Gå til innhold

unreliable

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av unreliable

  1. Er det noen som har vært borti overføring av fond/aksjer fra driftsselskap til holdingselskap? 
    Jeg har et driftsselskap med inntekter spredt ut over hele året, som brukes til å kjøpe fond og aksjer. Hvert år skal overskuddet overføres til holdingselskapet. Må jeg selge alt, og overføre "kontanter" til morselskapet, eller kan aksjene\fondene føres over uten at det medfører skatterealisasjon? Og i så fall; hvordan gjør man det? Fond er kjøpt i bank, aksjer hos Nordnet. 

  2. Gjelder samme regler dersom man blir 50 % permittert fra en fulltidsstilling som arbeidstaker, og samtidig "jobber" i eget AS hvor man ikke er registrert i aa-registeret og ikke tar ut lønn eller utbytte?

    Hvis jeg skjønner reglene riktig, så vil man jo kunne komme innenfor regelverket ved å sjonglere med arbeidstiden til sin egen fordel? 

    Et eksempel er å jobbe fulltid annenhver uke i fulltidsstillingen (som blir 50 %) og det samme i ASet, slik at jeg jobber veldig mye annenhver uke og ingenting annenhver uke. Samlet sett jobber jeg like mye, men den ene varianten gir meg dagpenger og den andre ikke? 

  3. Hei! 

     

    Har sett litt på ny PC fordi min lille NUC begynner å bli veldig treg i avtrekkeren. Det er 10+ år siden jeg var oppdatert på hardware, og har rett og slett ikke peiling på hva som er nødvendig og hva som passer sammen lengre. Jeg skriver stort sett artikler, men liker å spille Fortnite og div. andre spill i blant. NUCen min sliter med å nå 30 FPS med de laveste innstillingene, så når jeg nå kjøper ny vil jeg gjerne kunne kjøre spill med grei kvalitet. Har sett litt på Gaming-PCene hos Komplett / Digital Impuls, men de blir kanskje overkill for mitt bruk? Hvis noen har noen gode tips setter jeg stor pris på det! 

     

    Hva skal maskinen brukes til?

    Jeg jobber som skribent og bruker PCen 95 % til å skrive artikler og gjøre research. Trenger støtte for to skjermer og kanskje litt ekstra RAM til det - har gjerne 5-6 Word-dokumenter + 40 Chrome-faner oppe, Spotify, Skype. 

    Prisantydning/budsjett: 15 000 eks. mva. er maks. 

    Skal maskinen overklokkes: Nei 

    Fortrinnsvis AMD eller Intel-basert: Intel 

    Er det deler du vet du ikke trenger: Har skjermer, tastatur, mus, trenger kun PC. 

    Evt. andre spesielle preferanser/kommentarer

    Jeg vil gjerne kunne kjøre nye spill med god grafikk og behagelig antall FPS. 

  4. Faren din har ikke møtt til en oppsatt time, og blir dermed fakturert. Han har ikke betalt faktura, og får dermed inkassovarsel, og så går saken til inkasso. Verken legekontoret eller inkassoselskapet har gjort noe galt, så vidt jeg kan se. 

    Sunn fornuft og vanlig høflighet tilsier at de lar fakturaen bero inntil noen kan betale den, uten at ytterligere kostnader påløper, men tror ikke du kan forvente at de sletter fakturaen. 

    Disclaimer: jeg er ikke jurist. 

    • Liker 1
  5. Jeg og kona gikk i banken for å søke om lån til å bytte ut rekkehuset vårt med en større enebolig med utleie. Takst på rekkehuset var 3 000 000, og vi hadde 2 200 000 i restlån, altså 800 000 i EK & 1 000 000 i samlet årsinntekt. Fikk en ny, ung rådgiver fordi vår gamle hadde gått til en konkurrende bank. Hun regnet over saken og kom til at vi kunne få låne 2 300 000, på grunn av annen gjeld (studielån/bil/hytte, ca 1M). Vi mente på hun måtte ha regnet feil, og bad henne sjekke med en kollega. Etter et par dager kom hun tilbake og sa at de kunne strekke seg til 2 350 000. 

     

    Vi tok kontakt med den gamle rådgiveren som tilbød oss låneramme på 5 500 000. Da vi sa da det til vår nye rådgiver gikk det en time før sjefen hennes ringte oss, forklarte at hun var ny og hadde regnet feil og tilbød oss det samme. Vi byttet bank for å si det sånn.

