Gå til innhold

Tears.of.the.sun

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tears.of.the.sun

  1. Jeg har ikke selv gått elektro, men har erfaringer derfra likevel. Matten er ikke såå vanskelig at den ikke er overkommelig. Men det er en del matte i eletroyrker. Man skal ta målinger, regne ut om strømkretser og den type ting. Det er mye formler og sånt også. Du kan sikkert klare deg fint hvis du bare legger litt ekstra innsats i det:)

  2. Farlig i forhold til hva? Det kommer helt an på hva du skal studere. På noen studier og høgskoler (f.eks. politihøgskolen) kreves det karakteren 3 eller mer i norsk, matte og diverse andre fag. Du kan vel komme deg inn på noen typer studier med det snittet, men ikke alle. Du vil selvfølgelig også havne langt ned på lista over potentielle søkere, i og med at de med best karakterer blir tatt inn først. Det minker jo sjansene dine for å komme inn på akkurat det studiet du ønsker. Sett fra en annen side så kan du jo ta et år å studere noe annet, før du søker deg inn på det du virkelig vil, for da vil du ha opparbeidet deg den poengsummen du trenger.

  3. Jeg tror Norge er delt veldig mye i to når det kommer til å snakke om tabu-teamer og å godkjenne mennesker med andre holdninger og verdier enn dem selv. På den ene siden har du de veldig kulturkonservative, som oftest gamle, menneskene med en stor forkjærlighet til nasjonen Norge og alt det innbærer, da også den kulturen som var før med at kvinner giftet seg med menn i kirka og det var det. På den andre siden sitter normalt, innsiktsfulle personer med kritisk sans som innser at samfunnet moderiniseres og mennesker orker ikke lengre følge biblen og dens oppspinn, samt de normene som tidligere har stått høyt i samfunnet. Jeg tror at den yngre generasjon, som også jeg er medlem av, er mer tolerante. Noen liker å stille seg ut fra mengden og å være skikkelig homofober, men i bunn og grunn går det på fordommer de mest sannsynlig har arvet fra foreldrene sine.

     

    Men er det fortsatt tabu i Norge? Tja, jeg vil si at det fortsatt er noen år fremover i tid før vi kan kalle oss for et alt-tolererende samfunn hvor homofile og heterofile kan leve om hverandre i perfekt harmoni. Til nå får vi bare ta til takke med at i hvert fall mange har et logisk syn på forhold og kjærlighet :)

  4. Plutselig ble du i veldig forsvarsposisjon her med å fortelle hva du har lest og lært av erfaring. Og godt er det, da har du et utgangspunkt. Jeg har selvfølgelig også hatt valpekull, og ja de tok valpene i nakkeskinnet og kastet de litt bortover når valpene beit og styret. Og ja jeg har lest bøker, men det som står i bøkene er skrevet av noen. En person som sitter der i stolen sin sånn som deg å bestemmer et det er den beste måten å oppdra en hund på. Det betyr ikke at det er den eneste gode måten å oppdra en hund på.

     

    For 20 år siden var jeg veldig, veldig ung og jeg aner ikke hvordan de trenet hunder da. Jeg lever nå i 2011 med erfaring om at mine hunder har blitt fantastisk, veloppdragne, trygge hunder med måten JEG har oppdratt de på. Funker det på alle hunder? Kanskje ikke. Hvis du syns din metode er bra, flott for deg, bruk den. Jeg har også lært hvorfor hunder gjør hva de gjør, men det betyr ikke at man ikke skal korrigere og vie hunden hva som er riktig/galt!! Jeg ville aldri kjeftet på en hund eller mishandlet den. Det er ikke hva dette handler om. Dette handler om å vise hunden at "nei" er nei med å distrahere den fra situasjonen, og sette den ut av en posisjon til å være aggressiv.

     

    Unger og hunder er helt forskjellige. Jeg skjønner ikke hvordan du i det heletatt kan sammenlikne det.

