Gå til innhold

kretuk

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kretuk

  1. "Stikkere" er han- og hunnkontakt som på kabelsko, men har egen utformng og låsing for å settes i et plaststikkerhus (kontakt). Du kan godt koble de sammen med kabelsko, men lodding eller loddeskjøt kan gi bedre resultat, med tanke på hvor god kontakt det er :-) I høyttalerverden er god kontakt viktig! (det er det jo også ellers)

     

     

    EDIT: LEIF

  2. Hei, jeg har nylig skiftet ut høyttalerne i min bil (samme type som din), og jeg kjøpte meg et "Audio-System X-ION 130 komponentsett" som nå er på ryddesalg hos dynabel. Jeg demonterte de gamle høyttalerne i døra, og monterte "Gladen Audio" settet problemfritt. Det jeg måtte gjøre var å demontere "plastkoppen" bak diskanten for at den skulle passe rett inn der den orginale sto. Jeg bygde også om kontakten til de orginale høyttalerne så jeg kunne bruke den til de nye (da blir det enklere hvis jeg må av med dørtrekket igjen senere). Siden det er veldig liten plass bak dørtrekket på A4 B5, måtte jeg legge opp en 4-leder kabel bak til bagasjerommet, for så å plassere delefiltrene der.

     

    OBS: -Magneten på settet jeg monterte har AKKURAT nok klaring til at ruta passerer på vei ned.

    -Høyttaleren på denne bilen er montert i selve dørtrekket, ikke på plata inne i døra, noe

    som gjør at det kreves større modifiseringer for å få montert større (eller mindre)

    høyttalere en 5,25".

     

     

    Håper noe av dette kan være til hjelp, og bare spørre hvis du lurer på noe. Kan også bidra med bilder hvis det skulle være ønskelig :-)

     

    //Stian

  3. Heisann.

     

    Fikk den nye HD-PVR dekoderen fra CD for et par dager siden, og den fungerer glimrende :-)

     

    Men saken er den, at jeg prøvde å montere opp den gamle til å ha på TV'en på soverommet, men den vil ikke ta inn noe signal.

    Når jeg setter antenneledningen direkte i TV'en, søker den opp alle kanaler, og viser 100% på både signalstyrke og kvalitet. (men kan da ikke se på de, siden jeg ikke har CAM til kortet)

    Det analoge signalet + radio fungerer også fint på TV'en.

     

    Må jeg ha noe ekstra for å få signal på dekoderen? Eller er det noen spesielle instillinger jeg på ta hensyn til utover det som er satt opp standard?

     

     

    Det er snakk om kabel-tv fra CD, der jeg har internett inkludert i abonementet.

     

    Håper på noen hjelpsomme svar :-)

     

     

    Mvh

    Stian.

     

     

    Edit: Endret tittel.

  4. Spørs litt hvilken motor det er snakk om og da, er det f.eks en 1.8 90hk motor, er det ingen fare hvis reima skulle ryke, med tanke på at den motoren har klaring mellom åpen ventil og stempel på topp.

    Men hvis man ikke ønsker å bli stående midt i trafikken, er det greit å få sjekket reima :thumbup:

    Bare ta av dekselet, se om den ser morken ut/har sprekker og om den kan vris mer en 90 grader med bare fingrene, hvis ja på en av delene bør den byttes.

  5. Jeg har selv en slik, og min oppfatning er at det er en meget god bil å kjøre. Det som er litt "dumt" med disse motorene, er at de har nokså lav kompresjon, for å kompensere med ladetrykket fra turboen, som gjør at den er veldig lat før turboen virkelig begynner å snurre.

    Og den drar mest fra ca. 1900 rpm til opp i mot ca. 3200 rpm, da den dauer litt ut igjen. Mulig det er litt forskjell fra min til den du ser på, pga en del forskjeller på motor fra '97 til '99 (bl.a elektrisk drevet gasspjeld på '99)

     

    Forstillingen er veldig skjør på dette hjulopphenget, og et hælvete når man blir nødt til å skifte en av de øvre bærearmene.

     

    Jeg kjøpte min sent sist vinter, og har siden da hvert meget fornøyd. Men for at dette ikke skal bli en pengesluker, bør man være glad i å skru selv, for reparasjoner blir det garantert! :new_woot:

  6. Disse motorene har også en magnetventil (N75) som regulerer aktuator/wastegate.

    Har lest mye om at folk bytter til en oppgradert utgave av disse (i forhold til den orginale) som kan skaffes til en VAG forhandler. Er den defekt eller har feilfunksjon blir det feil med forhold luft/bensin.

     

    Du finner sikkert mere info om det på VW-Audi klubb medlemsforum (alle kan lese, men ikke skrive) :cool:

  7. Den forsterkeren du har er vel mest sannsynlig en mono (1-kanal) med utganger + koblet i parallell og - i parallell. Og på et bilstereoanlegg er det ikke sånn at subben har et eget delefilter, som tar vekk andre lyder enn bass i signalet den får, derfor er forsterkeren justert til å gjøre det. Du vil da med andre ord få bare bass i høyttalerne hvis du kobler de på samme forsterker.

     

    Men det kan være mulig at det ikke er tilfelle, men i utgangspunktet er det slik det fungerer.

     

    Slenger med en tegning som beskriver litt hvordan forskjellige forsterkertyper ser ut:

     

    post-229251-0-67468800-1317175457_thumb.jpg

     

    Håper noe av dette kan være til hjelp, hvis ikke er det bare å spørre mer! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...