenskaper/erfaringer hos søkere også. Men som du sier, det blir nok en altfor stor jobb å gjøre det på rettferdigvis.

  5. Jeg skjønner heller ikke hvorfor du setter militærtjeneste opp mot andre ting. Du får jo tross alt to ekstrapoeng for militærtjeneste. Hvorfor snakker du om "døsemikler"? Skal du dømme alle som ikke har vært gjennom militæret også nå? Du vet kanskje bedre enn nemnda hva som skal til for å bli politi?

     

    Vær snill og les gjennom ditt eget innlegg her, så kan du selv prøve og se hvor du vrir og vender på ting, for å bruke mot meg og skaper nye problemer.

     

     

    Må si jeg er bekymret på dine vegne. Ut fra innleggene dine her virker du lite reflektert. Det er kanskje ikke så rart at du ser ut til å frykte intervjuet? Kanskje de vil se det samme som jeg ser i innleggene dine her?

     

    Bestandig har vi slike som deg i en nett diskusjon. Du leter etter punkter du kan snu og vende på, og skape nye diskusjonsemner som hvorvidt jeg kaller personer uten mil.tjeneste for døsemikler, og hvorvidt jeg ikke mener politi skal kunne snakke for seg. Altså, slike vinklinger som du selv skaper. Det er et typisk barnslig trekk.

     

    Du prøver tydligvis å sette deg i rollen som den voksne og reflekterte her. Hvis det hjelper deg til å føle deg mer tilpass i rollen som søkende til phs, så er jo det fint for deg.

     

    Ellers så vil jeg sette et strek for vår diskusjon for min del, du kan gjerne fortsette å skrive her, men jeg personlig har andre ting å gjøre.

  6. Hei Pjassop

     

    For det første, jeg søkte for 10 dager siden, så er ikke bitter fordi jeg "ikke kom inn"..

     

    og slutt å vri på alt jeg skriver, som følgende:

     

    Nå har ikke jeg vært på dette intervjuet, men alt jeg har lest om det tilsier at det er noe man bør forberede seg grundig på. Det motsatte av det du påstår, altså."

     

    -Noe jeg aldri har påstått! Jeg poengterer tilfeldighetene av flere mndr forbereding mot 15 min intervju som kan slå feil.

     

    Det tyder jo på at du har vanskeligheter med å snakke for deg i enkelte situasjoner, noe som jo teller negativt mot deg. Tror du publikum bryr seg om du har en dårlig dag og ikke klarer å snakke for deg? Du representerer tross alt hele politiet når du er der ute."

     

    - Så hvis du bommer på intervju av ulike årsaker, så betyr det i dine øyne at du ikke kan snakke for deg, og vil heller ikke fungere bra som politibetjent etter 3 år? Du støtter deg på det å kunne snakke for seg altså? Høres ut som en sleip dørselger spør du meg.

     

    Fagvalget er fortsatt ikke relevant. Norsk er ikke et valg, men et obligatorisk krav. Alle må ha norsk. Fordypning i realfag velger du selv.

    På hvilken måte stiller folk med samfunnsfag sterkere? Hvis de gjør det, så er det ikke fagene i seg selv, men det at fagene har gitt dem en bakgrunn som gjør at de har flere strenger å spille på under intervjuet. Fagene i seg selv gir ingen ekstrapoeng. Tvert imot er det realfag som gir deg ekstrapoeng når du velger fordypning innenfor disse på videregående.

     

    - Alle må ha norsk ja, er det jeg sier!! NEI, fagene gir ingen ekstrapoeng, noe jeg heller ikke har påstått. Jeg sier du stiller sterkere med slike fag enn andre! Ikke bare for deg selv, men det kan også bli vektlagt av nemnda.

     

    Militær bakgrunn er ikke særlig relevant. Politiet skal søke å gjenspeile befolkningen i størst mulig grad, og da kan man ikke bare plukke folk med militær bakgrunn. Men nå får du tross alt to ekstrapoeng for militæret, akkurat som du får ekstrapoeng for realfag, og alt dette øker konkurransepoengene dine

     

    - Og her, atter en gang..NEI, man skal ikke bare plukke folk med militær bakgrunn! Jeg poengterte hvorvidt studiekompetansen rager høyere for en døsemikkel, enn hva innsats for Konge og Fedreland gjør!

     

    Problemet? Jeg personlig har ingen problemer, jeg har nettopp søkt og stiller brukbart sterkt med utdanning, jobb, erfaring, kroppsfysikk, holdning og mil.tjeneste. Gleder meg veldig, enn så lenge kan mann her diskutere sine syn på inntak Phs. (uten at noen vrir og vender på alt man sier)

  7. Jeg snakker da om å ha karaktergrunnlaget i orden, tidligere utdanning og erfaring, score i toppen i fysiske tester, all jobbinga som ligger bak kontra et 15min langt intervju hvor du bommer, og alt blir avgjort! Jeg poengterer tilfeldighetene opp i mot knallhard jobbing.

     

    Hvorfor skulle jeg mene at politiet ikke skal kunne snakke for seg? Mener du at matematikere ikke kan å snakke for seg da kanskje? like tåpelig.

     

    Jo fagvalget er relevant. Det er f.eks minstekrav til norsk, om du ikke har fått med deg det.

    Dessuten stiller søkere med fordypning i pedagogisk og sosiologisk og eller samfunnsfag sterkere enn søkere med fordypninger i f.eks fysikk. Selvsagt er man tjent med å ha samfunnsbakgrunn, men man skal ikke være halvveis utdannet FØR man starter Phs.

     

    Du begrunner for at gen.stud.komp rager høyere fordi man kun får 2 poeng for mil. Det er jo klart, men kan du begrunne hvorfor det skal være slik? Jeg personlig liker ikke det at det å sove seg gjennom 1 år med Henrik Ibsen og diktanalyse, med kar. 3, skal rage høyere enn søkere med militær bakgrunn og ferdigheter.

  8. Hei.

     

    Har selv søkt via samordna og er førstegangssøker. Mye bra lesing i ditt innlegg over her, og skal si meg enig i at reglene for opptak virker en smule sneversynt og unødvendig kompliserte. Bare det å være nærmest perfekt med et solid karaktergrunnlag, og kjempe seg frem til et intervju hvor man har en dårlig dag, eller ikke er så flink til å snakke for seg, så mislykkes man! Når det gjelder fristen 1.mars, så er vel det ment å være "ødeleggende" med den hensikt å la søkere godgjøre seg hjemme et år først (mtp alder, modning, mål, ønsker og selvinnsikt)

     

    Går fortiden realfagskurs for å pynte på poengsummen min, men de poengene blir nok ikke gjeldende for søking vår2011. Ligger vel pr.dags dato rundt 48 totalt, og er spent på hvilke poenggrenser de får av søkertallet 2011 på de ulike studiestedene.

     

    Realfag er ikke det beste å ta om det kun er for å øke sjangsene på opptak til PHS, men de kan vel ikke sitte og nedprioritere matematikere og fysikere, mot dikt-analyserende, Knut Hamsund-lesende norskfag-elever?

    Nå vet jeg ikke dette sikkert, men lurer på om studiekompetanse rager 10 ganger høyere enn militærtjeneste. Det er latterlig.

×
×
  • Opprett ny...