Gå til innhold

Exidiez

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Exidiez

  1. det finnes ikke hold i noen relgioner ikke en gang i budismen!

    hvis man bruker mye tid på og lese og sette seg inn i hver enkelt relgion vil man kunne se tingene i større perspektiv; Dere vil se at gud er skapt i menneskenes bilde og ikke omvendt.

    hadde en gud eksistert.... så hadde vi jo selvfølgelig vist om han!?

    Til dere kristne; hvorfor tror dere Gud(Jehova) gjemmer seg?

    Gud er god og allmektig; hvorfor er det ikke mat til alle i hele verden?

    Gud er til fra evig; hvorfor skapte han ikke verden før?

    Fortjener en som ikke tror på noe; og brenne i all evighet i et helvete når gud aldri har vist seg for dem?

    du SKAL hedre din far og din mor! ; fortjener pedofile foreldre og bli hedret?

    Gud hater homser; hvorfor har han det tror dere?? er ikke di også en del av hans "perfekte" skaperverk?? -var det ikke han som skapte dem med legningen???

    Hva ER GUD????????????

     

     

    jeg ville selvfølgelig ikke bedt til gud i en ekstrem situasjon fordi jeg skjønner liksom ikke vitsen med det....

  2. tunefish skrev:

    SysError:

    Det er jo akkurat det jeg sier:

    Det trenger ikke NØDVENDIGVIS å være en kollisjon mellom en viss form for utviklingslære og en skapelse.

    Det KAN hende at det var slik Gud skapte jorda, selv om jeg ikke tror det er slik.

    Hovedpoenget mitt er jo at uansett HVORDAN det skjedde, så står det NOEN bak.

     

    neeeeiii!! hvorfor må det være noen bak det hele, som forstår det hele, som vet alt??? Det må da virke litt usansynelig til og med for deg?! får meg er i allefall det at det finnes en gud like usansynelig som at jorda er flat og firkantet, noe som forøverig bibelen sier den er............

  3. relgion burde ha vert til for og skape trygghet(budhismen), ikke omvendt(kristendummen). Desuten er spørsmålet om "hva skjer etter døden" spørsmålet en viktig grunn for relgioner har oppstått.

     

    -Jeg får min del har ingen trang til og ha noen autoritet som "gud" over meg, som bestemmer hvordan jeg skal leve livet mitt, og når han ikke finnes... hvorfor da være hans undersått og tjener?? -burde egentlig vært omvendt..... :) Satan finnes helder ikke, selv om man ser ondskap betyr ikke dette at det er en sjef som styrer over den, finnes.... hvis man tenker litt lenger enn som så, så kan man jo spørre seg selv: hva er ondskap? bortsett fra ett ord??

     

    får og finne mening med dette livet, må man lete i seg selv, ikke alle andre steder ; eks her på nettet... egentlig er det ingen mening med livet, meningen med livet må man skape selv, ikke ut i fra noen bok eller av ledere eller vise menn... -Mitt liv er stappfult av mening, men den har ikke kommet av seg selv. -Hvordan ville det ha vært om noe eller noen hadde på tvunget deg en mening med livet som du ikke likte? -Så meninga med livet er hva man selv vil at den skal være.

    Et spørsmål til di kristene; er "gud" meninga med livet deres? -hvordan? - Eller har gud delt ut mening med livet til alle dere som tror?

     

    for min del er blandt annet:

    -Meninga med livet å bruke det og leve det! :)

    -Meninga med livet å prøve og feile

    -Meininga med livet å leve og oppleve

     

    -Men på før jeg skapte meg disse meningene, stod begeret tomt og der var ingen mening med livet i det heletatt ;I ((der hvor ateismen befinner seg))

  4. Angående hel.... kjære fisk.. vil jeg vise deg følgende utdrag i fra dagbladet;

    I dag lar befolkningen seg ikke lenger knuge under trusler om helvetes evige pine. Selv i teologiske kretser synes helvete å være på vei ut, ja, noen har jo gått til det skritt å avskaffe helvete. Dette har selvsagt sammenheng med et høyere opplysningsnivå generelt, men det er god grunn til å framheve bidragene fra pionerene i Human-Etisk Forbund for at vi i dag kan puste i friere luft.

