Gå til innhold

froflo

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av froflo

  1. Jeg kjøpte min GH2 med 14-140 mm 1 uke før jeg reiste ut for et par måneder til et mer fjerntliggende og isolert sted, i april denne våren. Null erfaring med kameraet før jeg tok det frem på flyet mellom kontinentene. Jeg hadde også med min LX3.

    Overraskelsen ved GH2 var stor og meget positiv. Kameraet ble brukt enormt mye. Likevel la jeg merke til enkelte ting som jeg vil tro at produktutviklere er opptatt av:

    1. Etterhvert ble zoom-ringen så smidig at objektivet gled ut i full lengde når jeg bærer det på skulderen i rem. Ganske irriterende. Jeg løste det ved å ha en teipbit som holder igjen i den ytterste ringen, festet på undersiden,og ikke sterkere enn at den slipper taket straks jeg beveger zoom-ringen. Rart ingen har laget en låsefunksjon på zoom-ringen, gjerne med flere funksjoner, for full fastlåsing i innerste stilling, og en funksjon der den lett slipper taket.Hermed en gratis idé.

    2. Rykkete, trinnvis endring av blenderåpning når man bruker video i manuell opptaksmodus (shutter speed 50 for å unngå stroboskopeffekt.) Ingen god løsning, og jeg fant ingen måte å lure meg utenom dette.

    3. Lett å glemme at man har kameraet i manuell fokus. Rart det ikke er laget et tydeligvi varsel om dette.(Jeg vil gjerne bruke manuell fokus i videofunkasjon, for å unngå vandring og søking i autofokus. Skulle vært en slik onetouch fokusfunksjon som det er på mange videokameraer.)

    Kanskje noen som har oppdaget andre løsninger? Alt i alt var jeg utrolig glad for å ha med dette kameraet, og imponert av hvilken funksjonalitet som er lagt inn, både innholdsrikt og med forutsigbare veivalg.

  2. Takk for kommentarer litt tidligere. Det ble GH2 med 14 - 140. Det meste ser meget bra ut, og mye kjenner jeg igjen fra LX3 når det gjelder menyvalg. Men jeg synes også jeg kjenner igjen den litt bleke, blå fargetonen? På LX3 har jeg valgt en hvitbalanse "nesten helt bort til venstre og litt opp," og det ser ut som dette passer på GH2 også. Synes farger og metning blir bedre med denne innstillingen. Andre som gjør det samme? Eller bruker dere den ferdige innstilingen?

  3. Drister meg til å stille noen spørsmål.

     

    1. Er GH2 et godt kamera? Er det GH2 dere helst tar med dere ut, eller har dere et annet kamera som oftere blir med?

     

    2. og hvis det er GH2 som blir med ut: Tar dere da med zoomen 14-140 eller 14-45? (14-140 virker litt stor, når man har valgt MFT med tanke på å holde størrelse og vekt nede?)

     

    Håper spørsmålene ikke er malplassert i denne tråden. Står midt i valgets kval, skal, skal ikke...

  4. Litt sent svar, men fortsatt aktuelt --det går mot vinter... Jeg har brukt min TRV 950 ned i 20 minus uten problemer. Før jeg går inn i hytta igjen, legger jeg kameraet i en helt tett plastpose, slik at kameraet ikke kommer i kontakt med den varme innelufta, som har mye høyere fuktighet. Kameraet ligger minst en times tid i posen før jeg tar det ut i romluft. Derved unngår jeg kondens på (og inni !!) kameraet.

  5. En løsning er jo DVD-brenner som er blitt relativt billig.

    -men : man bør alltid ta vare på råmaterialet! Nye tider kan bringe nye muligheter, så originaltapen må bevares.

     

    Edit: MiniDV er faktisk også komprimert...

    - ??? Det er da stor forskjell på den beskjedne komprimering som skjer i lagringen av DV-filer, og det som skjer i overføring til forskjellige mpeg-formater? Mini-DV og DV er samme format, men bruker forskjellig sporbredde på tapen. Norsk info på denne siden: http://www.item.ntnu.no/felles/leifarne/SI...blom%5B1%5D.doc

  6. ..hva skal det konkrete tallet egentlig si meg?

     

    F er dividenden mellom bildeplanets (her: ccd-brikkens) diagonal og iris-diameter. Objektivet bør altså ha stor F-verdi for å fungere i svakt lys (men på minst mulig bekostning av optisk kvalitet!) De fleste objektiver leverer best optisk kvalitet (minst brytningsfeil, jevn belysning av bildeflaten m.m.) ved middels nedblending (omkring F8), noe man kan ta hensyn til hvis kameraet gir mulgihet for det (manuell instilling). Dette siste vil vel ha mest betydning ved vanlig fotografering.

×
×
  • Opprett ny...