Gå til innhold

member-228260

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av member-228260

  1. Hei.

     

    Jeg var syk på eksamen i VG3, en av de skriftlige. Siden jeg fikk legeerklæring, innebærer dette at jeg tar eksamen på nytt til jul. Jeg kan enten komme opp i rettslære, samfunnsøkonomi, eller nynorsk. Det kan altså være mellom disse tre.

     

    Jeg var derimot å besøkte en rådgiver på bjørknes. Han sa nemlig at han var temmelig sikker på at jeg kom opp i nynorsk. Grunnen til dette er tilsynelatende at skolen gjør det bevisst mer lettvint for seg, ved å arrangere en felles dag, aka et felles fag (nynorsk, for det har jo alle elever), og da blir kostnadene, eller hvertfall omfanget av organiseringen begrenset.

    Spørsmålet er om denne teorien kan stemme. Har noen av dere erfaring med dette? Er det et mønster, dvs. er nynorsk den største gjengangern for folk som må ta eksamen på nytt igjen grunnet sykdom? Har dere peiling?

     

    Takk for svar!

  2. Hei. Beklager, men har ingen peiling på hvor akkurat dette skal postes, menmen.

     

    Jeg er student og ligger fantastisk langt bak når det gjelder lesehastighet osv. Jeg har altså nokså store lesevansker. Jeg leter etter en person som kan nettopp hjelpe meg med dette. Men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, ettersom jeg ikke engang har navnet på yrket jeg trenger hjelp fra.

     

    Har dere peiling? De jobber som oftest med å rett og slett øke lesehastigheten din og å huske innholdet.

     

    I tillegg: Hva heter det yrket som jobber med språk-problemer, dvs. tildels stamming og evt. bare lærer deg hvordan uttale og snakke mer flytende (uten å lete etter ord og stoppe opp) Jeg tror kanskje dette yrket heter "speech-therapist" på engelsk.

     

    Tusen hjertelig takk for hvem enn som kan gi meg svar på dette!

  3. Hei.

     

    Jeg har kommet opp i eksamen i et trekkfag. Dvs. ikke norsk hovedmål, men et fag som kan trekkes.

     

    Jeg har hatt feber fra og med jeg fikk vite at jeg kom opp og til og med i dag. Jeg har ikke sjans til å få øvd på faget ettersom jeg føler meg såpass dårlig. Men det er jo derimot stor sjanse for at jeg blir mer frisk/frisk nok til å møte opp til eksamensdagen. Kan legen gi meg legeerklæring til tross for dette? Poenget jeg spør om er: kan legen gi meg legerklæring grunnet at jeg ikke var i stand til å foreberede meg et eneste sekund? Eller må jeg være syk på

    akkurat eksamensdagen?

    thx

  4. Hallois.

     

    Leter etter en TV med lav responstid, dvs. mellom 2-5 ms. Rundt 90% av alle sider jeg er på nevner aldri responstiden til TV'en og jeg klarer dermed aldri å bestemme meg for hva som er bra.

     

    TVen skal hovedsaklig brukes til gaming, og da spesielt 60 FPS spill, slik som Call of Duty.

     

    Jeg har funnet en TV til en rimelig pris (3,2k), men jeg er villig til å gå til 5k.

    http://www.dustinhome.no/product/5010629044/lg-32lm620t-32-led-full-hd-3d/?utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=21327

     

    Den har 100Hz, men det nevnes ikke responstid.. Den har derimot Game Mode, hvis det skulle hjelpe(?). Ser denne TVen god nok ut til gaming/vet noen hva responstiden er?

     

    Evt. vet noen om noen TVer med 2-5 ms responstid, som er høyst 32 tommer?

    Tusen takk for hjelpen!

  5. Nå har jeg fått meg amerikansk bruker og jeg tror jeg har fått litt flere filmer.. er ikke sikker..

    men det jeg ikke fatter er at f.eks Dexter-serien kommer opp som "unavailable", og det samme gjør Lord of the Rings og Skyfall. Det står at de bare er "available" på dvd, men det kan jeg da ikke skjønne ettersom jeg kan sverge på at jeg hadde tilgang til LOTR for et par dager siden før jeg begynte å kødde med dns serverne, og nå får jeg serien helle rikke på den norske accounten. Dessuten har jeg en norsk venn med en norsk account som får se LOTR.. this doesn't make ANY sense.. please enlighten me..

  6. Hei

    Jeg er nokså ufornøyd med utvalget Netflix har å tilby i Norge. Det er nesten tragisk i forhold til hva man får i USA, og vi betaler like mye. Jeg er klar over at det går ann å lure Netflix til å tro at du er amerikansk og dermed gi deg amerikansk tilgang/full tilgang, men jeg er ikke akkurat ekspert på dette området.