  5. Dette henger sammen med den frie vilje.

    Du avgjør selv hva du gjør i dette livet, så hva Han vet at du kommer til å gjøre strider ikke imot hva du fortsatt velger å gjøre i fremtiden.

     

    din gud skaper mennesker han senere vet at han skal straffe, det ser jeg ikke på noen særlig god gud.....hvorfor ikke la være og skape dem da, siden han vet alt på forhånd?

     

    Tror du Han skapte verden for å straffe den?

    Han skapte den og oss for å ha samfunn med oss, men når vi vender oss imot Ham, Han som er vår eneste kilde til liv, ja det er det jo klart at det får konsekvenser!

    Den eneste straffen vi skal få for å ikke ville ha noe med Ham å gjøre, er å få vår vilje, nemlig at Han ikke vil ha noe med oss å gjøre.

    Så da får vi det jo i bunn og grunn slik vi vil?

    Jeg ønsker å være sammen med Gud, og dere avviser Ham.

    Vi skal begge få vår vilje.

     

    Om det finnes en god gud, lagde han absolutt ikke verden for og straffe noe som helst... Men hvorfor i all verden bryr din gud seg om vi vender han ryggen eller ikke(skjønner han ikke hvorfor noen velger og ikke tro?)

    - og til det andre du sier om at vi andre ønsker og brenne i h... vil heg si at du tar ganske feil, poenget er at vi ikke syntes det er noe realistisk med noen gud, derfor tror vi at døden er slutten på alt.....

     

     

    ikke i seg selv en synd, men en gave. (Noe du sikkert har hørt om 100 ganger før).

    Jeg stoler på at Gud vet hva som er best for meg, og siden Han sier at skal vente med det til ekteskapet, så ønsker jeg å høre på ham.

    Om jeg ikke klarer å vente til den dagen, så betyr da absolutt ikke det at jeg havner i helvete av den grunn, men kanskje at jeg ikke opplever ha det gøy sammen som noe like fint den dagen jeg gifter meg.

     

     

    er det ikke bedre og leve fritt og kunne få bestemme selv når du skal ha det gøy da? -isteden for og la noe som ikke finnes (noe som ikke lar seg bevise som noe eksistensielt vesen) bestemme over deg og ditt liv???

     

     

    Så du avviser synd i verden?

    Synd kan jeg ikke avise, fordi det og synde betyr og gjøre noe GUD i BIBELEN ikke liker....Men når gud ikke finnes (i min verden) så kan jeg vell si at synd er forholder jeg meg ganske likegjyldig til, som om det ikke eksisterer.....

  6. hehe..... nei, ikke det beste jeg har funnet nei..

     

    De kristne har også gjort noe som for meg virker helt absurd. De har forkastet GT. Jeg har ikke forstått hvordan de kan gjøre sånt, men likevel har noen, lenge etter at bibelen først ble skrevet av Gud gjennom mange profeter, bestemt at dette er tull...

     

    di må forkaste GT og si at alt som står der er opphevet.... ellers vil kristendommen dø fordi "gud" ikke lenger griper inn på den måten han tidligere (ut i fra bibelen) gjorde ... og det ville jo vært heeelt forferdelig for dem.....

  7. Tunefish skrev:

    Skjønner ikke helt hva du spør om her, men kan prøve å utdype...  

    Loven ble gitt for at israels folk skulle vite hvordan Gud ville de skulle leve, og at de skulle holdes rettfordige for Ham ved den.  

    Men Gud så etterhvert at denne loven ikke holdt, fordi menneskene ikke klarte å leve ved den, og at de satte seg opp mot Ham.  

    Derfor erstattet han loven med evangeliet gjennom Jesus Kristus, slik at alle i hele verden nå kunne bli rettferdige for Gud bare ved troen på Ham som frelser!

     

    Gud er altvitende ut i fra bibelen, desuten viste han lenge før di ble født at di ikke kom til og holde lovene han straffet dem med.....osv

     

    - Å Hvorfor i det heletatt skape noe for og senere straffe med alle mulige typer straffer både her på denne jorda og i helvete??? Høres ut som det er fanden selv bibelen snakker om og som du snakker om spør du meg....

