Gå til innhold

suphadupha

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av suphadupha

  1. Hei!

     

    Er det noen som vet om steder man får fremkalt engangskamera om dagen? Har prøvd å søke frem og tilbake, men ser ut som om de fleste kun tilbyr fremkalling av digitale bilder. Fotoforretningene i byen her har lagt ned, så vidt jeg vet..  :ninja:

     

    Fant et gammelt engangskamera etter en ferie for noen år siden, med bilder som det hadde vært moro å fått fremkalt  :)

  2. Prøver å lete meg frem i jungelen her, og det meste jeg finner er relativt gammel informasjon (dvs 2008-2012).

    Saken er at vi har kjøpt et hus som ligger langs en fylkesvei. Denne fylkesveien er relativt høyt trafikkert, og pga et steinbrudd langs veien er det også en del (i min mening) tungtrafikk.

    Vi har en lang, avlang tomt som ligger langs denne veien.

    Er det noen som vet om man kan få dekket noe til tiltak mot støy fra veien? Hver gang en bil passerer, er det et desibelnivå på ca 55 inne i stua (uoffisielt målt av oss..). Hvem kontakter man?

    Ut i fra informasjonen jeg fant, men som sagt tidligere er noen år gammel, står det at ved desibelmål over 42 inne hos et eksisterende hus kvalifiserer til tiltak fra statens vegvesen.

    Er det noen som vet hvor man starter en sånn prosess, og som aller helst har erfaring med en tilsvarende situasjon? Og selv om vi ikke får noe dekket, er vi nødt til å gjøre noe med situasjonen - men da må vi vel søke om å bygge gjerde..?

    Link til informasjonen jeg har funnet..

    http://www.vegvesen.no/Fag/Fokusomrader/Miljo+og+omgivelser/Stoy/Tiltak/_attachment/74297?_ts=11ed9834750&fast_title=Støyutbetring+for+deg+som+bur+langs+sterkt+støybelasta+veg+%28Brosjyre%29.pdf

  3. I og med at tidligere eier kun har sagt at bilen har vært eu-godkjent med dette før, tror jeg ikke du kommer noen vei med dette.

     

    Det er forskjell på eu-kontroll og godkjent hos vegvesenet. Dette er noe du skulle ha sjekket da du la merke til at bilen var senket før du kjøpte, jf. undersøkelsesplikt man har som kjøper.

    • Liker 3
  4. Se der ja :roll: Haha, bra det ikke bare er meg.. Jeg får prøve meg litt frem her, mange tips på linkene dine.

    Prøv å se hvor kortet ligger også tar du og former en ståltråd og stikker den inn slik at du får dirket den ut.

    Ikke mulig å se inn

  5. Skjønner virkelig ikke at det er mulig, men det skjedde. Er vant med at minnekortleseren er på høyre side på mcbook air, og da jeg skulle sette det inn i en mcbook pro gjorde jeg det "uten å se", og vips så forsvant det.

     

    Er altså en cd-rom uten skuff som går ut og inn, så får ikke tatt det ut på den måten heller..

     

    Er det mulig å få det ut på noen måte?Og ja: det er lov å mobbe, le, osv. :whistle:

     

     

  6. Jeg har 15" MBP, og brukte laderen til en 13"MBP uten å tenke noe stort over det.

     

    Etter jeg hadde ladet fult var batteriet nesten helt ødelagt, det ville lades ut på under 1 time i starten. Men ettersom jeg ladet maskinen med min lader så gikk levetiden på batteriet opp igjen til normal batteritid. Etter en uke var batteriet like bra som rett før jeg brukte 13" laderen.

     

    Så jeg vil ikke anbefale det, men må du har strøm så må du ha strøm, og da funker det nok. Bare pass på at du ikke bruke laderen mer enn du trenger.

     

    Ok, da tror jeg at jeg avventer å bruke den til jeg har fått tilbake den korrekte laderen. Takk for svaret!

  7. Har opplevd det samme, men jeg meldte fra til skolen i slutten av den måneden jeg "faktisk" slutta, og venta en stund med å melde fra til lånekassen, og fikk en utbetaling i mellomtiden.

     

    Fikk svar fra lånekassen etter noen uker på at jeg hadde slutta, og der skrev de:

     

    "lånekassen har fått opplyst fra ditt studiested at du ble sluttført 20. april. Da du meldte fra til oss den 16. mai har du derfor fått en utbetaling du ikke var berettiget til".

     

    Stod ikke noe mer, kun dette. Skal gå nytt studie nå, og søkte på nytt og fikk alt innviliget, ikke noe problem tydeligvis. Jeg ble jo "busta", og det gikk bra fordet. Så det går sikkert bra TS. :)

    • Liker 1
  8. Sitter her med en macbook pro 13" som egentlig bruker 60W lader. Har ikke denne her, men har en 45W som tilhører en macbook air.

     

    Kan jeg bruke denne for å "holde liv" i macbook pro'en (regner ikke med at den vil lade noe særlig, men holde liv i), eller kan det skade laderen? Regner ikke med at for svak strøm vil skade selve maskinen?

  9.  

     

    Men jeg kan ikke helt forstå hvordan denne saken har blitt som den har, og du nevner bonustap og egenandel. (Jeg antar at det er ditt forsikringselskap du er i kontakt med)

    Har du ikke allerede fått bonustap?

    Hadde du kasko, og fikk du eventuelt også din bil reparert etter skaden, eller er det kun motparts bil selskapet hadde utgifter på?

     

    Det er det som er saken - ingen ting skjedde etter uhellet. Hørte ikke et pip fra verken motpartens eller eget forsikringsselskap. Vi gikk derfor ut i fra at siden det var 70% bonus, så ble det "gratis", siden ingenting skjedde. Bilen vi kjørte var borte i den andre bilen kun med hengerfeste, så ingen skade på egen bil - kun i den andre bilens frontfanger.

×
×
  • Opprett ny...