Gå til innhold

ttly

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ttly

  1. Jeg reiser rundt i Asia for tiden, og kjenner at det begynner aa bli paa tide med en god konsertopplevelse! Sliter litt med aa finne gode oversikter.

    Noen som har tips til sider jeg burde sjekke ut, eller vet om kule konerter/festivaler innenfor pop,rock,indie,electronica,folk, alternative country? Ville vaert veeldig taknemmelig!

  2. Jeg skal ut å backpacke fra februar og ut mai. De første 6 ukene reiser jeg sammen med et søskenbarn,(India, Thailand, Burma) men etter det fortsetter jeg alene. Jeg tenker at det kanskje kan være greit å joine en gruppetur/ feks trekking eller jobbe 1-3 uker frivillig. blant annet for å bli bedre kjent med andre reisende, og kanskje finne noen og reise videre sammen med. jeg tror det skal gå greit å reise alene en stund, men jeg er blond, jente så kan kanskje være lurt å ha følge med seg enkelte plasser.

    Jeg har lyst til å reise i Kambodsja, Laos og Vietnam, kanskje også Indonesia.

     

    Har du linker til sider som tilbyr frivillig arbeid/arbeid mot kost og losji, eller gruppeturer?

     

    På forhånd; Takk! :-)

  3. Jeg er en jente på 20 år som skal ut å backpacke for første gang, fra januar av. Har lyst til å besøke Indonesia, Thailand, kanskje Laos, Vietnam, Kina og India i løpet av ca 3-4 mdn. Men vil ikke planlegge for stramt, det skal være plass til impulser. Noen som har vært mye i disse områdene før? Er det lett/behagelig å starte i Indonesia, og hvor i Indonesia i såfall? tenker kanskje Bali , eller Borneo. Ellers gode tips?

  4. Jeg skal ut å reise fra januar 2013, og har bestemt meg for Sør-Øst - Asia og en tur til Australia.

     

    Hvor anbefales det å starte?

     

    Skal reise i ca 4.mnd og kunne godt tenkt meg å vært innom både Indonesia, Bali, India, Vietnam, Malaysia, Maldivene, Mongolia, Thailand + Australia. Er dette realisitsk?

     

    Noen som har forslag til reiserute?

     

    Ellers noe spesielt jeg burde tenke på?

  5. Jobbet i hjemmesykepleien. Det er kveld, snart natt. Var et nytt sted, møtte en gammel mann som var utrolig hyggelig. Pratet masse med han, og hjalp han. Konen hans var også utrolig hyggelig.

     

    Konen drar ut en tur for å handle. Jeg fortsetter å prate med den gamle mannen og skal hjelpe han til å legge seg. Jeg tilbys og takker ja til et par timer søvn før jeg kjører videre, og legger meg i sengen sammen med mannen, med hodet i den andre enden, slik han og hans kone pleide å ligge.

     

    Konen kommer tilbake, er i godt humør og spør om vi skal se om det blir plass til å ligge to atmed hverandre i sengen. Jeg reiser meg trett opp og sier at jeg kan gå.

    Etter dette møtet fortsetter jeg å komme tilbake hit ofte, jeg hjelper dem, får se på bilder, spiser sammen med dem, forteller dem om det moderne samfunnet "der ute", sover der, forteller om tivoliet som skjer i helgen osv. Jeg blir som et slags barnebarn og venn for dem, og føler det samme tilbake.

     

    Til slutt tar dette forholdet litt vell overhånd, og jeg begynner både å bli lei og litt mistenksom. Prøver å finne unnskyldninger til å dra tidlig der fra osv.

     

    En dag jeg står på kjøkkenet og prater med mannen, roper konen høyt og irritert oppe fra loftet. Jeg går motvillig opp for å hjelpe henne, allerede med en ekkel og usikker følelse i kroppen. De har foresten byttet til et større soverom, sånn at jeg kan sove der inne også.

     

    Helt i starten spøket jeg med at hun måtte gjøre istand, omså bare et skap for meg, slik at jeg kunne være her oftere, og sove her. Når jeg nå har kommet inn på rommet kommer hun sakte mot meg med et onsskapsfullt flir rundt munnen og spør om jeg vil ha det skapet nå kanskje.

     

    De har planlagt å kidnappe meg og holde meg fanget. Da våkner jeg.