     

    Unngå de unge, og sjekk i mange banker. Hvis du kan vise til forventet fremtidig lønnsvekst, eventuelt tar en ekstra deltidsjobb, kan det vippe det i din favør. Og selvfølgelig ikke still helt uforberedt til hva lånet du ber om kommer til å koste deg. 

  6. Takk for gode svar! 

    Jeg vurderte å henge taket i hybelen i lydbøyler, men måtte skrinlegge det på grunn av lav høyde. 

    Hvor mye må jeg lektre opp? Er det nok med 2 cm luft mellom lagene, eller 5+? 

    Virker som et alternativ er å legge et lag med gips og tette godt i alle fuger og ved veggene med silikon, legge sponplater oppå, lekte opp, nytt lag med spon og så teppegulv? Det vil bygge ca 7,5 cm og gi totalt fire lag inkl. 2 cm luft. 

    Er det noen spesiell type gips som anbefales, kontra den "vanlige" som alle har uendelig mye på lager av? 

     

  7. Holder på å pusse opp et soverom som skal bli barnerom. I etasjen under er det en hybel som vi kan høre stemmesurr fra, og at leieboeren lukker kjøkkenskap, klirrer med tallerkener, etc. 

     

    Har revet bort et lag med tynn laminat, et lag med gipsplater, et gammelt gulvteppe, og nå gjenstår det et lag gulvbelegg pluss porøsplater, til sammen kanskje 8 mm tykt. Lurer på om jeg skal la det ligge, eller rive det også bort. Under der er det trobord over bjelkelaget. Huset er fra 1952. 

     

    Siden det allerede lå et lag med gips, vet jeg ikke om det hjelper å legge dobbelt lag og tro at det skal isolere noe særlig bedre. Vi pusset opp hybelen i fjor sommer og la dobbelt lag med gips i taket der, så totalt lå det tre lag gips.

     

    Er det noen som har noen tips til andre måter man kan lydisolere på? 

     

    Demper GLAVA trinnlydsplate lyd nedenfra og opp, eller kun andre veien? 

    Ser det anbefales sponplater oppå trinnlydsplater, er det veien å gå? 

     

    Vi skal legge teppe på gulvet når det er ferdig. 

  8.  

    Jeg har ikke tenkt å importere koner hvis det er hva du sikter til. Grunnen til at jeg ønsker borgelønn i Norge er fordi jeg ønsker at folk skal ha frihet fra NAV. I Norge bytter man frihet for penger. Dette er en dårlig byttehandel. Jeg har levd 2 år på dagpenger og dette er min erfaring med NAV.

     

    1. Adlyd NAV ellers får du ingen penger.

    2. Sier du nei får du ikke penger.

    3. NAV sier hopp. Du må hoppe. Ellers får du ikke penger.

    4. Ta jobbsøkerkurs. Nekter du så får du ikke dagpenger.

    5. Gjør som NAV diktere ellers får du ikke penger.

    6. NAV ER bortkastet tid.

     

    Hvis du ønsker å være en slave. Vær så god å registrere deg hos NAV, men jeg nekter å være NAV sin bitch. Fordi jeg ikke liker at folk hos NAV diktere hva jeg skal gjøre bare fordi jeg mottar dagpenger fra NAV. Det er grunnen til jeg støtter Borgelønn Bien med økonomisk støtte hver måned. Fordi jeg ønsker ikke at staten skal diktere livet til innbyggerne i landet bare fordi innbyggerne mottar penger fra staten. Jeg ønsker borgelønn fordi det gir innbyggerne frihet fra STATEN (NAV). Jeg kommer aldri til å være registrert hos NAV igjen fordi jeg ikke liker at NAV diktere meg.

     

     

    Du spør meg hva jeg kommer til å gjøre hvis det blir innført borgelønn. Vel for det første ville jeg ha snakket med sjefen og spurt om 30% deltids vekterstilling. Så ville jeg ha startet med videospill produksjon fulltids. Jeg har faktisk lyst til å lage et spill som er mye bedre enn Dota 2 hehe. Jeg lekt rundt med Amazon Lumberjack game engine i fritiden. Laget mange prototype video spill. Å lage spill tar lang tid og det kreves minst 12 - 16 timers arbeid hvis man skal få noe ut. Med en heltids 100% vekterjobb kommer jeg aldri til å få levert ut noen spill. Husk at Dota 2 startet ut først som et custom map i Warcraft 3. I min tenåringstid lagde jeg veldig mange custom maps i Warcraft 3. Mange Tower Defense, Resident Evil og Dragonballs map og masse annet. Men det var til slutt Dota som ble den store populære custom maps i Warcraft 3. Jeg har ikke noe utdanning i spillproduksjon eller programmering. Dette er noe jeg selv har lært gjennom å lese bøker som jeg har kjøpt fra cdon.no. Jeg er ikke helt den typen som liker å gå på skole hehe.