     

    Jeg har prøvd meg hos unblock-us.com, hvor jeg da får deres DNS servere. Det som er rart er at jeg fortsatt ikke får sett noe særlig, bare litt mer. Hvis jeg skal ha en spesiell serie/dvd, f.eks Skyfall da, så står det at jeg må kjøpe tilgang til dette. Jeg trykker på kjøp, men det virker som Netflix oppdager at jeg ikke kan være i USA allikevel, selv Netflix i utgangspunktet allerede har blitt lurt (siden jeg kan jo se litt flere serier/filmer enn vanlig). Siden står opp som Site Error.

     

    Jeg har med andre ord fortsatt ikke i nærheten av full tilgang til Netflix. Og jeg lurer derfor på om noen av dere har greid dette? Det gir ingen mening, please svar. Setter pris på enhver tilbakemelding.

  7. Hei.

    Jeg har i det siste fundert over mange spørsmål. Jeg har forstått det slik at vi styres så og si 95 % av underbevissheten vår, nettopp fordi den bevisste delen (altså når du hører tankene dine i hodet ditt) bare foregår noen ganger om dagen. Du tenker ikke høyt i hodet ditt hele tiden. Så du har altså "to" hjerner.

     

    Det jeg egentlig lurer på her, er om du/dere tenker mens dere snakker. La oss ta utgangspunkt i en samtale. I det du sier de ordene du sier, tenker du i "forveien" allerede i setningen, eller snakker du bare fra underbevisstheten din? (dvs. du snakker uten å tenke, det kommer fra "levra".)

     

    Lurte i tillegg på om noen hadde noen bøker som angår dette teamaet? Eventuelt noe som kunne lære meg å kunne snakke bedre og mer flytende. Jeg føler at det er vanskelig å tenke mens jeg snakker osv. Og når jeg prøver så fører det også til at jeg stammer noen ganger. Har også alltid lurt på om man skal tenke høyt alle ordene man leser, eller om det er "underbevisstheten" din som skal fange opp ordene og selv lage noe logikk ut av setningen uten at du trenger å tenke på noe som helst.

     

    Takk

  8. Hei, håper noen kan svare, jeg er ikke personen som krever at noen som helt gjør oppgaven, jeg vil bare gjerne ha litt hjelp, fordi jeg sliter.

    Oppgaven er:

    Geir Mo er 51 år og har vært ansatt som sjåfør i transportfirmaet Spedisjon As i 12år.

    Mo reiser på ferie til Tunis sammen med sin kone. På vei hjem fra flyplassen passerer han en fartskontroll . Hastigheten blir målt til 126km i timen, og førerkortet blir beslagt på stedet. Polititjenestemannen som stanset ham, sier at han ikke kan regne med å få tilbake førerkortet før det er gått minst ett år.

    Straks Mo er tilbake på arbeidet etter ferien, oppsøker han daglig leder, Lars As, og forteller at han er uten førerkort i minst ett år framover. As sier at da må Mos arbeidsforhold hos Spedisjon AS opphøre snarest. Firmaet vil ikke betale lønn til en sjåfør uten førerkort og ønsker derfor å avkjedlige ham. Dersom det ikke lar seg gjøre, vil As si ham opp. Mo protesterer og hevder at han verken kan avskjedliges eøøer sies opp pga. det som har skjedd.

     

    Skal rettspørsmål være : Har Mo brutt fartsgrensen? Eller om kan kan bli fradratt førekortet? Kan de to overnevnte være rettspørsmål som jeg bør ta meg for?

    Jeg vet hvertfall at et rettspørsmål bør være: kan han avskjediges?

    Hvilke lover bruker jeg i så fall på spørsmålene? veitrafikkloven § 1, 3, 6? og kanskje 33,1?

     

    Når det kommer til avskjedigen, er det riktig å bruke Arbeidsmiljøloven (aml) 15-14, 14-6 (©. evt), 15-7, 24,1, 15-3 og til slutt 17-3.

    Er det noen jeg har glemt? TUSEN takk for svar på forhånd

  9. Hei

    Jeg går på videregående 1 året og skal velge programfag til andreåret. Jeg lurer på hva jeg burde velge hvis jeg skal bli siviløkonom, og hva må f.eks til for å komme inn på LondonSchoolEconomics? må du ha bare 6'ere? Må du f.eks være nødt til å ha valgt R1 og R2?

    Jeg skal ihvertfall velge R1. Også fant jeg ut at det var noe som het X-matte(noe nytt som har kommet?!). Er dette et fag man tar f.eks på NHH eller tar man det på videregående?

    Hva med handelshøyskolen i Bergen/Trodheim? Bør jeg ta Realfag1 OG 2?

    takk!

×
×
  • Opprett ny...