Gå til innhold

SnorreMANO

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SnorreMANO

  1. Det er jo rimelig selvsagt at prissamarbeid kun gagner selgere i et marked, og er til skade for kjøper/sluttbruker.

     

    Dersom en bedrift ikke klarer å skape verdier innenfor lovlige rammer, så er det beste for samfunnet at slike bedrifter går dukken.

    En bedrift kan jo også lovlig sette prisene sine høyere, og ved det signalisere til konkurrentene at de ønsker høyere priser. Markedet dømmer om denne strategien vil fungere. De fleste havner på et prisnivå i markedslikevekt, som er gunstigst for både selger og kjøper sammenlagt.

     

    På lang sikt er det ikke høye priser man lever av, men lave kostnader, fornuftige investeringer og god logistikk. Og et markedsorientert fokus i bedriften.

     

    Å drive ulovlig prissamarbeid er ikke akkurat gunstig for merkevarebygging og tillit i markedet, det kan bli dyrt å tape salg bare for noen lettvinte kroner avtalt i et mørkt hjørne i en kafé.

     

    Fnojje

  2. Regningen for alt for dyre veier sendes selvsagt til skattebetalerne, og jeg er en av dem. Jeg ønsker ikke å betale mer skatt fordi noen småkonger skal lure Statens Vegvesen.

     

    I tillegg er det ikke lurt av entreprenører å drive med ulovlig prissamarbeid, det er straffbart og straffes med saftige bøter som langt overgår marginene de har tjent ulovlig. Dermed vil entreprenørene sette en høyere priser ved neste prosjekt for å tjene inn tapet. Ergo enda dyrere veier.

     

    Veibyggingen og vedlikeholdet vil også bli mindre, fordi SV får tildelt penger til dette årlig. Høyere pris = mindre meter med vei.

     

    Du fremstår forresten rimelig kunnskapsløs når du påstår at alle bedrifter som driver konservativt havner på et resultat på 8 %. Dette er sprøyt!

     

    Fnojje

  3. Prissamarbeid er ulovlig og uetisk.

     

    Det er ulovlig fordi man opptrer uredelig ovenfor sluttbruker, i og med at sluttbruker er i den tro at han kjøper et produkt til markedspris. I virkeligheten så betaler sluttbruker en kunstig høy pris, noe som selvfølgelig gir selgerne en kunstig høy margin.

     

    Prissamarbeid er uetisk fordi selgerne i et marked tilegner seg en profittmargin som i konkurranse ikke hadde vært mulig.

    Det blir tilnærmet det samme som å stjele penger. Da tilegner man seg også noe som normalt sett ikke hadde fått.

     

    Fnojje

    • Liker 4
  4. Økt pengemengde gir ikke nødvendigvis store problemer for et land.

    Det har ingen praktisk betydninge om et brød som kostet 10kr i går koster 20kr i dag.

    Valutakurser ville justert seg relativt raskt, og de største pengeverdiene i et land som Norge er ikke i kontanter.

     

    Fnojje

  5. Innlegg i klassisk apologetisk stil! Ta forresten å pakk kristendebatten mellom bena, mens dere beveger dere ut av denne tråden som handler om begrepet "fri vilje" (ved mangel på bedre ord).

     

    Hva er det du snakker om da?

    Har du ikke lest trådstarterens første innlegg???

     

    Er det mulig?

     

    Og apologetisk stil? Ja selvsagt, skulle jeg forklare gammeltestamentlige historier uten å se de gjennom forsoningsbrillene? Det som skjedde på korset forandret hele menneskeheten, både før og etter det skjedde.

     

    Fnojje

  6. Smelt litt meierismør fra Tine, gjerne Sætersmør, i en liten sausekasserolle.

     

    Ha oppi en neve med sjalottlauk, finhakket.

    Ha oppi fire hvitløksfedd. Hele.

    Ha oppi et par never kuttet sjampinjong.

     

    Fres dette mykt.

     

    Når hvitløksbåtene er blitt myke, så knus dem litt med en gaffel.

     

    Ha oppi en god del rømme eller creme fraiche.

     

    La stå og surre på lav varme en god stund.

     

    Tilsett grovkvernet pepper, rikelig. En dasj sennepp og rør rundt.

     

    Dersom du har stekt kjøtt i panna, så sett panna på fullt og hiv oppi et havlt glass vann, så når det koker som bare det, så heller du over sjyen i sausen.

     

    Til slutt rører du inn litt tørket Oregano, og tar av platen.

     

    Nyyyyyt!

  7. Da er pc'en oppe å går, takk for hjelpen :)

     

    Hva gjorde du? :)

     

    Hehe, var egentlig ikke de store greiene.

    Fikk tak i en win7 cd, slik at jeg kunne boote fra den.

    På grunn av at hele c: HDD'en ikke var tilgjengelig, måtte jeg under innstallasjonen slette alle partisjonene på HDD'en. Deretter var det bare å gjennomføre innstallasjonen av win7, for så å innstallere alle driverne som HK trengte :) Så var egentlig ikke de store greiene likevell :p

     

    Men powersupply er nok for lite uansett.

