Gå til innhold

mhcbil

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mhcbil

  1. MIDI-opptak:

     

    Om du får deg et software-piano til PC'en din vil du kunne la midi-filene du har tatt opp "spille" på dette i steden. Såvidt jeg kan se er pianoet ditt digitalt, og da er det jo samplede instrumenter (ikke strenger) som spilles uansett. Steinberg The Grand er et eksempel på et slikt software-piano. Det er et av de bedre som er å få tak i, og prisen er jo deretter, men da får du i gjengjeld betydelig bedre lyd enn du noengang vil få direkte fra pianoet ditt, samt enda flere pianomodeller å velge lydene fra.

     

    Fordelen med disse midi-opptakene er som nevnt at man enkelt kan redigere opptakene tapsfritt (de kan redigeres som vanlige digitale note-ark, om du foretrekker det). Samtidig vil du da komme unna hele problematikken med lydopptak, da lyd UT fra pc'en er det eneste du vil ha behov for.

     

     

    Opptak av audio:

     

    Jeg må innrømme at jeg aldri har vært borti den typen artefakter som du hadde på opptaket ditt, og når du sier at lyden er bra i headphones, så skulle jo i hvertfall utgangen være ok. Når det er sagt er hverken headphone-utgangen på pianoet eller mic-inngangen på laptopen egnet når man ønsker å ta opp lyd i bra kvalitet. Om du ønsker å satse på å kjøre videre med lydopptak i steden for midi, så vil jeg iallefall råde deg til å kjøpe et billig lydkort beregnet for opptak/musikkproduksjon. F.eks Steinberg CI1. Det koster nå kr. 766,- på 4sound, og har det du trenger, altså en stereo-inngang.. I denne pakken ser jeg det også følger med redigeringsprogrammer for både midi og audio forresten. Dette var bare det første ok billige kortet jeg fant, så det er godt mulig du finner noen bedre tilbud om du gidder å leite litt. (Apropos tilbud: Jeg så at 4sound har tilbud nå på pianoet ditt, Yamaha ydp-s51 til 2000,-)

     

    Håper det jeg har skrevet gir mening og er tålelig forståelig, ellers er det bare å spørre :)

     

    Ja fullt forståelig! :)

     

    Er interessert i å legge så lite penger i det som mulig, så jeg venter nok med å kjøpe software eller lydkort. Men får se hva jeg kjøper inn etterhvert.

     

    Det høres ut som det er problemer med inngangen på pc'en. Slå av automatisk fjerning av mikrofonstøy på inngangen med mindre du bruker noe rart til å ta opp med som gjør dette. Sett inngangen til å bli tolket som line-in om det er mulig, men slå i alle fall av bearbeiding av signalet i lydinnstillingene. Høyeste frekvensen som er i signalet i opptaket er 6 KHz bortsett fra noe småstøy rundt 11 KHz så dette minner mistenkelig om mikrofonprosessering.

     

    Tusen takk! Der var problemet! :D

     

    Skrudde av støyfjerning og mikrofonboost, og satt relativt lav opptaksnivå på mikrifonlinja og i Audacity, og nå fungerer det helt perfekt! :)

  2. Prøv "tangent-opptak" som Frohmage beskrev det. Det kan hende pianoet har problemer med output (modellen eller spesifikt din).

    Jeg antar du har koblet ut pianoet og inn igjen? :p

     

    Ellers er jeg blank, kan hende det er en produksjonsfeil som går på garantien ;)

     

     

    ja men hvordan vil det fungere med tangentopptak, må jo få lagt til pianolyden min? går det ann i audacity?

     

     

    Har prøvd å koble ut og inn uten hell.

     

    En ting er et at jeg har en treg låne-pc, men laptoper burde jo klare såpass uansett.

     

    Har prøvd å spille inn med headset til pianoet, og det fungerer helt fint så tror ikke det er noe feil med output.

     

    Må jeg til med å kjøpe tileggsutsyr for å få ordentlig kvalitet kanskje? tenker da på en slags mellomstasjon mellom pianoet og pc?

  3. hmm det blir litt forvrengt når jeg tar opp og mørke toner blir på en måte mjuknet ( det er de som er verst). men for all del hører jeg jo pianoet. Noen forslag til hva jeg kan gjør?

     

    Ting jeg har prøvd:

    Alle kabler sitter som dem skal

    justert volumet på pianoet

    Brukt Audacity

    Hørt ved flere hodetelefoner

     

  4. Ønsker du å ta opp lyden, eller "tangent-trykkene"?

     

    Om det er lyden du er ute etter kan du bruke hvilket som helst program for windows som kan ta opp lyd, f.eks Windows Recorder som følger med windows. Da trenger du en audio-kabel som du plugger i hodetelefonutgangen på pianoet og lyd-inngangen på pc'en, så er du klar!

     

    For å kunne ta opp "tangent-trykk" trenger du et program som kan ta opp MIDI, f.eks Reaper (du kan laste ned en prøve-versjon fra nettsiden). I tillegg må du laste ned driverne du trenger fra Yamaha (de ligger under "Support").

