Gå til innhold

Abc Bengalkatt

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Abc Bengalkatt

  1. Gratulerer, du har kjøpt deg en tilsynelatende normal bengalkatt.

    Rasen er som kjent både svært aktiv og smart.

    En kombinasjon som dessverre ikke alle takler eller forstår hvor krevende de er.

    Bengalkattene er spesielt i ramp-alderen fra de er 4-6 mnd frem til de ofte er godt over året før de roer seg litt.

    jeg anbefaler deg å IKKE rive katten i nakken, til det er den for stor -det er kun når katten er så liten at kattemor kan bære de at det er greit å ta de etter nakken, senere løfting eller riving i nakken kan skade kattens nakkehud stygt.

    Jeg anbefaler ikke å knipse, sprute vann på eller skremme katten med lyder eller roping, dette er oppskriften på å lage en katt med problem-adferd.

    De blir nervøse og begynner gjerne med med urin-markering pga stress, av og til avførings-markering (dette må ikke forveksles med kjønnsmoden markering)

     

    Selv om alt hva en katt kan ønske seg, er kjøpt inn til den, så er ikke det ensbetydende med at den greier å aktivisere seg nok selv.

    Det er tydelig at den nyter oppmerksomheten den får ved at folk løper etter den , når den gjør ting som enkelte ikke liker.

    kattunger må ha et like barne-vennlig hjem som små barn, ledninger, planter som er giftige o.a må dermed fjernes -ikke verre enn det.

     

    Det er ikke alle som har nok kunnskap om rasen før de anskaffer seg et eksemplar av den, og ikke alle oppdrettere er flinke nok til å informere fremtidige kjøpere om rasen -for å finne de rette hjem.

    Og da ender det gjerne slik som i dette tilfellet..

    Det er ikke enestående.

     

    Leking er eneste metode for å få katten til å bruke energien sin i denne perioden, for å avlede fra andre typer leking og dette krever innsats fra den nye eieren.

    Nå tenker jeg at den omtalte katten nok har roet tempoet sitt noe med alderen (ser at innlegget ikke er helt nytt)

     

    Jeg ønsker katten lykke til i dette tilfellet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...