     

    Før konen ropte om hjelp fra loftet så snakket hun og mannen om en gammel venn fra der de kom fra, som hadde fått en sønn for lenge siden. Sønnen bodde enda i bygda, men alle bortsett fra han selv, viste hvem som var faren hans, selv om han snart var 40 år.

     

    Det gamle paret boddet foresten i bestemor sitt hus, nabohuset mitt.

     

    Noen som kan tyde?

  6. Er nevnt allerede, men alt er lettere med et konkret utgangspunkt, så lenge vi ikke snakker jorda rundt.

     

    1. Hvilket kontinent frister mest, hvis du er helt ærlig med deg selv? Asia, Latin-Amerika, Australia? Hva ønsker du å oppleve, bortsett fra å se andre kulturer/folk? Du nevner fjellturer... ellers fristet av ekstremsport? Storbyliv? Ren strandferie? Festing? Liker du historie?

     

    2. Hvor selvstendig er du? Altså, hvor godt tror du at du takler reising alene?

     

    3. Hvor god råd har du? Som allerede nevnt, det er også bedre å være borte et par måneder i slengen.

     

    Deretter kan man sette opp litt mer konkret.

     

    Men sånn generelt før turen (blant annet):

     

    - Planlegg ruta i grove trekk,mtp reisemål/overnatting/reisemåte/tidsbruk (se også neste punkt)

    - Reiseguide, gjerne Lonely Planet! Kjekk å ha, både før og under turen.

    - pass/kopi av pass

    - reiseforsikring

    - eventuelle vaksiner

    - nok penger

     

     

    Pakk lett, som noen også har nevnt! Det går an å vaske klær underveis... ellers er det en rekke småting som er kjekke å ha. For eksempel: Eget overtrekk til ryggesekken (sikrere, vanntett, holder den renere), liten hengelås, pengebelte (!), papirer, lita lommelykt (hodelykt er best), vanntett pose, førstehjelpspose m div innhold, ordbok, antibak, adapter, skittentøyspose, skriveblokk/blyant, bitteliten ekstrabag, lommekniv, tau, regnjakke,myggolje m.m...

     

    Til sist handler det om oppførsel. Å være "streetsmart" er viktig. Ikke skille seg ut, være obs på omgivelsene, ta forholdsregler mot å bli lurt osv... Gidder ikke gå i detaljer her.

     

    For din del er kanskje herberger fine. Sosiale steder, og du får mange tips underveis. Samtidig må man passe på at man får lokale opplevelser, og ikke bare henger med fulle svensker og engelskmenn... Som det også sies, Asia er altså billigst å reise i... Sånn generelt er det greit å bruke tid på ett område, og ikke gape over for mye på en gang. Da blir du også bedre kjent med området/landene du er i. Jeg kunne forsåvidt gitt tips på steder også, men det kommer som sagt an på dine preferanser.

     

    Tusen takk for godt svar!

     

    Er veldig selvstendig og vet verdien av streetsmart. Så tviler ikke på meg selv der. Har også et søskenbarn som har livsstilen reise-jobbe-reise-jobbe, så har hørt både fordeler og baksider av reiselivet, og er forberedt på litt av hvert i møtet med menneskeheten og kulturen "der ute".

     

    Bor også gratis hjemme hos foreldre dette året, så alle pengene jeg jobber inn, kan jeg bruke på reisen.

     

    Har hørt at det kan være litt utfordrende å reise alene i Asia som jente, fordi vi ses på som mindreverdige. Hva tror du om dette, kan jeg ta sjangsen eller burde jeg isåfall finne meg en reisekamerat på turen å dra dit sammen med? Eller gjelder dette kanskje bare enkelte steder, som jeg kan prøve å holde meg litt unna?

  7. Jeg har bestemt meg for å reise og jobbe litt om hverandre i 12/13. Jeg er en blond jente på 19 år, og skal reise alene. Jeg er helt i starten av planleggingsfasen nå og tar gjerne imot tips fra erfarne backpackere! Jeg ønsker ikke å planlegge for mye, men vil gjerne ha tips til:

    - Destinasjoner

    - Hvordan jeg kan dele opp de ulike reisene mine

    - Fjellturer o.l

    - Pakketips

    - Ting som må sjekkes/ordnes på forhånd

    - Andre nyttige tips

     

    Ikke lett å gi deg svar på det her.