     

    Egentlig bare lyden, tenkte ikke så enkelt som bare en aux-kabel, så jeg kjøpte jo en usb, men tusen takk! Hva skal jeg egentlig med tangent-trykkene, redigering?

  5. Jeg lurte på hvordan jeg kunne tatt opp pianoinnspillingertil best mulig kvalitet, til minst mulig pris?

     

     

    Har usb-kabel, så hvilket program vil funke? Er det noe bra gratis som finnes?

     

    Og trenger vel, en veldig dyr mikrofon til å ta opp lyd hvis det skal gjøres fra høytalerane til pianoet og ikke gjennom kabel?

  6. Vel.

    Eneste som jeg ble fornøyd med.

    Uber oppløsning på 14" laptop er litt meningsløst imo , din er vel litt mindre enn det også (13.3").

    Mye av skylden har windows og skalerings metodene og eldre programmers støtte.

    Jeg har som kun privat pc en Yoga 1 gen m/ i7 og native 1600×900 og har ikke sanvet noe høyere oppløsning , sysn 1600x900 passer 13 tommere perfekt når man bruker windows.

    X1 dockes til 2 stk 24" med 1920x1080 displayer på jobben.

     

     

    Får vel kanskje begynne å bruke lavere oppløsning da, med mindre jeg finner en annen løsning på det, takk for svar forresten!

  7. Hei.

    Jeg har samme med en 2014 x1 carbon.

    Og i tillegg ikke verdens beste syn lengre. Samt problemer med skaleringen i en del legacy applikasjoner vi må bruke der jeg jobber.

    Fjernet skaleringen og bruker 1600x900 istedet da det matcher den høye oppløsningen perfekt.

    Prøv det.

     

     

    ja ikke dumt det, men kjedelig å ha så god oppløsning uten å få brukt den.

  8. hei

     

    har en lenovo yoga 2 pro ideapad,

     

    har en skjermoppløsning på 3200*1800.

    det som er problemet er at en del programmer til og med google chrome (firefox går fint) ikke støtter så høy oppløsning tror jeg? eller skalerer helt feil, slik at alt på skjermen blir veldig uskarpt og seendes ut som en billig såpeopera fra 80-tallet.

    Jeg har gått inn på egenskaper-kompatibilitet og haket av for deaktivering av skjermskalering ved høye ppt-innstillinger. det som skjer det er at bilde blir skarpt men alt blir veldig smått, skriftype og den slags blir nesten uleselig. (funker ikke å bare zoome inn på nettleser, pga det er kun nettsiden kun blir forstørret og bruker jo andre programmer så det er ikke en løsning)

  9. Yamaha har en veldig realistisk og fin pianolyd pga CF-systemet som hensyntar også de små detaljene man får i lyden på et ekte piano, i tillegg til fleksibiliteten av å ha flere pianoer i ett. Hvis ikke møbelutseende er viktig for deg, men selve følelsen av tangentene og lyden så kan du se på DGX-650 som gir mer fleksibilitet noe rimeligere.

     

    Hei, takk for svar, vil gjerne ha et litt finere design til den prisen ja, men kvaliteten på høytalerane er vel mye høyere på s51? er det yamaha som gjelder egentlig?

  10. Du får HD7950 til rett rundt 2000,- Vil tro at det vil gi mest for pengene :)

     

    takk for svar, men er usikker på om det passer i et medium kabinett, har ca plass til 30 cm. Er redd for at oppgitt størrelse er feil. For på det gamle er oppgitt str 22 cm, men er nærmere 27 cm.

  11. Har en pc som trenger spesielt oppgradering av skjermkort, så jeg lurte på:

     

    Hvilket skjermkort er det beste å kjøpe til en pris på under 2000 ,-?

     

    Specs til pcn:

     

    CPU

    Intel Core i7 920 @ 2.67GHz

    Bloomfield 45nm Technology

    RAM

    8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 533MHz (8-8-8-20)

    Motherboard

    Acer FX58M (CPU 1) 27 °C

    Graphics

    BenQ G2412HD (1920x1080@50Hz)

    1024MB GeForce GTS 250 (Sapphire/PCPartner) 53 °C

    Hard Drives

    977GB Seagate ST31000528AS (SATA) 33 °C

  12.  

     

    Se her https://pgsf.udir.no/dokumentlager/DokumenterAndrekataloger.aspx?proveType=Ev under "Sensorveiledninger og vurderingsskjemaer for VGO". Det kommer en forhåndssensur senere som forteller om ulike problemstillinger på eksamenen. Som du kan se i den ene veiledningen, er det 3 poeng på 5 a) (her får du nok 1 poeng fratrekk) og 2 poeng på 5 b)2) (her får du nok 1).

     

    Jeg tror han får full pott på den andre oppgaven, pga følgefeil. Om jeg ikke tar helt feil

  13. Oppgave 2 a2). Var det noen enkelt løsning der? Jeg måtte faktisk sette opp to likninger med to ukjente, og etter en del utregning fikk jeg h=6.66*10^-34.

     

    Ja

     

    Ek = hf-W. fordi h og w er konstante blir det en likning/funskjon på formen y=ax+b. dermed er h stigningstallet til grafen og stigningstallet er lett å finne :)

×
×
  • Opprett ny...