Gå til innhold

Aspargis

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aspargis

  1. Jeg gikk tom for penger for en tid tilbake, og brukte i den anledning to brukte porsjoner om gangen i en liten uke. Nå når jeg har penger igjen kjøpte jeg en boks med Skruf Xtra Sterk. Grunnet 'dobbelsnusingen' har leppen blitt slappere, og den 'presser' ikke like mye inn mot snusen, noe som dreper store deler av den milde, herlige prikkingen når du setter inn en porsjon. Merker også lite effekt. Noen som vet om dette ordner seg med tid?

     

    På den gode siden er det ikke like synlig at jeg snuser.

  2. Ehm, beklager, jeg ser ikke helt hva du mener, selv om jeg forstår eksempelet. Jeg har ikke skrevet inn maskinen når jeg portforwardet; det var ikke ett behov for det. Det jeg har gjort er at jeg forwardet en port, prøvd å kjøre en server på porten på hjemme-PC'en, noe som ikke fungerte. Men på skole-PC'en fungerer dette fint. (Når jeg er hjemme med den, selvfølgelig.)

  3. ...på samme nettverket. Den aktuelle porten er åpen, og på den ene maskinen fungerer dette, og andre kan koble seg til uten problemer. Den aktuelle maskinen kjører Windows 7. På min andre maskin, som jeg er nødt til å bruke i dette tilfellet, kjører jeg Windows XP. Her svarer ikke porten. Er det noen lokale innstillinger på PC'en? Noen som har den fjerneste idé?

     

    For ordens skyld: brannmur (inkludert brannmur på ruteren) og antivir er av.

  4. forstår ikke at du kan leve med å måtte være moralsk politi for andre voksne mennesker, når det kommer til deres valg. sunnere alternativ burde det være; billigere burde de ikke kunstig gjøres, det blir for dumt og vi ender opp i en dukke-politistat.

     

    Når vi først må ha skatter og avgifter (og det må vi ha. Kapitalismen har gang på gang vist seg å være ett idiotisk økonomisk system), bør vi skatte de usunne alternativene. Voksne mennesker bør kunne velge selv, men å tilrettelegge for at de skal ta valg som kommer til å koste dem, om ikke andre mennesker (passiv røyking) livet og alvorlige skader blir for dumt. Dette gjelder også nøytral skattelegging på alle varer. Det må tilrettelegges for en sunn livsstil, og ja, de bør betale mer hvis de heller vil ha en usunn livsstil.

  5. Fjern alle avgifter, ikke la staten fortelle oss hva vi kan og ikke kan benytte oss av. Det er vårt valg, vi er voksne kompetente mennesker.

     

    Tobakksvarer burde overhodet ikke ha avgifter på seg. Den dagen noe slikt blir gjennomført, vil vi se at smugling stopper, og færre blir straffet for smugling av noe som burde vært like tilgjengelig i Norge!

     

    Det er ingen tvil om at vi trenger skatter og avgifter, for oljefondet varer, som sagt, ikke evig. Da mener jeg det er svært fornuftig å tilrettelegge samfunnet for en sunn livsstil, ved å sette skatter på mindre sunne varer, som sigaretter og alkohol. Poenget mitt er at snus burde være lett tilgjengelig, altså med priser ala dem i Sverige av to grunner:

     

    1. Det kan ikke påvises at snus er helseskadelig i stor grad. Snus kan føre til små skader på tannkjøttet og øke puls og blodtrykk i to timer etter den siste prisen er tatt ut. Ved bruk av løs-snus viser det seg at blodtrykksproblemer er større, selv om dette ikke er bevist ved forskning.

     

    2. Røykere får ett mye billigere alternativt, attpåtil sunnere. Kan redde tusenvis av menneskeliv.

  6. Såvidt jeg har forstått det er skattene på snus og sigaretter på noenlunde samme nivå. All forskning gjort på temaet viser at det er langt mer helseskadelig å inhalere tobakk kontra å konsumere det i snusform via leppen, og helsedirektoratet har ikke klart å få mer enn "Denne tobakksvaren kan være helseskadelig" da det faktisk er ingen konkrete beviser på snusens helseskader.

     

    Burde ikke da snus skattes lavere, og kanskje sigaretter enda høyere? For å gjøre det sunneste alternativet mer tilgjengelig?

×
×
  • Opprett ny...