     

    Tunefish skrev:

    Det er forskjell på å synde og å leve i synd.  

    Alle mennesker synder, men sålenge du ber om tilgivelse, og hater synden og gjør ditt beste for å kjempe imot den, så lever du ikke i synd.  

     

    Hater du virkelig S E X????

     

    Tunefish skrev:

    All synd bunner egentlig i ut i at man selv ønsker å være Gud, og at man dermed setter seg selv til å dømme over hva som er rett og galt, og ikke har tillit til at det Gud som er den Høyeste.  

     

    All synd bunner ikke i at man selv ønsker og være gud, får synd er bare ett ord som er oppfunnet av maktsyke diktatorer (også kaldt profeter) for over 3000 år siden. Nå skal du få høre om en meget SYYYK profet:

     

    Fra Jeriko drog profeten opp til Betel. Mens han var på veien, kom noen smågutter ut av byen. De gjorde narr av ham og ropte: "Kom deg vekk, din fleinskalle!" Da snudde han seg, så på dem og forbannet dem i Herrens navn. Brått kom det to bjørner ut av skogen, og de rev i hjel førtito av barna.

    Fra Betel drog Elisja til Karmelfjellet, og så vendte han tilbake til Samaria. 2. Kong. 2:23

     

    Helt forferdelig spør du meg..... gud dreper altså 42 barn fordi di disser en gammel flinskallet profet....tenk om det er slik historien er;

     

    Fra Jeriko drog profeten opp til Betel. Mens han var på veien så han to smågutter han ville ha seg en liten omgang med, det han ikke viste var at var at småguttene lekte gjemsel med 40 andre unger....

    selvføgelig skrek dem av gru, og di andre ungene hørte det og kom frem og skrek til mannen: "Kom deg vekk, din fleinskalle! da ble profeten så forskrekket og tenkte; dette må får all del ikke komme ut! Defor drepte den SYYYKE mannen ungene, og dro sin vei... senere avga han den forklaringen som står ovenfor.........

     

    -dette var ikke et forsøk få og være morsom, men det var for og vise hvor kritisk jeg er til denne type kilder, desuten tror jeg at det ikke finnes noen grenser på hvor mye jævelskap det gikk ann og utføre på den tiden, uten og bli straffet.

    -utelukker helder ikke at slike mennesker fantes på den tiden som nå for tiden...

     

    Finner du foresten noe fornuftig i: 2. Kong. 2:23

     

     

    Tunefish skrev:

    Hvis du har troen, så ser du dette mye klarere, og du vil forstå sammenhengen mellom det å synde, det å leve i synd, og det å innse at man ikke kan frelse seg selv ved sine gjerninger, men bare ved å tro på at Jesus allerede har gjort jobben for deg!  

     

    Synd er ett latterlig ord jeg ikke vil vite av. og dette har jeg mange gode grunner for..... bare les f.eks kristendommen -den tiende lande plage av Arnulf Øverland - etter og ha lest den vil du skjønne hva jeg mener...

     

    PS: Jeg angriper den kristne relgionen, - ikke deg

  8. Men det vi må huske på i denne sammenheng er at vi lever ikke under loven slik de gjorde den gangen.

    Siden du har vært kristen før, så vet du sikkert hvorfor?

     

    Ja, tror jeg vet hvorfor... alt ble opphevet etter at jesus ble korsfestet, -men her vil jeg tilføye en ting; da blir det jo det gale GUD gjorde ble opphevet...... eller hva? både og?

     

    Før skal himmel og jord forgå, før en eneste tøddel i loven skal falle bort.

    Jesus (Luk. 16:17)

     

    Dette sies av Jesus til fariseerne som fortsatt satte sin lit til sine lovgjerninger. Og loven som er endel av Ordet skal dermed aldri heller forgå. Men det som er så digg er at Jesus kjøpte oss fri fra loven da Han døde på korset, sånn at det ikke lenger var opp til våre gjerninger om vi skulle bli frelst eller ikke. Vi fikk den istedet som gave!

     

    tøøøft ;)

    vil det da si at jeg kan ha s e x før ekteskapet, uten og bli straffet for det i helvete? .Om jeg tror?

     

    Nå kan jeg ikke akkurat si at du siterer Bibelen men...

