Gå til innhold

 E 

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av  E 

  1. Du må nok komme med mere enn det. Hvorfor har det noe å si for prisen, så lenge dere fikk de rommene og slikt som stod beskrevet? Da fikk dere jo ikke "mindre". Hva om det ikke var en sokkelleilighet med en beboer, men bare jord. Hadde det endret noe?

    skjønner hva du mener! Ja vi har fått det vi har fått beskrevet, men ut i fra bildene har vi tolket det som at kjelleren var mye større blant annet, ikke bare en liten gang med et lite vaskerom. I tillegg er det ikke to ved ovner her sånn som vi har blitt informert om. Potensielt større strømregning? Men hvordan ville dere ha tolket det som står i annonsen da? Det står jo enebolig. Vil ikke det si en husholdning ? føler litt på den at vi kanskje har en dårlig sak, og at vi burde ha dratt på visning før vi skrev under på kontrakt...

  2. Tror du må klare argumentere for hvorfor det er en mangel. Hva er det som gjør det avgjørende at det bor noen i kjelleren eller ikke?

    Prisen. Vi har jo som sagt hele tiden trodd at vi skulle leie hele eneboligen til den prisen som er avtalt. Men siden det viser seg at vi får mye mindre for vår mnd leie så føler jeg ikke at det blir verd det. Da ville jeg helle funnet en mindre og nyere leilighet eller noe. 

  3. Da spørs det ikke om kjelleren anses som egen boenhet og derfor ikke tatt med i deres kontrakt. Spørsmålet er naturligvis om dere burde vært opplyst om at det er en sokkelleilighet under dere som er utleid.

    Ja det er jo det jeg synes er litt rart. Når utleier presenterer boligen med bilder av hele eneboligen, men nevner ikke hvilke etasjer vi eventuelt leier. Noe jeg og har lagt merke til i dag er at det er en egen trapp fra utsiden opp til andre etasje. Der ser det ut som at det er en egen sokkelleilighet oppe på loftet også? Det står jo tross alt to ukjente biler utenfor huset, så for alt jeg vet så bor det noen der også. Det er så mye rart vi ikke har blitt opplyst om...

  4. ...

    Vi har tilgang til tre etasjer slik som det er opplyst i annonsen, men kjelleren vi har tilgang på består bare av en liten gang til et lite vaskerom, så vet liksom ikke om det telles som en etasje. Resten av kjelleren er sokkelleiligheten der det bor en annen fyr. Jeg hadde jo sett for meg at vi hadde tilgang på en hel kjeller. 

    Ellers er opplysningene om det som blir utleid til oss riktige mtp soverom og etasjer, men så står det jo at det er en enebolig til leie, ikke bare en del av en bolig, eller at det er en leilighet. Utleier har heller aldri nevnt at det er sokkelleilighet i boligen som er utleid. Føler liksom at utleier har holdt tilbake denne informasjonen med vilje. Om jeg hadde visst at det var flere som skulle bo i denne boligen så hadde jeg aldri leid her. 

  5. Hva står det i kontrakten?

     

    Anonymous poster hash: 04169...64d

    Vi har benyttet oss av forbrukerrådet sin mal

    Det som er krysset av i kontrakten er følgende: 

    - Leieavtalen gjelder: Hus eller leilighet

    - Tidsubestemt avtale: 01.07.2018, og løper til det blir sagt opp av en a partene. oppsigelsesfristen regnes fra den første dagen i den påfølgende måneden, og skal være på 3 måneder

    - Partene har særskilt avtalt følgende: boligen leies ut "som den er"; annet spesifisert: "Leietker klipper og holder uteområdet"

     

  6. Uten å ha vært på visning har jeg og to medstudenter skrevet under på en leiekontrakt for en bolig som var til leie på vårt studiested. I annonsen sto det at boligtypen er av enebolig og at den har tre etasjer. Vi skrev under på denne kontrakten for rundt 2-3 uker siden.

    I dag kom jeg reisende ned til mitt nye studiested for å flytte inn første flyttelass. Noe jeg da fort legger merke til er at det bor en mann i en sokkelleilighet i eneboligen vi leier?

    Jeg har hele veien forventet at vi skulle leie hele eneboligen for oss selv. Vi har heller aldri fått beskjed fra utleier om at det er en annen person som leier en del av boligen.

    Har enda ikke vært i kontakt med utleier angående dette da han er på feire, men har planer om å ringe han i morgen, men ønsker først å høre om hva dere der ute tenker om dette?

    Jeg ønsker ikke å bo her for den prisen vi betaler om vi ikke skal ha hele boligen til disp sånn som vi først hadde tolket det som? Hvilke muligheter har jeg? Er kontrakten vår gyldig når slik informasjon ikke er blitt opplyst til oss? Husk at vi ikke har vært på visning før vi skrev under på kontrakten! vil dette tale i mot oss om vi klager? 

  7. Pensumlista for B1 2017/2018 har kommet og jeg er mer forvirra nå enn før.

     

    Det er så sinnsykt mange bøker man må kjøpe og en masse kompendium.

     

    Har hørt at man bør kjøpe alle kompendium for det er mye pensum for "lite" penger og at de er verdt det, men hvordan er det med bøkene? Burde jeg kjøpe alle?

     

    Og er det verdt å kjøpe en hel bok når det bare er 14s som er pensum i boka?

    Hvor fant du pensumlista ?

