Gå til innhold

Jacobuzz

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jacobuzz

  1. Min mening er fortsatt at dersom jeg skulle utviklet et program og vi var 2-4 personer, og at det eneste vi trengte var synkronisering ville jeg brukt svn.

    Hvorfor går du ut ifra at små team ikke trenger helt grunnleggende funksjonalitet som branching og offline commits? Det virker rett og slett ikke som om du forstår eller innser nytteverdien av dette. Det er slikt jeg gjerne kunne hatt bruk for dersom jeg var alene på et prosjekt. Og hvorfor uansett velge verktøy på bakgrunn av noe teamets størrelse? Det er ikke vanskeligere å sette opp Git, det er ikke vanskeligere å lære seg og det er ekstremt mye raskere.

     

    Det står virkelig ikke det. Jeg skrev dersom. Og ja jeg forstår nytteverdien, men mange ganger er ikke denne funksjonaliteten nødvendig.

    Alt kommer an på hva man skal utvikle (hvordan type prosjekt). Jeg kommenterte på et svar i denne diskusjonen som mente SVN var ubrukelig, jeg er av en annen oppfatning da jeg har brukt det på flere prosjekter uten problemer. Jeg har også brukt GIT som også er veldig bra verktøy (bedre enn SVN på mange områder).

  2. SVN er utrolig enkelt [..]

    Git er ikke vanskelig. Det er bare bedre.

     

    Og av trådstarter fikk jeg det inntrykket.

    Hva i all verden ga deg det inntrykket? Tittelen på tråden indikerer noe annet. Trådstarter skal programmere sammen med et team og er ute etter den beste løsningen for synkronisering og versjonskontroll. Subversion er ikke den beste løsningen. Git er derimot på linje med de beste løsningene.

     

    1. Ikke sagt at git er spesielt vanskelig. Sa at det er enkelt å finne hjelp til svn.

    2. Trådstarter lurer på om han skal få inn flere folk. Dersom han bestemmer seg for å få inn flere folk ville jeg anbefalt å sjekke hva de nye medlemmene har erfaring med. Min erfaring (som selvfølgelig kan være feil) er at flere utviklere har brukt svn enn git. Dette pga at det har vært mye brukt ved teknologilinjer ved høyskole og universitet.

     

    Synkronisering og versjonskontroll. Tilbyr svn dette: ja. Beste løsning er ikke alltid den med best tekniske spesifikasjoner. Men jeg gidder ikke diskutere videre på svn mot git. Min mening er fortsatt at dersom jeg skulle utviklet et program og vi var 2-4 personer, og at det eneste vi trengte var synkronisering ville jeg brukt svn. Til et større prosjekt ville det mest sannsynlig at man trengte mer funksjonalitet og svn ville uaktuelt.

  3. Så når noe spør deg om du anbefaler f.eks windows 7 så sier du nei fordi windows me var noe dritt sist gang du brukte det.

    Subversion er ikke blitt noe nevneverdig bedre med tiden. Det finnes i dag ingen grunn til å bruke det, fordi det rett og slett finnes vanvittig bedre alternativer.

     

    Fullt klar over at det finnes bedre alternativer, men SVN er utrolig enkelt (samt å få hjelp til) i bruk om man kun trenger sync av filer. Og av trådstarter fikk jeg det inntrykket.

  4. La meg uttrykke meg i klare, bastante ordlag her: SVN er etter min mening noe direkte møkk som burde vært utryddet sammen med CVS. Sist gang jeg benyttet det var det (og det er det endel år siden nå)

    • Så tregt at det medfører en betydelig forstyrrelse av arbeidsflyten
    • Ingen muligheter for å arbeide «offline», i hentydning at man kan gjennomføre «commit» uten nettilgang
    • Branch/merge er en eneste stor vits, og med mindre noen alvorlig store endringer er gjort noe jeg ikke anser for støttet i SVN
    • Absolutt ingen støtte for tags. Det å «fysisk» kopiere koden inn i en egen mappe er ikke tags.

    Jeg anbefaler på det absolutt sterkeste å styre klar av SVN så langt det er mulig. Selv har jeg liten erfaring med Git, men kan i stedet varmt anbefale Mercurial som etter sigende er mye det samme som Git. Jeg har ikke lest hele greia, men det finnes en «tutorial» for Mercurial her. Benytter du Eclipse for programmering så finnes det en plugin som heter MercurialEclipse. Forøvrig så opererer Mercurial med en skjult mappe hvor alt annet enn nåværende revisjon lages, så det kan fint brukes sammen med Apache. Selv lager jeg den dog ligge litt lenger inn i mappestrukturen på webserveren, men det er nå en annen sak.

