Gå til innhold

Nawfiz

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nawfiz

  1. Jeg har fagbrev i IKT-servicefag, og jeg tør å påstå at vi har jobba innen samme system. Statlig/Fylkeskommunalt/Kommunalt? Veit godt hvor repetivt arbeidet der blir. Men et fagbrev er et fagbrev, og det gjør at du stiller litt sterkere enn mange andre.

     

    Med mindre du er fast bestemt på at bemanningsfirma ikke er noe for deg, så burde du virkelig vurdere det. Proffice leter alltid etter flinke folk som kan bli sendt ut på oppdrag. Jeg var så heldig at jeg fikk jobb på 2. linje i relativt stort firma og det er mulig at jeg får fast jobb etter endt oppdrag.

     

    Support er kanskje ikke drømmen, men det gir en veldig basis for senere jobbsøking hvis du f.eks. tar en bachelor etterhvert.

  2. Noen vanlige spørsmål:

    • Hva forventer du å få ut av denne jobben
      Hva enn du gjør så ikke svar penger. Det sier kanskje seg selv, men det finnes altså mennesker som gjør dette. Si noe i retningen arbeidserfaring, utvidet nettverk, og gode referanser.
    • Hvor ser du deg selv om fem år
      Her kan du egentlig svare hva enn du vil, så lenge det ikke er "på andre siden av det bordet her", "på trygdekontoret" o.l. bare ikke kom med vås.
    • + samtlige i posten over meg

    Det er helt normalt å være nervøs før et jobbintervju, så prøv å ikke tenk på det. De fleste arbeidsgivere tar høyde for sånt. Bare vær rak i ryggen, ha et fast håndtrykk, smil og tenk deg litt om før du svarer.

  3. CCleaner er et eget program. Det brukes for å styre hvilke programmer som kjøres ved oppstart, fjerning av midlertidige filer (nettleserhistorikk, søppelkurv-innhold, cookies, osv) og den har en hel del nyttige funksjoner. hjemmeside: https://www.piriform.com/ccleaner

     

    Et godt tips når det gjelder bruk av SSD er at du kun har essensielle programmer installert (nettleser, mediaspiller, operativsystem, andre program du bruker daglig) på den. Bilder, dokumenter, filmer, musikk, osv, burde du lagre på en vanlig harddisk.

  4. Telenor jobber aktivt med å bytte ut de gamle sentralene med nyere type, som gir en økt hastighet på de gamle kobberkablene.

     

    Hvis du har en linjelengde som er noe særlig mer enn 5km så er det ikke mye håp for høye hastigheter. Du burde vurdere 4G mobilt bredbånd hvis det tilbys i ditt område, for det har et vanvittig potensiale.

  5. Jeg begynte på fagskole (Datateknikk - Drift og Sikkerhet) i august 2014. Jeg avsluttet studiet i februar 2015, fordi det sikkerhetsdelen av utdanningen er rett og slett ikke tilstedeværende. Det er knapt nok litt drift. Det er mest rettet mot de som vil ta mesterbrev og starte sin egen bedrift. Fagskolen er ikke stedet for de som vil fordype seg i IT.

     

    Du får nok mer ut av å jobbe på telefonsupport på kveldstid og ta en skikkelig høgskoleutdanning på dagtid. Hvis du ikke er sikker på hva du vil fordype deg i, så kan jeg anbefale 1-årig informatikk eller Ingeniørfag - Data på Høgskolen i Gjøvik. Informatikk gir deg muligheten til å gå videre med enten bachelor i informasjonssikkerhet, drift av nettverk og datasystemer, eller programvareutvikling. Ingeniørfag - Data er en linje med et veldig bredt område med ingeniørfagene (kjemi, fysikk, matte, ingeniørrollen), dersom du ikke er et fan av realfag så er informatikk tingen for deg.

