Gå til innhold

langevidar

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av langevidar

  1. Lyssterke zoomobjektiver er dyrt, men kvaliteten er jo en god del høyere enn de alternativene du har satt opp. Objektiver kan du jo vurdere å kjøpe brukt, jeg har gjort det flere ganger, men da har det vært objektiver som er dyre i utgangspunktet, disse har en bedre byggekvalitet, og er ganske sikre kjøp.

     

    Bruktmarkede på foto.no er et godt utgangspunkt. http://foto.no/cgi-b...visAnnonser.cgi

     

    Canon EF 50 1.8 II er et fantastisk godt objektiv med tanke på prisen, du får ikke bedre billedkvalitet pr krone enn med det objektivet. Det bør du kjøpe deg uavhengig av hvilke andre objektiver du kjøper.

     

    Canon EF-S 55-250 har jeg ikke, men det skal være et ganske bra objektiv, de jeg kjenner som har det er rimelig fornøyd, men de skulle ofte ønske seg noe mer lyssterkt. Canon har en serie med L zoomer 70-200 hvor det er 5 ulike varianter med enten F4,0 eller F2,8, med og uten bildestabilisering. Disse objektivene er virkelig gode og noen av dem er det relativt bra tilgang på på bruktmarkedet. Selv har jeg et EF 70-200 f2.8 L, som er kjøpt brukt.

     

    Jeg har nylig vært igjennom valget med de 2 siste alternativene dine, og jeg valgte alternativ 3. Tamron AF Di II vc 18-270 har fått ganske bra tester og anbefalinger i diverse forum. Jeg kjøpte Tamronen for en ukes tid siden, og det lille jeg har testet den er jeg veldig fornøyd. Jeg synes bildene med den, er bedre enn forventet, mitt inntrykk så langt er at dette er et ypperlig reiseobjektiv.

     

    Vil du ha noe lyssterkt uten å bli ruinert er det lurt å tenke på fastobjektiver, disse vil også ha bedre optiske egenskaper enn hva en zoom kan ha.

    • Liker 1
  2. Håper oss "nye" fotofolk er velkommen...

     

    For nå har jeg bare standar linsen til 550D, 18-55.

    Jeg liker å ta "makrobilder" på 55mm ( som blir ca 80 på 550d crop? )

    Ellers er det 18mm til alt annet... :)

     

     

    Er det noe vits å kjøpe 50mm? Jeg tenker jeg kommer til å hate at jeg ikke for et bredere syn tror jeg.. men samtidig koster de vidvinklene veldig mye. 50mm 1.8 har jeg lyst til å prøve..men er det noe vits? Burde jeg heller spare til 50mm 1.4?

     

    Du finner ikke et objektiv som gir deg mer for pengene enn EF 50 1.8. Det er utrolig skarpt og gir en flott separasjon av objekt og bakgrunn med tanke på prisen. Du vil få en helt annen opplevelse av å ta bilder med denne i forhold til å bruke kit objektivet ditt. Løp og kjøp.

  3. Jeg ville også ha brukt et "ekte" Macro objektiv, disse er veldig gode. Forsatslinse gjør bildene du tar dårligere. Fotovideo har tilbud nå på Sigma 105 F2.8 EX DG OS HSM Macro (Fy F... for en bokstavsyke de har) til rett under 5000. Det er et godt objektiv, både som allround macroobjektiv, og som portrettobjektiv, men det er for trangt til å bruke som standard(normal)objektiv. Hvis du har råd, så løp og kjøp.

  4. Canons gamle 100mm er fristende, men fortsatt usikker på om 60mm egner seg bedre til portrett?

     

    Det er ikke noe fasitsvar for portetter. Det spørs både på hva slags portetter (kun hode?) og hvor nær du liker å gå. 60mm på en 450D gir samme utsnitt som 100mm (96) på et full frame kamera gitt samme avstand. Og det er midt i området for portrettobjektiv. 100mm gir kanksje litt mye tele for noen, mens andre vil være fornøyd med litt større avstand til personen. Har du mulighet for å låne og prøve? Ingenting slår å få testet litt selv.

    Tenker i all hovedsak på overkropp/hode når jeg snakker portretter, og avstand til personen har vel ikke så mye å si bare det er mulig å ta bra bilder innendørs hvor det er trang. Så da er vel kanskje 60mm det beste valget for meg? Skulle gjerne likt å prøvd begge deler, men har dessverre ingen mulighet til det her jeg bor.

    Har du erfaringer med begge objektivene? Ulemper/fordeler? Hvordan synes du de fungerer til makrofotografering da? Er det noen store forskjeller her?

     

    Jeg har ikke noen av disse, men det er ingen regel som tilsier at 60mm til portretter er bedre enn 100mm. Dette er like mye et spørsmål om smak. Jeg bruker mange ulike brennvidder til portretter og er minst like ofte rundt eller over 100 mm, som jeg er i området rundt 60 mm. EF 85L og EF 135L er vel regnet som noen av de virkelig gode portrettobjektivene til Canon.

     

    Til macrofotografering er øker arbeidsavstanden med brennvidden slik at du kan holde lenger avstand til det du tar bilde av med 100mm enn med 60mm. 60 mm er flott til blomster og andre stillestående motiver, men du vil oppleve at insekter blir skremt bort.

    • Liker 1
  5. Jeg trenger noe som er litt mer vidvinkel enn hva jeg har nå. Den skal brukes mest til bilder av folk.

     

    Det jeg har nå er:

    7D

    50mm f1.8

    70-200 f2.8

     

    Nå bruker jeg kit'n som er en 18-135, men sammenlignet med de 2 andre, så er den rimelig soft!