  8. Jeg er så sykt usikker på om jeg vil til Stavern eller Kongsvinger... Jeg har fått studieplass i Kongsvinger, også står jeg på venteliste nr 6 til Stavern. Føler det er en kjangs for at jeg kommer til å få tilbud om studieplass i Stavern, men vet ikke helt om jeg vil dit eller om jeg skal bare takke ja til Kongsvinger så er jeg ferdig med det. Eneste "fordelen" jeg ser er jo at det blir sannsynligvis billigere å bo i Stavern enn i Oslo mtp. siste året for kongsvinger studentene. Hva tenker dere? Noen med erfaringer / anbefalinger? Jeg har litt lyst på begge for å si det sånn. 

  9. Om det hender jeg ikke konkurrerer opp mot konkurransepoeng i år, men blir funnet egnet. Må jeg da gjennom fysiske og egnethetstestene på nytt neste år? 

    Jeg er i denne situasjonen i år. Digg å slippe å stresse med de forskjellige testene hehe. Hvis det blir likt som i år slipper du fysiske og egnethetstestene. Men du må fortsatt fylle ut skjema hos lege, ta hørselstest, søke om politiattest osv. osv. 

  10. Yo!

     

    Hvordan tror dere mulighetene er for å komme inn på politihøgskolen med to forenklede forelegg? Har ei venninne som ønsker å søke til neste år, men hun har en mobilbot fra 2011 og en fartsbot fra i år. Selv er jeg ferdig med B2 nå, og kan ikke skjønne at det skal ha noe å si, da jeg selv opplevde å ta politifolk i fartskontroll i praksis.  

     

    Noen som har erfaringer/tanker?

     

    "Du har ikke plettfri vandel dersom du har begått:
     
    -lovbrudd som har ført til formelle straffereaksjoner (bøter eller domfellelse)
    -handlinger som i jobbøyemed kan påvirke din pålitelighet eller egen skikkethet negativt
    -handlinger som kan påvirke etatens anseelse negativt
     
    I enkelte tilfeller kan det gjøres en skjønnsmessig vurdering dersom lovbruddet eller handlingen er av bagatellmessig art eller ligger så langt tilbake i tid at det ikke kan sies å være avgjørende for skikketheten til søkeren. Vandelen som helhet vil bli vurdert. 
     
     
     
    Dette betyr altså at det kan være en mulighet for at du likevel kommer inn på skolen. Men det er opp til skolen å vurdere ditt tilfelle konkret."
     
  11.  

     

     

     

     

     

     

     

     

    Anbefaler paper wallet eller å kjøpe seg en sånn her https://www.ledgerwallet.com/ 

     

    Paper wallet kan man lage her: myetherwallet.com

     

    Er det trygt å skrive ut paper wallet med en skriver som er koblet til internett? 

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

     

    Spørs. Alternativet er jo å skrive ned private key på en lapp med blyant. 

     

     

    Blir ikke uansett private key i teorien sporbar når man lager den på en nettside?

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    Nope, "This password encrypts your private key. This does not act as a seed to generate your keys. 

    You will need this password + your private key to unlock your wallet."

     

    med mindre man har noe spyware på datamaskinen din da. 

     

    Tror man og har muligheten til å generere private key på nettsiden der offline. Jeg skal se om jeg finner en link

     

     

    For Bitcoin holder det med passordet, så kan man generere keys. Har ikke Ethereum noe tilsvarende? 

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    hva mener du? myetherwallet.com er jo for Eth ?

     

     

    For bitaddress.org holder det med passord, så kan du generere key. 

     

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    ja? Det er jo likt på myetherwallet.com. Du skriver inn passord så har du generert en wallet. Så kan du laste ned json fila eller velge å bare benytte deg av privatekey 

     

     

    Åja, da tenkte jeg feil. Jeg forstod det sånn at jeg måtte ha både passord og key for å unlocke wallet. 

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    Nei, passordet trenger bare om man skal bruke json fila for å logge seg inn på metherwallet. men om man skal bruke privat key trenger man ikke passord. 

  12.  

     

     

     

     

     

     

    Anbefaler paper wallet eller å kjøpe seg en sånn her https://www.ledgerwallet.com/ 

     

    Paper wallet kan man lage her: myetherwallet.com

     

    Er det trygt å skrive ut paper wallet med en skriver som er koblet til internett? 

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

     

    Spørs. Alternativet er jo å skrive ned private key på en lapp med blyant. 

     

     

    Blir ikke uansett private key i teorien sporbar når man lager den på en nettside?

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    Nope, "This password encrypts your private key. This does not act as a seed to generate your keys. 

    You will need this password + your private key to unlock your wallet."

     

    med mindre man har noe spyware på datamaskinen din da. 

     

    Tror man og har muligheten til å generere private key på nettsiden der offline. Jeg skal se om jeg finner en link

     

     

    For Bitcoin holder det med passordet, så kan man generere keys. Har ikke Ethereum noe tilsvarende? 

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    hva mener du? myetherwallet.com er jo for Eth ?

     

     

    For bitaddress.org holder det med passord, så kan du generere key. 

     

     

    Anonymous poster hash: ca022...b1c

     

    ja? Det er jo likt på myetherwallet.com. Du skriver inn passord så har du generert en wallet. Så kan du laste ned json fila eller velge å bare benytte deg av privatekey 

×
×
  • Opprett ny...