     

    Jeg har selv fagbrev i IKT-servicefag og jobber nå på 2. linje i en relativt stor bedrift. Teori er noe du ikke kommer unna hvis du skal ta høyere utdanning, enten om det er fagskole eller høgskole. Så du må bare bite tenna sammen om du er fast bestemt på å gå videre.

  6. Hvordan veit du at ei jente er for ung for deg?

    Når du må lage flylyder for å få kuken inn i kjeften hennes.

     

     

    Den beste humoren er den som får deg til å tenke "Jeg er et forferdelig menneske for å le av dette"!

    • Liker 1
  7. Litt grunnleggende:

     

    Et antivirusprogram er et program som ligger i bakgrunnen og sikrer deg mot virus på et daglig basis. Tenk på det som ABS eller servo-styring i en bil, funksjonen ser veldig passiv ut, men den merkes når det trengs.

    Gode antivirus:

    • BitDefender
    • Avast

     

    Et antimalwareprogram er et program som du selv må kjøre med jevne mellomrom. Dette leter etter kjent malware og fjerner disse. Tenk på det som spylevæske, vindusvisker, langlys, osv. Aktive tiltak som føreren i en bil selv må anvende.

    Gode antimalwareprogram:

    • Malwarebytes Anti-malware
    • CCleaner (teknisk sett ikke antimalware, men innafor kategorien støttesystem)

     

    Så velg deg et passivt system som ligger i bakgrunnen, og ha noen aktive støttesystem som du bruker med jevne mellomrom.

     

    Det KjeLL// mener, er at feilen mest sannsynlig ligger som et tillegg/utvidelse/extension i nettleseren din. Hvis du kopier det han skrev, og åpner en ny fane i chrome og limer inn det. På den sida du da kommer til, så skal du fjerne alt ser mistenksomt ut.

  8. Hold deg til ett virusprogram, du. Installer og kjør Malwarebytes Antimalware og ta en runde med CCleaner.

     

    Sånn at det er sagt, så må du aldri ha mer enn et antivirus-program (typ BitDefender, Avast, Avira, AVG, osv) på pcen din! Det er som om 4 sjåfører som ikke kan kommunisere med hverandre skal kjøre samme bilen. Det går lukt til fandens bakgård.

  9. Er inne i Vakt og Sikring, Kompani Østerdalen. Avdelingen er underlagt hæren, men de fra luft, sjø og hær (herunder; kun garden) kan søke seg dit. Jeg kom inn der ved en ren tilfeldighet, men jeg stortrives! Turnusen er en noe spesiell i forhold til enkelte andre avdelinger; 1 uke grønn tjeneste, mye øvelser, mye skyting og enda mer utdanning. 7 dager med hvilende vakt, og der jeg er stasjonært skjer det en hel del. Fulle garderekrutter, fulle ansatte, osv. Så får du 9 dager fri. Og sånn går det. I kompani østerdalen er det også, som sagt, en hel del øvelser som foregår, for eks; Overlevelsesøvelse, OP-øvelse, og den store slageren 'Øvelse Birk', hvor man går fra Rena til Lillehammer på natoplank (!!) og fullt utrustet med sekk og våpen.

     

    Erfaringen min så langt med V&S er at akkurat når du sitter på vakt, så kan det være ganske kjedelig, men tjenesten er så bra som du gjør den til selv, dvs. Gå streifer, vær med på bilstreifer, sitt i bom, og for all del; jobb natt! Det er da ting skjer. Det mange ikke helt har skjønt med V&S, er at det er mye ansvar for deg som vernepliktig, for det er du som sørger for at uvedkommende ikke kommer seg inn i leir, at fulle idioter som krysser inn i leir på ulovlig vis får som de fortjener. Og som Kompanisjefen sier; Vi er fjeset på leiren, vi er førsteinntrykket.

     

    Hjalp det litt?

     

    Oh, btw; I kompani Østerdalen har vi ansvaret for Terningmoen og Rena.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...