     

    Så når noe spør deg om du anbefaler f.eks windows 7 så sier du nei fordi windows me var noe dritt sist gang du brukte det.

     

    Har du tilgang til internett når du koder (ikke at du egentlig trenger det men patching er litt greiere da), samt at du trenger noe enkelt og raskt er svn kjempegreit å bruke. sammen med f.eks trac bør dere ha det meste dere trenger til å kode sammen.

  5. Tingen med eclipse er jo at man må installere alle tilleggsfunksjonene selv.

    Ikke sjekket angående ftp da jeg bruker en filezilla. men du kan få integrert phpdocumentor. Andre "addons" jeg har prøvd til phpEclipse er

    - Saros (flere kan kode live på samme prosjekt og fil)

    - Subversion (dele prosjekt med flere)

     

    Som du sier har NetBeans alt du trenger, så da blir vel spørsmålet om hvor godt du liker eclipse og om du gidder å ta deg tid til å sette opp eclipse til å ha tilsvarende funksjonalitet.

  6. [MySQL] oppsett:

    CREATE TABLE IF NOT EXISTS `friends` (
     `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
     `member_id` varchar(11) NOT NULL,
     `friend_id` varchar(11) NOT NULL,
     `date_added` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
     PRIMARY KEY  (`id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
    
    CREATE TABLE IF NOT EXISTS `friend_requests` (
     `request_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
     `by_member_id` varchar(11) NOT NULL,
     `to_member_id` varchar(11) NOT NULL,
     `date_requested` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
     `date_accepted` varchar(24) NOT NULL,
     `accepted` set('no','yes') NOT NULL,
     PRIMARY KEY  (`request_id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1
    

    Du kan bytte ut date_requested og date_added timestamp med varchar(24) hvis du har en egen date funksjon du vil bruke.

     

     

     sjekk forespørsler:
    [code]
    $qGetRequests = mysql_query("SELECT * FROM friend_requests WHERE to_member_id = '{$_brukerID}' AND accepted = 'no'"); // sjekker om du har forespørsler som ikke er akseptert
    $cGetRequests = mysql_num_rows($qGetRequests);

    echo 'Du har <b>'.$cGetRequests.'</b> venneforespørsler.'<br /><br />';
    [/code]

     

    [php] list alle forespørsler: forts. fra ovenfra...
    [code]
    while($rGetRequests = mysql_fetch_array($qGetRequests)) {
    $qGetMember = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE member_id = '{$rGetRequests['by_member_id']}'"); // henter info om brukeren som har lagt deg til via "by_member_id"
    $rGetMember = mysql_fetch_array($qGetMember);
    echo $rGetMember['name'].' - <a href="?act=accept&id='.$rGetRequests['request_id'].'">Godta</a><br />';
    }
    [/code]

     

    Dette er basics for et "Friend request system", [b]NB![/b] dette er bare det som viser forespørslene.

    Tror dette skal fungere, har ikke testet det ut, tok alt dette rett fra hodet :p

    Håper du skjønner noe av dette ;)

     

     

    [b][Edit:][/b]

    Jeg går ut i fra at du har en tabell [b]members[/b] med [b]name[/b] som navn på brukeren, det er bare å bytte ut med det som passer deg best.

     

    Når kommer det litt an på hvordan systemet skal fungere osv, men av denne løsningen lagrer du dato for når de er blitt venner 2 steder. I tillegg har du eget felt med accepted som jeg ser litt unødvendig, siden du allerede vet om forespørselen er godtatt ved at "date_accepted" er fylt ut. mulig den var tenkt annerledes, ser den står som VARCHAR.

     

    Ved f.eks å bruke member_id og friend_id på en slik måte at den som lager forespørsel er member_id og den som skal motta er friend_id (naturlig nok) kan du unngå hele friend_requests tabellen ved å hente ut forespørsler fra andre venner med med noe ala SELECT FROM friends WHERE friend_id = {meg} AND date_accepted = NULL AND NOT 'DECLINED'

  7. Hei

     

    1.For å ta master informatikk må man ha C i snitt for å søke, er dette kun de fag som utgjør hovedprofilen (82,5poeng) man trenger dette gjennomsnittet? Om det er slik at snitt er av hovedprofilen, hvordan beregnes snittet dersom man har 90p som kan inngå i hovedprofil. Nærmere forklart: Man må ha minst to fag fra gruppe A, hvor minst et er merket stjerne, hvordan beregnes dette om man har valg et fag merket stjerne og to uten, tilsammen 90p som kan "inngå" i hovedprofil?

     

    takker for svar =)

     

    mvh

    Jaco

×
×
  • Opprett ny...