     

     

    Jobben til NAV er jo ikke å gi bort penger. Det er å støtte de som trenger hjelp, og som ikke klarer seg på egen hånd. Hvis du har 100% stilling i dag, virker det jo som om NAV gjorde rett i å kreve at du søkte jobb og gikk på jobbsøkerkurs? De har jo lyktes med en av sine oppgaver; å få folk i arbeid. Å bytte frihet mot penger er en god ide dersom du ikke har noen penger, ikke noe mat, ikke noe sted å bo. De aller fleste av oss velger å gjøre dette frivillig. 

     

    Hvis det tar 12-16 timer å lage et spill, så klarer du det i løpet av en uke om du virkelig vil. Døgnet har 24 timer, og du trenger 3 av dem i en uke. Hvis du tror at borgerlønn er det som skal til for at du skal klare å gjennomføre et prosjekt, så tar du feil. Det kan du fint klare med 100 % jobb. 

     

    Borgerlønn er et spennende konsept og det blir interessant å lese resultatene fra pilotprosjektene som gjennomføres nå. Personlig er jeg skeptisk til å gi penger til folk som ikke trenger det, men kanskje det er til det beste for alle. 

  9. 1) Det kan hende forutsetningen for disse pengene han har fått er at de ikke skal brukes til forbruk, men til f. eks. bolig - de er "untouchable" for ham. 

    2) Det kan hende han er ikke vil bruke arv/gaver på forbruk. Kanskje han er tilfreds med en grandiosa på lørdagskvelden så lenge han klarer seg med studielånet, og ikke må bruke av formuen. Hvis du vil spandere en pizza fra Peppes, så sier han ja til det, men kunne aldri tenkt seg å gjøre det selv. Man kan ha lyst til å dra på byen med vennene sine, uten å ha lyst til å betale for det, og dermed la være - selv om man har råd. 

    3) Det kan også naturligvis hende at han utnytter deg for å leve bedre & billigere - men det trenger ikke være sånn selv om det virker slik. 

  10. Husk at mye strøm går til oppvarming, derfor får du dårligere "drivstofføkonomi" ved korte turer i byen. Jeg ville planlagt for en stopp underveis ved en hurtiglader da det kan skje ting som gjør at du trenger litt mer enn akkurat nok rekkevidde(for eksempel trafikkulykker).

    Dette er langt oppe i Nord-Norge og det finnes ikke en eneste hurtiglader på veien. Da hadde det ikke vært noe problem :-) 

  11. Hei! 

     

    Har en 2015-mod BMW i3 med en oppgitt rekkevidde på 131 kilometer i Comfort. Denne var tidligere på 120 km, men etter en service fikk den plutselig litt lengre rekkevidde. 

     

    Skal kjøre hjem til svigers til jul - dit er det ganske nøyaktig 125 kilometer. Faren min bor langs samme vei, etter ca 100 km. 

     

    Jeg antar den har rundt 140 km rekkevidde i Eco+, men likevel usikker på om jeg kommer meg 125 km hjem til svigers. Ganske sikker på at jeg kommer meg til faren min, men har ikke noe lyst til å bli stående og lade der i flere timer før jeg kommer meg videre. 

     

    Er det noen som har testet i3 på langkjøring? Vi har bare brukt den i byen og da virker det som oppgitt rekkevidde er (alt) for lang. 

  12. Den siste tiden har jeg fått et rart problem i Windows 7 under tekstredigering. 

    Jeg jobber en del med å redigeredokumenter, og bruker å markere tekst med Shift + piltaster samt Shift + Ctrl + piltaster / Shift + End etc.  

     

    Når jeg gjør dette nå, så funker markeringen i 0,1 sekund før markøren havner på det stedet jeg bevegde meg til, mens markeringen fjernes. Så jeg må gå tilbake til der jeg startet, og trykke Shift + piltast på nytt - da fungerer det.

     

    Dette feiler konsekvent på første forsøk, og fungerer konsekvent på andre forsøk. Problemet ser ut til å kun gjelde i Word, ingen andre programmer. 

