Gå til innhold

gecho

Medlemmer
  • Innlegg

    254
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gecho

  1. Hei Hei!

     

    Må bare spørre, men hvorfor har AMD cpuene flere transistorer en Intel sine? bare lurer  :shrug:

     

    Det har med kvalitet å gjøre det. Akkurat som når BMW har flere hestekrefter eller ledninger enn Trabant. Jo flere jo bedre, - slik er det bare :D !!! Og se på antall flerkulturelle mennesker som bruker produktet. Jo flere jo bedre :D . Se på de arabiske sjeikene eller kongene i gamle dager, - de hadde mange koner. Det var steike bra konger det ... :p

     

    Eneste unntaket er Toyota, som ikke har så mange hestekrefter, - men som likevel er bra, eller egentlig best. Og noen mener det er bevist. For det har stått på trykk. :-?

  2. Både GF FX og Radeon 9800 har vel 100mill transistorer+ eller noe. Og de kan behandle utrolig mye data, men det er vel alt de kan også. En CPU og en GPU er så vanvittig forskjellige at eneste som kan sammenlignes  må være at de er laget av samme materiale ...

     

    En CPU idag har 10-20 Pipeline-stages ... mot en GPUs mange hundre.

    En CPU kan bare gjøre en ting av gangene, mens en GPU kan gjøre mange ting ved siden av hverandre.

    En GPU kan bare gjøre et fåtall av operasjoner ... mens en CPU kan gjøre alt mulig rart.

     

    Det blir fullstendig meningsløst å sammenligne noe som er så til de grader forskjellig.

     

    Den sammenlikningen du gjorde ovenfor er jo fullstendig meningsfull :wink: !!! Og du gir en veldig bra sammenlikning ovenfor :D .

     

    Hva mener du da du skriver meningsløst da? Det kan jeg ikke forstå. :roll: Det å sammenlikne ulike produkter er jo ikke meningsløst. Faller du i din egen språklige fallgrube, - som ikke har noe for seg. Meningsløst ??? Det finns da masse gode grunner for å sammenlikne ulike produkter med ulike egenskaper. Er det bedre å sammenlikne nesten identiske produkter med hverandre? Jeg forstår ikke at slike forutsetninger kan legges til grunn. :shrug:

  3. Solgte nettopp min "gamle" datamaskin med følgende specs:

     

    ASUS A7N8X Deluxe

    AMD XP2600+ 333 fsb

    2x Twinmos 256 3200 DDR m winbound

    WD 80 GB SE

    ASUS 32x40x40x CD-brenner

    ABIT GeForce4 Ti 4200

    Silent Viking 7

    3 stk 80mm-vifter

    1 stk 92mm-vifte

    Chieftech dragonm neonlys og egenmontert vindu

     

     

    Hvem mener dere gjorde det best? jeg som fikk solgt den eller han som kjøpte den?

    Den ble solgt for den nette sum av 7500,-.  

    Rettferdig sum eller svindel?  :lol:

     

    Ingen skal være helt fornøyd med en handel, - da går det for mye i den ene partens favør. Om ikke den ene parten er litt "dum" da. Så vær sånn passe misfornøyd eller fornøy du, - så kan kjøperen også være sånn påsse fornøyd eller misfornøyd. Det får holde ... :D

  4. Jaha.

     

    Da er det ingen tvil. Dual DDR PC266 gir selvfølgelig bedre ytelse enn singel DDR PC333. Jeg forstår ikke at det er noe spørsmål.

     

    Imidlertid, - dersom man kjører med HK eller CPU som ikke kan utnytte minnebåndbredden, - blir det jo ett fett hva man gjør :wink:

     

    Men selv med den begrensede minnebåndbredden AMD XP-CPU'ene kan utnytte, - så er det likevel skrevet her i forumet at Dual DDR PC266 gir 3-5% høyere ytelse enn selv singel DDR-PC400. Dette er likevel marginale forskjeller, - og det er vel CPU som i hovedsak begrenser minneytelsen.

  5. 2x266MHz dual eller 1x333MHz singel ? Hva har best ytelse ?

     

    Jeg forstår ikke spørsmålet jeg med utgangspunkt i Intel 875P HK.

     

    Hva slags RAM?

     

    Skal du ikke ha DDR-PC400 RAM som kjører default på 200mhz, -synkront med CPU-fsb? Overklokker du RAM-en til DDRPC533 eller 666?

    Det høres ganske utrolig ut i mine ører.

     

    Og å kjøre singel RAM på hovedkortet vil i alle de tilfellene jeg har fantasi til å tenke meg, - medføre betydelig lavere ytelse enn å kjøre dual.

     

    Vel, - enten har du misforstått noe eller så har jeg det, - og det får avklares av andre, - for jeg skal gå nå ... :lol:

  6. Our virus checker has found potentially malicious code in a mail from

    [email protected] addressed to you. Delivery has been stopped. For further

    questions, please contact your webmaster

     

     

    The message has been quarantined as 3ed79f8a-0c0c.

