Gå til innhold

jaakervik

Medlemmer
  • Innlegg

    722
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaakervik

  1. Klin umulig og si noe om søkertallene går ned eller ikke. Reduserte søkertall er heller ikke ensbetydende med at snittet går ned, selvom sjansen for at det vil være lavere er større.

     

    Vet ikke med sikkerhet hvordan arbeidsmarkedet er per nå, forsøkt og finne artikler på politiforum og lignende som gir et overblikk på situasjonen per nå, men de jeg fant var noe eldre.

    Mye kan skje på 3.5 år, men de få jeg kjenner som gikk ut i år er ikke ansatt i etaten per nå.

     

    Det er klin umulig å si noe sikkert, men det er fult mulig å spekulere. 

     

    "9 av de 577 ferdigutdannede politibetjentene i 2018-kullet fikk fast jobb etter politihøgskolen, melder NRK I tillegg står over halvparten av fjorårets kull uten fast arbeid. – Politilederne frykter for rekrutteringen i fremtiden."

     

    Kilde: https://www.politilederen.no/nyheter/justispolitikk/1925-nyutdannet-politi-far-ikke-jobb

     

     

    Er masse info om arbeidsmarkedet over hele internett og det er ikke oppløftende lesning. Du har selvfølgelig rett i at mye kan skje på 3.5år, men hva er temmelig umulig å si noe om. 

  2. Har også på følelsen at søkertallet går ned pga det du nevner.. Veldig dumt for politiet, men bra for oss som ligger tett på poenggrensen. Bare ren synsing selvfølgelig. Husk at det er færre skoleplasser nå enntidligere, så det er ikke sikkert at det utgjør noe særlig på poenggrensen, men det er lov å håpe.

     

    Er selv veldig usikker på om jeg skal søke som nevnt tidligere i tråden. Drømmen er politi, men vet ikke om det er verdt å jobbe korte vikariater rundt om kring i landet, eller i verste fall gå arbeidsledig... Vanskelig dette.

  3. Hei, vurderer begge disse nå som det er black friday. Men har lite peiling på headset.

     

    Bose sine er uten bluetooth noe som kan bli slitsomt, men utifra det jeg leser er de bedre enn sony på nesten alle punkter. Er forskjellen på lyd og støydemping såpass merkbare for en som ikke har peiling på lyd at jeg burde ignorere at de ikke har bluetooth?

     

    Synes også sony sine er penere og liker veldig godt at de kan styres med touchpanelet på selve klokken.

     

    Trenger råd, hvilket par ville du valgt?

     

     

     

  4. Skal helt klart sjekke ut mulighten for lading hjemme ser jeg! Problemet er at jeg leier leilighet som inkluderer garasjeplass. Er usikker på hvordan jeg går fram med dette. Ser at noen av naboene har fått det installert så regner med det går i orden på et vis.

     

    Sikkert dumt spørsmål, men er det mulig å ta med ladestasjonen om man flytter? :p  Er jo ganske kostbart så kjedelig om jeg finner ut at jeg skal flytte om et år.

  5. Takk for gode svar begge to!

     

    30-45 minutter skal jeg greie, selv om jeg føler at det er litt i overkant.. Må nok høre med styret om installering av lader i fellesgarasjen på sikt. Må si jeg ble overasket over prisen på lading, men er fortsatt lønnsomt om man teller med bompenger osv.

     

    Regner med at 80% holder tur/retur Gardermoen om det ikke er ledig lader?

  6. Grunnet endret jobbsituasjon ser jeg meg nødt til å anskaffe meg bil. Og kommer fram til at det er mye å spare med å kjøpe elbil. Men jeg har en del spørsmål, jeg håper noen kan svare på.

     

    Først noen opplysninger:

    -Jeg pendler hver dag fra Røa til Oslo lufthavn (ca 56km hver vei). Bilen vil ikke bli brukt til særlig mer en dette, kanskje noen småturer en gang i blant.

     

    -Jeg har et budsjett på ca 200k, men kan strekke meg til rundt 250.

     

    -Har ikke lademulighet hjemme, parkerer i fellesgarasje. Men det er flere ladestasjoner i nærheten og på jobb(om det er ledig). Regner med det er en en del på vei til Gardermoen også.

     

    -Jeg har sett på flere biler, men tror valget faller på Kia soul 2018. Kampanjepris 230k med 7 års garanti. Men tar gjerne i mot forslag til andre. 

     

    Nå noen spørsmål:

    -Hvordan vil det i praksis være og leve med elbil uten lader hjemme? 

     

    -Hvor mye må jeg regne med å betale for full "tank".

     

    -Hvor lang tid vil det ta og lade, fra feks 20% til 100?

     

    Som dere sikkert har skjønt har jeg vedlig lite peiling på dette. Setter derfor stor pris på alle svar.

     

    God påske

     

     

     

  7. Har den siste tiden undersøkt altcoins og bestemt meg for å kjøpe neo, ripple, iota, cardano og verge. Sålangt har jeg endel bitcoin, eth og litecoin på coinbase.

     

    Mitt spørsmål er, hvor ville du kjøpt og oppbevart disse? Finnes det en "felles" altcoin wallet?

     

    Har tenkt på å kjøpe nano legder, men den støtter vel ikke så mange altcoins..

  8. Tusen takk for svar begge to!

     

    Jeg er i fast jobb og leier leilighet med samboer i Oslo slik at førstegangstjeneste er relativt uaktuelt dessverre.. Jeg har gått 3 år Vgs, de to første gikk jeg media og kommunikasjon og det siste tok jeg påbygg til generell studiekompetanse (mangler matematikk, men driver og tar det opp som privatist). Så noe fagbrev vil jeg nok ikke få. Jeg skulle så gjerne fått jobb i brannvesenet så fort som mulig, men er underkvalifisert på alle mulige måter. Ser at mange arbeidsgivere tar inn folk uten klasse c, men har da som krav at arbeidstaker tar dette på eget initiativ i løpet av 6mnd, men har ingen tro på at de vil prioritere meg mtp fagbrev..