     

    Noen som har vært borti noe lignende før? 

     

  13. Hei! 

     

    Fikk plutselig en SMS fra Melin Collectors AS på vegne av legekontoret mitt som henviste til faktura på www.PasientSky.no. Jeg åpnet siden, og logget meg inn med personnummer og BankID. 

     

    Da ble jeg bedt om å akseptere: 
    Bestilling og administrasjon av legetimer

    Innsyn i fakturaer, fakturahistorikk, utestående betalinger, betalingsavtaler

    Reseptbestilling og resepthistorikk

    Formidling av beskjeder mellom meg og legen

    Føring av pasientdagbok

    Tilgang til egne helseopplysninger

    E-konsultasjon

     

    Det var ja/nei-radioknapper for hvert valg, og alt måtte være akseptert for å gå videre. Jeg trykte på Avvis samtykke, og fikk ikke lov til å logge inn. Så startet jeg på nytt, men trykte Aksepter samtykke i stedet. Vel innlogget står det oppført en komplett oversikt over alle mine legebesøk flere år tilbake i tid, inkludert hvor mye jeg har betalt hver eneste gang, og om det ble betalt kort eller kontant. 

     

    PasientSky.no er et privat firma såvidt jeg kan se. Har legen min ha lov til å lagre og levere ut all denne informasjonen til en privat aktør uten at jeg har gitt samtykke til det? 

     

    Er det ikke litt shady at PasientSky.no selv spør meg om samtykke ved førstegangs innlogging, men allerede kan knytte personnummeret mitt og min bank-ID opp mot en brukerprofil - selv om de "ikke" har hentet ut noe data før jeg trykker Aksepter samtykke? 

     

    Dette er forøvrig ikke en tråd om "hva det gjør" at de har tilgang til dette, det er en helt annen diskusjon. 

     

    • Liker 2
  14. Mulig jeg roter litt med fortegnelsene :)

     

    Altibox bekrefter at det ikke går an å gjøre via hjemmesentralen deres, selv om Telenors zyxel-bokser visstnok støtter det.

     

    1. Hvis jeg skifter firmwaren på Nighthawken, er det mulig å gå tilbake dersom det ikke fungerer i det hele tatt?

     

    evt

     

    2. Kan noen anbefale en router som har denne funksjonaliteten? Trodde jeg fikk alt jeg trengte ved å spandere 1800 kr for denne.

  15. Du kan gjøre en quick and dirty fiks ved å sette ned hastigheten på det trådløse til en lavere standard, som 11MBPS, men dette vil da gjelde absolutt alle enhetene som var på det trådløse nettverket og vil ikke være noen elegant løsning.

    Takk for tipset, men dessverre tillater ikke Netgear lavere hastighet enn 54mbps, som er hele nettet mitt :-)

    Tenkte å prøve med Altibox' Zyxel-boks og se om det finnes noen muligheter der for å separere det.

  16. Hei!

     

    Har en Netgear Nighthawk router og 50/50 fiber med en leietager som benytter nettet vårt. Jeg tror hun streamer mye eller laster ned noe, for til tider brukes hele kapasiteten vår og Skype-samtaler/Netflix stopper helt opp.

     

    Er det noen måte å begrense hastighetstildelingen til WiFi-nettet til f.eks 25/25 og la 25/25 være fritt til kablet nettverk? I såfall vil vel det gi oss god ping og responstid på PCer/Apple TV koblet til med kabel, mens hun vil få dårligere nedlastningsfart/kvalitet på streamingen?

     

    Jeg klarer ikke finne dette valget inne på innstillingene til routeren.

    Tips mottas med stoooor takk!

  17. Både homeplug og extender bør testes på stedet. Min homeplug gir, avhengig av hvilken kurs/faser de er tilkoblet, 20-80% av internetthastigheten min. Min extender gir ca 80% av båndbredde fra internett (testet med 25 Mbps, får ca 21 via extender), men plassering er viktig her også. GUI for extender viser hvilken hastighet den har mellom seg selv og router, jeg får lett over 150 Mbps på denne linken.

    Hva tror du om denne?

     

    https://www.komplett.no/tp-link-av500-2-port-powerline-ext-kit/821774

     

    Ser ut som det er begge deler i ett - både et kablet alternativ og også en extender?

    I såfall kan jeg koble den stasjonære til med kabel, og sende ut trådløsdekning i hele kjelleren (inkl hybel).

