Gå til innhold

magnuslundstein

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnuslundstein

  1. Har et problem med en ny maskin jeg skal sette opp. Delene er som følger:

     

    MSI k9n

    4200 x2-prosessor

    4x512mb corsair xms ram, 5400ddr2

    MIST 500w PSU, uten avtagbare kabler (altså den 'gamle' modellen)

    powercolor x1900xtx 512mb

    En SATA og en IDE-disk

     

    Får ikke noe bilde på monitor, og hører at maskinen ikke starter skikkelig (ingen lyder fra hk eller harddisker). Alle vifter, inkludert den på skjermkortet, starter. Problemet ligger i at cpu ikke starter, selv etter at maskinen har stått på i flere minutter er kjøleribba helt kald.

     

    Det jeg lurer på er om problemet ligger i psu'en. Saken er at det ikke er tilstrekkelig med kabler til at jeg kan koble til både 4-pins cpu-strøm i tillegg til hele 24-pins strømtilførselen til hk. Man kan 'brekke' opp strømkabelen fra psu slik at man får en 20-pins og en 4-pins, og 4-pinsen passer da i cpu-strømtilførselen, men hk vil da ikke starte i det hele tatt.

     

    Er MIST psu'en rett og slett ikke kompitabel med AM2-hovedkort?

  2. Hei

     

    Det er på tide å bytte ut den gamle kassen, og har tenkt å blåse en ca 10 store lapper på prosjektet. Monitor, mus, tastatur, kabinett, PSU og et par harddisker har jeg fra før. Jeg sikter etter et oppsett som skal holde noen år, så satser derfor på AM2-sokkelen, hvis ingen har noen veldige fornuftige motargumenter.

     

    Det jeg vil ha er kommentarer på oppsettet jeg har satt opp. Jeg ville egentlig ha det en tusenlapp billigere, men ble liksom ikke helt fornøyd før jeg passerte 11 000. Det jeg egentlig er mest usikker på er minnet, da jeg ikke har noen erfaring med DDR2 fra før.

     

    Hovedkort: Abit kn9 ultra - 1095,- kr

     

    Harddisk: Western digital raptor 150gb - 2250,- kr

     

    Ram: Corsair twin2x 5400 x2=2gb - 1858,- kr

     

    CPU: Athlon X2 4200+ - 2995,- kr

     

    Skjermkort: PowerColor 1900xt 512mb - 2995,- kr

     

    Any comments?

  3. Ah, har gledet meg til denne siden sneak-preview'en på Chris Cunningham-dvd'en, og etter mange utsettelser (bl.a. fordi det italienske trykkeriet som skulle trykke heftet som følger med ikke orket å trykke den på grunn av bildene) er den endelig her. Chris Cunningham er uten tvil en av de store visuelle mesterne, og måten han kombinerer musikk og bilder på er også helt utrolig. Skal definitivt kjøpe den.

  4. Driver med en stage2 install av gentoo, og har installert grub som bootlaoder, og konfigurert den i henhold til manualen (bortsett fra at jeg har et annet partisjonsoppsett). Når jeg rebooter maskinen får jeg ikke opp noen valgmeny med valg om gentoo eller windows xp, xp bare booter som normalt.

    Vedlagt følger grub.conf fila.

    grub.conf

  5. Merket for litt siden at jeg hadde en mye lavere fps i de fleste spill enn tidligere, og at folk med tregere pc enn meg loadet maps i spill o.l. raskere enn meg når jeg var på LAN nå forleden. Jeg kjørte så et par benchmarks i Sandra som viste at både cpu og ram kjører på halv hastighet, selvom både bios og zcpu oppgir hastighetene til cpu og ram til å være det de skal.

    Jeg mistenker at det er hovedkortet som er synderen, siden det har oppført seg litt merkelig tidligere også.

     

    Utstyret jeg bruker er:

    Abit nf7-s v2.0

    Athlon Xp 2500+ Barton

    Twinmos 3200 512mb

    Enermax 350w psu

     

     

    Cpubenchmark

    Rambenchmark

     

    Er klar over at jeg kjører et par programmer i bakrunnen, men resultatene ble de samme når jeg hadde lukket alle programmer utenom sandra.

  6. Dette kabinettet er rimelig billig, og du kan plassere brønnene i hvilken rekkefølge du vil, meget enkelt å jobbe med, hovedkortskuff, thumbscrews osv.

     

    Denne er en del dyrere, men er en god del større en den første jeg nevnte, og er også veldig lett å jobbe med.

     

    Denne Strømforsyningen har "bare" 480watt, men er av såpass god kvalitet at den leverer minst like mye effekt som de fleste 500w psu`er. Den er dessuten veldig stillegående, men ganske dyr. Vil allikevel anbefale denne framfor billigere psu`er som f.eks q-tec.

  7. Du trenger absolutt ikke å gjøre noen endringer i BIOS. 3200+ bruker 200 i fsb, og hovedkortet stiller da inn denne automatisk ettersom den gjenkjenner hva slags cpu du putter i hk`et.

×
×
  • Opprett ny...