     

     

    CLAM Anti Virus found:

    Worm.Palyh.A

     

    Etter hva jeg har lest tidligere, sender Microsoft ikke ut slike mail. Dette ble nevnt i en artikkel som stadfestet at mail nettopp fra den gjeldende adressen er virus.

  7. Vil jo være helt idiotisk å la vannet stå å renne kostant. Selv man ikke betaler for det er det ingen grunn til å bare la vannet stå å renne.....en gang tar det jo slutt.

     

    Det visste jeg ikke. Når er det a' ?

     

    Jeg har vanlig kjennskap til vannets kretsløp; fordampning, skyer, regn, tilsig, vannoppsamling og transport i sjøer, elver, bassenger, rør, kopper og kar.

     

    Deretter forbruk. Når tar det slutt a'? :roll:

  8. Du får opplyse hva slags PC du har og hva slags prosessor den har.

     

    Og som det står i innlegget ovenfor, - er det ingen selvfølge at det lar seg gjøre å overklokke en PC. Hovedkortene eller BIOS på PC'er fra de store produsentene gir deg vanligvis ingen mulighet til overklokking. Men gi informasjon som gjør det mulig å svare på spørsmålet ditt da :x

  9. Vel, - om du ikke har gjort dette på ren djevelskap :evil: , så er du tilgitt :D .

     

    Det er jo i grunnen illusjonen som er spennende 8) , - selv om vi gjerne vil ha litt fart også ...

     

    Du finner nok ut av det og kommer tilbake med rapport. La entusiasmen fortsette å blomstre, - men ikke forvent verken 5 eller 4 Ghz lengre da, for da blir nok både du og vi skuffet :D

     

    Tivolidirektør H. N. Berg sto og dro lykkejulet når jeg var barn. Kom nærmere, - kom nærmere, - ta tjangsen - kjøp lodd ropte han, - her er det gevinster og tap. Flest tap! Gleder og skuffelser. Flest skuffelser. Og folk kjøpte lodd fra bøtter og spann ... :roll: - Og vi fortsetter overklokkingen med godt humør :D

  10. Om du skal vannkjøle bare kortet, - kan du vel vannkjøle med billigste mulige løsning. Men jeg tror du kan vurdere kortene først, - slik de er, - lese noen tester altså. Jeg her ikke hørt R9800 -kortene er spesielt støyende. Så du bør forvisse deg om at andre komponenter er musestille før du går for langt i støyvurderingen av kortet. Hos meg er det en WD Caviar 80GB SE hdd som støyer, - så jeg hører ikke viftene på AGP/CPU.

  11. Dersom man skal kjøle både CPU, GPU og NB med vann og bruker samme rørdimensjon og lik rørlengde, - er det kjangs for at enhetene mottar like mengder kjølevæske.

     

    Ideelt sett kunne hver enhet ha hver sin pumpe, - med ulik kapasitet ut fra kjølebehov, - eller man kunne gjøre en regulering av kjølevæske gjennom rørdim. eller rørlengde.

     

    Blir slike hensyn tatt?

     

    Jeg tenker meg her at alle enhetene får kjølevæske fra samme tanken. :roll:

  12. Luftkjølt peltier er i utgangspunktet en ræva idé, ihvertfall hvis du har en CPU som utvilker mye varme. ................

    ..................................................................................................

    Å bruke en svakere vifte enn anbefalt er helt uaktuelt for da vil det gå til h****** med en gang. Du må derimot ha en veldig kraftig vifte for at det i det hele tatt skal bli kjøligere enn en vanlig luft-løsning uten peltier.

     

    Det tror jeg er noe overdrevet. Eller vel, - kanskje i utgangspunktet.

    Den kjøleren vi snakker om kjøler like bra som en god vannkjøling, - og kjøler nok det elementet greit nok. Men jeg er enig i å bruke spesifisert vifte. -Eller gjøre som jeg nevnte ovenfor, - forsøke å gjøre noe annet lurt og se åssen det går ... :lol:

  13. Jeg har et AGP-kort som mangler det sporet. Hva om man kutter opp det sporet?

     

    Jeg hadde tenkt å prøve når jeg kjøpte dette kortet for NOK 90,-. Kanskje det ryker noen strømførende og funksjonelle kretser ... :roll:

     

    Kortet skal brukes som reserve ved montering av nye maskiner, og jeg venter med kuttinga til det skal inn i et HK med sperre der sporet skal ned? ... :D

     

    Men så leser jeg rett ovenfor om spenningsforskjeller. Hvilken spenning går de nye kortene på, 3,3V? :roll: Og dette 90 kroners Daytona Roadster 3D - SiS 6326 AGP -kortet mitt uten spor, - går det kanskje på samme spenningen, kanskje ikke ???

×
×
  • Opprett ny...