  18. Intels 6205-kort er helt kurant i seg selv. Da vil jeg heller tro at det er pc-produsentens implementasjon, f.eks. i forhold til dålige antenner. Hvilken pc er det du har?

     

    Forstår jeg det slik at du har hatt kabel ned til kjelleren tidligere? Men fjernet denne kabelen? Eller ligger den slik nå at denne kunne vært brukt til å sette opp en ruter tilkoblet med kabel i kjelleren?

     

    Målet mitt på sikt er å erstatte Homeplug-løsningen med kabel. Hvor godt Homeplug fungerer varierer en del fra hus til hus, og hvor i huset du kobler. Med mine Netgear AV500-adaptere varierer vel ytelsen fra 40 til 150 Mbps avhengig av hvor i huset de er koblet til. Det har ikke med avstand å gjøre, men fasekoblingen i det elektriske anlegget. Det har nå kommer nyere Homeplug-løsninger som også benytter jordlederen, hvilket skal kunne fungere enda bedre.

     

    Men ja, å bruke Homeplug kan være en løsning for deg - og mer tro på den enn en rekkeviddeforlenger.

    Takk for fantastiske svar! :-)

    Jeg har flyttet, hadde kablet tilkobling på gammelt bosted. Hvis jeg skal kable ned i kjelleren må jeg bore hull i gulvet og så gjennom en murvegg, så håper å unngå det. Men da bestiller jeg meg en Homeplug, er det stor kvalitetsforskjell? Pris spiller ikke så stor rolle, vil heller ha noe som fungerer hele tiden enn å spare 500 kroner.

     

    Edit: Jeg har en Intel NUC, integrert nettverkskort uten ekstern antenne.

  19. Du sier du kjøpte en ny ruter - hvilke ruter-modeller er det du har nå?

     

    2,4 GHz er det som gir best rekkevidde. På kort og middels avstand er det 5 GHz som gir best ytelse. Er det 2,4 GHz du har prøvd når du har vært i kjelleren?

     

    En del rutere kan brukes som rekkeviddeforlengere. Rekkeviddeforlengere kan samtidig være litt ødeleggende for ytelsen. Personlig kjører jeg for tiden med to rutere i huset. Hovedruteren står ved fiberboksen i stua og dekker det meste av huset. Den andre ruteren har jeg satt opp i aksesspunktmodus og har forbindelse med hovedruteren via Homeplug.

     

    Du har ikke mulighet å dra en kabel ned i kjelleren og så sette opp den andre ruteren som et separat nettverk?

    Takk for meget bra svar.

     

    Jeg tror jeg kjøpte Netgear AC1900, men husker ikke helt. Hadde bare Altiboxs hjemmesentral først, men var så plaget med dårlig dekning på hjemmekontoret i kjelleren. I tillegg har vi en hybel enda lengre bort i kjelleren som også må forsynes med nett. Derfor kjøpte jeg den routeren fordi den fikk gode omtaler når det gjaldt dekning. Men nå tror jeg kanskje problemet skyldes nettverkskortet (Intel Centrino N6205), ser ut som de sliter veldig. Har brukt kabel fram til for kort tid siden. Men da kan jeg jo kanskje bruke Altibox's hjemmesentral i 1. etasje, bruke Homeplug ned i kjelleren og sette opp Netgear-routeren der som et eget nett?

  20. For lang rekkevidde er 5 GHz dårligst. Du kan enten kable, prøve med homeplug eller en WiFi-extender.

    Eksempel homeplug: http://www.lefdal.com/product/data/nettverk-og-routere/NGXAVB5201/netgear-powerline-500-nettverksadapter

    Eksempel extender: http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/NGWN3000RP/netgear-wi-fi-nettverksutvider-wn3000rp

     

    Hvis jeg skjønner konseptet homeplug rett, så er det altså en kablet tilkobling via strømnettet i huset?

    Det høres jo helt genialt ut. Kan den kombineres med et ekstra aksesspunkt for bedre trådløs ytelse? I stedet for halvert ytelse for hver extender?

  21. Hei!

     

    Sliter veldig med trådløsdekning i kjelleren, og må kjøpe en repeater av et eller annet slag. Kjøpte først ny router for å se om det løste problemet, og det ble litt bedre, men får utnyttet ca 1 Mbit av 50. Trenger en repeater til Netgear, men usikker på om jeg bør satse på 2,4G eller 5G? Er det noen som har noen tips eller har forsøkt noen repeatere som kan anbefales?

×
×
  • Opprett ny...