    Påbud om menneskeofring?

    Og dette er også fra den tiden de levde under loven, og må også sees i sammenheng med HVORFOR Gud påla dem dette:

    Pga av sin kjærlighet til dem, og at Han ville det som var best for dem!

    Alt dette henger sammen med det avsnittet jeg skrev øverst om Guds vrede.

     

    Men uansett vil mennesket møte Guds krav som enten gode eller truende:

    Dersom vi tror på og har tillit til Gud, kan det innebære en tillig til at Gud vil skape og fremme deg som er hans vilje gjennom oss. Men der vi tror mest på oss selv, og ikke vil la Gud være Herre, vil kravet til helhet og sammenheng være truende og vondt: Det vil avsløre at vi ikke er i stand til å oppnå dette med egne krefter.

     

    Det er på denne bakgrunn vi må forstå lovens plass under vantroen: Gud holder fremdeles mennesket fast i livet under skapelsens lov, men så lenge det vender seg bort fra Ham, er den erfaring loven åpner for av Gud, bare i stand til å se Guds vrede. Tilliten til Gud, og det rette forhold til Gud er borte. Istedet har mistro og selvrettferdighet tatt plassen, og loven fungerer på dens betingelser.

     

    hmmm... takk for at du ryddet opp litt i noe av tankevirrvarret mitt. Jeg kan ikke si meg uenig i noe av det... men hvorfor skaper ikke da gud alle med denne type fårståelse?

  9. Var du kristen før?

     

    Ja jeg har vært kristen ja!

     

     

    tunefish det står:

    En nidkjær og hevnende Gud er Herren, ja, Herren tar hevn og er full av harme. Hvem holder stand mot hans harme, hvem holder ut hans brennende vrede?

     

    boken er desuten stappfull av motsigelser...

    -så var det dette da:

     

    Herren som lovgiver:

     

    derfor ga jeg dem lover og forskrifter di ikke kunne leve med

    Gud (Esek. 20:25)

     

    Før skal himmel og jord forgå, før en eneste tøddel i loven skal falle bort.

    Jesus (Luk. 16:17)

     

     

    Regeler for slavehold:

     

     

    Slaver bør ikke slås for brått i hjel.

    Dødsstraff for ustyrlige og trassige sønner. - (ad/hd barn?)

    Dødsstraff for en brud som ikke kan vise fram et blodig laken.

    Dødsstraff for voldtektsofre som ikke får ropt om hjelp.

    ...med mindre piken ikke er forlovet; da er straffen livsvarig ekteskap.

    Å være prestedatter er en skjerpende omstendighet.

    Dødsstraff for samleie under menstruasjonen.

    Dødsstraff for homofili.

    Dødsstraff for ikke å være omskåret.

    Dødsstraff for å arbeide på helligdagen.

    Dødsstraff for ikke å følge visse ritualer.

    Dødsstraff for å slakte fe uten å la guden(i praksis prestene)få smake.

    Dødsstraff for å gjøre narr av Herren.

    Dødsstraff for ikke å feire påske.

    Dødsstraff for å konvertere til annen religion.

    Hvis dine nærmeste ikke deler din religion skal du slå dem i hjel.

    Dødsstraff for innbyggere i byer der man har lokket med fremmede guder.

    Brenning av hekser!

    Påbud om menneskeofring.

    Dødsstraff for å forbanne sine foreldre.

     

     

    Herrens veier er uransakelige:

     

    ...drikk også du og vis din forhud frem!

     

    Hab. 2:16

     

    Til profeten Hosea uttaler Herren:

     

    Samaria skal bøte, fordi folket i byen var trassig mot sin Gud. De skal falle for sverd, deres småbarn skal bli knust, og deres svangre kvinner skal skjæres opp.

     

    Hos. 14:1

     

    Exidiez: Grøss! Er dette den gode guden du tror på?

     

     

    -ser du hvorfor jeg ikke lenger tror?? -det er ganske synelig for meg at denne "gud" er bare et farlig våpen brukt av mennesker som hadde en skikkelig trang til og styre andre menneskers liv...... Grusomt spør du meg!