     

    så det jeg trenger er noe som er skarpt og rundt 18-50mm, gjerne en zoom! Når det gjelder budsjett så kom gjerne med forslag som er rimelig, men gjerne sleng med ett som hører til "toppklassen"

     

    Hvis du ikke vil ha mer vidvinkel enn dette er vel denne et av de beste valgene, dyr - men god.

    https://prisguiden.no/produkt/canon-ef-s-17-55mm-f28-is-usm-41865

     

    Eventuelt denne som er beregnet som en vidvinkelzoom til fullformat, absolutt noe av det beste.

    https://prisguiden.no/produkt/canon-ef-16-35mm-f28l-ii-usm-65698

     

    Budsjett klasse, men alikevel god.

    https://prisguiden.no/produkt/tamron-sp-af-17-50mm-f28-xr-di-ii-ld-aspherical-if-for-canon-41657

  6. Du vil få bedre billedkvalitet med et speilrefleks enn med en superzoom, men du vil ikke klare å få et tilsvarende brennviddeområde (like mye zoom). Sensoren i et speilrelfleks er såpass mye større at kvaliteten blir bedre. Å lage et zoomobjektiv som gir god billdekvalitet i hele zoomområdet er vanskelig og det blir vanskeligere jo større zoomområdet som skal dekkes. De gode zoomobjektivene har sjelden mer enn 3 gangers zoom.

     

    Som eneste objektiv vil Tamron 18-270 være et godt valg, men da mister du litt kvalitet og lysstyrke. Noe av poenget med et systemkamera er jo at du kan bytte objektiver.

     

    Jeg kjenner ikke Nikon, men jeg er rimelig sikker på at ved å bruke en normalzoom og en telezoom vil du få bedre bilder til en tilsvarende pris.

     

    Edit lagt inn følgende lenker. Disse dekker 18 - 300 uten at jeg kjenner kvaliteten.

     

    https://prisguiden.no/produkt/nikon-af-s-dx-zoom-nikkor-18-55mm-f35-56g-ii-29584

    https://prisguiden.no/produkt/nikon-af-s-dx-nikkor-55-300mm-f45-56g-ed-vr-133401

  7. Så det vil si at 117 bare var en spesial utgivelse som expert-kjeden har fått tilgang på, som både er dyrere og som har et høyere modell nummer?

    Så ingen har noen formeninger om hvem av disse er bedre enn det andre...

     

    Det er vel med dette som det er med en del hvitevarer. For å lure oss forbrukere og unngå prissammenligninger operere kjedene med ulike modellbetegnelser på samme utstyr.Det er ikke mulig å finne ixus 117 på Canon sine sider. Jeg mener dette best beskrives som forsøk på bedrageri.

     

    Dette alene er grunn god nok til å vurdere alt de store kjedene gjør nøye, og tenke deg godt om før du handler der.

  8. Med tanke på filming i mørke er sensorstørrelse viktig, jo større sensor jo mer lys treffer den. Du må i tillegg ha objektiver med stor blenderåpning(lavt f tall) Uten å ha prøvd kombinasjonen vil jeg mene at 5d II med f.eks https://prisguiden.no/produkt/canon-ef-50mm-f12l-usm-50467 burde få med seg det som er mulig av lys, men da er budsjettet ditt sprengt allerede. Jeg tror forsiktig belysning er eneste løsningen til budsjettet ditt.

  9. Nei, du bør ikke kjøpe det. Det er et objektiv som er optisk svakt. Hvis du klarer deg med litt mindre forstørrelse vil jeg anbefale Canon EF 70-200mm f/4L USM Den koster like under 5000 ny. Dette er et meget godt objektiv både optisk og i byggekvalitet. Synes du det er dyrt er budsjett alternativet Canon EF-S 55-250mm f4-5.6 IS. Dette fåes like under 2000 nytt. Det siste har bedre obtiske egenskaper, bildestabilisering og er mye bedre enn Sigma objektivet. Husk også at det går an å kjøpe brukt og spare på den måten.

  10. Jeg vil støtte Trondster's anbefaling, efs 15-85 er optisk sett omtrent like god som 17-40, den er litt mindre lyssterk, men har et større zoomomfang. Du får 15 i stedet for 17 i den vide enden, og mer enn dobbelt så mye i teleenden. 15-85 er laget som en meget god normalzoom for crop, 17 - 40 er mer en vidvinkelzoom for fullformat. 17-40 er et godt objektiv, men til ditt bruk ville jeg helt klart valgt 15-85. Prisen på disse er nesten den samme.

     

    Vidar

  11. Hvis du virkelig "MÅ" ha 7D blir du neppe fornøyd med 60D.

     

    Du bør vurdere hva du skal ha av andre objektiver, og hva dette koster.

    For prisforskjellen mellom 60D og 7D har du råd til et godt normalobjektiv, som Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM. Du har nesten nok til Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM.

    Det er viktig å tenke på at autofokusen ar avhengig av lys, og er raskere jo mer lyssterkt objektivet er. Det betyr i praksis at et 60D med godt objektiv har bedre autofokus enn 7D med et lyssvakt.

     

    Vi kan alle drømme om det perfekte kamera, men de fleste av oss må velge noe som er "godt nok". Så er det opp til deg å finne ut om 60D er godt nok for deg.

  12. Hvis du skal bruke dette som allround objektiv ville jeg helt klart har valgt Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, før Canon EF 17-40 f/4L USM. Den er desverre mindre lyssterk i teleområdet, men det er vel det eneste den mangler. De 2 mm med mer vidvinkel har en del betydning, men spesielt i den lange enden er det mye bedre. Når det da i tillegg er ca 600 kr billigere er det ikke den minste tvil hva jeg hadde valgt.

     

    mvh. Vidar.

×
×
  • Opprett ny...