     

    Slik jeg ser det er min eneste mulighet å vente og se hva kravene til denne utdanningen blir. Har ikke all verdens økonomi heller så 100.000 får klasse c er mye penger, pluss at jeg i tillegg er nødt til å kjøpe bil og flytte fra samboer. Føles ganske håpløst dette, men har fortsatt et håp.

     

    Dette innlegget er skrevet på mobil så håper det er lesbart. Igjen tusen takk for gode svar.

  9. Har tenkt i lang tid på å bli brannkonstabel/røykdykker. Har egentlig planlagt og ta lastebillaeppen og redningsdykker serfikat for å bli mer attraktiv for arbeidsgiver da jeg mangler fagbrev fra vgs. 

     

    I går ble jeg gjort oppmerksom på en ny fagutdanning som skal utdanne framtidens brannmenn med oppstart høst 2019. Det jeg lurer på er om noen har peiling på om det vil være et krav om fagbrev i denne utdanningen som det er i mange andre fagutdanninger. 

    Ser at utvalget som jobber med dette har kommet med en annbefaling om at realfag, fagbrev og generell studiekompetanse skal værre kvalifiserende, men finner inegn bekreftelse på at det blir slik. 

     

    Er litt skeptisk til å bruke 160.000kr og masse tid når det alikevel skal bli en utdanning snart..

     

    Håper noen sitter på svar. Beklager rotete innlegg.

  10.  

    Hei alle sammen. Jeg har i de siste dagene fått øynene opp for digital valuta og da spesielt bitcoin og ethereum. Jeg har nå satt opp en bruker  på coinbase og er egentlig klar for å handle. Det jeg lurer på er om noen har synspunkter på når det kan være smart å kjøpe seg inn. Skjønner selvfølgelig at dette ikke har noen fasit, men er interesant å høre fra folk med mer peiling enn det jeg har selv.

     

    Har tenkt å sette inn 10.000NOK i første omgang, men usikker på om jeg skal legge penger i både ETH og BTC. Har vært inne på tanken om en 50/50 fordeling. Noen synspunkter på dette?

    Buy low sell high. BTC er sikrere imo. Evt kan du ta 10% i LTC, 20% i ETH og resten i BTC. Men vi er jo antagelig i en boble atm, så bare vær forberedt på at det kan synke kraftig etterhvert. Hvis du forventer en stor avkastning må du være forberedt på å vente 5 år min.

     

    Takk for svar! Jeg er ute etter høy avkastning over tid med dette (5-10år++). Kommer ikke til å selge for noen tusen i profit på noe tidspunkt, dette er penger jeg har råd til å tape. Jeg formulerte meg litt dårlig i forrige innlegg. Det jeg lurer på er om det er noen utsikter for kraftig fall i nær framtid hvor det vil være billig å kjøpe seg inn. (igjen, skjønner at dette blir spekulasjoner og uten fasit) Det jeg frykter er å vente for lenge og at boblen "aldri" sprekker.

  11. Hei alle sammen. Jeg har i de siste dagene fått øynene opp for digital valuta og da spesielt bitcoin og ethereum. Jeg har nå satt opp en bruker  på coinbase og er egentlig klar for å handle. Det jeg lurer på er om noen har synspunkter på når det kan være smart å kjøpe seg inn. Skjønner selvfølgelig at dette ikke har noen fasit, men er interesant å høre fra folk med mer peiling enn det jeg har selv.

     

    Har tenkt å sette inn 10.000NOK i første omgang, men usikker på om jeg skal legge penger i både ETH og BTC. Har vært inne på tanken om en 50/50 fordeling. Noen synspunkter på dette?

  12. Da må jeg nok skaffe meg nytt batteri. 3 volt er ALT for lite, kommer knapt noe damp ut og null smak/effekt. Kjøpte dette batteriet (istick 30w) på fasttech) og misstenker at det kan være en klone.. Noen tips til nogenlunde billige batterier som ikke er alt for avanserte?

     

    Blir fryktelig mye mas fra min side nå, men er ikke bare enkelt å være fersk damper.

  13. Takk for gode svar.

     

    Har igjen bytta coil. Denne gangen dryppa jeg litt væske på selve bomullen,og ventet 5 minutter før jeg prøvde igjen. Har også nedjustert effekten. Akkurat nå står den på 5.v og 14w, veit ikke om dette er idielt, men har i det minste ungått brent smak denne gangen.

     

    At det var tungt å trekke kom av at jeg holdt fingeren forran det lille hullet nederst på tanken :whistle: (selvsagt ikke med vilje..)

  14. Men har du utstyr du kan bruke nå da mens du venter på pakken fra FT? 

     

    edit: Det er mye søppel på FT. Når det kommer til mods og batterier så har søppel en mye større sjanse for å være en brannfelle sammenlignet med originalt utstyr. Og det er faktisk ikke 200 kr og flere uker ventetid verd. 

    Dette er mitt første forsøk på damping, så nei, Det er også grunnen til at jeg ikke legger mer penger enn nødvendig i dette. Om dette er noe jeg liker kommer jeg helt sikkert til å invistere i bedre utstyr.

     

    Er også klar over at det er mye av varrierende kvalitet hos FT, men som nevnt tidligere i tråden er jeg villig til å ta den sjansen. Er snakk om 175 kroner for batteriet, og meste parten av kommentarene på batteriet var svært positive.

     

    Har sendt FT en mail og det ser ut til at det ordner seg :w00t:

×
×
  • Opprett ny...