  10. Ops... sorry...  :oops:

    Hvis det er det som er årsaken har jeg selvsagt ingen grunn til å tale et eneste ondt ord, og du skal vite at dine skriveferdigheter ikke har NOE med om du er dum eller ikke!

     

    Godt og høre ;)

     

    Så beklager utspillet... ble bare litt frustrert over at du ikke kunne se hva jeg mente.

     

    det går bra det, og jeg får vell beklage om jeg sa noe som gjorde deg sint....isåfall var det ikke meningen.

    -kan du se hva jeg mente da?

     

    Men det virker det som om du gjør nå, så da kan vi forhåpentligvis fortsette i saklig stil...

    :yes:

     

    :yes: det går ann vettu....

  11. Nå virker det også litt som om du ikke er helt "åpen i sinnet" eller hva man skal kalle det i en diskusjon om religion.

     

    jeg prøver iallefall og være åpen... poenget er at han undervurderer meg, og da er det egentlig ufornuftig og si noe mere...

     

    Nå står det også et sted i Bibelen noe sånn som at "den som kommer sist skal komme først,

     

    Hva slags køkultur er nå dette dah ;) hehe

  12. Da kan di ikke gjøre det di vill da vell!.....Situasjonen du snakker om tilsier at man er redusert som et menneske og kan ikke gjøre det man kunne ønsket man kunne ha gjort....  

    ut i fra din tro har "gud" skapt disse menneskene også.....

     

    Å hjelp... kan jeg bare spørre om hvor gammel du er?

    Både språk, grammatikk og usaklig argumentasjonsføring indikerer at du ikke kan være gamle karen...

     

    Jeg er 20 år, jeg beklager at jeg er dum, men jeg kan liksom ikke noe for det, for jeg skapte ikke meg selv... -desuten må jeg tilføye noe her: jeg har ad/hd og det er en hersens plage!! hvis herren finnes og skapte meg slik jeg er... så HATER JEG HAN! Sliter også med dysleksi!

     

    har du som misjon og undertrykke medmennesker??? -hmm...jah hva forventet jeg egentlig fra en persjon som tror på denne undertrykkende relgion....nay dumme meg.....

     

    Hvordan får du dette til å henge sammen med den frie vilje?

    Må jeg virkelig forklare dette for deg enda en gang?

     

    Er ikke nødvendig... for du vil ikke skjønne hva jeg mener, du tror at det er du som er smart og jeg som er dum i denne saken, - det aksepterer jeg.

     

    Striden om den frie vilje omhandler hvorvidt alt vi gjør er forutbestemt og kontrollert av Gud eller ikke!

    Ikke om lamme er i stand til å gå eller ikke!

     

    Ja den tanken kan jeg være med på, men det virket som om du mente at f.eks lamme kunne gå om di virkelig ville det.... men det mente du ikke, dermed er jeg med deg på den tanken.

  13. Alt det jeg "vet" om dette, har jeg fra Bibelen, Guds Ord.  

    Om du velger å tro at Bibelen bare er skrevet halvgale fylliker for hundrevis av år siden, så betyr selvsagt Bibelen ikke squat for deg.  

    Men da jeg har en annen tro, må jeg selvsagt fortelle utifra hva jeg tror.  

    Er ikke det hva slike diskusjoner er til for? Å komme med sine synspunkter?

     

    selvfølgelig.... du har rett i det.

    -men jeg har aldrig gått rundt og trodd at bibelen er skrevet av gale fyllikker... men at gud og den hellige skrift er blitt benyttet i et maktspill i gjennom århunderene tror jeg er mere riktig...

     

    Jeg har for lengst forstått at du er vantro til alt som har med Gud å gjøre, så hvis slike uttalelser er alt du har å komme med synes jeg likegodt du kan la være å komme med noe...

     

    For og være helt ærlig må jeg si at jeg har vært en meget kristen persjon fra jeg var barn til nå litt i senere tid... men nå i en senere tid har heg latt meg overtale, fordi det ateistene sier er mere logisk. Jeg har tilogmed diskutert her på forumet som en kristen persjon, men nå ser jeg at kristendommen er undertrykkende og farlig, - og det er verdier jeg kansje mener er viktig og få fjernet når det slettes ikke er så sikkert at en gud finnes.....

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...