    Destinasjoner? har du sett deg ut et spesielt kontinent? Asia, Central-Sør Amerika? og hvor lenge du har tenkt hver tur skal vare?

    Skal du jobbe i utlandet?, (som jeg tror du ikke skal)

    Ting å huske før du reiser er sånn kjapt visum, vaksinasjoner og forsikringer.

    Pakk så lite som mulig, det meste kan skaffes når en er ute å reiser.

    Skal du reise att å fram flere ganger blir det jo fort dyrt, spørs helt hvor du skal også da.

     

    Tenker kanskje å reise 2 uker, dra hjem å jobbe, reise 3uker-1mnd osv, itt variert. Har heller ikke bestemt meg helt for hvilke kontinen(er) jeg skal satse på, eller hvordan jeg skal fordele det på de ulike reisene.

    Det er absolutt et alternativ å jobbe. har sett litt på ulike sider hvor det blant annet er mulighet for å jobbe på barnehjem i 1-2ukers-perioder.

    Takk for svar!

  8. Jeg har bestemt meg for å reise og jobbe litt om hverandre i 12/13. Jeg er en blond jente på 19 år, og skal reise alene. Jeg er helt i starten av planleggingsfasen nå og tar gjerne imot tips fra erfarne backpackere! Jeg ønsker ikke å planlegge for mye, men vil gjerne ha tips til:

    - Destinasjoner

    - Hvordan jeg kan dele opp de ulike reisene mine

    - Fjellturer o.l

    - Pakketips

    - Ting som må sjekkes/ordnes på forhånd

    - Andre nyttige tips

  9. Jeg har nettop fått muligheten til å bli på nettverksmarkedsføring for et ganske stort, fremmadstomende selskap. Men har noen spørsmål jeg kunne tenke meg å få svar på. Hva er egentlig det negative med denne "jobben"? Helt ærlig? Og for meg virker det egentlig som om det hele nesten er for lett, mens mange av dere sier at det krever en innsats og hardt arbeid? Hva ligger så i dette harde arbeidet? og hvor bindene er det som oftest? er det møter og slikt man jevnlig må gå på, og andre ting som kreves av deg for at det skal funke?

    Negative siden, helt ærlig....

     

    1. mye arbeid per krone fortjeneste i begynnelsen men dette endrer seg for de som står på

    2. for hvert ja du får har du sikkert fått ett tosifret antall nei, skal en del til for å holde på motivasjonen da

    3. må nesten ha bil

    4. betale for regnskap eller gjøre det selv

    5. mange plager venner og familie, bruk dem gjerne som øvelse

     

    sikkert mer men er en del fordeler også.

     

     

    Hvorfor må man ha bil? Og hva mener du med at man må drive regnskap?

  10. Jeg har nettop fått muligheten til å bli på nettverksmarkedsføring for et ganske stort, fremmadstomende selskap. Men har noen spørsmål jeg kunne tenke meg å få svar på. Hva er egentlig det negative med denne "jobben"? Helt ærlig? Og for meg virker det egentlig som om det hele nesten er for lett, mens mange av dere sier at det krever en innsats og hardt arbeid? Hva ligger så i dette harde arbeidet? og hvor bindene er det som oftest? er det møter og slikt man jevnlig må gå på, og andre ting som kreves av deg for at det skal funke?

  11. Hei! Jeg tenkte å vise noen en morsom video fra artige.no, som jeg så i sommer. Er det mulig å finne tilbake til den nå, uten å måtte bla seg gjennom hele systemet?

    Den viste noen som drev å turnet med hendene oppå "døren" til en stekovn, og føttene på et bord eller noe, og så åpnet "døren" seg og hun falt, og fikk deretter ovnen oppå seg igjen! noen som evt. kan sende link til denne? da hadde jeg blitt superglad!

  12. Kom til å tenke på en barnetv-serie som hadde så utrolig fin innledningssang.

    Det startet med en dame som sprang ut i regnet og hentet et brev fra postkassen. Så satt hun ved en stor skrivepult og skrev brev med blekk tror jeg. på bortet satt det alltid en kanin. I brevene hennes skrev hun historier om dyr, og 'samtidig' som hun skrev fikk vi liksom se historien i tegnefilm da. Handlet ofte om kaniner og andre små dyr.

    Noen som vet va denne serien heter?

    Eller sangen som spilles i starten?

×
×
  • Opprett ny...