  5. Det du snakker om over her er å tolke hundens reaksjoner, og i svaret mitt går jeg sterkt ut ifra at TS kan det og gjør det. Sånn at TS vet at det dreier seg om aggressivitet? Jeg snakker ikke om at man skal gi hunden et lett nøkk (nei, ikke bank!) hvis den aldri har blitt klippet klørne på, eller hvis den aldri har blitt badet. Men hvis den flekker tenner, prøver å bre seg unna situasjonen og man ser på energien at hunden ikke er redd/nervøs, men faktisk bare aggressiv, da er min metode den jeg mener er riktig å bruke.

     

    IKKE bruk metoden jeg snakker om hvis hunden er nervøs eller redd. Men sånn som du fremstiller det i første innlegget ts, er den bare aggressiv... eller mistolker jeg?

  6. Javel det er din mening. Jeg har brukt mine metoder i alle år, pluss alle jeg kjenner. Og hundene har kommet ut av det med den beste personligheten som er mulig. Respektfull, oppdragen, snill og lykkelig. Absolutt ikke nervøse, redde hunder i det hele tatt.

     

    Å ta en hund i nakkeskinnet er å vise hunden dominans. Det er det samme som mora til valpene gjør med valpene heletiden. En hund får IKKE vondt av det, blir ikke redd av det og får ikke varige men av det. Ingenting med den metoden skader hunden på noen som helst måte. Med mindre du har en nervøs, redd hund i utgangspunktet, men da bør man tilrettelegge all trening etter det. Og om du har din egen måte å oppdra hunder på så er det helt fint og greit, men fortell ikke at denne metoden er utdatert -den handler med beste intensjoner på bakgrunn av hundens psyke og reaksjoner! Og det er anbefalt av veterinærer, hundetrenere og hundeførere landet over.

  7. Det er ikke så mye du kan gjøre for å få store pupper desverre. Du kan skylde på mora og faren din da puppene stortsett går i arv. Det eneste man kan gjøre er selvfølgelig å legge på seg rundt puppene, men da legger man garantert på seg på resten av kroppen også og da er man vel like langt? Så kan du selvfølgelig bli gravid og få melk i puppene, eller du kan operere.

     

    Men hvorfor ikke bare vær fornøyd med de småe puppene du har? :) Store pupper er ikke sååå bra, tro meg. De er nesten alltid i veien.

  8. Er det ikke fester på skolen i det hele tatt?

     

    Det er ikke sånn som du ser på film med houseparties hver helg som alle på skolen er invitert til, men ja man fester på videregående. Den vgsen jeg gikk på (langt unna den du mener) arrangerte fester der hele skolen var invitert, men dette hadde ingenting med selve skolestyret å gjøre. Det var utenom studietiden.

     

    Ok, men hvor lenge varer festene skolen arrangerer? Hvordan i huleste kommer du deg hjem?

     

    Man har da venner som kjører eller man tar taxi. Det er ikke noe som skolen er ansvarlig for. Det kommer jo helt an på hvor man fester også.

  9. Ta kontakt med en revisor f.eks.

     

     

    En revisor er kanskje greia ja

     

    De kan i hvert fall svare på deg på det økonomiske og litt av det juridiske med å starte et nytt selskap. Du kan selvfølgelig også kontakte en jurist nærmere for svar på juridiske spørsmål. Så bør du absolutt kontakte noen som har startet en lignende bedrift som den du ser for deg, og stille spørsmål om fremgangsmåte og hva du kan forvente deg.

  10. Er det ikke fester på skolen i det hele tatt?

     

    Det er ikke sånn som du ser på film med houseparties hver helg som alle på skolen er invitert til, men ja man fester på videregående. Den vgsen jeg gikk på (langt unna den du mener) arrangerte fester der hele skolen var invitert, men dette hadde ingenting med selve skolestyret å gjøre. Det var utenom studietiden.

  11. Du må vise at du er sjefen og ikke kjæle den negative reaksjonen hunden har. Ikke si "så, så lille venn, det går bra". Ha en bestemt stemme og si "nei, sitt i ro". Ikke kjeft, bare vær bestemt og så holder du den fast til den er rolig. Da begynner du å klippe klørne. Hvis den flekker tenner og blir aggressiv etter det, kan du ta den litt lett i nakkeskinnet for å vise at du er sjefen og du godtar ikke den oppførselen.

×
×
  • Opprett ny...