  8. Kan der være at troende studerer Bibelen i langt større grad enn ikke-troende, og dermed har et bredere og mer innsiktsfullt lys over disse "finurlighetene"?

     

    Hvor mye har dere lest i Bibelen?

     

    Jeg har lest den flere ganger, og jeg forstår mer og mer for hver gang jeg leser den.

     

     

    Fnojje

    Hvordan forstår du dette da?

    Andre kongebok kap 2:

    23 Fra Jeriko drog profeten opp til Betel. Mens han var på veien, kom noen smågutter ut av byen. De gjorde narr av ham og ropte: «Kom deg vekk, din fleinskalle! Kom deg vekk, din fleinskalle!» 24 Da snudde han seg, så på dem og forbannet dem i Herrens navn. Brått kom det to bjørner ut av skogen, og de rev i hjel førtito av barna.

     

     

    Igjen, som jeg har vært inne på tidligere så var dette under den gamle pakt. Gud viser ikke sitt egentlige jeg i den gamle pakt, fordi den var menneskets "løsning" på syndeproblemet. (Legg merke til at det var Israel som ba om Loven)

     

    Denne fortellingen viser bare at profeter under den gamle pakt hadde makt i sitt ord. I den gamle pakt så gjengjeldes ondt med ondt, så dette er vel ikke noe værre enn hva mennesker gjør mot hverandre over hele verden den dag i dag?

    Jeg kan fint komme på værre ting som gjøres mot barn i Norge i dag.

    (Incest, voldtekt, vold og det som værre er.)

     

    I den nye pakt viser Gud seg som den Han virkelig er, og dør for helle menneskeheten i vårt sted. Den straffen som rettmessig tilhører menneskene for de overtredelser vi har gjort, de ble Jesus straffet med, både åndelig, sjelelig og fysisk.

     

    Ikke rart at mennesker som blir kjent med Jesus elsker Han!

    Men en slik kjærlighet kan ikke forståes med nepa, den må oppleves og forstås med hjertet.

     

    Fnojje

  9. Kan der være at troende studerer Bibelen i langt større grad enn ikke-troende, og dermed har et bredere og mer innsiktsfullt lys over disse "finurlighetene"?

     

    Hvor mye har dere lest i Bibelen?

     

    Jeg har lest den flere ganger, og jeg forstår mer og mer for hver gang jeg leser den.

     

    Selv troende trenger å få mer visdom og åpenbaring, slik Paulus ber:

    Efeserne 1.17: Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen

     

    Fnojje

  10. Nå er det jo slik at utgangspunktet var at Gud skapte mennesket til å leve i felleskap med seg selv, men så gikk det galt når mennesket falt.

     

    Så når Gud gir oss Jesus så er det som en redningsaksjon der Gud strekker ut en hånd til en fortapt og skrudd verden og tilbyr en redning.

     

    Gud elsker menneskene så høyt at Han valgte å dø i vårt sted ved sin Sønn. Guds kjærlighet til menneskene kan nesten ikke beskrives i ord, derfor valgt vel også Gud å handle.

     

    Gud satt oss til å råde over denne kloden, men vi falt i synd og ble lurt av slangen. Men Gud kommer til å rette opp dette, og inntil videre så er vi inne i en innhøstingstid der Gud ønsker å få flest mulig mennesker inn til sin kjærlighet gjennom Jesus.

     

     

    Fnojje

    Han skapte mennesker og ledet dem inn i syndefallet. Han satte treet der og vi visste ikke om rett og galt før vi spiste av det. Han ville at vi skulle falle ut i synden!

     

    Redningsaksjonen er patetisk. Han kunne fått jesus til å vise seg for alle dersom han ville. Ikke bare til en liten ørkenstamme for 2000 år siden.

     

    Kjærligheten du snakker om kan diskuteres. Han lar folk få totalt ulike muligheter. Han lar enkelt lide, mens andre lever i fred og fordraglighet. Han er urettferdig.

     

    Hvis gud vil kan han enkelt redde alle mennesker.

     

    Nei, nei nei. Gud ledet ikke mennesker til syndefallet.

    Hvorfor sa ellers Gud til Adam: "Ikke spis av treet, for da skal du dø." Han advarte jo mot syndefallet, det er det motsatte av å lede.

     

    Gud er ikke denne verdens Gud. Det er det slangen som er etter at mennesket valgte han som gud. Denne verden ligger i det onde, og det er menneskets skyld, ikke Guds.

     

    Gud kan ikke redde mennesker på noen annen måte en ved Jesus, og det kan forklares enkelt med en juridisk forståelse, men da må jeg legge ut i det lange og breie fra Skapelsen.

     

    Kort fortalt så forteller profetien om at Adam skal "knuse slangens hode" som er en profeti på at Jesus seirer over døden og djevelen.

     

    Mennesker i dag blir frelst ved at kristne forteller de gode nyhetene om muligheten til å komme til Gud.

    Troen forkynnes med ord, og oppdraget er gitt til menneskene.

    (Jesus sa: gå ut i hele verden og forkynn de gode nyhetene)

     

    Gud kan derfor ikke uten videre vise seg for alle mennesker, når Han først har gitt oppdraget med evangeliet til menneskene.

     

    Fnojje

×
×
  • Opprett ny...